manga_preview
Boruto TBV 09

Jednou na podzim v horkém onsenu

Jednou na podzim bylo v horkém Konožském onsenu zase živo. Pátá hokage se rozhodla přerušit denní rutinu a osvěžit své tělo i mysl. Vyšla z kanceláře, odbyla Shizune a vykračovala si to přímo k cíli.
"Tsunade!" uslyšela za sebou hlas.
"Co?" otočila se, aby se podívala na toho, kdo jí zdržuje od svých vysněných příštích chvilek.
"Tsunade, prosím, potřebovala bych něco probrat..." dál se nedostala.
"Sakuro, přece to nebudeme řešit tady," podívala se na ni úkosem.
"Je to, jak bych to řekla..."
"Nejdřív si dáme horkou koupel!" skočila jí do řeči pátá. Začínala mít strach, že se tam nikdy nedostane.
"Tak dobře," rezignovala Sakura. Svoji učitelku znala natolik, že věděla, že s ní nebude řeč do té doby, než dosáhne svého.
"Hinato!" zavolaly obě dvě najednou, když šla proti nim. Byla bledá a unavená.
"Hm?" zvedla zrak z chodníku.
"Pojď se s námi pobavit do onsenu," vzala ji Tsunade za ruku a nekompromisně ji táhla svou cestou.
"Eh...ráda. Celou noc jsem trénovala," zmohla se na pár slov.
Tak pobavit? Vždyť před chvílí to byla jen koupel... Sakura začala mít podezření, že za tím bude něco víc.

Tsunade si rozpustila vlasy a rozkošnicky si je prohrabovala. Na obličeji měla stále svůj tvrdý výraz, tentokrát ale s příměsí naprostého uspokojení. Stála po kolena v horké vodě a po několika marných pokusech si nakonec uvázala ručník jen kolem pasu.
Musím jim říct, aby dělali větší ručníky, udělala si v duchu poznámku a záviděla Hinatě její šikovnost. A nebo že by přece jen měla o něco menší prsa? Hinata si svázala vlasy do ledabylého drdolu. Společně se Sakurou se dívaly na poletující listy a přemýšleli, kde jsou jejich drahé polovičky. Chvíli mluvily, ale pak jen tiše seděly. Sakura si ani nevšimla, že se jí cíp ručníku namočil. Seděly s nostalgickým výrazem ve tvářích a vzpomínaly na dobu, kdy byli všichni ještě geninové. Pátá se nespokojeně ošila. Pořád stála po kolena ve vodě, ale vycítila změnu nálady. Jestli se něco brzo nestane, tak se nám tu ještě rozpláčou, pomyslela si. Pak strnula. Uslyšela totiž dobře známý tón hlasu, který sliboval, že v následujících chvílích půjde nejméně o žebra.
"Sakra, proč tu jen je to pitomý poletující listí," uslyšela tlumené nadávání a bouřlivý chlapský smích chvíli před tím, než se otočila.
"Dámy, zábava začíná," vítězoslavně prohlásila a větu doprovodila příšerně škodolibým úsměvem.

"Sakra, proč je tu jen to pitomý poletující listí," tlumeně nadával Jiraiya a vzápětí své společníky proklínal za bouřlivý smích. Kakashi zavřel oči a zhluboka se nadechl. Asuma, který se nedokázal přestat smát zvedl ruce na svoji obranu.
"Promiň," dokázal ze sebe vypravit jediné slovo.
"Věnuj se laskavě svému alkoholu a tabákovým výrobkům a nech mě na pokoji," doporučil mu Ero-sennin.
"Jasně, vždyť ti to nikdo nebere," ukázal se smíchem na díru ve stěně a s požitkem vyfoukl obláček kouře. Konečně ze sebe dokázal vypravit celou větu. Když si to uvědomil, začal se zase nekontrolovatelně smát. Budoucí šestý hokage zdvihl jedno obočí. Kdy naposledy viděl Asumu takhle se chovat? Mávl nad tím rukou a ponořil se hlouběji do horké vody. Byl si jistý, že s chechtajícím Asumou nebude pro Tsunade těžké je odhalit. A u toho vážně být nechtěl.

Jiraiya se opět nalepil na stěnu. Prsty zarýval vzteky do stěny. Měl k tomu dva důvody: všechny dívky teď seděly zády k němu a Asuma se stále ještě chechtal.
"Nech mě pracovat," tiše na něj zavrčel, ale on jen pohrdavě vyfoukl další obláček kouře. Dalo mu to docela zabrat, protože labužnicky vychutnávat cigaretu a smát se dokáže jen pravý mistr. Žabí poustevník zaryl prsty do dřeva. Jestli to takhle půjde dál, probourá se k dívkám za chvíli sám.
"Dobře, už se nesměju," vyhověl nakonec Asuma Jiraiyovi.
"No konečně," povzdechl si, "jen, aby nebylo už pozdě."
Jiraiya se pozorně díval a snažil se zahlédnout inspiraci, která by mu pomohla při psaní dalšího dílu. Najednou se celý napjal, vtlačil své oko do dřevěné díry a zdvihl jednu nohu. Dívky se zvedly a všechny najednou se k němu otočily. To mohlo znamenat jen jedinou věc.

Hinata se pousmála. Neměli šanci. BYAKUGAN! Na spáncích jí naběhly žíly.
"Tak kdo tam je," vyzvídala Sakura.
"Jiraiya," řekla Tsunade dřív, než stačila Hinata odpovědět.
"No jo, kdo taky jiný," ušklíbla se Sakura. Kdyby to byl alespoň Sasuke,pomyslela si.
"A Asuma a Kakashi," doplnila Hinata.
"Co?" udiveně se ozvaly zbylé dvě.
"To bych teda do nich neřekla," přemýšlela Sakura nahlas.
"Pšt," ztišila Tsunade hlas a Hinata se jen pochichtávala.
"Navrhuji zbourat plot a dát jim co proto!" Sakura se s tím nepárala a kupodivu to byla Tsunade, kdo ji krotil.
"A vlítneš tam jen v ručníku?" přisadila si Hinata. Obě je spražila pohledem a prohrábla si své růžové vlasy. Došla jí trpělivost.
"No tak, co s váma je, to vám nevadí, že nás pozorují?" rozčilovala se Sakura.
"Hinato, řekni mi kde jsou a já po nich něco hodím," dožadovala se růžovláska.
"Myslím že jsou, tedy..." začala.
"Mám plán... a nezničíme při něm celý plot, ale dotyčný si bude pomatovat, že nás nemá šmírovat," šeptala Tsunade a jala se ho detailně vysvětlovat.
"To se mi líbí, Hinato, tak kde přesně jsou?" položila jí ruku na rameno aby dodala svým slovům váhu a naléhavost. A nedočkavost. Do žil se jí vlil adrenalin a na tváři se usadil opovrhující pohled, který vyslala směrem, kde tušila pudy ovládané mužské plémě. Najednou si Hinata zakryla oči.
"Když ono je vidět nejen přes plot, ale zároveň i přes jejich ručníky."

"ŠÁNARÓ!"
Jiraiya jen tak tak stačil uskočit. O pár vteřin později, když prkno od plotu ještě kmitalo, se už ale tvářil, jako by se nic nestalo. Jako by seděl opřený ve vodě odjakživa a návštěvnice dámských lázní se z nenadání zbláznily. Kakashi vytřeštil své oko. Po předchozí meditaci to bylo značně šokující navrácení do reality. Naproti uviděl Zvrhlého poustevníka a došlo mu, co se muselo odehrát. V duchu se usmál a jako jeho věrný čtenář se nezapřel, napínal své oko co nejvíce, protože vzniklou dírou bylo vidět na druhou stranu. Povzdechl si, Sakura byla stále stejně plochá. Zato Žabí poustevník měl mnohem lepší výhled. Sice se tvářil, že má zavřené oči, ale ve skutečnosti se snažil vrýt si do paměti každý detail. A že bylo na co koukat. Asuma pozoroval mraky a nechápavě vrtěl hlavou.
Jak to ty dva může bavit? Já bych na to neměl nervy... Usmíval se, ti dva prostě byli nepoučitelní.

"Hinato!" Sakura byla vzteky bez sebe, štvalo ji, že byly pomalé.
"Jiraiya snad musí mít šestý smysl," špitla obviněná dívka a přeběhl jí mráz po zádech.
"Právě proto ho ještě nikdo nikdy nezabil," smála se Tsunade. Sakura se na ni vyčítavě podívala.
"Jak se můžete smát?"
"Vždyť je to jen hra, přece bys ho nechtěla zabít," odpověděla schválně lehkým a veselým tónem. Nebylo na ní vůbec znát, že by ho před pár minutami nejradši roztrhla jako hada.
Hada...
"Ještěže tu není Orochimaru..." neuvědomila si, že to řekla na hlas a vysloužila si za to tázavý pohled od obou dívek.
"Ale nic..." snažila se to zamluvit. Podívala se na své ruce. Stále se Sakurou držely prkno a to se neustále výhružně kmitalo i na druhé straně.
"Asi to nebyl nejlepší plán," promluvila Hinata.
"Je na čase změnit taktiku," řekla Tsunade a zmizela. Zato Sakura se nehorázně rozzlobila.

Asuma překvapeně zíral na místo, kde ještě před chvílí stála jeho plechovka s pivem. Nevěděl, zda se vrátí, o tom, že bude prázdná ale ani na vteřinu nezapochyboval.
"Sakra," řekl odevzdaně a křenil se na tu nádhernou ženskou, která seděla vedle něj se zvrácenou hlavou dozadu a labužnicky polykala hořkou tekutinu.
Jiraiya měl co dělat, aby mu nevylezly oči z důlků. Tsunade se ani tentokrát neobtěžovala s ručníkem a tak jediné, co tomu starému zvrhlíkovi bránilo v pohledu na ni byla voda. A Asuma, který seděl mezi nimi, ale ten spíš se smíchem sledoval, jak do sebe kopla alkohol. Zvrhlík se tolik soustředil na bývalou členku svého týmu, že ani nepostřehl pomalu sílící zvuk. Jako by někdo odlamoval třísky a drtil dřevo. Nejprve to bylo sotva slyšitelné, ale stupňovalo se to. Kakashi už asi po sté dostal ten den infarkt. Nevěřícně poulil svoje oko směrem, kde se ještě před chvílí nacházelo chvějící se prkno. Náhle uhnul před sprškou třísek a několika většími kousky prkna. To, co viděl, si nepředstavoval ani ve snu. Mezera mezi prkny se náhle s praskotem zvětšila a uvnitř se objevila postava s rozcuchanými vlasy.
"Sakura?" Kakashi si nebyl jistý, jestli to dokázal vyslovit vůbec nahlas. Měl pocit, že se právě přihnala vichřice. I slunce se na pár minut schovalo.

Sakura zuřila. Ruce zatínala v pest a nevšimla si, že demoluje Konožské veřejné lázně. No nevšimla, odmítala to vnímat, když vřela vzteky.
"Co si to dovoluje? Jak může?" ptala se sama sebe, ale nikdo kromě Kakashiho jí nevěnoval pozornost.
"Odmítám takový konec spojenectví! Tohle ti jen tak neprojde!" zavrčela výhružně a dala se do pohybu.

Pouze spadlý lístek výmluvně tančil na hladině.

Najednou se Sakura uklidnila, stáhla a ztišila. O to víc potom všechny překvapila její blesková reakce. Skočila do vody a z pod lístku vylovila malého objevitele. Oči stáhla do hrozivých škvírek. S úšklebkem se rozhlédla po ostatních a v duchu děkovala Hinatě, že ho našla dřív, než vlezla za Tsunade. Původně měla v plánu jí říct něco pěkně od srdce. Mistr ne-mistr, Tsunadino chování pokládala za konec spojenectví. Ale tohle je ta nejsladší pomsta ze všech, pomyslela si.

Tsunade se zděsila a odmítala věřit svým očím. Před ní se, téměř na hladině, houpal malý studentík akademie. Vybavený byl dobře, na očích brýle, šnorchl s listem na konci, aby nebyl vidět. Doufala, že ho Sakura vylovila dřív, než... nechtěla na to ani myslet. Asuma se uvolněně opřel o okraj lázní. V ruce další cigaretu, jako by se před ním odvíjel film a on ho pozoroval. Ani se nepokoušel skrýt svůj úsměv, věděl, že by to nedokázal. Jiraiyovi nervózně tikalo oko a strnule se usmíval. Netušil, co Tsunade udělá, celá situace se odvíjela úplně jinak už od začátku. Doufal, že si na něm nevyleje vztek. Kakashi byl poněkud zklamaný. Když už přežil tolik šoků, doufal, že to skončí poněkud... lépe.
"Zatracená Sakura," zamumlal si pro sebe. Ta ho naštěstí neslyšela, jeho slova však zachytil žabí poustevník.
"Tys o něm věděl?" naznačil neslyšně ústy.
"Proč myslíš, že jsem se tak bál?" poslal mu zpátky odpověď.
"Jestli to Tsu zjistí... nebo Sakura... tak nás fakt zabije," začalo mu pro jistotu tikat i druhé oko.

"Takže o něm nikdo nic nevíte?" zeptala se Sakura podezřívavě. Odpovědi byly různé, avšak ani jedna uspokojivá. Kakashi měl kamenný výraz, Jiraiya tiky v očích a Asuma se nedokázal přestat smát.
"Kakashi? Myslím, že byste mohl něco říct," ozval se hlas, který nikdo z nich nečekal. Hinata stála ještě v dámských lázních, ale její slova proťala vzduch jako blesk.
"No?" vybídla ho jemně. Ačkoliv mluvila tiše a klidně, na výhružnosti to nic neubíralo. Kakashi si povzdechl a dál upřeně hleděl jedním okem na Sakuru. Pak se otřásl a naskočila mu husí kůže.
"Víme své. My si vás najdeme a věřte, že se vám to nebude líbit," takovou Hinatu neznal. Znovu se otřásl, i když se snažil zachovat ledový klid.
Jiraiya k němu vyslal jeden jediný pohled, kterým vše shrnul.
"AMATÉRE."
A pak si uvědomil, že lístek byl na hladině ještě před tím, než k nim vlezla Tsunade. Opravdu to byla ona, koho špehoval?

Trvalo to hodnou chvíli, ale nakonec se Hinata odhodlala a vlezla k ostatním. Dříve, než se někdo (Jiraiya) mohl o něco pokusit, vrhla na něj tázavě vražedný pohled.
"Co je?" nervózně se smál. Nikdo jiný to nevěděl, ale jemu se líbilo nebezpečí, které zažíval při sledování. Ale sáhnout si, to by pak zmizelo veškeré kouzlo. Avšak nikdo by mu to nevěřil a tak se jen nervózně smál. Sakura se natáhla po nápoji, který se tam objevil až podezřele rychle.
"Co je to?" ptala se, ale příliš ji to nezajímalo, stejně to chtěla ochutnat. Kakashi vyčítavě hleděl na Tsunade.
Jsi její mistr, ale to neznamená, že tě musí ve všem kopírovat, vyslal k ní pohledem. Obratem mu poslala odpověď: To říká Kopírovací ninja...
"Je to dobré, dej si s námi, Hinato," ocenila Sakura na dýňový nápoj a gestem vybídla i ostatní.

Všichni si užívali, jen Asuma nenápadně pozoroval neposedný lístek na hladině. V očích se mu blýsklo.
"Jestli tohle zjistí, tak už to bude opravdu zlý," adrenalin mu zaplavil tělo a on překvapeně konstatoval, že se mu to líbí.
"Zatracený Jiraiya," skousl cigaretu a vypustil obláček kouře.

Poznámky: 

K téhle povídce mě inspirovala mise Podzimní FA maraton. Noleda krásně dokázala několika obrázkům vdechnout příběh, který jsem doslova musela "hodit na papír". Smiling

Edit: Odkaz na minikomiks.




5
Průměr: 5 (4 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Út, 2017-11-14 00:51 | Ninja už: 3879 dní, Příspěvků: 7444 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Myslím, že jsi měla přeci jen těžkou pozici, když jsi musela čekat, co do budoucna vymyslím (a já se skutečně řídila jen zadáním, schválně jsem se nenechala ovlivnit, i když jsem průběžně děj tvé verze sledovala. Mohlo to celé dopadnout ještě úplně jinak Chcíp). A poprala jsi se s tím dobře Smiling. V těch jednotlivých emocích a místy i dějově jsi jela trochu jinak než já, a to tomu jenom prospělo, protože jinak by to bylo opakování. Takhle to má vlastní náboj odlišný od mé vlastní představy. Je zajímavé, že tvůrce obrázku to vnímá nějak, pak se mu to povede dobře nebo blbě vystihnout, takže na ostatní to zase působí trochu jinak a ještě k tomu to každý posuzujeme na základě svých zkušeností. Takže tohle je tvůj záznam na základě tvých zkušeností. Mně se to moc líbí a samozřejmě jsem poctěna, to se mi nestává každý den, že bych někoho až tak inspirovala Smiling. Pokusím se ještě někdy, až budu uklízet v PC, nahrát lepší verzi minikomiksu, protože je příšerně rozmazaná, ať nemáš ostudu za mě Laughing out loud a určitě držím palce do další tvorby. Díky moc a experimentům zdar!!!
PS.: Tak mě teď napadla další mise. Mě poslední dobou pořád napadají mise Laughing out loud. FF mise: Sto a jeden konec...Laughing out loud Laughing out loud

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Út, 2017-11-14 22:06 | Ninja už: 2654 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

O to to bylo vtipnější, že ses neřídila mnou. A já si psaní víc užívala. Někdy to byl oříšek, jindy mě to napadalo úplně samo. Když jsem to psala, tak jsem obrázek nesledovala úplně přesně a trochu jsem si výrazy v obličejích v některých částích přizpůsobila. V podstatě jsem se podívala na obrázek, zapamatovala jsem si, jak na mě působil a pak psala. Laughing out loud
Nevím, jestli zkušeností, ale to co mám načteno, to jsou v podstatě také "zkušenosti", jen ne v tom klasickém smyslu slova, že?
PS: To je strašně super nápad, moc ráda ji tu uvidím a zapojím se do ní. Smiling

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, St, 2017-11-01 16:06 | Ninja už: 2654 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Palantir: Nepočkala, protože mi toto přijde jako krásný konec. A za druhé mise už skončila. Smiling Ale pokud Noleda nakreslí ještě jeden obrázek, samozřejmě, že povídku o něj rozšířím. Eye-wink

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, St, 2017-11-01 19:38 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Jen z pozice editora poprosím - a mířím tím i ke všem obecně - nezvykat si dělat velké úpravy s již vydanou fanfikcí; zdůrazňuji ještě jednou velké, ať se neleknete, že už si do toho nesmíte vůbec sahat. Přepisy chyb, upravení vět atd., kosmetické detaily, takové ty klasické věci samozřejmě ano, ale ne že se náhle objeví strana zbrusu nového textu navíc, rozumíme si Smiling Pokud jako autor vím, že text zřejmě dodatečně významně rozšířím, počkám s publikací, nebo to vypracuji jako další samostatnou fanfikci. Díky Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, St, 2017-11-01 20:43 | Ninja už: 2654 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Dobře, beru na vědomí. Chápu proč, byl by v tom pak nehorázný bordel a nikdo by se v tom nevyznal, nehledě na to, že by mohla jít dolů i kvalita.
Kromě téhle povídky jsem to neměla v plánu. Příště tedy počkám i při tomto způsobu tvorby. Smiling

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, St, 2017-11-01 13:01 | Ninja už: 5190 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Ale, tak ty si nepočkala na noledino tekvicové vyvrcholenie príbehu? Naruto smutny
Huh, horúce pivo? Hehe...

Každopádne by ma zaujímalo, či noledina sága inšpiruje ešte aj niekoho tretieho k napísaniu poviedky. Smiling

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2017-11-01 14:15 | Ninja už: 2654 dní, Příspěvků: 1369 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Lidi musí na trojce vidět něco uklidňujícího... Laughing out loud
To pivo není horký, ale hořký (slovensky myslím paradoxně "horký"). Eye-wink Jinak by to Tsunade asi tak labužnicky nepila.

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, St, 2017-11-01 14:49 | Ninja už: 5190 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Ach áno - poplietlo sa mi to v záplave všetkej tej "horké vody".

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...