manga_preview
Boruto TBV 07

Na zabití...

hqdefault.jpg

Poslední den. Blondýna vkročila do studia a s úsměvem se rozhlížela po každodenním cvrkotu kolem. Myslela si, že propadne depresi, když si před měsícem ve scénáři přečetla, že tohle je její konečná, ale nestalo se. Jednak už od začátku věděla, že její postava je naprosto zbytečná vata, která slouží jen jako mantinel mezi přehnaně testosteronem nabušenými děcky, které si jdou po krku prakticky z žádného důvodu, a taky už za ty roky měla plné zuby znevažování lidské důstojnosti jako takové. Tak či onak ale odvedla pořádný kus herecké práce a může být na sebe hrdá, nehledě na to že si za tučné odstupné dopřála luxusní exotickou dovolenou, na kterou odlétá už dnes večer. Nemůže se dočkat!
Odpověděla na pozdrav pár členům pomocného personálu a vrhla se na catering. Krabí rolky k snídani jí budou chybět asi ze všeho nejvíc, takže se jimi dnes naposledy hodlala nacpat až k prasknutí!
„Na plac!“ zahřmělo a tak si dívka v rychlosti narvala sedmý kousek zdejšího vrcholu kulinářského umění do úst, ale to už ji asistentka odváděla za paži na pro ni určenou značku. Snažila se rozmlátit čelistí nálož, jež její rty těžko zadržovaly v ústech, a přitom kývla na pozdrav dalším dvěma protagonistům, kteří jí v její mistrovské umírací scéně dělají křoví.
„Á akce!“
„Pospěšte si a použijte protijed!“ zaprskala dívka a teatrálně se rozběhla k padající babce na druhé straně placu, zatímco poslední z herců se zlověstně drápal na nohy ve stínu.
„Stop!“ zaječel režisér.
Dívka naštvaně mrskla pohledem po svých kolezích, protože jeden z nich určitě zkazil neopakovatelný záběr, při kterém málem vypustila duši. No uznejte – i s plnou pusou kraba jí přece bylo dokonale rozumět! Režisér ovšem zamračeně rázoval právě k ní.
„Kde máš paruku, ty nenažraná huso?! Vždyť takhle vypadáš jak Ino se zeleným zákalem!“ lomil rukama.
„Aha...“ rozpačitě žmoulala v ruce konečky své zlatavé hřívy a neochotně si vzala tu směšně barevnou paruku od dobíhající asistentky. Nasadila si ji na hlavu, lehce rozcuchala, aby vypadala jako během vražedného boje, ale ne zase moc, jelikož je přece důležité, aby jí to za všech okolností slušelo. Což je, jenom mezi námi, s růžovou zrůdností na hlavě vpravdě heroický výkon.
Režisér počkal, než se znovu došourala na svoje místo, a zařval: „Akce!“
Tentokráte už doběhla až ke svým kolegům, přičemž dokázala studiu ušetřit peníze za zvláštní efekty, jelikož nebude třeba její běh nikterak umělecky zpomalovat, a nechala se zákeřně probodnout speciálně upravenou katanou.
„Stop!“
„Co zas?“ procedil skrz zuby rudovlasý herec v kapuci a otočil oči v sloup.
Režisér si to ale ovšem znovu namířil k nejmladší člence ansámblu.
„Vidíš ten meč?“ štěkl po ní.
„Jistě!“ odsekla. Jak by asi neviděla blyštivou čepel, kterou ten zlosyn sadisticky zabodl do jejího perfektního těla?
„Tak proč se u všech shurikenů držíš za špatný bok?!“ vyjel na ni.
„Aha...“ pustila dívka pravý bok a omluvně zamrkala.
„To se vystřihne,“ zavrčel kapucín a netrpělivě pokynul narušiteli, aby si dal odchod.
Režisér odcupital z placu, počkal, až asistentka setře z podlahy falešnou krev, aby tak mohla odkapávat znovu, a zařval: „Tak ještě jednou od toho probodnutí. Akce!“
Meč pomyslně zajel do mladého těla. Dívka oddechovala, co jí její nízkokapacitní hrudník dovoloval, a tvářila se jak při týdenní zácpě. Teď přišla řada na nejstarší zasloužilou umělkyni.
„Sakuro!“ zděsila se babka. „Ach...“
„Babčo Chiyo, jste v pořádku? Můžete se ještě hýbat?“ přehrávala dívka.
„Jo, ale musím čůrat.“ Vyškrábala se babka z kleku a kvapně se odbelhala.
„Stop!“ rezignovaně zavelel režisér a omluvně pokrčil rameny směrem k muži, který křečovitě třímal falešnou katanu.
Po dobré půlhodině, kdy se dívka nezapomněla občerstvit jednou či pěti krabími rolkami, mohli opět pokračovat.
„Jestli mě poprskáš, tak nepoužiju rekvizitu!“ zahučel varovně její vrah a dívka bleskově spolkla tři rolky najednou. Zakuckat se si nedovolila.
„Akce!“
„Babčo Chiyo, jste v pořádku? Můžete se ještě hýbat?“ zopakovala svou nápaditou repliku a dávala si velkého majzla, aby ani kapička sliny neulpěla na jeho jetém plášti.
„Dokonce i s tím zraněním si o ni děláš starosti?“ zcela záměrně uspíšil svůj výstup, aby se babka raději nedostala ke slovu.
„Sasori, jak jsi...“ začala přece jen odšišlávat seniorka. „To snad ne!“ Vstala a opět se belhala pryč.
„Stop! Co se děje?!“ hystericky se dožadoval odpovědi režisér.
Muž, jenž propůjčil svou podobu Sasorimu, svěsil hlavu do dlaní: „Si na tom záchodě zapomněla zuby...“
Natáčení se zpozdilo o další hodinu, během které zmizely všechny zbylé krabí rolky a půlka osazenstva byla nucena vyslechnout rozjuchané vyprávění o dívčině nadcházející zasloužené dovolené. Uznávaný herec, kterého pořád nepřešla chuť namlátit managerovi za to, že ho upíchl do této grotesky, jen stěží potlačoval chuť ji na tu dovolenou poslat okamžitě a po kouskách!
„Tak jedem lidi, mizí nám světlo, abychom to nemuseli točit ještě zítra!“ popoháněl je režisér.
„Cože?“ zděsila se mladá herečka. „Mě ale za pár hodin letí letadlo!“
„Tak to bys měla začít podávat špičkový výkon, děvenko,“ utrousil umělec jízlivě a zaujal postoj s katanou v ruce.
„Akce.“
„Jako lékařský ninja bys měla odhadnout situaci.“ dobíral si ji ledovým sarkasmem.
„Jdi někam,“ plivla po něm neuctivě, avšak přesně dle scénáře.
Herec známý tím, že neuctivostí zcela opovrhuje, zachoval vážnou tvář a pokračoval: „Jsi docela vytrvalá, ale jak dlouho si myslíš, že to ještě vydržíš?“ A zakvedlal katanou, přičemž díky postprodukci to bude vypadat, jako že se jí snaží slinivku přepižlat na dvě půlky. Dívka teatrálně sykla bolestí a začala bzučet.
„Stop!“ zaječel režisér a hystericky se rozeštkal do dlaní.
„Co se mu stalo?“ ptala se dívka nechápavě.
„Ty.“ Dostalo se jí strohé odpovědi od zkušenějšího kolegy.
„Už jsme si přece vysvětlovali,“ spustila na ni asistentka režie, která přicupitala na plac, „že když Sakura používá léčitelské jutsu, tak to necháš speciálním efektům. Není třeba bzučet! Na to máme špičkové zvukaře. Mysleli jsme, že jsi to pochopila, už když jsme ti zabavili tu kapesní svítilnu se zelenou LEDkou.“
„Ano,“ odsekla podrážděně. Vždyť kdyby ji nechali pořádně dělat její práci, tak by studio ušetřilo na počítačových bláznech snad i miliony!
„A kameraman vzkazuje, že má místo už jen na jeden čistý záběr. To víte - škrty,“ zářivě se usmála a odcvrlikala pryč.
Dívku to popudilo. Na photoshopácké blbouny peníze jsou, ale na filmový materiál – prazáklad kinematografie, to peníze nejsou! Ale co, ona je profesionál, zvládne přece další scénu na jeden záběr. Snad jí to ostatní nebudou zase kazit.
„Akce,“ zaskřehotala asistentka, zatímco si režisér otíral slzy do scénáře.
„Jsem v pořádku, babčo Chiyo... Vemte si poslední protijed, rychle.“ sýpala vyčerpáním a modlila se, aby to ta babka zase nezvorala.
„Sakuro...“ začala slibně seniorka, i když si nikdo nemohl být jistý, jestli tu dezorientovanost opravdu jen hraje. Zas tak dobrá určitě není.
„Vypadá to, že jed už zabírá. Jak smutné. Tahle katana je samozřejmě taky otrávená.“ vysvětloval herec zcela očividné. Ale jak tak koukal na tu holku, která se neumětelsky pokoušela o umírací scénu, byl vlastně rád, že mu scénárista tuto repliku napsal. Dívka s babkou svorně oddechovaly jako dvě parní lokomotivy a herec se nutil k tomu, aby na place zůstal a tu trapnou scénu dohrál. Babka konečně našla v kostýmu lahvičku s protijedem. Že jí to ale trvalo. Nicméně herec si s tím nedělal hlavu – buďto se to vystřihne nebo se z toho díky zvukařům vycedí dramatičnost. Babka se rozpřáhla a... Zabodla to dívce do nohy!
Ozval se náraz – to jak režisér spadl ze své stoličky. Herec si zkontroloval, že je mimo detailní záběr a stočil oči v sloup. Ta senilní rašple zapomněla, že to má píchnout sobě! Ale co teď? Poslední záběr. Musí to nějak dohrát! Jen aby to ta holka nezkazila. Zatím jen vyjeveně čučí, to se dá použít.
„Proč? Babčo Chiyo...“ vysoukala ze sebe konsternovaně a herec konečně ocenil fakt, že nikdy nebyla schopná zapamatovat si civilní jména herců a všechny oslovovala jménem jejich postav. Babka padla na zem a zdálo se, že si dá pravidelného šlofíka, což se právě také hodí. Možná z té katastrofy přece jen vybruslí. Bylo jasné, že pokud chce zachovat alespoň trochu logičnosti, pousmál se nad touto absurdní myšlenkou, bude muset vytáhnout katanu a na potřebně dlouhou dobu se držet vpovzdálí, dokud ten protijed bude dle scénáře účinkovat. A pak ji zabije znovu. Čistě. Rychle. Bez keců.
Zatáhl za katanu a ta husa se lekla a chytila ji. Zatáhl znovu, ale ona mu ji odmítala přenechat. To si dělá srandu?
„Já se nepustím.“ pronesla hrdě asi po minutě přetahování a jemu bylo více než jasné, že na hodinách improvizace musela proletět jak po navoskované skluzavce. Jistě, mohl jí meč prostě vytrhnout, ale postava Sakury je velice fyzicky silná a kdyby to udělal, popřel by základní charakterové rysy postavy a na úroveň ostatních sklouznout nehodlal.
„Babčo Chiyo!“ křikla dívka, když se seniorka zase probrala.
Musí jednat rychle! Jestli se babka dostane ke slovu, celý jeho plán na záchranu této hovadiny bude v pejru. Pustil katanu, odskočil několik metrů dozadu, zmocnil se jiné zbraně a rozběhl se k dívce. Skončí to raději hned. Když ji rozpůlí vejpůl, tak je přece jedno, že má v krvi protijed.
„Chcípni!“ zařval upřímně a trochu se mu ulevilo. Ale bylo pozdě. V běhu nevěřícně hleděl na babku, kterak se pokouší vstát a bylo mu jasné, že ji nestihne zastavit včas. Pomalu se ho zmocňovala frustrace, kterou ještě umocnil fakt, že se ta senilní nemotora zapletla do lanek, které rekvizitáři zcela nezodpovědně zapomněli na place po včerejší scéně s bojovými loutkami. Ty samozřejmě na babčino nemotorné zatahání zareagovaly a zcela nesmyslně se řítily na scénu!
Nápad přišel v okamžiku. Neutuchající chuť vymlátit z managera duši, že ho za jistě tučný úplatek uvrtal do tohoto braku, aby mu pozvedl úroveň, se slila s odporem k dalšímu scénáři, kde by měl několik dlouhých dílů poslouchat nesmyslný monolog hlavního hrdiny a pak se zcela nelogicky přidat na jeho stranu naprosto v rozporu s jeho dosavadním charakterem. Následný pohled do tupé tváře holky bez talentu, která dostala šanci dále si nekazit kariéru, vše završil! Stačily dva správně namířené kroky a loutky do něj narazily. A ač profesionálně nasadil výraz věrohodného úleku, vnitřně byl se sebou náramně spokojený, neboť se dokázal natočit tak vhodně, že bude hračka v postprodukci dotvořit probodnutí jeho Achillovy paty.
Šok v dívčině tváři byl první uvěřitelnou emocí, kterou v seriálu ukázala. Nebyla hraná.
„Stop?“ špitla asistentka režie do hrobového ticha a kameramanovi chvíli trvalo, než se vymanil z transu a natáčení ukončil.
Herec se vyprostil ze sevření rekvizit a s radostí ze sebe shodil ten nechutný cár hadru, který mu v šatně podstrčili místo pláště.
„Co... Ale to... Cože?“ koktala dívka s růžovou parukou a nechápavě těkala pohledem na něj a na stále více rudšího režiséra.
„To, má drahá, znamená,“ bodře ji poplácal po rameni, „že se dovolená odkládá. Gratuluji, tímto ti byla prodloužena smlouva!“ zašklebil se na ni škodolibě a trochu zalitoval, že kamera již nenatáčí, neboť slzy, které jí proudem vytryskly z pod křečovitě zavřených víček, byly nejpřesvědčivější, jaké kdy od této postavy kdokoli viděl.
„Co si u všech Orochimarových pokusů myslíš, že děláš?!“ našel konečně režisér ztracenou řeč.
„Končím,“ sladce se usmál herec.
„Jak jako končíš?!“
„Sasori je mrtev, ať žije Sakura!“ zahalekal úlevně a namířil si to pryč.
„To nemůžeš! Vždyť to vůbec nedává smysl! Proč by se nechal Sasori takhle zabít?! A co poslední slova???“ ječel za vzdalujícím se anarchistou.
„Víš, co si můžeš, Kishimoto? Zbytek dokreslit!“ Práskl za sebou herec dveřmi.

Poznámky: 

Tak tohle byla pravda o tom, z jakého důvodu byl papírově jasně silnější přemožitel Třetího Kazekage skolen pubescentkou a stařenkou. A věnuji ji Kimiimarovi za jeho velice podnětný komentář Smiling

5
Průměr: 5 (12 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Čt, 2017-06-29 00:34 | Ninja už: 4681 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Uf, tak to jsem 1500 slovech eseje opravdu potřebovala. Díky, díky, díky!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, St, 2017-06-28 19:05 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Jen dávám vědět, že opětovně čtu; pro lepší náladu a pomazlení s úžasným textem. Odpočinek pro duši. Opakuju se, ale: miluju tu tvého Sasoriho. I (nesnesitelnou) bzučící Sakuru xD

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele zoraniz
Vložil zoraniz, Ne, 2016-03-27 11:23 | Ninja už: 3719 dní, Příspěvků: 585 | Autor je: Adept na chuuninskou zkoušku

Mise 1A:
tak tohle je božííí! :3 Laughing out loud opravdu skvělý, nápad, vyprávění, všechno Laughing out loud nejvíc mě dostává ten konec, vciťuju se do Sasoriho herce a jeho pocitu vypadnout z takovýhle frašky Laughing out loud a Sakura a Kishi ať si dělají co chtěj, hlavně že on už tam nebude Laughing out loud prostě tahle povídka mě fakt dostala a nevím, co k tomu víc napsat nebo co tomu vytknout Kakashi YES

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Út, 2016-03-29 15:37 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Děkuji, jsem moc ráda, že pobavilo ^^ A že jsi sympatizovala s představitelem Sasoriho Laughing out loud

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Po, 2016-01-25 18:36 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Já sem ten komentář prostě napsat musím! Je to zřejmě tou výborně zpracovanou tragickou groteskností, že se stále nemůžu odtrhnout a pořád se vracím. Když nevím, čím si zlepšit náladu, mířím sem Smiling Miluju tuhle představu Sakury a hlavně Sasoriho, on je tak bezvadně "suchý".
A ano, čtu to už asi... no i víc než popáté, snad poosmé, snad ještě víc xD

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-01-25 19:12 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Děkuji Smiling Komentář nutný nebyl, tvé návraty mě neskonale těšily i bez něho, ale když musíš, tak musíš... Laughing out loud
Poosmé... Páni. Moc děkuji Kakashi ^_^

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Pá, 2016-01-15 01:14 | Ninja už: 5830 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Ve vysvětlování nonsensů pokračuj, protože tohle je super! Už jen ta představa za ten pozdní odchod do postele stála (jop, čtu si tvoje ffky v jednu ráno, no a? xD).

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Pá, 2016-01-15 01:26 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

V jednu ráno je naprosto ideální doba, to už je totiž člověk tak otupělý, že mu i tohle přijde vtipné Laughing out loud
A moc děkuji, že jsi sem zavítala ^^

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele haliena
Vložil haliena, Pá, 2016-01-08 10:24 | Ninja už: 4161 dní, Příspěvků: 405 | Autor je: Pěstitel rýže

Wau tak to bylo super Laughing out loud takhle jsem se zase dlouho nenasmála Laughing out loud

"Nachystejte květináče do Vánoc jsem zpátky."
"A sbaštíme jim kočku" mimozemšťan Alf Laughing out loud


https://www.youtube.com/watch?v=EHSWLY6XZoE Tohle zbožňuju Eye-wink

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Pá, 2016-01-08 12:50 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Já mám takovou radost, když někoho pobavím Laughing out loud
Děkuji Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Čt, 2016-01-07 21:20 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Exceluješ! Eye-wink Laughing out loud

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Čt, 2016-01-07 22:17 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Ne, červenám se Laughing out loud

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Kimiimaro
Vložil Kimiimaro, Čt, 2016-01-07 20:34 | Ninja už: 3319 dní, Příspěvků: 622 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Jé, děkuji za věnování Smiling Podle mě tvá nejvydařenější odbojná chvilka, hlavně scény s Chiyo a Sasoriho poslední útok Laughing out loud Jak to tak vypadá, Sasori není asi jediný, kde se na to Kishimu vybodl... Laughing out loud Opravdu úžasné dílo na jedničku... Tedy na pětku hvězdiček Smiling

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Čt, 2016-01-07 22:16 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Děkuji, děkuji, jsem moc ráda, že mé vysvětlení nezklamalo a že tě věnování tohoto nesmyslu neurazilo Laughing out loud
Pokud bys měl ještě nějaký nápad na křivdu či nonsense v Narutovi, tak mi klidně napiš PM, inspiraci se nebráním Eye-wink

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF