manga_preview
Boruto TBV 08

Shira

shira.jpg

Shira (シラ) je chuunin ze Skryté Písečné a týmový partner Sen a Yome. Poprvé se objevil v 395. epizodě anime a jedná se o fillerovou postavu. Narodil se ve městě ležící na nejsevernější hranici Země Větru a v dětství se přestěhoval do Písečné. Jeho velkým snem bylo stát se shinobim, pro svůj nedostatek schopností v genjustu a ninjutsu byl však z Akademie ze dob Čtvrtého Kazekage vyškrtnut. Ostatními byl za své slabiny šikanován. Přesto se rozhodl tvrdě pracovat a stát se shinobi, který své slabiny překoná, shinobi soustředěném se na taijutsu.
Jedná se o velmi čestného, věrného, klidného a přímého ninju, který oplývá velkou fyzickou i psychickou silou a odolností. Nikdy neviní jiné za své slabiny a věří, že se musí poprat s tím, co mu bylo dáno do vínku.

Jeho snažení bylo odměněno, když si Shirova talentu na boj z blízka všiml Gaara. Shira totiž zničil jeden z kamenů v opevnění vesnice. Gaara poznamenal, že zná ještě jednoho mladíka, který se specializuje na taijutsu a Shira mu velice připomíná. Mladý Kazekage se rozhodl vůli svého otce zrušit a dovolit Shirovi stát se ninjou, navíc také využít jeho schopností pro sebe a v tréninku zlepšit obranu i své vlastní taijutsu. Blízkost ke Kazekage však mnozí Shirovi záviděli a znovu si ho začali dobírat.

Po absolvování Akademie se Shira rozhodl zúčastnit chuuninských zkoušek, které se pod společným vedením Písečné a Listové odehrávaly v obou vesnicích. První úkol se týmu povedl splnit a na druhý vyrazili do Písečné; dorazili mezi prvními třiceti týmy, a tak se mohli účastnit i dál. Shira v předvečer zkoušky zarazil Leeho kop na večeři, čímž si vysloužil jeho pozornost. Na druhý den se vyhlásil úkol v poušti.
Probíhaly menší bitky mezi týmy a nakonec na sebe v poušti narazily týmy Shira a tým Gai. Díky genjutsu, které vytvořila Sen, tým Gai padl do pasti a tým Shira mohl pokračovat dál. Další písečný tým však Shirův zradil a napadl jej, na pomoc pak přispěchal tým Gai a situaci vyřešil. Při Yomině léčení se Shira zeptal listových ninjů, proč je zachránili, jelikož to vůbec nechápal, načež mu bylo odpovězeno, že cítili povinnost zachránit ho od zrádců. Neji naopak nechápal, proč by ninjové útočili na partnery ze stejné vesnice, což Shira vzápětí vysvětlil tím, že jeho jako partnera v boji Píseční příliš neuznávají. Lee si pak kvůli Shirovi vzpomněl na své vlastní dětství a vydal se nepřítele hledat, aby Shiru pomstil. Jeho tým se k němu po chvíli přidal, jelikož nemohli Leeho nechat sami. Shira pak Leeho přesvědčil, aby jim odpustil a nechal je být. Nikoho prý za svůj život neviní. To Leeho velmi dojalo a prohlásil, že za svůj život nepotkal tak úžasného člověka jako on kromě Gai-senseie.
Píseční Shira po rozmluvě pochopili a dali mu svůj svitek i vrátili ukradený.

Leeho i Shira velice zajímaly schopnosti druhého jakožto uživatele taijutsu a ničeho jiného, proto se domluvili na přátelský boj jeden proti jednomu. Při jejich boji byl Lee dokonce nucen využít Osmi bran, jelikož Shira vytrénoval své tělo opravdu poctivě. Nakonec však Shira i kvůli svým předchozím zraněním z bitvy proti Písečným požádal Leeho o konec. Lee věnoval svému novému příteli na památku jeden ze svých zelených oblečků.
Poslední den zkoušky Shira se svým týmem dorazil do blízkosti konečné cíle, budovy, ovšem Matsuri se rozhodla, že by se ráda utkala s ninjou, kterého Gaara uznal a vzal pod své vedení. Nabídla Shirovi za jejich boj svitek. Shiro však bojovat nechtěl s Písečnými a raději byl ochotný vydat jejich svitek. Matsuri odmítla a vysvětlila své pohnutky. Tentokrát Shira souhlasil a Matsuri porazil.

Třetí zkouška byla zrušena kvůli okolnostem s napadením Gaary a druhá upravena, ovšem o každém ninjovi obdržela svá vesnice detailní zprávu. Shira se stal chuuninem a spolu s Yome odešel k vojenské jednotce na severní hranici, kde jsou velmi kruté podmínky a nikdo tam příliš netouží být - na rozdíl od Shiry, který se kousek odtud narodil a má tam nemocné rodiče, kterým chce být nablízku. S ostatními se proto však už asi neuvidí.

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí