manga_preview
Boruto TBV 08

Akimichi Torifu

Torifu_akimichi.png

Akimichi Torifu (秋道トリフ) je jounin ze Skryté Listové vesnice a člen klanu Akimichi. Poprvé se objevil v 481. kapitole mangy a 211. epizodě Shippuudenu. Spolu se členy svého týmu (Uchiha Kagami a Shimura Danzou) v mládí sloužil pod Druhým Hokagem Senju Tobiramou.
V anime se jako dítě objevil krátce po založení vesnice spolu s Utatane Koharu a Mitokado Homurou. Později byl přítomen při mezi Sarutobi Hiruzenem a Danzoem. Během První války ninjů pracoval v Tobiramově doprovodné jednotce. Když byla tato jednotka pronásledována skupinou z Oblačné, ve které se nacházeli i bratři Kinkaku a Ginkaku, Kagami přišel se strategií zdržení nepřítele; nasazení volavky. Torifu však poznamenal, že ten, kdo zůstane vzadu a bude bránit celou jednotku, dozajista nepřežije. Tobirama se tohoto úkolu ujal a vybral za sebe nástupce na post Hokage, Hiruzena. Torifu byl tak svědkem této důležité chvíle.
Jelikož Torifu misi proti Oblačným přežil, stal se známým ninjou.
O mnoho let později se Torifu spolu s ostatními starými spolubojovníky snažil o vyhnání Kyuubiho z Listové a záchranu vesnice.

Popis

O jeho charakteru i schopnostech se toho mnoho neví, bez pochyby je však velmi silným shinobi a může předvést obvyklé umění svého klanu.
Torifu je pravý Akimichi; zavalitý a robustní muž se značkami na tvářích. V mládí nosil standardní uniformu, při obraně vesnice je možno jej zahlédnout v modernější výzbroji s klanovým znakem pro jídlo.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí