manga_preview
Boruto TBV 09

Uchiha Kagami

Uchiha.Kagami.jpg

Uchiha Kagami (うちはカガミ) byl jounin ze Skryté Listové vesnice a člen Uchiha klanu. Poprvé ho lze spatřit v 481. kapitole mangy a 211. epizodě Shippuudenu.
Kagami byl blízkým přítelem Danzoua, kterého několikrát zachránil před smrtí. Danzou Kagamimu velmi věřil. Krátce po založení vesnice spolu s Utatane Koharu a Akimichi Torifem sledoval v prostorách nově postavené Akademie rozepři mezi Danzouem a Hiruzenem.

Během První války ninjů jeho tým (Kagami, Torifu, Danzou) spolupracoval s týmem Druhého Hokageho, do kterého patřili Hiruzen, Homura a Koharu. Byli obklíčeni týmem Kinkaku ze Skryté Oblačné; Koharu navrhovala probití se ven, něco takového však nebylo možné. Tým potřeboval obětní volavku, kterou se stal Druhý. Ten ještě stačil předat titul Kage mladému Sarutobimu.
Více o životě Kagamiho blíže známo není; měl rodinu a zemřel ve věku 25 let. Jeden z jeho dalších nepřímých potomků - Uchiha Shisui - zdědil stejnou ohnivou vůli, která dokázala vyhrát nad prokletím jejich klanu.

Kagami uctíval svůj klan, více si však vážil vesnice a její ochraně věnoval mnoho času. Jelikož odolal prokletí nenávisti, byl jedním z mála Uchihů, kterým Druhý Hokage Tobirama věřil a spolupracoval s ním.

Vzhled a schopnosti

Kagami byl muž bledé pleti s černými střapatými vlasy a tmavými oči. Ochrannou čelenku nosil zavázanou kolem hlavy se znakem Listové hrdě zářícím na čele. Měřil 169 cm.
Vládnul velice silnou čakrou a byl schopný probudit Sharingan. Zřejmě se jednalo o velmi schopného shinobiho, jelikož několikrát dokázal ochránit přítele a patřil do jednotky pracující s Hokagem.

Zajímavosti

Kagami znamená zrcadlo.
Kagami byl Shisuiho předek, jejich přesný pojmenovatelný vztah není znám.
V japonštině jej dabuje Kengo Kawanishi.

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí