manga_preview
Boruto TBV 08

Inuzuka Akita

01.jpg

Inuzuka Akita (犬塚アキタ) patří ke klanu Inuzuka a je hlavní vědkyní v týmu pro ninždovské technologie v Ústavu vývoje pokročilých technologií. Původně byla Akita nindžou v terénu a jejím partnerem byl ninken (ninja-pes) Chamaru. Během mise se však Chamaru zranil a následkem toho přišel o pravou zadní nohu. Akita sice byla ráda, že Chamaru přežil, ale bohužel ho již nemohla využít jako ninkena. Jakmile se o Chamaruově situaci dozvěděl Katasuke Touno, spojil se s Akitou a navrhl jí, že pro Chamarua vytvoří protetickou končetinu. Ohromená a šťastná Akita se z vděčnosti rozhodla, že se stane Katasukeho asistentkou.
Poprvé se objevila v 18. díle mangy Boruto.

Boruto: Nová generace

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhAo a Kara
Když Katasuke a Konohamaruův tým dorazili do laboratoře v Ryuutanu, Akita nadšeně KatasukehoInuzuka Akita přivítala a diskutovala s o nové protéze a pokroku v jejich experimentu. Právě tady tým Konohamaru naráží na jejich spolužačku z Akademie Kakei Sumire, která studuje pod dozorem Akity. Později Akita prováděla Boruta, Saradu a Mitsukiho skrz testy nových nindža technologií. Také Borutovi vysvětlila, co ji vedlo k tomu, aby se stala vědkyní pod Katasukeho dozorem.
K nové misi týmu Konohamarua jim svěřila Chamarua a požádala Boruta, aby dal na Katasukeho pozor.

Popis

Akita má vášnivou a excentrickou povahu, kterou směřuje do vývoje nových technologií. Je to mladá žena průměrné výšky. Má dlouhé tmavé vlasy, tmavé oči a nosí brýle. Na sobě má černé šaty a přes ramena nosí bílý vědecký plášť. Také nosí náušnice v podobě tesáku. Akita je jediným známým Inuzukou, který na tvářích nemá klanové značky.

Schopnosti

Díky tomu, že je Inuzuka, má velmi vyvinutý čich, což se ukázalo, když dokázala určit příchod týmu Konohamarua jenom na základě pachu. Jako hlavní vědkyně je velmi inteligentní a do vědeckých projektů přináší velmi cenné poznatky.

Zajímavosti

Narozeniny slaví 20. dubna.
"Akita-inu" (秋田犬) je psí plemeno.
Jejím koníčkem je zkoušení různých druhů nezdravých jídel.
Jejím oblíbeným jídlem je kelímek ramenu a tentama soba (druh nudlové polévky).
Jejím nejméně oblíbeným jídlem je kelímek nudlí yakisoba.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí