manga_preview
Boruto TBV 08

Sarutobi Biwako

biwako.jpg

Sarutobi Biwako (猿飛ビワコ) byla jouninem a lékařským ninjou ze Skryté Listové vesnice, členkou klanu Sarutobi a manželkou Třetího Hokage Sarutobi Hiruzena, s ním měla dvě děti; jejím synem byl Asuma. Poprvé jsme ji mohli vidět v 500. kapitole mangy a 247. díle Shippuudenu.
Její jméno pochází z lokvátu japonského, (česky i jako mišpulník japonský), žlutého ovoce nazývaného také japonská švestka. V Japonsku se ze sušeného listí lokvátu dělá léčivý nápoj zvaný biwa cha.

Život

Ve filleru anime bylo ukázáno, že Biwako jako dítě žila v nově založené Listové a navštěvovala Akademii pro ninji. Jednoho dne jí pomohl se zvednout Uchiha Madara, když náhodou zakopla a spadl na zem. Jeho projevená dobrota však nekorespondovala s jeho vizáží, Biwako přišel děsivý a vystrašil ji. Senju Hashirama ji však pobaveně uklidnil a věnoval jí květinu, kterou předtím sám dostal.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBiwako dohlížela na porod Kushiny, schránky pro Kyuubiho a zároveň manželky Čtvrtého Hokage. Hiruzen byl přesvědčený, že by Kushina měla porodit na bezpečném a od vesnice vzdáleném místě, kdyby se cokoliv stalo. Minato dohlížel na manželčinu pečeť za stráže dvou členů ANBU spolu s Biwako a její pomocnicí Taji.
Při cestě do úkrytu Kushina potkala svoji kamarádku Mikoto s miminkem v náručí. Biwako příjemně překvapilo, že dítě pojmenovali po otci Hiruzena; Sasuke. Poté se obořila na Kushinu, že okolnosti jejího porodu jsou přísně tajné a neměla by se s kdekým vybavovat.
Jednalo se zřejmě o moudrou a inteligentní ženu s dobrým postřehem a zkušenostmi ninji i medika. Uklidňovala rozrušeného Minata při porodu, když jeho žena křičela bolestí a on z tohoto fakt byl celý nesvůj. Věřila v sílu žen, jelikož Minatovi při porodu jeho syna vmetla do tváře, že ženy jsou mnohem silnější než muži. Vyžadovala plnění daných povinností, což můžeme usuzovat z napomenutí Kushiny i Minata při jeho roztěkanosti u porodu, kdy měl dávat pozor na pečeť.
Biwako, stejně jako ANBU i Taji, zabil maskovaný Uchiha Madara. Bylo jí 55 let.

Rodinné vztahy

Jejím manželem byl Hiruzen, Třetí Hokage. Synem Sarutobi Asuma, Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhjehož dcera Mirai je její vnučkou. Biwako měla ještě jednoho potomka, dceru nebo syna, od něhož získala vnuka jménem Konohamaru. Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKonohamaru a Mirai jsou tedy bratranec a sestřenice.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí