manga_preview
Boruto TBV 09

Nic zvláštního

Zničehonic se příliš bál. Nemohl udělat další krok. Nemohl, nechtěl, nesměl. Z kuchyně na chodbu proudilo teplé oranžové světlo. Zhluboka se nadechl. Proč se tak třásl?

„O čem si s mámou pořád povídáte? Vždycky přestanete, když přijdu.“

Hlasy. Jeden mužský a jeden dětský. „Opravdu,“ řekl ten muž. Sasukemu se zastavilo srdce. To nemohla být pravda. A proč by nemohla? „Snažím se od ní pochytit nějaké rady, je to dobrá kuchařka.“

Následoval povzdech. Velice procítěný, klasický dívčí povzdech, u kterého si mohl bezpečně domyslet i vydatně protočené panenky.

„Ty kecáš!“ řekla ta holka s neochvějnou jistotou.

„Kecám,“ přiznal ten mužský hlas, a Sasuke se znovu roztřásl. „Ale neříkej jí to. Snažím se jí vnutit své rady. Je to mizerná kuchařka.“

Pak se ta holka zahihňala a Sasukeho najednou začaly pálit v očích slzy. Neměl pro to vysvětlení. Vždyť se nedělo vůbec nic divného nebo neobvyklého. Zkrátka se tam v kuchyni na stoličce houpala jeho dcera a o pult se opíral jeho bratr. Proč se Sasuke třásl jako osika, proč dýchal, jako by se měl každou chvíli vrhnout smrti vstříc?

„A navíc ještě zakecáváš. Jsi horší než táta.“

Itachi se tichounce zasmál. Sarada netušila, jak často slyšela zvuk, za který by Sasuke platil zlatem. A mimo Sasukeho i drtivá většina ženského osazenstva vesnice. „Učil se od těch nejlepších.“ Byl v tom úsměv, byl v tom smutek, byla v tom omluva. Promiň, Sasuke. Někdy příště.

Chvilku bylo ticho. Pak ten dívčí hlas poklesl a Sasuke v něm rozpoznal náznak pláče. „Jsou to čtyři měsíce. Ani slovo. Ani dopis. Vůbec se mu nestýská. Vůbec mě…“ Prudce se nadechla, jak se snažila potlačit slzy.

Zašustění. Itachi si nejspíš obešel kuchyňský ostrůvek, aby si k Saradě mohl přisednout blíž. „Není nic na světě, co by miloval víc než tebe.“

„Nikdy by mi nic takového neřekl,“ odsekla Sarada vztekle, rozčilené slzy už skoro polknuté.

Itachi zaváhal. „To… protože neví jak.“

„Jak to že ne?! Máma nemá problém!“

Sasuke naklonil hlavu na stranu. Ano, Saradina matka neměla problém. Jenže nějak… se mu ta tvář rozmazala, když se snažil na ni pomyslet. Sasuke nahlédl přes roh. Spatřil dívku v červených šatech a muže ve volném černém oblečení – na zádech znak Uchihů. Oba měli na zádech znak Uchihů. Proč se mu zase zrychlil dech? Vždyť to vídal odmala všude okolo. Možná byl jen vyčerpaný po své misi? Naruto se s ním dvakrát nemazlil a dával mu ty nejtěžší úkoly. A Sasuke by ho zabil, kdyby se Naruto pokusil mu dát něco lehčího. Ale i tak si to na něm vybíralo daň. A na jeho dceři ještě větší.

„Všichni lidé jsou ovlivnění těmi, se kterými vyrůstali. Tvoje maminka má velice otevřené a přátelské rodiče, viď?“ usmál se Itachi.

„Někdy až moc,“ zaškaredila se dívenka a protočila panenky. „Děda mě pokaždé málem umačká! A druhý děda se tak… no, občas se usměje,“ připustila.

„Přesně tak,“ přitakal černovlasý shinobi trpělivě. „Tvůj táta pochází z rodiny, kde… se láska nedávala moc najevo.“ Itachi moc dobře věděl, že ho Sasuke slyší.

„Ah?“ Saradě se mezi očima objevila starostlivá vráska. Itachi ji palcem uhladil.

„Dědeček tvého tátu nikdy neobjal, nikdy ho nepochválil. Ani teď to ještě pořádně neumí. Vždycky ho miloval, ale nikdy mu to nedal najevo. Nevěděl jak. A jak vidíš, ani věk mu k moudrosti nedopomohl. Pořád neví.”

„Takže táta to teď taky neví,“ zamyslela se Sarada, v očích vážný výraz. „Ale to je nesmysl!“ vykřikla najednou. Itachi se odtáhl, překvapeně se na neteř podíval. Na vzdor od takového mláděte nebyl zvyklý. Sasuke mu v tomhle věku vždycky všechno věřil. Když šlo o velkého bráchu a jeho výmysly, všechno bylo dovoleno, ať už to smysl dávalo nebo ne.

„Ty jsi přece tátův bratr. Máte společné rodiče! Tys vyrůstal s ním, a přesto takový problém nemáš!“ Bezmála ho obvinila.

Chvilku na ni mlčky zíral. Pak mu cukly koutky. „To protože jsem starší a moudřejší… navíc jsem, díky všem bohům, po matce.“ A procítěně si oddechl. Sasuke si promnul hruď, jak ho v ní pálilo. Jako by mu srdce chtělo puknout buď žalem nebo štěstím, nebo obojím zároveň. Snad byl jen rád, že se vrátil domů v pořádku. Že si dcera nenechala věšet bulíky na nos a projevovala podstatně lepší kritické přemýšlení než on v jejím věku. Že jeho bratr byl po všech těch svých zdánlivě nezvládnutelných misích nezraněný a uvolněný, že Saradu hlídal a Sasukeho nezaslouženě bránil před jejím spravedlivým hněvem, že mu rádoby nenápadně dával rady do života, jako by o Sasukem vůbec nevěděl.

Sarada se opět usmála. Slzy už měla na tvářích skoro zaschlé. „Naučím ho to,“ řekla rozhodně.

Sasuke vkročil do světla. A v příští vteřině měl plnou náruč jednoho uplakaného červeného tornáda.

Poznámky: 

Velice se mi líbila představa, že by Sasuke tak trochu věděl, že se to ve skutečnosti neděje.

5
Průměr: 5 (4 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Čt, 2024-03-21 18:56 | Ninja už: 3882 dní, Příspěvků: 7446 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Krásné Hrozná tragédie...

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Ne, 2024-03-24 11:37 | Ninja už: 5213 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Děkuji. < 3

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Katema
Vložil Katema, So, 2024-03-16 16:29 | Ninja už: 3817 dní, Příspěvků: 1383 | Autor je: Student Akademie

Je to nádherná poviedka Z lásky
Veľmi ma zasiahlo porovnanie prejavu lásky Sakury, ako s tým nemá problém, a Sasukeho. Citlivo napísaný stručný rozbor komplexných vzťahov, tak by som túto poviedku opísala Smiling Tempo je perfektné.

Na to, ako som v posledných rokoch "prísna" pri posudzovaní poviedok, tu naozaj nemám čo vytknúť Laughing out loud Skvelá práca!

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Ne, 2024-03-17 18:33 | Ninja už: 5213 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Jak jsem viděla pár ukázek Sasukeho snahy vyjadřovat lásku tak, jak ji klasicky nahlíží společnost, moc u dcerky nepochodil. Laughing out loud Je dobře, že ho to má kdo učit. Laughing out loud Moc ti děkuju za krásný komentář. Jsem ráda, že se líbilo. Ino ti gratuluje!

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Uchiha Jaguš
Vložil Uchiha Jaguš, Ne, 2024-02-18 22:54 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 101 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Miluju to! Když jsem to četla, pomalu jsem ani nedýchala. Strašně moc se mi líbí ty detaily, které nenápadně podtrhují, že to není tak úplně realita. Nejen ta Sasukeho nevysvětlitelná nervozita, ale třeba to, že by za Itachiho smích platil zlatem, nebo ta rozmazaná tvář Saradiny matky. Hltala jsem doslova každé slovo! Díky moc!! Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, St, 2024-02-21 00:48 | Ninja už: 5213 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Ó děkuji! Tolik krásných slov. Kakashi ^_^ Jsem ráda, že se mi to podařilo vtěsnat do tak malého počtu slov, většinou trpím větší ukecaností. Laughing out loud

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Pá, 2024-02-09 20:59 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 6232 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Všimol som si, že si nenapísala meno matky. Že by taká malá vzbura proti kánonu? Eye-wink

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Po, 2024-02-12 01:01 | Ninja už: 5213 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

No takhle - napůl. Laughing out loud Na jednu stranu se mi to pomatené spárování všeho chodícího moc nelíbilo, to ne. Ale na druhou stranu to mělo spíš poukázat na Sasukeho představu o tom, na čem mu opravdu záleželo - pokračování klanu, bratr naživu. Myslím, že nikdy dvakrát nepřemýšlel nad detaily onoho pokračování klanu, respektive s kým by to asi tak mohl provést. Laughing out loud Tedy že nad nikým konkrétním neuvažoval. A že to ani nebylo příliš důležité. Ne tolik jako představa toho, že byl klan včetně bráchy naživu, že byla vesnice v klidu, že měl evidentně potomka, a že byl Naruto Hokagem a on jeho pravou rukou, a že ho měl jeho otec vždycky rád. Smiling

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Čt, 2024-02-08 19:13 | Ninja už: 2688 dní, Příspěvků: 3013 | Autor je: Metař Gaarova písku

Nedýcham Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Čo veta, to za ňou celá hromada spomienok, citov a pocitov Kvítek sakury Ani sa nemôžem rozpisovať, lebo sa roztopím Smiling Aspoň vetičku zacitujem a vlastne celý odstavec je príbeh sám osebe: "Itachi se tichounce zasmál. Sarada netušila, jak často slyšela zvuk, za který by Sasuke platil zlatem." Z lásky Veľmi ti ďakujem, že si napísala Ino ti gratuluje! Kiss!

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Po, 2024-02-12 00:55 | Ninja už: 5213 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

A já ti děkuju za milá slova, jako vždy. Kvítek sakury

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Čt, 2024-02-08 21:35 | Ninja už: 5650 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Musím se ještě vmísit - přesně tahle část mě dostala. Vystihuje asi všechno. Četla jsem ji snad třikrát za sebou Kvítek sakury

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Čt, 2024-02-08 22:32 | Ninja už: 2688 dní, Příspěvků: 3013 | Autor je: Metař Gaarova písku

Veľmi sa teším, že sme stále v hlbokom porozumení Jump! Mrs.Rinnegan píše bravúrne, ale to aj ty a viacerí sú skvelí Kvítek sakury Napadla ma Lee, ako v krátkej forme obsiahla filozofiu sveta, možno aj ona sa pridá k tejto misii Puzzled noled mala dobrý nápad a vytešujem sa, že toľkí prejavili záujem Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, St, 2024-02-07 22:20 | Ninja už: 5650 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Ano, ta nejistota to dělá ještě kouzelnější. Ah, Itachi... Moudrý jako vždy. Hezká ukázka toho, kolik má v sobě Sasuke (velice dobře skrytého) citu. Mno, jsem dojatá, co víc říct Smiling

Krásný příspěvek do mise, díky za něj! Samozřejmě uznáno, gratulace k nové hodnosti ^^

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Po, 2024-02-12 00:54 | Ninja už: 5213 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Děkuji! Jsem poctěna novou hodností. Snad to budu v lázních zvládat. Laughing out loud

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci