manga_preview
Boruto TBV 07

A přece jsi vrah

A přece jsi vrah.
Je jedno, jak moc to budeš zapírat, tu pravdu nepopřeš. Zabils spoustu lidí. I když to byli zločinci a provedli spoustu špinavostí a zabili spoustu nevinných, pořád to byli jen obyčejní lidé a měli právo na život jako my všichni.

A přece jsi vrah.
Na okolnostech nezáleží. Na důvodech nezáleží. Zabils je. Můžeš být ten největší hrdina na planetě, všichni tě můžou obdivovat a brát tě jako svůj vzor… Ano. Můžou. Ale nic to na tom nezmění. Nezáleží na tom, kolika lidem teď pomůžeš, ani kolik jich zachráníš, nezáleží. Už je pozdě na nápravu, moc pozdě. Už jsi to udělal. Nikdy to ze sebe nesmyješ.

A přece jsi vrah.
Vezmi si to, všichni ti lidé, které jsi zabil. Měli svoje sny a svoje cíle. Chtěli žít, žít jak jen budou moct. Chtěli stihnout ještě spoustu věcí, ale nestihli. Víš proč, že? Nestihli to kvůli tobě. Kdybys je nezabil, mohli se teď smát a snít, snít nad tím, co bude zítra, pozítří, za týden… Ale oni nemůžou. Leží neschopní pohybu někde daleko od tebe a ani o tom nevědí. Nevědí nic. Znají jen černočernou tmu a hrobové ticho. A přitom – oni nikdy nechtěli zemřít.

A přece jsi vrah.
Snažil ses jen někdy pochopit, jak se ti lidé museli cítit, když jsi je zabíjel? Ne, nesnažil. Nikdy to pochopit nedokážeš. Dokud budeš naživu, nikdy. Víš, ti lidé cítili nepopsatelnou bolest. Bolest v těch šrámech z vašeho boje, bolest v tom smrtelném zranění, kvůli kterému později zemřeli ale hlavně obrovskou bolest v srdci. Bolest z toho, že už nic nezažijí. Ani zítřek. Cítili smutek, zoufalství, zklamání a další hromadu negativních emocí, které tys nikdy nezažil. A báli se. Tak moc se báli smrti. A toho, co bude dál. Všechno, co si v tu chvíli přáli, bylo žít. Třeba jen chvíli, třeba jen jednu malou chviličku… Ale nemohli. Poslals je naproti smrti a oni nemohli nic dělat. Vůbec, ale vůbec nic.

A přece jsi vrah.
Ti lidé měli svoje rodiny, svoje přátele. Záleželo jim na nich. Dovedeš si vůbec představit, kolik z nich jsi udělal nešťastnými? Kolik z nich jsi rozplakal, kolik se kvůli tobě cítilo mizerně? Kolik z nich se z toho do teď nevzpamatovalo, kolik z nich pořád doufá, že je to jen hloupá noční můra? A nesnaž se tvrdit, že to není tvoje vina. Protože je.

A přece jsi vrah.
Nic neříkej. Je to pravda. Ale ty stejně nic necítíš. Už sis na to zvykl, že? Už ti to přijde v pořádku, zabíjet. Kolik lidí si připravil o jejich sny? Padesát? Sto? Dvě stě? Netušíš. Kolik z nich byli děti, jen nevinné malé děti nic netušící o tomhle světě? Deset? Dvacet? Zapomněls to. Už nevíš. Vážně si myslíš, že si zasloužili takový osud? Samozřejmě, že ne. Nikdo si nezaslouží být takhle zbytečně zabitý a zapomenutý. Ale stejně se to děje. A ty tomu pomáháš. A je ti to jedno.

---

S trhnutím se probudil. Byl celý propocený a třásl se. Zhluboka oddechoval. V hlavě mu vířila jedna myšlenka za druhou. Byl přesvědčený o tom, že to takhle nechtěl. Nikdy. Jen… musel to udělat. Byla to jeho povinnost, jako shinobiho. Jen plnil mise.

---


A přece jsi vrah.

Mise s tím nemají nic společného. Nevymlouvej se. Nesváděj to na ostatní. Jediný, kdo doopravdy může za jejich smrt, jsi ty. Nikdo jiný s tím nemá nic společného. Kdybys jen trochu chtěl, mohl jsi žít jiný život, bez těch misí. Bez zabíjení. Ale ty jsi chtěl být ninja, že? Chtěl jsi plnit mise, chtěl jsi být hrdina, co bude chránit lidi. Musels vědět, co to obnáší. Takže ano, je to jen tvá vina. Už se s tím konečně smiř, Naruto.

Poznámky: 

Ó, bože Laughing out loud Příští týden píšeme nejmíň šest písemek a já hledám všemožné způsoby, jak se nějak odreagovat od školy a zároveň se co nejvíc vyhnout učení Laughing out loud

K povídce: Vím, že takovýchto rádoby psycho povídek o zabíjení a životech shinobi je tu hrozná spousta, ale i tak jsem na ni nějakým způsobem pyšná Smiling Možná to bude tím, že jsem ji zvládla napsat za necelé dvě hodiny (což se u mě často nestává Laughing out loud), možná tím, že jsem v záplavě všeho toho učení a blížícího se vysvědčení ještě schopná normálně myslet... a nebo se mi prostě jen líbí, jak jsem si s ní poradila... Laughing out loud

Toť asi vše... Laughing out loud Nezapomeňte mi napsat nějaký komentík (klidně i kritizujte, ale prosím jen konstruktivně! Laughing out loud) a zanechat hvězdičku ^_^ Mějte se krásně (já se jdu učit matiku Bad Laughing out loud)

4.857145
Průměr: 4.9 (14 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Korvína
Vložil Korvína, So, 2016-01-30 15:42 | Ninja už: 3797 dní, Příspěvků: 174 | Autor je: Pěstitel rýže

Je to trošku klišé, ale hezké klišé. Četla jsem to včea a nechala odležet. Líbí se mi ta stále se opakující věta i fakt, že se někdo zaobírá tímhle tématem. Vždyxky jsem měla trochu problém s věkem Naruta (a ostatních postav), děti zabíjejí a nic jim to nedělá, všechno si racionálně odůvodní. Chápu, ža to má být pro děti a tak je uzpůsobený věk hrdinů, věku cílové skupiny diváků, ale stejně kdyby jim bylo od 16 na začátku série, dalo by se to lépe zkousnout.
Život shinobiho znamená jen dvě věci - seveobětování a loajalitu, stát ve stínu aby jiní mohli být na světle a jako pilíře podpírat společnost, dělat co je třeba bez otázek, život v pokoře a hanbě. Pravý shinobi žije jako spodina a umírá jako bezejmený hrdina. Takhle to je, jenže náš hrdina Naruto to neakceptuje, v reálu by se s ním asi nikdo nemazlil a systém by ho semlel, jenže "Naruto" je pořad jen pohádka o přátelství, míru a snech. Je hezké, že se někdo zaobírá tou "realitou" (už jen to, že Naruro jako ninja nikdy nikoho nezabil, je absurdní myšlenka).

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2016-01-24 16:31 | Ninja už: 5877 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Jo, taková témata již byla zpracována - ale nakonec, to už bylo snad každé. To není na škodu.
Já budu trošičku negativní, nevadí? Ten Naruto. Ach jo. To mi zkazilo dojem. Ta povídka totiž prostě není o něm. Ten ninja, kterého popisuješ - ať je to kdokoliv - není Naruto. Je to vlastně jeho pravý opak. Já té povídce nemohu uvěřit a... to je škoda.

Ale tak že zvědavosti jsem se koukla na tvůj věk a kolik jsi toho napsala - a musím říct, že to je dobrý začátek. Jak říká Aku - PiS dál. Občas se ráda mrknu. Smiling

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, Ne, 2016-01-24 20:30 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Chápu, nevadí mi to Smiling
Nebyl to šťastný nápad, už mi to došlo. Budu se opakovat a napíšu, že je to psaný s nadsázkou. A pak taky něco ve stylu, jako že to bylo něco na způsob noční můry a ty bývají přehnané, ale... Chápu, co tím myslíš. Naruto takový prostě není... a nikdy nebude.

Ale i tak díky za koment, jsem ráda, že sis na mojí povídku našla trochu času ^_^ Díky moc Smiling

Obrázek uživatele Camelia
Vložil Camelia, Ne, 2016-01-24 16:15 | Ninja už: 4687 dní, Příspěvků: 1469 | Autor je: Pěstitel rýže

Páni. Ano, je jich tu hodně, ale pochybuju, že takhle dobrých. Trošku mě asi zklamalo, že to bylo k Narutovi. Nevím, úplně se mi to k jeho postavě nehodí, ale stylisticky nemám co vytknout. A ta opakující věta... Krása.
Tleskám.

Ach ten sentiment...

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, Ne, 2016-01-24 20:22 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Aaa, díky hrozně moc ^_^
Ano, tu poslední větu jsem tam neměla dávat. Teď už to vím. Ale nechci to mazat, nebylo by to fér. Chápu, že se ti to nezdá.
Ale i tak - ještě jednou díky moc, jsem hrozně šťastná, když vidím, jaký má tahle povídka úspěch, fakt ^_^

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Ne, 2016-01-24 07:51 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: ONLINE, Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Chudák Kishimoto - a pritom sa tak snažil Naruta od niečoho takého ubrániť, až to bolo smiešne. Smiling (staval mu do cesty kadejaké rastliny, užrazmŕvych a uždávnomalizomretých a ostatní sa radšej polepšili alebo spáli samovraždu, len aby nezišli zo sveta jeho rukou).
Je to dobré, ľahké a čitateľné.
A veľa zdaru k tomu bláznincu, čo vypukne od zajtra. Smiling

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, Ne, 2016-01-24 10:22 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Ano, to je pravda, vzhledem k celkové krutosti Naruto světa, je to prostě nereálné, a je to věc, co mě na anime/manze stále irituje...
Jsem ráda, že se ti moje povídka zdála dobrá Laughing out loud A díky za milý komentík Smiling

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, So, 2016-01-23 23:19 | Ninja už: 5831 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Mám ráda tahle klišé, jak to Akumi nazvala. Ono u Naruta je ten problém, že se Kishimoto skutečně nevěnuje psychologickým následkům boje. Proto si ráda čtu fanfikce, kde se autoři snaží o to zobrazit podobná psychická traumata, dá to Narutovi takový o trochu reálnější rozměr. Rozhodně piš dál, ráda si od tebe přečtu další tvorbu. Smiling

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, So, 2016-01-23 23:45 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

*Další záchvaty, nadšené výkřiky, tanečky vítěství a zběsilé mávání rukama* (Jsem naprosto v pohodě, jen mám hroznou radost Laughing out loud)
Hrozně moc díky za koment Laughing out loud
Souhlasím s tebou, je prostě nereálné, aby malé dítě někoho bez problémů zabilo a cítilo se potom úplně v pořádku. Jakkoliv může být Naruto úžasné anime, tohle to bude vždycky trochu kazit.
Těší mě, že jsem ti trefila do chuti Eye-wink Psaní mě teď hrozně chytlo, tak snad to vydrží... Laughing out loud Ještě jednou díky :3

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, So, 2016-01-23 20:59 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Ano, tohle byla věc, na kterou jsem si musela u Naruta jakožto anime zvykat – fakt, že je naprosto normální, aby náctileté děti zabíjely ve jménu misí a navíc je to nikterak netraumatizovalo.
Velmi se mi líbily tyto věty:
Už ti to přijde v pořádku, zabíjet.
Takže ano, je to jen tvá vina.
Celkově vystihují krutou realitu bez malovaných příkras.
Také se mi líbí ta tučná opakující se věta. Mám ráda tuto formu psaní a opravdu dobře se mi čte.
Pravda, mám trochu problém s tím, že oním vrahem je právě Naruto, protože ten se, pokud to šlo, snažil napřed nepřítele ukecat, než přistoupil k zabíjení, ale to nemění nic na tom, že jinak je povídka smutně pravdivá.
Hezké, doufám, že budeš v jednorázovkách pokračovat Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, So, 2016-01-23 22:52 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Ne, tohle je prostě moc... Laughing out loud Měla jsem úplný záchvat, když jsem tu viděla koment od tebe, protože tvoji tvorbu obdivuju Laughing out loud Musela jsem si ho přečíst asi třikrát, aby mi došlo, že jsi to vážně napsala... Laughing out loud
I tobě hrozně moc díky, udělala jsi mi hroznou radost a jsem fakt ráda, že se ti moje amatérská povídka líbila Smiling
Ano, Naruto takový není, je to naše zlatíčko ( Laughing out loud), ale prostě jsem to tak zrovna cítila a chtěla, chtěla jsem, aby to bylo o něm. Ani sama nevím proč...
Budu! Budu! Budu! Laughing out loud Už jen kvůli tobě určitě ještě něco vyplodím, i když neříkám, že hned teď Eye-wink Laughing out loud

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, So, 2016-01-23 19:55 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Já nejdřív myslela, že to bude nějaký "prostě" shinobi, neurčitý a neznámý - proto jsem to brala trochu jako klišé; jop, je jich tu podobných celkem dost. Ale líbí se mi, protože ta poslední věta s oslovením se mnou otřásla. On Naruto asi nezabil tolik nevinných lidí, ale kdyby ano... Tak se mi to líbí. Ráda si od tebe přečtu zase nějakou další jednorázovku Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, So, 2016-01-23 20:42 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Vůbec nevím, jak odpovědět na komentář od oproti mě tak zkušeného člověka, takže řeknu asi jen díky Laughing out loud Ale ne, vážně jsi mě potěšila, ani si to neumíš představit ^_^
Budu upřímná, původně to vážně mělo být na nějakého „prostě“ shinobiho, ale pak mě tak nějak napadlo, to „hodit“ na Naruta a měla jsem potřebu to tak udělat, tak jsem to prostě udělala (Ano, to dává smysl... Laughing out loud)
A ano, totiž ne, já vím že nezabil, ale... já ani nevím Laughing out loud Celé jsem to psala tak trochu s nadsázkou... Eye-wink
Poslední věta mě úplně rozsekala, málem jsem spadla ze židle... Laughing out loud Ještě jednou díky, doufám, že se ti budou líbit i ty další povídky ode mě (pokud nějaké budou Laughing out loud) protože přece jen nejsem ve psaní až taková dobrá... Laughing out loud

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, So, 2016-01-23 21:47 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Ale prosím tě, já zase tak velké zkušenosti nemám. (Btw, ty mě znáš, nebo jsi jen koukala dle profilu? xD) Jsem moc ráda, že ti udělal radost Smiling Nadsázku jsem pochopila, však od čeho je to slovo fanfikce, jen že mě to zarazilo. Ale vážně proč ne. Jak psala Kakari, na ten jejich svět a drsná pravidla je toho zabíjení nějak moc málo.
Četla jsem i tu druhou jednorázovku, co máš, překvapilo mě, že byla první ff (ale to máš všechno v komentu u ní). Myslím, že by ses mohla slušně vypsat, protože základ dobrý je, jen kušuj. Tak piš piš, já budu ráda číst! Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, So, 2016-01-23 23:27 | Ninja už: 3538 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Ale ano :3 Laughing out loud Trošku jsem tě znala a věděla jsem, že jsi už napsala hodně povídek, ale až dneska jsem se díky tvému kometu dokopala k tomu některé si přečíst (A rozhodně nelituju, stálo to za to Eye-wink ^_^)
Ano, je to pravda. Svět v Narutovi je prostě krutý, a i když se může zdát jako milé a přátelské anime, tahle krutost tam vždycky bude. A přesně to jsem se tu snažila nějak dát najevo Eye-wink
Tu druhou jednorázovku jsi neměla nikdy spatřit, viz můj komentík u ní... Laughing out loud Ale ano, byla to první FF a nějak začít jsem asi musela... Laughing out loud
O mojich psacích schopnostech stále trochu pochybuju, ale když se to líbí, možná to se mnou nebude tak hrozný... Laughing out loud Ano, pokusím se něco vytvořit, až bude čas... Laughing out loud Jen se teš... Laughing out loud