manga_preview
Boruto TBV 09

Neplacený přesčas

Na Konohu se zvolna snášel soumrak. Stíny na tvářích kamenných Kagů se pomalu prohlubovaly, získaly tím podmračené a trochu hrozivé výrazy. Jak se v ulicích postupně vytrácelo světlo, všichni se vraceli domů k rodinám nebo se sešli se svými přáteli. Každý se těšil na odpočinek po dalším náročném dni.
Nicméně na jednom místě ve vesnici se den ještě zdaleka nechýlil ke konci, bez ohledu na prohlubující se tmu za oknem. Shikamaru za sebou právě zavřel dveře, navršil na Hokageho stůl další kupu dokumentů. Papírová věž se nebezpečně zakymácela, ale nakonec to ustála.
Kakashi zuřivým pohledem propaloval záda odchozího. Už poněkolikáté ho napadla spásná myšlenka najít si novou, mladou a fešnou asistentku, když nic jiného, aspoň by měl hezčí výhled na to, až by vycházela ven z kanceláře. Podepřel si hlavu a několik minut zíral na dveře. Nechal se unášet tou představou.
„To by stačilo,“ napomenul se a sáhl po hlášení ANBU. I ty nejzajímavější mise zněly v hlášeních nudně. Za krátkou dobu, co byl ve funkci, došel Kakashi k závěru, že Hokage je něco mezi sekretářkou a chůvou. Nejspíš by to zvládla cvičená opice. Několikrát ho napadlo vytrénovat na to Pakkuna a vzít si volno, jenže pak si uvědomil, že psi nemají palce, takže by nemohli podepisovat dokumenty. Dalším hrozivým objevem bylo, že cítil, jak se mu pomalu zkracují šlachy a když se minulý týden oblékal, zjistil, že mu dělá problém dopnout kalhoty. Sedavé zaměstnání ničí postavu.
S hlubokým povzdechem se opřel do křesla a začetl se. „Nuda. Nuda. Nuda,“ opakoval a pomalu se mu začaly zavírat oči.
S trhnutím se probudil, byla mu hrozná zima a bolelo ho za krkem. „Dobré ráno,“ ozvalo se před ním. Kakashi prudce otočil hlavu a ztuhlé svaly zaprotestovaly.
„Ráno?“ zeptal se udiveně. Rozhodně byla hluboká noc. Hlas, co k němu promluvil, patřil mihotavé postavě sedící naproti němu.
„Ráno je pokaždé, když se probudíš.“
„Hashirama!“ uniklo Kakashimu nevěřícně z úst. Nejspíš už je přepracovaný, z neustálého čtení všech těch nesmyslů vidí bludy. První Hokage mu věnoval široký úsměv.
„Tak jak se vede?“
„Fajn,“ odpověděl automaticky Šestý.
„Myslím si, že moc ne, jinak bych tu nebyl. Přišel jsem ti pomoci.“
„Opravdu?“ Kakashi sebral štus papírů a podával ho přízraku minulosti.
„To těžko,“ odpověděl mu. Hmátl po papírech, ale ruka jen projela skrz.
„Nemůžu se dotýkat hmotných věcí, ale přišel jsem ti dát několik rad.“
„Rady?“ určitě by se mu něco hodilo. Třeba jak spálit celou kancelář i se vším uvnitř, tak aby to vypadalo jako nehoda. Vzpřímil se na židli a napjatě čekal jaká moudra mu bude jeho předchůdce udílet. „Nejdůležitější je vždy ochraňovat svoji vesnici a nedovolit, aby bylo komukoli ublíženo. Je to náročné a zodpovědné budeš se muset za svůj lid rvát v tisíci bitvách bez ohledu na svůj život,“ nadšením sršel Hashirama.
„Bitvy? Nasazování života? Co to říkáte? Už týden jsem nevylezl z kanceláře. Pořád jen čtu a píšu a v ohrožení života jsem byl naposledy včera, když jsem se houpal na židli.“
„Cože? Vyplňování papírů a sezení za stolem? To za mých časů nebylo. No, tak to hodně štěstí,“ ozvalo se hlasité pfff a Hashimara zmizel.
„Myslím, že jsem v koncích, když i Bůh Shinobi raději zdrhnul,“ přesunul se k oknu a otevřel ho. Podivné čoudmo se z pokoje začalo vytrácet. Jen se otočil, stál tam další.
„Taky jsi mě přišel moralizovat,“ zeptal se Tobiramy.
„Ne, přišel jsem dohlédnout na to, aby vesnice mířila správným směrem.“
„Jak jinak,“ přitakal Kakashi a posadil se ke stolu, za kterým skoro nebyl vidět.
„Taky utečeš před touhle pohromou,“ rozpřáhl ruce. Druhý si v zamyšlení promnul bradu.
„Vyndej papír úplně zespoda.“
„To jako vážně?“ halda už tak nevypadala právě stabilně. Přísný výraz návštěvníka mu nedovolil odporovat. S námahou začal vytahovat spodní papír. Musel využít veškerý svůj um a dvou Kage Bunshin, aby se mu to povedlo. Zamyšleně se podíval na svůj úlovek.
„Cože!“ zíral na hlášení z nějaké naprosto nedůležité D mise. „Tohle měl zařadit už Sarutobi,“ dědek jeden, dodal pro sebe.
„Vidíš, musíš si práci lépe zorganizovat,“ doporučil mu vážně Tobirama.
„Já myslím, že by jsi raději měl zmizet, nebo pustím klimatizaci a proletíš se potrubím.“ Varování zřejmě zabralo, protože byl v místnosti znovu sám. Začal vytahovat další a další stará hlášení. „Když nechyběly nikomu doteď, už nebudou potřeba,“ a začal je likvidovat.
„Kakashi, co to provádíš?“ Leknutím nadskočil a při tom srazil jednu kupu ze svého stolu. Papíry začaly poletovat po místnosti, několik jich prolétlo skrz přízračnou postavu Sarutobiho. Větší část vylétla z okna.
„Uklízím váš nepořádek,“ odpověděl naštvaně Kakashi, už měl dost toho, jak mu tady pořád někdo courá jako na Konožském náměstí.
„To víš, myslel jsem si, že budu v úřadu jen chvíli, tak jsem se papírováním moc nezabýval,“ lhostejně pronesl Hiruzen a vyfoukl oblak kouře.
„To vidím,“ ucedil a dál se prohraboval spouští a zahazoval všechno, co považoval za zbytečné.
„Nebuď taková netykavka, Kakashi.“
„Jo, jo, vyklopte to své moudro a pokračujte v cestě na věčnost." „Hmm rada,“ zamyslel se Sarutobi a znovu popotáhl.
„Umři dřív, než se dostaví senilita."
Kakashi už na všechno rezignoval. Posadil se do svého křesla. A naprosto vyčerpaně čekal uprostřed celulózové spouště na, jak doufal, posledního příchozího. Netrvalo to dlouho. Vzduch se zatetelil a před ním se zhmotnil, tedy spíš zjevil, jeho sensei.
„Myslel jsem si, že se objevíte dřív,“ prohlásil Kakashi.
„No, dohodli jsme se dodržet pořadí jmenování, ne úmrtí, aby v tom nebyl zmatek.“
„Chápu,“ Kakashi začínal mít tik v oku.
„No, vždycky jsem si myslel, že jsi pořádnější.“
„Víte, Minato-sensei, vždycky jsem si myslel, že nemůže být chvíle, kdy bych vás rád neviděl.“
„Opravdu,“ Minato se usmál.
„Až doteď.“
„Aha, no tak v tom případě, tě už asi nebudu rušit.“
„Počkejte, ještě ta rada.“
„No, jistě.“ jeho mistr se zastavil, chvilku se v zamyšlení drbal na hlavě a pak s úsměvem prohlásil: „Nesmíš to tolik prožívat.“
„KAKASHI!“ řev, který následoval po třísknutí dveřmi ho stoprocentně probudil. Vyděšeně se podíval před sebe a čekal další nehmotné strašidlo, ale to, co se k němu blížilo, bylo zatraceně hmotné.
„Je tady nepořádek jak ve feudálním harému,“ Tsunade se nebezpečně řítila ke stolu a v ruce držela náruč papírů.
„Co tady sakra vyvádíš! Proč vyhazuješ tajné dokumenty oknem?“ bouchla do stolu tak zprudka, až se zbytek všech věží na stole zhroutil. Kakashi, již zcela lhostejně pohlédl na ženu před sebou a hlasem zbaveným všech emocí se zeptal: „Máš pro mě taky nějakou radu?“
„Jo, dej si sprchu, už to potřebuješ.“
Nakonec to byla nejlepší rada, kterou za posledních dvacet čtyři hodin dostal.

5
Průměr: 5 (14 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele FENRIR_WOLF
Vložil FENRIR_WOLF, St, 2018-08-08 23:24 | Ninja už: 2110 dní, Příspěvků: 2 | Autor je: Prostý občan

Tak tohle mě dost pobavilo Laughing out loud Prej:
„Já myslím, že by jsi raději měl zmizet, nebo pustím klimatizaci a proletíš se potrubím.“ Sem málem umřel smíchy Laughing out loud Kakashi YES

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, St, 2018-08-15 19:11 | Ninja už: 2710 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji moc za přečtení a koment. Jsem ráda, že moje povídky baví Laughing out loud

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Po, 2017-10-30 22:26 | Ninja už: 2653 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Tak to mě moc pobavilo. Vidím tam jednu perlu za druhou. I když jsem se nahlas nesmála, uvnitř mě to neskutečně potěšilo. Připomíná mi to povídku od Charlese Dickense, Duch Vánoc... nebo tak nějak. Tady nebyly tři, ale čtyři a "hmotná" Tsunade se svojí radou to neskutečně zabila. Laughing out loud

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2017-11-07 18:02 | Ninja už: 2710 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji mnohokráte Laughing out loud komentář mi udělal radost Smiling tyjo přirovnání k takovému velkému dílu Laughing out loud

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, St, 2016-11-23 13:01 | Ninja už: 3879 dní, Příspěvků: 7444 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Moc hezká povídka, prožívám už několik dní to samé (tedy krom těch návštěv) a trpěla jsem tak s Kakashim velmi reálně Smiling. Hodně štěstí do další tvorby, jde ti to!

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, St, 2016-11-23 18:24 | Ninja už: 2710 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji za tvůj komentář Smiling

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, St, 2016-11-23 07:16 | Ninja už: 2710 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Zdravím všechny! Moc děkuji za krásné přivítání na Konoze a také za krásné komentáře. Doufám, že i další povídky si najdou svoje čtenáře Laughing out loud

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2016-11-22 22:30 | Ninja už: 5712 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Mankote, to byla jízda. Laughing out loud Čekala jsem, že mu dají více efektivnější a propracovanější rady, než jaké podali. Rozhodně paráda a mám o uculování na noční hned postaráno.
Na první povídku musím smeknout svůj imaginární klobouk a uklonit se.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2016-11-22 21:34 | Ninja už: 5646 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Chudák Kakashi, žádné příliš kvalitní rady se od svých mrtvých předchůdců nedočkal. Ještě že Tsunade alespoň trochu zachránila situaci. Přidávám do Oblíbených a vždycky na ni mrknu pro pobavení a vzpruhu, až toho budu mít taky nad hlavu Laughing out loud
Pěkná ffka, navíc dobře napsaná, tak snad od tebe nebude poslední ^^

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Út, 2016-11-22 21:09 | Ninja už: 5189 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Prvá FF-ka už asi dve hodiny po tvojom prihlásení sa na Konohu.cz? Puzzled To si ešte žhavejší ako Nyssa. Smiling Pekný výkon časovo aj obsahovo. Priamočiary príbeh postavený zo sledu dobre stráviteľných scén.
Fakt dobrý štart. Kakashi YES

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Út, 2016-11-22 21:24 | Ninja už: 2889 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

A já si říkala, proč kýchám Laughing out loud

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, Út, 2016-11-22 21:03 | Ninja už: 3565 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Doufám, že máš v plánu psát ještě hodně humorných jednorázovek, protože už dlouho jsem se u žádné povídky nepobavila tak, jako u té tvojí Laughing out loud Kakashi YES
Budu ti držet všechny čtyři palce do další tvorby Eye-wink

Obrázek uživatele Arashi
Vložil Arashi, Út, 2016-11-22 20:43 | Ninja už: 2740 dní, Příspěvků: 257 | Autor je: Propadlý student Akademie

Páni! Skvělá povídka! Hned přidávám do oblíbených. Kakashi YES Kakashi YES Kakashi YES

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Út, 2016-11-22 20:43 | Ninja už: 2889 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

No tak to mě pobavilo a myslím, že jsem našla své životní moudro a budu se ho držet: Umřu dřív, než se dostaví senilita Laughing out loud
Skvělý

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Út, 2016-11-22 20:28 | Ninja už: 5328 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Pobavila jsem se Smiling Kakashi byl skvěle deprimovaný a Kagové mu ještě dávali zabrat. Hiruzenova rada mě dostala a nad setřením Minata jsem se musela usmát. Ovšem Tsunade to celé zabila, jak jinak Laughing out loud
Skvělá prvotina! Misi s radostí uznávám a doufám, že se brzy dočkáme další povídky od tebe Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2016-11-22 20:36 | Ninja už: 2710 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Laughing out loud moc děkuji za milý komentář, opravdu mi udělal radost.

Seznam FF

Tady Laughing out loud