manga_preview
Boruto TBV 09

Senju Butsuma

Butsuma_senju3.png

Senju Butsuma (千手仏間) byl členem Senju klanu během rozvleklých válek mezi jednotlivými klany, kdy ještě neexistoval systém ninja vesnic. Poprvé se objevil v 622. kapitole mangy a 367. epizodě Shippuudenu.
Byl otcem šesti synů, tři padli ve předchozích válkách, poslední z nich je známý jménem – Kawarama. Bylo mu sedm let. Jeho dalšími třemi syny byli Hashirama, Tobirama a Itama. Je rovněž pradědečkem Tsunade a Nawakiho.
Objevuje se ve vzpomínkách Prvního; poprvé nad hrobem svého syna Kawarami, kde poučuje svého nejmladšího potomka Itamu o zbytečnosti slz, shinobi nesmí ukazovat emoce. Když se Hashirama ohradí proti posílání dětí do války, je mu Butsumou vlepen políček. Otec je zhrozen, že syn špiní památku bratra jako opravdového shinobi, který zemřel v boji.

Hashirama a Butsuma, epizoda 362 Shippuudenu:
„Senju a milující klan? To tak! Prý plnohodnotní shinobi! Dospělí jenom vedou děti na smrt. Děláme naprosto to samé, co dělají Uchihové!“
„Takhle ctíme své protivníky. I nemluvně se zbraní v ruce je považováno za nepřítele. A vychovat dítě v plnohodnotného shinobi je rodičovská láska.“
„Takže k tomu, abyste mě uznali, musím umřít? Zabíjíme a umíráme tak rychle, že už ztrácíme přehled o vší té nenávisti. Dokonce i vyslovit své jméno je moc riskantní!“

Před otcovou ránou Hashiramu zachránil mladší Tobirama.
Po nějaké době si otec všiml, že se nejstarší syn často ztrácí ven, proto pověřil Tobiramu, aby na bratra dohlédl. Zjistili, že se Hashirama setkává se mladým shinobim z nepřátelského klanu Uchiha - Madarou. Butsuma pověří Hashiramu, aby Madaru zabil, jelikož jde o schopného ninju, který jim přivodil mnoho ztrát. Pro jistotu jej však tajně spolu s Tobiramou sledují. Jak předpokládal, Hashirama chtěl příteli dát možnost k útěku.
Nepřátelská strana však myslela totožně a na březích řeky se setkává Butsuma s oběma syny s Uchihou Tajimou a jeho dvěma syny; Madarou a Izunou. Ví, že jsou stejně silní, proto oba zaútočí na mladšího syna druhého, jelikož i shinobi projeví v bitvě cit, pokud přijde o dítě. Zbraně obou jsou však vyblokovány staršími potomky.
Butsuma poslouchal synova slova o lepším světě bez válek i viděl, jak Madara probudil svůj Sharingan.

Popis

Butsuma je klidný a rozvážný muž, lze ho však vyprovokovat. Paradoxně se podobá svému nepříteli Uchihovi Tajimovi; svými zkušenostmi v bitvě i nazíráním na realitu světa.
Byl to muž vysoké a statné postavy s delšími hnědými vlasy a tmavýma očima. Kolem hlavy nosil obvázaný šátek, což připomíná pozdější vázání ochranné čelenky. Jeho červená samurajská výzbroj je podobná pozdější Hashiramově, obsahuje hrdý symbol klanu Senju.
Jeho schopnosti nebyly ukázány, byl však dle nošení meče a dýky zběhlý v kenjutsu. Jelikož se dožil vyššího věku v době, kdy běžně umíraly mělé děti ve válkách, byl zřejmě schopným ninjou.

Zajímavosti

Slovo Butsuma odkazuje k buddhistickým kostelům.
Narodil se 16. ledna, měřil 180 centimetrů a vážil 71 kilogramů. Jeho krevní skupinou byla AB.
V japonštině jej dabuje Keijin Okuda.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí