manga_preview
Boruto TBV 07

Hedvábný déšť 02 - Když vyprahlá zem lační po vláze

Hedvábný déšť.jpg

Větve ho šlehaly do obličeje, ale on běžel neúnavně dál. Mohutně se odrazil a plavným skokem dopadl na další strom.
„Hej, Sarutobi, brzdi!“ ozvalo se za ním v dálce. Zatnul čelist, ale zastavil se. Zmocňoval se ho vztek. Copak ti lenoši nechápou, že pospíchá? Dneska by to snad ještě mohl stihnout, kdyby se ti tři netáhli jak sirup na slunci. Frustrovalo ho to. Byla to už čtvrtá neděle, co dostal neplánovanou misi. Jako by mu to někdo dělal naschvál! Od té doby, co se zařekl, že tu holku z rozbourané čtvrti zkrotí, nemyslel prakticky na nic jiného. Jenomže se mu nedařilo ji nikde nalézt. Genmy se ptát nehodlal, protože o jeho pomoc tedy rozhodně nestál a tak mu zbývaly už jenom ty neděle. Určitě tam ta holka je právě teď a on se tady zdržuje v lese na úplně podřadné misi. Zahnal představu jejího obličeje, která byla až obdivuhodně konkrétní, když uvážil, že ji potkal jen jednou a otráveně zamručel.
„Asumo, nemůžeš tak rychle,“ doskočila za ním na větev kunoichi s nepříjemně rudýma očima.
„To vy jste pomalí,“ utrousil, aniž by se na ni podíval.
„Doprovázíme klienta, to jeho tempu se musíme podřídit,“ vysvětlovala trpělivě. „Všichni!“ dodala o poznání hlasitěji, protože měla pocit, že ji vůbec nevnímá.
„No jo,“ odsekl a seskočil na zem. Chvíli trvalo, než k nim zbývající člen týmu a klient došli a mezitím k němu seskočila i Kurenai.
„Sarutobi,“ sykl Aoba a narovnal si sluneční brýle, „co si, sakra, myslíš, že děláš? Řekl jsem, že nás máš jistit seshora, ne že máš jít ohlásit do vesnice, že za hodinu dorazíme!“
Možná že byl kapitánem tohoto narychlo spíchnutého týmu, ale Asuma rozhodně nehodlal trpět, aby s ním kdokoli mluvil tímto tónem.
„Plnil jsem přesně to, co jsem měl za úkol. Pokud jsem na tebe příliš rychlý a zkušený, tak si příště na tuhle podřadnou práci vyber někoho slabého,“ Kurenai s sebou pobouřeně cukla, když se jeho pohled stočil na ni. „A nebo si to obstarej sám.“
„Zkušený říkáš?“ nenechal se Aoba vyvést z míry. „Tak poslouchej, ty tatínkův mazánku,“ naklonil se k němu a ztišil hlas tak, aby následující informace dolehly jen k Asumovým uším, „když řeknu, že jsi moc rychlý, zpomalíš. Když řeknu, že něco flákáš, zlepšíš se o sto procent a když řeknu, že dýcháš moc nahlas, tak ti narostou žábry! Je ti to jasné?“
„Jasné, kapitáne,“ pohrdavější tón už použít nemohl.
„Já věděl, že s tebou budou jenom problémy, Sarutobi,“ povzdechl si Aoba a pokynul klientovi, že budou pokračovat.
„Tak proč jsi o mě žádal?“ obořil se na něj dotčeně.
„Já?“ podivil se. „To ty jsi škemral, abys mohl jít na tuto misi, i když nechápu, proč jsi chtěl nabírat zkušenosti, když si evidentně myslíš, že jsi nejlepší na světě.“
„Co to meleš?“
„Asumo!“ napomenula ho dívka, ale on ji ignoroval.
„Proč bych měl škemrat, abych ztrácel čas na takovém banálním úkolu?“ nechápal, ale zmocňovalo se ho neblahé tušení. „Kdo ti řekl, že o tuhle misi stojím?“
„Akeda,“ pokrčil kapitán rameny a vykročil, jelikož považoval tento rozhovor za uzavřený.
Akeda... Lomcoval jím vztek. Vždyť to byl právě on, kdo mu nakukal, že po něm Aoba touží do svého týmu. Proč se ho ta krysa chtěla zbavit? A zrovna dnes!

Bral schody po dvou. Vzteky se mu zatmívalo před očima a zuřivě odšoupl dveře před sebou. Kdo by se namáhal klepáním? Potemnělý pokoj byl ale prázdný.
„Do hajzlu!“ ulevil si alespoň slovně, jenomže to bylo málo. Chtěl ho praštit, tak moc ho chtěl praštit, ale nebyl tady.
Už to bylo dlouho, co naposledy navštívil Akedův pokoj. Byl větší než ten jeho a docela strohý. Pořádek, který si v něm udržoval, byl snad až chorobný a Asuma neodolal, aby mu alespoň neproházel knihy na poličce, jak jinak než pečlivě seřazené dle, popravdě neměl tušení podle čeho vlastně. Vychýlil stínítko lampy, kolem které právě procházel a pár svitků, jenž ležely na stole, surově zmačkal a hodil do koše. Možná by se mu i ulevilo, kdyby pod svitky nenašel tu fotku. Užasle si přidržel vybledlý obrázek před očima. Vlastně to nebylo poprvé, co ho viděl, jen na něj zapomněl. Byla to momentka možná tak sedm let stará.
„Co tu chceš?“ ozvalo se mu za zády odměřeně a Asuma s sebou proti své vůli škubnul. Když úlek odezněl, pomalu položil fotografii zpět na desku psacího stolu a otočil se ke dveřím.
„Přišel jsem tě pozdravit,“ pronesl s tak falešnou přátelskostí, že by si ani sám nevěřil.
„Skutečně?“ zapochyboval, nicméně i tak se zlehka usmál a pokynul mu, aby se posadil na polštář.
Asuma jen zavrtěl hlavou. Neměl nejmenší chuť vysedávat tu s bratrem a usmívat se na něj, jako kdyby nic nevěděl. Vždycky mu tenhleten tatínkův mazlíček pil krev. Tak silný, tak obětavý, tak poslušný, tak cílevědomý, tak... perfektní! Kdyby za každé napomenutí, že by měl být víc jako bratr, dostal zaplaceno, mohl by už dávno z téhle ubohé vesnice vypadnout. Nebo si ji koupit.
„Tak proč jsi tady, bratříčku?“ Popostoupil blíž a naklonil se k němu. Byl starší o pouhé dva roky tři měsíce a šestnáct dní, ale přesto jej přerostl o více jak hlavu. Také se na rozdíl od něj pyšnil mohutnou svalnatou postavou, ale kdyby nebylo toho příšerně směšného chomáčku vousů, kterému tak nadneseně říkal bradka, v obličeji by mu byl nápadně podobný. Prostě ho nesnášel.
„Spletl jsem si dveře,“ sykl podrážděně, prosmýkl se kolem Akedy a vyřítil se z pokoje. Potřeboval vypadnout! Seběhl schody a vyběhl ven, kde narazil do otce. Zamumlal, že spěchá, a pelášil pryč. Zaslechl za sebou sice něco o tom, že by měl být pozorný a zdvořilý, ale byl si jistý, že až se vrátí, otec mu to zopakuje. Koneckonců v kázání byl on mistr.

Zastavil se až uprostřed rozbourané čtvrti. Zlehka se vydýchal a vyskočil na jednu z mála střech, které ještě držely pohromadě. Tedy alespoň zdánlivě, protože děr v ní bylo nepočítaně a každý pohyb hrozil, že se sesune k zemi, ale to nebezpečí ho bavilo. Koneckonců podobným způsobem už poslal k zemi nejednu a tahle bude prostě další. Našel stabilní polohu a zavřel oči. Pořád měl před sebou tu starou fotku. Fotku brunety s klukovským sestřihem, senbonem v puse a ironickým úšklebkem, kterou kolem ramen objímala roztomilá černovláska s rozpustile vypláznutým jazykem. Samozřejmě, že ten obrázek už kdysi viděl, vždyť byly doby, kdy ho bratr nepustil z ruky! Zamilované štěně trávící večery s bláhovým snem, že se na něj fotka usměje. Hlupák. Ale teď už věděl, proč se mu obličej té drzé holky vypálil do sítnice. Nebylo to poprvé, co ji viděl! Pravda, teď byla o dost starší, nicméně vsadil by se, že vyplazovat jazyk umí stále znamenitě.
Horečně přemýšlel, co o ní vlastně ví, ale bratrovo kňourání nikdy moc nevnímal. Byl tak ubohý s tím svým Blabla sem a Blabla tam. Naštvalo ho, že i její jméno se mu vykouřilo z hlavy. To by dost pomohlo, až po ní bude pátrat. A on bude! Teď, když zjistil, že je ta holka předmětem bratrových tužeb, měl mnohem větší motivaci. Ten chudák si za to může sám, že už ji dávno nesbalil! Vždyť je to také syn Hokage! Jenomže on by to pro samou přehnanou čest stejně nikdy nedokázal zúročit. Ale kde bratříček selhává, tam on uspěje! Nejenom že Genmovi vpálí jeho nestydatou poznámku zpět do ksichtu, ale i zničí sny toho dokonalého pitomečka. A co víc, jeho sbírka fanynek se rozšíří o žhavou sedmnáctku! Tak teď už je to opravdu výzva!
„Můžeš laskavě vypadnout z té střechy?“ ozvalo se zespoda.
„Ne,“ odsekl vzdorovitě, ale teprve teď se podíval, kdo otravuje. Měl pocit, jako by jím projel elektrický výboj! „No, ale že jsi to ty...“ dodal ještě a seskočil těsně vedle ní.
O krok ustoupila.
„Nemusíš se mě bát,“ samolibě se na ni usmál, „já nekoušu.“
„Neměl bys pospíchat domů, Sarutobi? Začíná se stmívat a Sandaime-sama jistě počítá děti,“ pronesla nevzrušeně, aniž by spustila zrak z té příšerné barabizny.
Zuřil. Jak si jenom dovoluje s ním takhle mluvit? Ta mrňavá drzá potvora! Zkrotí ji! Tahle holčička mu bude zobat z ruky, i kdyby tomu měl obětovat všechno!
„A co ty tady děláš tak pozdě?“ nedal na sobě nic znát.
„Do toho ti nic není,“ ujistila ho chladně.
„Tak to se pleteš.“
„Nebuď dotěrný,“ odfrkla si.
„Ne, jsem zodpovědný!“ A hrdý na to, jaký dokázal zachovávat klid.
„Ty?“ utrousila posměšně, ale poprvé za celou dobu se na něj podívala.
„Jistě. Jakožto shinobi této vesnice jsem přímo odpovědný za tvou bezpečnost a proto tě teď musím vyvést ze zakázané oblasti,“ pronesl oficiálně a demonstrativně ji chytil za zápěstí.
„Ne, prosím, to nedělej,“ zaprosila zoufale.
Vyvedlo ho to z míry. Čekal, že se mu vysmekne, čekal drzou poznámku, dokonce čekal, že ho pošle někam a tak trochu doufal, že na něj vyplázne i jazyk, ale tahle reakce ho překvapila.
„Dobrá,“ pustil ji a zvedl ruce ve smířlivém gestu, „ale musím tu zůstat s tebou kvůli tvé bezpečnosti.“
Neodpověděla, jen se otočila zpět k bouranině, ale z jejího výrazu byla patrná velká úleva. Bral to jako souhlas. Postával vedle ní, párkrát přešlápl a střídavě pokukoval po ní a po středobodu jejího zájmu. Němé minuty se zdlouhavě vlekly a jeho to nudilo. Co na těch troskách, sakra, vidí? Tohle nikam nevedlo. Měl by ji někam pozvat, někam kde udělá dojem. Díky tajným průzkumům Hokageho soukromých archivů zapředla nejedna kočička, ale měl pocit, že ona by na to nezabrala. Možná později. Tak co stará dobrá večeře? Jíst určitě potřebuje. Pravda, není to nic okázalého, ale něčím začít musí. Koneckonců tohle statické divadlo začínalo být pomalu už trapné.
„Zajdem...“
„Máš se hlásit u Hokage!“ ozvalo se mu za zátylkem a jeho pokus o pozvání byl tak zhacen hned v zárodku.
Do hajzlu! Jak mohl zapomenout, že kde je kočička, tam se dříve nebo později objeví i její hlídací vořech?
„Tak jako posledně, co, Shiranui?“ houkl podrážděně.
Hlídač jen znuděně pohodil senbonem do druhého koutku úst a ležérně se postavil mezi něj a svou chráněnku.
„Hledá tě po celé vesnici.“
„A co já s tím? Však jednou mě najde, přece mu to nebudu kazit tím, že sám přiběhnu,“ pohodil hlavou a propaloval ho pohledem.
„Možná jsem se mu zmínil, že se tu občas potloukáš...“ zívl a stejně jako ona stočil pohled k tomu domu. Asuma vnitřně běsnil, ale rozhodl se nedat to navenek najevo. Přece by mu neudělal tu radost! Taky mohl blafovat, ale vzhledem k incidentu na zápraží hádal, že tentokrát je to pravda. Představa, jak ho otec se sadistickým potěšením peskuje před jejíma očima, se mu příliš nezamlouvala. Nejspíš bude moudřejší pro tentokrát vyklidit pozice. Obešel tu vtěrku a postavil se vedle ní. Nepohnula se.
„Vypadá to, že teď zodpovědnost za tvou bezpečnost bude muset přebrat on. Snad na to bude stačit,“ plácl sebevědomě a očekával reakci. Nic se však nestalo. „Odcházím.“ Stále se nepohnula. Asuma párkrát přešlápl, ale nakonec pochopil, že mluví do větru. Pokýval hlavou, otočil se a pomalu odcházel.
„Říkala jsem to.“ Zaslechl za sebou a okamžitě se zastavil.
„A co?“ zahučel přes rameno jakoby bez zájmu. Nechtěl vypadat příliš horlivě, ale pravdou bylo, že její reakce, i když přišla dost pozdě, ho tak nějak potěšila.
„Že Sandaime-sama počítá děti,“ ušklíbla se, ale vyplazeného jazyku se mu stále nedostalo.

5
Průměr: 5 (9 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Боривітер
Vložil Боривітер, St, 2018-07-25 15:58 | Ninja už: 4162 dní, Příspěvků: 5832 | Autor je: ONLINE, Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Mise L3: Líbí se mi, jakou jsi Asumovi připsala povahu, protože tak jako jsem ve fanfiction málokdy narazila na civilisty v hlavní roli, tak i protivný hlavní hrdina je o něco vzácnější, než sympaťáci. Ale zároveň je lidsky naprosto pochopitelný. Jsem zvědavá, jaká bude role Akedy v tomto příběhu. Má snad také spadeno na neznámou civilistku?

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
 
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.
 
Pardon za (pro některé možná lehce matoucí) změnu přezdívky, je dočasná. Ale hrozně se mi líbí ukrajinský název poštolky. Tedy srbská ветрушка taky není špatná.

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Po, 2016-08-29 17:56 | Ninja už: 2863 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Já bych mu ji tak rozkošnicky jednu natáhla Laughing out loud Ale bavím mě to, tak chci vědět, jak to dopadne.
P.S. To sis ještě nevšimla, že Palantir je šťoura? Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-08-29 20:54 | Ninja už: 5302 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Jestli ho chceš bít už teď, tak dál raději ani nečti Laughing out loud
A do debaty o Palantirově šťouralství se z bezpečnostních důvodů zatáhnout nedám Sticking out tongue Laughing out loud

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Po, 2016-08-29 18:20 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Ale v tom najlepšom slova zmysle, dúfam. Laughing out loud Evil

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Po, 2016-08-29 18:24 | Ninja už: 2863 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Tak rozhodně Laughing out loud To ani jinak nejde Laughing out loud

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Po, 2016-03-07 20:35 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

On je tak boží! Boží fracek i boží k poslouchání xD Hned jak se objevilo "kunoichi s nepříjemně rudýma očima", tak jsem zbystřila; jeho postoj ke Kurenai je vážně zajímavý (a přezíravý, že).
Nejvíc mě bavila scéna v bratrově pokoji, kde mu všechno poházel a zvlášť pobavil s popisem jejich vztahu, i s přesným spočítáním jejich věkového rozdílu (no jo, matematik se nezapře - ale tady to výborně ukazuje "nenávist", závidění staršímu). I vztah k Třetímu; to jsem nikdy v Narutovi příliš nechápala, proč skvělý, klidný, usmívající se Třetí měl pro svého syna jen kamennou tvář.
Genma jako hlídací pejsek ^^ Už se těším, až se o ní dozvím něco víc (napadlo mě pár stejných otázek, ale mlčím a počkám si xD).

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-03-07 22:43 | Ninja už: 5302 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Jsem ráda, že Asuma u tebe budí pozitivní ohlasy Smiling Nezbývá mi, než doufat, že to tak zůstane...
S tím věkem je matematik fakt nevinně, jen jsem chtěla vyjádřit, že Asuma by mu nedopřál ani den věkové převahy navíc, aneb přesně jak říkáš – "nenávist" ke staršímu sourozenci. (A to prohazování věcí mě hrozně bavilo Laughing out loud )
Třetí. Já jsem vždycky jeho vztah s Asumou brala tak, že měl asi chlapec těžší pubertu...
Děkuji ^^

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Po, 2016-03-07 17:35 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

- Zaplače na konci Konohamaru? Laughing out loud
- "i kdyby tomu měl obětovat všechno" mi začína pripadať ako tvoja parazitická slovná formulácia. Smiling U mňa je takou "šibalský úsmev".
- Hokageho súkromné archívy? Hmmm, hmmm. Smiling
- Zaujímavo pracuješ s Asumovým charakterom, ale po všetkom tom zhone bežať najprv do bratovej izby?
- Podľa čoho vyberáš názvy kapitol?

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-03-07 18:35 | Ninja už: 5302 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Laughing out loud Nepřijde ti trochu předčasné tlačit je do rodičovských povinností? Eye-wink
Hm, a já vůbec nemůžu přijít na to, kde jsem tuhle větu v poslední době použila nebo dokonce tolikrát, aby to mohla být má parazitická slovní formulace...
Patnáctiletý vytočený kluk co chce bráchovi rozbít hubu... V takovém rozpoložení asi nepůjde pokojně čekat na nějakou holku Eye-wink
Mám na to systém Laughing out loud

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Po, 2016-03-07 19:45 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

- V epilógu na čase nezáleží. Sticking out tongue
- V epilógu Hrobu nemŕtveho - v závere tvojej časti. Eye-wink
- Hmm. Tak on je na staršie Eye-wink verí si. Laughing out loud

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-03-07 22:29 | Ninja už: 5302 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Když nemám prolog, nemám ani epilog, promiň Sticking out tongue
Eh, počkej, tak ty z toho, že jsem v jednom díle jedné série psané asi před půl rokem použila podobnou větu, usuzuješ, že je to má parazitická slovní formulace...?

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Út, 2016-03-08 07:27 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Tak fajn, len mi to tak výrazne utkvelo v pamäti. Smiling

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...