manga_preview
Boruto TBV 08

Bouřlivý soumrak - Kapitola 1 Dotek naděje

Dotek naděje

Tu krásnou, nikdy nekončící píseň zaslechl Sai daleko před tím, než na místo dorazili.
Její zpěv se mu zakousl do těla. Přehlušil každou myšlenku, která se snad odvážila najít cestu z jejího vězení. Laskala ztýrané tělo, rozervané srdce, zmučenou duši.
Svou mysl tím zvukem naplnil k prasknutí. Každou buňku nechal rezonovat její přítomností a v každé vteřině ticha se modlil, za další neviditelný verš.
Oči, nezávislé na jeho vůli, s přepečlivým uvážením zkoumaly každou zlomenou větvičku. Prohlubeň ve stromu. Rýhu v zemi. Jako cvičení psi hledali předzvěst nepřítele.
Píseň zesílila a on ji přijal s vděčností odsouzence, kterému byl darován život.
Svým způsobem to tak bylo.
Dříve, než si to mohl uvědomit, ho dělilo od okraje lesa sotva pár stromů. V mrazivém a pochmurném počasí běží čas se zvláštní rychlostí.
Srdce se mu freneticky rozbušilo. Jako Anbu to zažil už stokrát. Tisíckrát ty věci viděl. Milionkrát si je v nočních můrách připomněl.
A přes to všechno byly pokaždé stejně strašlivé.
Průběh byl vždy stejný.
Ze všeho nejdřív na vás dolehne pocit prázdna. Oči ještě zatím nevidí. Chrání vás od toho. Říkají, že máte poslední šanci zapomenout, že tam někdy něco takového bylo. Je to přece jen červenohnědý flek, plný zvláštních černých kopečků a rudého želatinového čehosi.
Ale pak si uvědomíte ten pach. Silný a štiplavý. Jako byste stáli uprostřed stoky plné těch nejodpornějších věcí, které si dovedete představit.
Sai měl s tímhle zkušenosti. Došlo mu, že to jsou, přinejmenším, perforovaná střeva. Ale to ještě nebyl konec. Kdepak.
Protože pod ním se ve vzduchu vznáší jiný pach. Jemnější. Sytější. Je to pach syrového masa.
Je to, jako by vás řezník zavedl do jednoho ze svých obřích přeplněných skladů, kde jsou tisíce mrtvých prasat a slepic. Tam, kde visí celá kraví mršina. To je ten pach.
Jeho boty se s nepříjemným čvachtavým zvukem zabořily do země; jako obvykle se z toho výjevu vzpamatoval nejdřív. Následovala chvilka zmatení. Zem, která vypadala tak pevně, byla…
Byla nasáklá krví tak, že se proměnila v bahno. Husté a lepivé. Takové, co vás v bažinách spoutá a stáhne řvoucí a plačící pod hladinu. Zbude jen ticho a živý hrob.
Zatočila se mu hlava. Měl chuť se posadit, aby neupadl. Ale myšlenka na to kam by si sedl, mu jen přitížila. Raději zavřel oči.
Za sebou uslyšel dvoje plesknutí dopadajících bot. Naruto a Sakura se už vzpamatovali, z počátečního šoku. Pak se ozvala čvachtavá rána. Naruto se pravděpodobně neudržel na kluzké rovině. Následovaly nadávky, spolu se zvukem zvracení, a Sakuřin spěšný úprk ke křoví a vyprazdňování jejího žaludku.
Někdy v ten moment Sai otevřel oči.
Přesně načas; černé kopečky, roztahovaly svá křídla. Obloha se zaplnila temným mračnem vylekaných vran. Jedna přes druhou na sebe pokřikovaly a jejich volání se neslo ozvěnou zpět jako katatonický chór, který přehlušil i Saiovu píseň.
A v ten moment to vaše oči uvidí.
Z želatinového čehosi jsou mrknutím oka cáry masa. Jen tak, roztrhnuté svaly a šlachy. Kosti napojené na zbytky kloubů.
Obrovská pláň suti a částí lidských těl, poházených, jako by si malé dítě hrálo s rozbitou stavebnicí.
Za ním, se znovu ozval zvuk dávení.
Jejich hloupost; říkal jim, ať nesnídají. Sám ale měl trochu problém udržet svůj žaludek v klidu.
To, nejblíže k Saiovi, byl pravděpodobně trup dospělého muže.
Chyběla mu hlava a všechny ostatní končetiny. Zůstal jen kus páteře připomínající pozůstatek krku, zatímco pánev zmizela v moři dalších kusů. Žebra mu něco rozlomilo a vyrvalo nahoru; trčela, zahnědlá od krve, jako malá dětská kolébka. Vnitřní orgány, které nikdy neměly spatřit světlo světa, teď pomalu usychaly ve studeném podzimním počasí. Vzduch nad nimi se ještě pořád trochu mihotal.
Podobných obrazů bylo všude plno. Lepších i horších.
Kousek napravo viděl ženskou hlavu, ale těžko říct; neměla rty, oči, uši a špičku nosu. Ale to byla spíš práce vran. Některé z nich se opět vrátily a pustily se do své přepychové hostiny; skoro třech stovek vesničanů. Kus dál ležel vykuchaný kůň. Jeho hlava byla zvrácená v nepřirozeném úhlu.
Sai si nemohl pomoct, ale cítil vděk, že je těsně před zimou.
Vidět ty věci v počátcích rozkladu, by možná bylo to poslední, z jeho příčetného života.
Donutil své nohy poslechnout. Musel to tu zkontrolovat. Věděl, že ta monstra tu už nejsou; to, pro co si přišli, už dostali. Neměli důvod se tu zdržovat.
Ale možná právě to chtěli, aby si myslel. Do hlavy nepříteli nikdy nevidíme. A pokud se jednalo o takové šílence… Vyslal několik svých průzkumných myší.
Byly zpět ani ne za pět minut; všude čisto. Obezřetně vykročil kupředu.
V polovině vesnice si uvědomil, že mu něco nesedí. Mezi znetvořeným mrtvým dobytkem a několika bezhlavými slepicemi už v hlavě poskládal, jako kousky puzzle, devatenáct lidí. Jedenáct mužů a osm žen. U tří si trochu nebyl jistý, ale na tom vlastně nezáleželo. Celkový počet byl správný.
Našel taky dva psy. Stažené z kůže a napíchnuté od hlav až k ocasu na kus železné tyče, zaražené vysoko nad zbytky doutnajícího kostela. Vítr k němu přivál vůni pečeného masa.
Obrátil se mu žaludek a paradoxně by dal přednost střevům.
Někde uprostřed všeho toho děsivého pohřebiště, se k němu připojil Naruto se Sakurou.
Sakura se mírně pobledle přesouvala od jedné polámané hromádky k druhé. Vlasy si stáhla do pevného culíku, ale pár neposlušných pramenů jí uniklo a přilepilo se na čelo a tváře zborcené potem. V ruce svírala křečovitě kunai a s třesoucím se tělem lehce našlapovala v krvavém blátě. Očima těkala z místa na místo. Jakoby něco hledala. Saiovi chvíli trvalo, než mu to došlo.
Naděje, uvědomil si konsternovaně. Tak i tady jsi odhodlaná zachraňovat životy, Sakuro? Ty si opravdu myslíš, že je tu co zachraňovat?
Dostal neuvěřitelnou chuť, začít se smát. Raději přesunul pohled na Naruta.
Ten, se po svém pádu převlékl do náhradního oblečení. Z vlasů měl jeden velký hnědý slepenec, ze kterého občas vykoukl světlý pramen. Obličej se mu povedlo nějakým zázrakem uchránit od největší újmy, ale byl tak bílý, že spíš připomínal mrtvolu.
Pravděpodobně se pokusil otřít a omýt, ale i tak, měl skoro celé ruce a krk zhnědlé od pomalu zasychajícího bláta spolu s… Sai nad tím nechťel dál přemýšlet. Jenže v očích se mu zrcadlila stejná touha po životě, jako Sakuře.
Děti, pomyslel si Sai. Pořád věří na zázraky.
A pak mu došlo, co je špatně.
Našel tu mrtvá zvířata, muže i ženy. Staré, mladé, všechny. Ale nikde, tu nebyly žádné děti. Ani jedno jediné.
Rozhlédl se. Kolem něj se táhl rozbořený pás domů, krámků, a snad i dřevěných příbytků. V té hromadě suti se těžko rozpoznávalo, co bylo co. Vylezl na kus bývalé stěny, podle všeho obchodu se zeleninou, a pokusil se najít něco... jiného.
Nic. Potřeboval se dostat výš.
Domluveným signálem k sobě přivolal Naruta se Sakurou. Sešli se krytí pod jednou polorozpadlou střechou.
Naruto otevřel pusu, ale Sai jemně zakroutil hlavou. Nechtěl mluvit. Pokud tu byli nepřátelé, nemuseli jim dávat výhodu vědomí toho, co udělají. Naruto přikývl. Normálně by se pravděpodobně hádal, ale na Saiovi bylo vidět, že má s tímto druhem misí zkušenosti.
V následující minutě vyběhli Naruto i Sakura z úkrytu. Rychlými rozhodnými pohyby se oba přesunuli na menší kopec a k opačným koncům zbytku kostela. Pozorně si prohlíželi okolí. Hledali stopy nepřátel. Když už se zdálo, že je vše zkontrolované, Sakura si, jako signál rozpustila vlasy.
Sai se s pomocí chakry rozeběhnul rychleji, než by mělo být v lidských silách možné. Jedním skokem přeskočil hromadu kostelních trosek a v další vteřině už šplhal po zbytcích věže, přímo ke dvěma staženým psům. Při bližším pohledu mu došlo, že mají nohy zvláštně zkroucené. Jako by se pokoušeli bránit plamenům, když… Sai ten obraz smazal ještě na odrazu sítnice.
Zastavil se na nejvyšším bodě, o kterém si myslel, že ho unese. Z vrcholu byl na přímořskou vesnici ještě odpudivější pohled, než si dokázal představit. Krví nasáklé bahno bylo všude po celé vesnici a alespoň ještě dalších pět metrů v obvodu. Polorozpadlé domy spolu se zbytky těl tvořily dohromady odpornou mozaiku vraní hostiny.
Myslíte, že se na takový pohled dá zvyknout?
A jste normální?
Žádný z domů nebo hromad suti, ale nebyl tak velký, aby pohltil tolik dětí. Pod některé by se vešly tak tři, v ojedinělých případech možná pět. Ale na to, aby nenašli ani jedinou dětskou mrtvolku, to byla až moc velká náhoda.
Sai se zaměřil pohledem víc do dálky. Ze tří stran les a ze čtvrté protipovodňový nános. Les vyloučil okamžitě. Sám si prostudoval mapy téhle oblasti a nebyla možnost, aby tam člověk žijící tu od narození prchal. Les byl dobrým úkrytem pro všechny ninji; schovali se v koruně stromů, splynuli s kamey, vytvořili pasti. Ale pro normálního člověka to bylo, jak koryta pro dobytek.
Cesta vedla jedině vpřed.
Byl ochoten přiznat, že sem mohlo zaběhnout jedno nebo dvě děti ve smrtelném děsu, ale rozhodně ne všichni.
Zaměřil se tedy na stranu vedoucí k moři. Byl to dlouhý pás ničeho, který se strmě svažoval a končil skalnatými útesy. O jejich vršky se lámaly obří vlny a vytvářely tak nekonečný, skoro hypnotický koloběh.
Byl v pokušení nechat se zlákat jejich písní a nemyslet už na nic jiného, ale…
Ale ty děti si zasloužily, aby je někdo našel. Živé, nebo mrtvé.
Seskočil k zemi a rozeběhl se opět k úkrytu, následovaný Narutem i Sakurou. V momentu, kdy se všichni tři ztratili pod relativním bezpečím střechy, se rozplynuli. Stínové klony; opatření proti možnému útoku nepřítele. Navíc, Sai opravdu nechtěl vylézt jako totální idiot, na nejvyšší bod v okruhu dvou kilometrů a stát se tak nejsnazším terčem, pro každého ninju v okolí.
Všichni se pak společně vydali, přes mrtvou vesnici směrem k moři.
Čím blíž se dostávali, tím víc nabývala ta nádherná, nekončící píseň na síle. Dělalo mu to dobře; mít něco stálého ve víru světa.
Jeho tým se s tím vším zatím popasoval dobře.
Zvlášť Naruto si vedl skvěle. S přihlédnutím k tomu, že zakládal všechna svá rozhodnutí na emocích, byl Sai překvapen, že tu nepobíhal a neječel, že musí okamžitě vyrazit a začít ty věci stopovat.
Rapidně si tím vylepšil názor na jeho osobu.
Pro jejich lékařského ninju, to ale také nemohl být žádný med. Sakura byla zvyklá lidi zachraňovat, velel jí to její přirozený instinkt, ale tady už nebylo koho. Přesto se nevzdávala a pokaždé, když prošli kolem těla, zkontrolovala jeho životní funkce a přesvědčila se, že nemůže nijak pomoci.
Překvapili ho.
Věděl, že byli zvyklí vyrážet na nebezpečné mise, ale tam se jednalo o inteligentní nepřátele. Někdo, kdo nejdříve myslel, než zabíjel. Někdo s kým jste mohli mluvit, jako s člověkem. Nebyly to příšery z vašich nočních můr.
Ty byly prací jednotek Anbu.
Zlikvidovat věci, které se vymkly kontrole, byl dřív Saiův denní chleba. Ale v té době on sám nebyl moc člověkem.
Byl nástroj. Něco, co bez přemýšlení vykonalo svou práci a ani jednou při tom nezaváhalo. Nic necítilo.
Teď to bylo jiné. Sai věci chápal. Věděl, že to, co cítí, ho dělá něčím víc, než jen chodící zbraní. Rozuměl lidským emocím. Proto pro něj byla taková hrůza, přijít sem a dělat na co byl léta zvyklý,teď, když věděl, jak moc odporná celá ta věc je.
Sám před sebou se to pokoušel zapřít, ale pravděpodobně to zvládal hůř než oni.
Zahleděl se na oblohu. Za šedými mraky se slunce pokoušelo prorazit svou září k zemi.
Marný, předem prohraný boj.
Už z dálky uviděli tu svatyni, oprýskanou a stářím ztrouchnivělou. Napůl schovaná v lese a napůl zabořená v protizáplavovém valu se tyčila, jako maják naděje. Nebylo možné ji spatřit, pokud jste nesešli úplně dolů, skoro až k samotné hranici útesů.,
Sai viděl, jak se v očích jeho týmu slabá jiskra naděje rozdmýchala do mocného plamene. Sám sobě takový luxus nedovolil.
Jen Bůh ví, co by to s ním udělalo, kdyby mu ji pak někdo vyrval a rozdupal v prachu a krvi.
Děsil ho moment, kdy to bude muset udělat ostatním.
Na svatyni leželo mocné staré jutsu. Nebyl sto ho poznat, ale po několika pokusech, kdy se z jeho myší stal zase inkoust a Narutovi klony se vypařily snad ještě dřív, než se vůbec zhmotnily, pochopili, že jeho účelem, je pohlcovat útoky nepřítele.
Nemohli tedy použit chakru, ale to jim nebránilo použit kunaje. Podle toho, jak se Sakura tvářila, by jí v tom nezabránilo nic.
Pohledem vyhledal Naruta. Byl obezřetnější než Sakura; pochopil, že pokud v tom nebrání nic jim, nebránilo to, ani těm před nimi.
Pomalu a s rozvahou na sebe kývli a vydali se směrem k vyvráceným šikmým dveřím. Přešli kolem pár prken zaražených v zemi; zbytek plotu, a přes zpustlou zahrádku, ve které rostlo maximálně pár trnitých keřů. Saiovu pozornost náhle cosi upoutalo. Nebylo to ani tak, že něco viděl nebo slyšel, ale spíš se jednalo o pocit, že tam něco nepatří. Udělal pár kroků blíž mezi ostnaté větve. Zarazil se. Zblednul. Žaludek se mu otočil vzhůru nohama.
Vyděšeně klopýtal zpátky. Zíral na tu věc před sebou a nemohl popadnout dech. Jako by na světě nemohlo být dostatečně velké množství vzduchu, aby tohle rozdýchal.
Sakura se pokusila nahrnout dopředu. Sai už byl ale natolik při smyslech, že jí v jedné vteřině chytil a vší silou s ní smýkl k Narutovi. Ne. Tohle jí nedovolí vidět.
Protože uprostřed hnědého trnitého polštářku, se jako korunovační klenot, skvěla malá dětská ručička.
Jako výsměch všemu lidskému, nebyla ani trochu od krve. Malé drobné prstíčky byly lehce pokrčené. Svíraly neviditelného ochránce. Pečlivě upravené nehty hlásaly světu o milujících rodičích.
Ale to, přes co se Sai nemohl dostat, byl krásný velký pampeliškový prstýnek jemně uvázaný na dívčině prsteníčku.
Och bože.
Och bože, och bože, och bože… Sai věděl, proč si zakazoval naději.

5
Průměr: 5 (9 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yonaka
Vložil Yonaka, Po, 2018-07-09 19:18 | Ninja už: 4324 dní, Příspěvků: 154 | Autor je: Hlídač Gaiovy želvy

„Misia L3“
No, tak nějak nevím co k tomu říct, velmi zajímavá povídka. Po dlouhé době si chci něco přečíst a narazím na tohle. Nemám moc ráda takovéhle věci, ale tohle mě celkem zaujalo a jsem zvědavá a trochu se i děsím, co se bude dít dál.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2016-04-27 17:47 | Ninja už: 5902 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Tak zase jsem jednou rád, že jsem nějaký ten komentář napsal.
Díky.

Tak krom toho co už zmínily předemnou, tak se mě strašně líbilo co dělala Sakura s vlasy. Navíc dobrých povídek o tomhle týmu není nikdy dost (a že těch špatných jsou hory.)

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Út, 2016-03-22 17:29 | Ninja už: 5525 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

Wow neco tak neskryte morbidniho tu dlouho nebylo. Ty se mi libis. Smiling Klobouk dolu pred tvym pojetim Saiova charakteru tehle postavy neni nikdy dost. Ale Naruta jsi mohla nechat trochu vic vycukat nez by se uchylil k logickemu mysleni, to nikdy nebyla jeho silna stranka. Smiling Kdybys nahodou jeste psala podobne nechutnou scenu (udelala bys mi tim radost - ano jsem trochu divna Laughing out loud ) podle me bys to svedla jeste lip. Vubec cela tahle ff ma obrovsky potencial. Takze diky holky, tobe za odhodlani to napsat a zverejnit a Zanet za jeji cas a ochotu.

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, St, 2016-03-23 18:48 | Ninja už: 3002 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Morbidní... Jo, tak přesně tohle slovo asi vystihne celou mou povídku. Laughing out loud A divná nejsi ani trochu. I já čtu radši něco trochu temnějšího a krvavějšího než ty klasické správňácké hrdiny, kteří prdí duhu a zvrací třpytky. Ano vím, že to zní strašně, ale jinak ten "sluníčkový charakter" popsat neumím.
(-úmyslně zamlčuje, že třeba Hostitele přelouskala během jedné noci a usínala s blbečkovským úsměvem na rtech-)
Co se týče Naruta; jeho chování má logické a jednoduché (a trochu děsivé) vysvětlení, které -když Fňu dá- zjistíš ještě dnes v druhé kapitole. Smiling (Posílala jsem jí už v sobotu, tak doufám, že vyjde alespoň do pátku)
S tím potenciálem jsi mě docela vykolejila. Vlastně všechny komentáře tady mě celkem dost překvapily.
Počítala jsem nejlépe s jedním případně žádným, ale jsou tu hned čtyři a k tomu i pět hodnocení po pěti hvězdičkách.
To si nechám líbit. Laughing out loud
Upřímně doufám, že se mi podaří udržet Soumrak na stejné úrovni, jako jeho první kapitolu a pokud ne, bude to alespoň znamení, abych se více snažila. Jak se říká "Bez práce nejsou koláče" Laughing out loud
Žanet tvé poděkování hned vyřídím (Bude štěstím bez sebe) Smiling a ty se snad brzy dočkáš druhé kapitoly. Laughing out loud
Děkuji, že jsi si našla čas napsat mi komentář. Moc mě potěšil. Smiling

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Ne, 2016-02-28 13:33 | Ninja už: 5856 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Něco tak naturalistického jsem nečetla hodně dlouho. Opravdu moc... Chtěla jsem napsat hezké, ale tohle slovo tvou povídku prostě nevystihne. Jsem nadšená, že tu začal psát tak nadějný nováček. Jak už bylo zmíněno, používáš nadbytek čárek, to je tak, když člověk píše podle toho, jak "mluví v hlavě". Je těžké tomu hlasu odolat. x) Všimla jsem si chyby, kterou nettiex přehlédla: ...největší újmy, ale byl tak bílý, že...
Je to drobnost, ale vzhledem, že už jsi předešlé chyby opravila, tak mě to uhodilo do očí. x)
Co se přítomného času týče, v některých případech je to rušivé. Ale na tom se dá zapracovat. Na první povídku je tohle výborné. Ha! Konečně jsem ze sebe dostala to slovo, které to vystihuje. xD
Jinak mi v průběhu čtení několikrát vytanula myšlenka na Sběratelé kostí, Myšlenky zločince a v neposlední řadě i na Zaklínače. Ten díky zmínce o příšerách, takhle se pozná, co ve volném čase hraji. ^^"
Takže za mě pět hvězd a jsem moc zvědavá, co bude dál. x)

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Ne, 2016-02-28 14:50 | Ninja už: 3002 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Haha. Máš pravdu, hezké se k tomu moc nehodí XD
Sběratelé kostí, Myšlenky zločince, Zaklínač... ty mi snad čteš myšlenky ne? Vážně, máme nějak moc podobný vkus. Laughing out loud
Chybu jsem si ihned opravila. (já a se s gramatikou moc nekamarádím...) Ale jsem ochotna to kvůli Soumraku změnit. Navíc nadbytek čárek... věř nebo ne, ale bez Žanet by jich tam bylo o hóóódně víc. (Což vlastně není něco, čím bych se měla chlubit.)
Budu se snažit tomu hlasu v hlavě odolat. (Radost vesele přikyvuje XD)
A čas... no až budu nějaký mít, tak se na něj podívám. Laughing out loud
Děkuju za komentář i za hodnocení. Nic člověka nepovzbudí v psaní tak moc, jako tyhle dvě věci Laughing out loud

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2016-02-28 00:43 | Ninja už: 5646 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Věnovat zde fanfikci/část fanfikce jde a já jsem opravdu poctěna, že je to zrovna mně a zrovna tvá první. Ani nevíš, jak jsi mě potěšila, děkuji moc ^^ Jsem ráda, že jsi se odhodlala psát a já ti k tomu (nevědomě) dopomohla Smiling Píšeš totiž skvěle. Doufám, že se plánuješ zúčastnit i dalších drabble misí, ráda jsem si vždycky početla.
Na pravopisné chyby už pode mnou upozorňuje nettiex, proto je nebudu opakovat. Víc se zaměřím na atmosféru, která byla neuvěřitelně naturalisticky podaná; viděla jsem to, dýchala jsem spolu s nimi, byla tam s nimi. A to se mi líbilo nejvíc - pokud se oprostím od obsahu. Ten je velice děsivý, zvlášť s tou dětskou ručkou; kde oceňuji, že se Sai zachoval gentlemansky i udržel Kishimotův charakter a upřel Sakuře "výsadu" něco takového vidět. Mám hodně silný žaludek, ale trochu se mi tu chvěl.
Oceňuji i detaily jako Narutovo uklouznutí a jeho špinavé vlasy, nebo jejich naději a Saiovo realistické odsouzení. I ten nápad s klony, konečně trochu logiky do Naruto světa!
Těšila jsem se na tvoji ff celý týden (přiznávám, koukla jsem ti do profilu, zda jsi opravdu něco přidala) a nejsem vůbec zklamaná, naopak se budu nedočkavě těšit na pokračování. Zajímá mě, co se tam stalo i proč bylo všechno tak, jak bylo.
Ten přítomný čas, který zmiňuje nettiex, mi chvílemi vadil a chvílemi ne, někdy se přece jen jednalo o příliš velký a hrubý skok. S tím Bohem bych byla na pochybách, Japonci používají kami, což bůh/duch je, snad jen se ho dovolávat s malým písmenem, protože bohů/duchů je tam pak ještě víc v různých postaveních.
Přeju hodně štěstí tady na konoze i s druhou kapitolou a jsem ráda, že jsme tě (snad) dobře přivítali Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Ne, 2016-02-28 14:25 | Ninja už: 3002 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Přivítali jste mě tu opravdu skvěle, to se nemusíš ani trochu bát. Eye-wink
Jsem neuvěřitelně ráda, že jsem tu našla tak skvělé lidi. Díky vám je pak radost psát.
Ulevilo se mi, že jsi poctěna a ne znechucena, (byla jsem připravena i na takovou variantu) protože jak si sama řekla, obsah je celkem děsivý. Je dobré vědět, že se nemusím bát, tu něco takového uveřejnit. (Ne, že by mi nešly i slaďárny... ale Laughing out loud )
Drabble se budu samozřejmě ráda a s chutí účastnit dál. S tak skvělými tématy to ani jinak nejde. Eye-wink
Pravopis... eh, já a čeština. Sad Zatím nám vyhovovalo vzájemné ignorování, ale to se bude muset změnit. Uvidíme jak mi to půjde. (Má češtinářka mi jednou řekla, že jsem asi prokletá. Napíšu totiž parádní sloh, ale nasekám tam tolik hrubek...) S časem si pohraju až budu mít trochu víc času. Zatím jsem to jen převedla do minulosti, ale občas to tam skřípe, takže se na to znovu podívám.
Jak už jsem psala dole, dobrá atmosféra byl jeden z mých záměrů. Popravdě mě vůbec nenapadlo, že by mohla být až tak dobrá. Přeci jen já mám v hlavě přesné vyobrazení celé vesnice a občas trochu zapomenu, že čtenář vidí pouze to, co mu popíšu.
Miluju, že jsi vypsala konkrétní momenty, které se ti líbily. Úplně se mi chvělo srdíčko, když jsem to četla. (Vážně, nekecám XD) Je to totiž úplně jiný pocit, když mě někdo pochválí za konkrétní věc a ne jen za celek. Nevím jak to správně popsat, ale mám pak mnohem větší radost. Laughing out loud
Ehm... kapitola byla poslána už v pondělí, ale trochu jsem se zamotala do pravidel a zařadila tak Soumrak do kategorie nováčci. Že je to asi pitomost mi došlo, až když začaly vycházet ostatní povídky s pozdějšími daty. To jsem si pak znovu slovo od slova přečetla pravidla a našla svoji osudovou chybu. Sad Ale teď je tady a já už nic tak stupidního znovu neudělám. Laughing out loud
S Bohem jsi mi připomenula, že jsem to Nettiex zapomněla objasnit. Mé složité myšlenkové pochody ohledně toho, tedy najdeš dole. Laughing out loud
A děkuji za tak krásný komentář. Je to úžasný pocit, číst ty řádky a říkat si "Páni, dát si kvůli mě tolik práce s jedním komentářem..."

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2016-02-28 14:55 | Ninja už: 5646 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Přečetla jsem si už ten první rychlý komentář, který jsem neměla vidět, ale raději jsem na něho tedy ani neodpovídala xD
Tak to jsem ráda ^^ Jinak mě tohle neznechutí, sice téma je opravdu silné, ale já jsem celkem zvyklá na čtení válečné literatury, navíc vím od sebe, co je věnovat někomu pochmurnější dílo (i když ne tolik naturalistické), a taky vidím práci, kterou sis s tím dala a to mě vážně nadchlo Smiling
Pravopis jde vychytat, nebo si jde najít dobrou betu, která ti pomůže, s tím si zase nemusíš až tak lámat hlavu (viděla jsem odpověď s časy pro nettiex a trochu se polekala xD). Nabídla bych se ti i sama, ale stoprocentně se za správné opravení zaručit nemůžu, proto to raději nedělám. Radost chápu, autor je vždycky radši za vypíchnutí konkrétních věcí, asi mu pak přijde, že si čtenář dával opravdu záležet a četl pozorně. S atmosférou; pokud jsi tam s nimi (ne být přímo v postavách, ale vedle nich) a popisuješ, co vidíš, myslím, že se samo napíše, co je potřeba, a vynechá, co se napsat nemá. Alespoň mi to tak připadá, nic mi tam nechybělo.
Říkala jsem si, že pokud napíšeš text stejně dobrý jako byly drabble, je hloupost dávat svoji ffku do Nováčků, ale tak vydaná už je a vidím, že sis zařazení změnila. Snad příští díl už nebude mít trable, vážně se na něj těším ^^
A není vůbec zač, vždyť po takovém věnování a textu se mi psal úplně sám, až jsem se musela s délkou krotit Smiling (Už se tu zase moc rozepisuju xD)

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Út, 2016-03-01 20:24 | Ninja už: 3002 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Jen se klidně rozepisuj, mě to vůbec nevadí! XD
Eh... ano, neodpovídat bylo správně rozhodnutí. S tím odfláknutým patvarem nechci mít nic společného.
A hned jak dopíšu druhou kapitolu - dává mi zabrat, potvora jedna - pustím se do hledání bety, která by byla ochotna smířit se s takovým prokletým češtinářským trotlem. (Někdo tu přece být musí!)
Z té nováčkové chyby jsem se nadosmrti poučila. Věř mi. Prolezla jsem v hrůze i celý yamatanoorichi. Laughing out loud Kapitola tedy bude snad příště v pořádku, bez chyb a se správnými časy.
PS: nemůžu se dočkat další drabble výzvy!

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2016-02-28 00:02 | Ninja už: 5902 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Nerada komentuji začínající série - obzvlášť ty od autorů, které tolik neznám - protože nikdy nevím, jak se to bude vyvíjet, jestli se mi náhodou nepřestane líbit - a nerada bych byla čtenářem, který přestal číst. Původně jsem měla v plánu tě prozatím tiše sledovat, ale... nemůžu si pomoct. A navíc ráda vidím šikovné nováčky.

Takhle hezky vyobrazenou pochmurnou atmosféru už jsem dlouho nečetla. Jsem zvědavá, co bude následovat.

Ale přeci jen trochu kritiky - začínáš minulým časem, pak pokračuješ přítomným. Od toho "Průběh byl vždy stejný..." - tedy popisu noční můry/vzpomínek funguje - ale pak pokračuje děj a tys ten čas nezměnila. Proč? Až najednou přecházíš zpět do času minulého. To na mě působí dost rušivě. Také zmínky o Bohu (křesťanském, předpokládám) působí v narutovském prostředí trochu nepatřičně.

Každopádně se těším na pokračování. Smiling

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Ne, 2016-02-28 13:36 | Ninja už: 3002 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Och děkuju! Smiling
Tím, že nemáš ráda komentování začínajících sérií, má pro mě tenhle komentář ještě mnohem větší hodnotu, než si asi myslíš. Laughing out loud
Dobrá atmosféra byla mým cílem. Nevím jak ostatní, ale pokud na mě kniha nebo povídka nezapůsobí už v první kapitole, nedokážu číst dál. Když jsem psala Soumrak, tak jsem se snažila, být v příběhu spolu s hlavními protagonisty a popisovat (s trochou nadsázky) to, co sama vidím a cítím. Je skvělé, že si toho někdo všiml a ocenil to. Na druhou stranu ty chyby...
Nejdřív jsem si za ně vynadala do bezvědomí.
Pak jsem se šla vyspat, protože na to jediné jsem měla o půlnoci sílu.
Ve tři ráno mě probudil smrtelný děs, že si to někdo další přečte a najde je tam.
Nastavila jsem si budík na sedm ráno.
Zápasila jsem s touhou vstát a jít si je opravit. Hned.
Usnula jsem vyčerpáním.
Probudil mě budík a já letěla opravovat.
Tak asi takhle jsem na ty odpornosti reagovala. Laughing out loud Doufám, že se v příští kapitole neobjeví.
A pokračování určitě bude! Laughing out loud
EDIT.: V konci se Sai nedovolával Boha. Nebo alespoň ne přímo. Bylo to tu myšleno, jakožto výraz člověka dovolávajícího se něčeho většího, než je on sám.
Sai v posledním momentu zápasí sám se svou vlastní myslí o svou příčetnost. Není zvyklí na emoce a tak se těžko vypořádává s takovým násilím. Zvlášť, když takové věci, dřív viděl a nic to s ním nedělalo. Je tak (podvědomě) sám sebou znechucen, ale je i v pokušení znovu nic necítit. Proto balancuje na kraji propasti příčetnosti a sociopatie a pokouší se dovolat pomoci od něčeho většího než je on sám.
Bůh, Vesmír, Energie, Smrt, cokoliv co mu pomůže.
Ještě se zamyslím, jak to lépe v povídce vyjádřit, ale asi máš pravdu. Bůh se do Naruto světa moc nehodí Smiling

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.