manga_preview
Boruto TBV 08

Chen

Chen.png

Chen (チェン) byl jounin ze Skryté Listové vesnice a hrdina, legendární mistr taijutsu. Jedná se o fillerovou postavu, tedy postavu, která se objevila pouze v anime, konkrétně v 312. díle Shippuudenu. Žil ještě před Třetí válkou ninjů a měl studenta, který se podobal Rock Leemu; tento student nedokázal používat genjutsu ani ninjutsu a rozhodl se stát odborníkem na taijutsu. Oba dva se poté zúčastnili Třetí války, ale Chenův student byl pro svoji nepřipravenost v jiných druzích technik zabit. Jeho smrt Chena velmi rozrušila, rozhodl se předstírat vlastní smrt a přestat být ninjou. I po letech mu pak jeho vnučka Azami nosila na hrob onigiri.

Jednoho dne se Lee spolu s Tenten a Narutem vydali k jeho hrobu uctít památku velkého hrdiny. Azami jim prozradila, že její dědeček není mrtvý a stačí na něho počkat. Skupinka chvíli posečkala a opravdu se Chena dočkala. Naruto věřil, že se jedná o pobudu využívající Azaminy dobroty, a tak tři geninové muže napadli. Zavinili, že mu upadlo na zem poslední onigiri, což Chena popudilo a ukázal svoji tajnou techniku Dračí Bůh z Listové.
Technika všechny přítomné ninji nadchla a Lee Chena prosil, aby ho ji naučil, přiblížil by se tak více svému snu stát se specialistou na taijutsu. Chena ohromilo, jak moc se Lee podobá jeho zemřelému studentovi a několikrát ho odmítl, snažil se ho odvrátit od jeho snu, jenže Lee na své žádosti trval. To trvalo několik dní. Nakonec Lee Chenovi řekl, že mu nezáleží na jeho učení, jen by chtěl, aby ho uznal jako schopného ninju a poprosil ho, aby svoji techniku použil proti němu. Chen tentokrát souhlasil a byl užaslý, že Lee prokoukl podstatu techniky, i když jí nebyl schopný úplně vzdorovat. Přes to všechno Chen nakonec odmítl Leeho svoji techniku naučit a odešel.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNějaký čas poté Chen zemřel a později získal jeho DNA Kabuto, který ho využil ve Čtvrté válce ninjů.

Čtvrtá válka ninjů

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhChen byl přivolán zpět mezi živé skrze techniku Edo Tensei a měl bojovat proti Alianci shinobi. Střetl se s Maito Gaiem, kterého nadchla vidina boje s legendárním hrdinou. Oba bojovali, jenže po čase začalo Gaie zmáhat Chenovo stále se obnovující tělo. Na scénu dorazil Lee a oba byli překvapeni přítomností druhého. Gaie pobouřilo vyprávění o jejich setkání a Chenovo přesvědčování, aby Lee přestal být ninjou. Přiznal, že dle jeho názoru Chenův pohled nebyl zlý, ale stále záleželo na Leem a jeho snu.
Chen chtěl dokázat svoji pravdu a na Gaie zaútočil se svojí dračí technikou, ke svému údivu byl však poražen, jelikož Lee přišel na její slabinu. Po tomto zjištění, kam až Lee svojí pílí dokázal zajít a rovněž ukázce hloubky vztahu s Gaiem jako učitelem, Chen přiznal svoji chybu a především vinu na svém vlastním studentovi. Zahanbilo ho, že v něho neměl více víry.
Po omluvě a smíření s minulostí se technika Edo Tensei zrušila a Chen se mohl vrátit zpět do říše mrtvých. Stihl ještě říci, že jeho hrob bude mít konečně využití. Lee slíbil, že k němu přinese onigiri.

Zajímavost: Chenova žlutá bunda je odkazem na Bruce Leeho.

Techniky: 

Dračí bůh z Listové

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí