manga_preview
Boruto TBV 08

Bunpuku

bunpaku.jpg

Bunpuku (分福) byl starý duchovní ze Skryté Písečné a jedním z prvních jinchuuriki Jednoocasého Shukaka. Poprvé se objevil v 660. kapitole mangy a 392. dílu Shippuudenu.

Démon Shukaku se dostal do držení Písečné ještě před domluveným rozdělením ocasých démonů mezi Pět velkých vesnic shinobi a byl zapečetěn do novorozeného Bunpuka. Čtvrtý databook i anime tvrdí, že se stal vůbec prvním jinchuuriki Jednoocasého. Kvůli zapečetění stvůry do svého těla jím opovrhovali a odstrkovali ho, lidé se báli, a proto jej uvěznili v žaláři se stálým dozorem. Píseční věřili, že Bunpuku je Shukaku sám, a zapomněli i na jeho skutečné jméno. Ve skutečnosti se však jednalo o velmi dobrosrdečného a moudrého muže, který smýšlel o svém démonovi jako i o příteli a nechoval k němu zášť, ani mu nikdy zle neodpovídal na jeho posměšky.
Bunpuku se Shukakem vedl rozhovory a v jedné jejich konverzaci se ho démon zeptal, zda mu vadí, jak ho vesničané odvrhli a teď si může povídat jen s ním. Muž však podotkl, že bez démona by byl mrtvý, jelikož je jinchuuriki.
Shukaku pověděl, že mu připomíná Mudrce šesti cest, což přivedlo starého muže k slzám a démonovi poděkoval se slovy, že to bylo to nejlaskavější, co za dlouhou dobu slyšel.

Ze 392. dílu Shippuudenu:
„Chudáku zatracenej mnichu. Už ti ani neříkají tvým skutečným jménem.“
„Opravdu mi to nevadí. Ty ho přece znáš.“
„Možná jsi mnich, ale necítíš se někdy osamělý, uvězněný s lidmi, kteří tě nesnáší, a démonem jako jsem já? S démonem, který nenávidí lidi a se kterým jsi od chvíle, co ses narodil?“
„No, zemřu v okamžiku, kdy budu od tebe oddělen... Protože jsem Jinchuuriki. Takže není třeba dělat rozdíly mezi člověkem a démonem. A to proto, že skutečný přítel přináší mír v duši, ať je to jakákoliv bytost.“
„Ty jsi ale pošahanej dědek. Takovej jako ty už tu nebude.“
„Ne... Myslím, že se mýlíš. Lidské duše jsou jako odraz na vodě. Lidé často mluví a jednají v rozporu se svými skutečnými pocity. V podstatě si ale lidská srdce přejí spojit se s ostatními a být přijata. I s těmi démoními.“
„Víš... Vážně mi připomínáš staříka Rikudou Sennina.“
„Děkuji ti. To jsou ta nejhřejivější slova, která se mi kdy od tebe dostala.“

Na mnichových rukou byly dva znaky, které dohromady znamenaly přijetí srdce, což i muž potvrdil tím, že své ruce spojil (levá ruka 受 - ukeru, přijmout a pravá ruka 心 - kokoro, srdce). Věřil, že jednou přijde někdo, kdo Shukakovi porozumí.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhA tím někým měl být Gaara se svým znakem lásky na čele.

„Vím, že jednoho dne se najde někdo, kdo tě ochrání, spasí a povede tě. A v okamžiku, kdy přijmeš jeho skutečné srdce, to pravděpodobně také pochopíš. Význam těchto slov mi můj učitel vpálil do dlaní...“

Shukaku byl z mnicha vyjmut, což zapříčinilo jeho smrt. Ještě po letech vesničané věřili, že Shukaku je Bunpukovým vtělením.

Zajímavosti

Mnichovo jméno odkazuje na Bunbuku Chagama, což je japonský lidový příběh o mývalovi využívajícím své síly k odměně starého muže, jenž ho zachránil svojí laskavostí.
Jelikož se jinchuuriki vybírají z lidí blízkých Kage, aby nedošlo ke zradě, je možné, že Bunpaku byl nějak spřízněný s některým Kazekage.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí