manga_preview
Boruto TBV 08

Prostě blázen

Jestli si kdokoli myslel, že v Konoze se něco utají, byl na omylu. A není se čemu divit, je všeobecně známo, že shinobi jsou největší drbny. Neuběhl ani týden a celá vesnice věděla, jak byl Ibiki napálen. Samozřejmě se věc dostala i k němu samotnému a on zjistil, že jeho krásná neznámá byl ten mrňavý uličník. Připadal si jako největší hlupák a zoufalec. Všichni si za jeho zády šeptali. Byla v tom i trocha škodolibosti, protože se někdo tak disciplinovaný dostal do kompromitující situace. Ibiki se s tím smířil. Nebo spíš nedával nic najevo. Všímal si, že jakmile vejde do místnosti, hovor utichne. Občas se za ním ozvalo chichotání, ale jakmile se ohlédl, viděl jen zachmuřené tváře a potutelné pohledy. Sám sebe se ptal, čím si to zasloužil, proč by měl být terčem posměchu? Nezbývá mu, než zatnout zuby a přetrpět to, brzo se na všechno zapomene. Konohamaru se mu vyhýbal obloukem a dělal dobře, pokud by se mu dostal do rukou, neručil by za sebe. Nejspíš by byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví nebo dokonce vraždy zvláště brutálním způsobem spáchané.
Seděl v kanceláři a sepisoval hlášení, vlastně se s tím celkem crcal, protože se mu nechtělo vylézt z jeho kanceláře a navíc alespoň zaměstnával svůj mozek a nemusel přemýšlet o hloupostech. Ozvalo se zaklepání. Místo obvyklého vstupte se ozvalo jen zavrčení. Vešel Inoichi.
„Nerad tě ruším. Chtěl jsem se tě jen zeptat, jestli nechceš jít k nám na večeři?“ Bylo mu líto, že je jeho kolega a kamarád v poslední tobě tolik zasmušilý.
„Děkuji, ale mám ještě hodně práce. Třeba někdy jindy,“ zabručel, aniž zvedl hlavu od papírů. Inoichi odešel. Nebyla pravda, že by měl práci. Vlastně měl všechno hotové, ale nehodlal jít k nim domů. Vždy si připadal, že tam nepatří. Všichni u stolu mlčeli a nikdo se mu nepodíval do očí. Nechtěl jim kazit rodinnou atmosféru.
Bylo po půlnoci, když se rozhodl jít domů. Ruce si strčil do kapes svého dlouhého kabátu a se skloněnou hlavou procházel vesnicí. Bydlel v malém bytě na okraji vesnice, daleko od ruchu společenského života. Otevřel dveře do prázdného temného bytu. Nerozsvítil. Došel ke svému křeslu a posadil se do něho. Položil ruce na opěrky a jen se díval do tmy. Zařízení bylo strohé, vlastně spíš nedostatečné. Byla tu kuchyňská linka, stůl s židlemi, postel a křeslo ve kterém seděl. Nic víc nepotřeboval. Moc tu nepobýval a návštěvy k němu nechodily. Občas sice zašel s někým na saké, ale to bylo vše. Kuchyni používal jen k tomu, aby si uvařil čaj. Nic jiného neuměl. Víc jak hodinu zůstal v křesle a pozoroval prázdnou místnost, nakonec se zvedl a šel si lehnout. Změna nastala jen v tom, že teď pozoroval strop. Usnul až pozdě k ránu.
Nálada se mu nezlepšila ani v příštích dnech, protože zatím nedostali nikoho k výslechu, takže si ani nemohl pořádně zamučit, což by mu možná spravilo náladu. Práce ubývalo a nejen, že on sám měl stále větší potíže zaměstnat mysl, jeho kolegové na tom byli podobně. Z nečinnosti je napadaly blbosti. Všemu učinil přítrž ve chvíli, kdy mu někdo podstrčil do jeho skříně dámské kalhotky. V ten moment nařídil úklid celé budovy. Teď už nikdo neměl chuť tropit si z něho žerty. Alespoň si to myslel.

Seděl ve své kanceláři a hypnotizoval dveře. Modlil se za to, ať už konečně někdo vejde a ukončí okurkovou sezónu. Ozvaly se dva krátké údery na dveře. Jeho prosby byly vyslyšeny. Napřímil se na židli, rychle rozhodil po stole několik složek a snažil se vypadat zaměstnaně.
„Vstupte,“ zavolal.
„Dobré ráno, právě jsme do vesnice přivedli podezřelou osobu a lady Tsunade vás žádá, abyste přišel k výslechu.“ Vytřeštil na ni oči. Dívka stála ve dveřích nervózně šoupala nohama a mnula si ruce.
„Co si to dovoluješ?“ vykřikl a vstal. Zaťal při tom pěsti. Zvedla hlavu a vyděšeně se na něho podívala. Měla tmavě modré oči a dlouhé tmavé vlasy. Tu podobu znal velice dobře.
„Já jen … oni mě poslali...uff,“ zděšeně ze sebe vypravila.
„Myslíš si, že jsem takový hlupák, že naletím dvakrát na stejný trik?“ Vstal a vykročil k ní. Vytřeštila oči a začala ustupovat dozadu. Když se Ibiki naštval vypadal hrozivě. Většina vězňů promluvila, jen se na něho podívala. Dívka couvala tak dlouho, dokud nenarazila na stěnu. To už stála na chodbě. Všichni v nejbližším okolí okamžitě zpozorněli a s hadry a košťaty v rukou se zájmem sledovali scénu, která se tu odehrávala.
„Víš, kolik problému jsi mi způsobil. Jsem všem pro smích. Slíbil jsem, že jestli to uděláš ještě jednou, zabiju tě.“ Došel až k ní, chytil ji za bundu, zvedl do vzduchu a přimáčkl ke stěně. Chvíli uvažoval, kam mu má uštědřit první ránu, ale nakonec se ovládl a zdravý rozum zvítězil. Prostě ho odhodil pryč.
„Padej odsud, než ti zpřelámu hnáty a nikdy se tady už neukazuj,“ zařval. Všichni zůstali jako přimražení. Jen vyděšené děvče se zvedlo, upadlo přes svoje vlastní nohy a pak pelášilo pryč.
„Na co všichni čumíte? Nemáte snad co na práci?“ zařval nepříčetně. Práskl za sebou dveřmi, až vyletěly z pantů. Nepovedlo se mu je nasadit zpět a začalo mu lézt na nervy, jak se ostatní promenádují kolem jeho kanceláře a pozorují ho. Nakonec odešel, zapadl do nejbližšího baru a tam si objednával a objednával do té doby, dokud zvládl sedět na barové stoličce. Pak se odebral k domovu. Jen s velkou námahou se mu povedlo najít správný byt. Svalil se na postel a usnul.

Probudil se pozdě, protože ostré paprsky poledního slunce mu způsobily prudkou bolest hlavy. Hlasitě zanadával. Dovlekl se do sprchy, aby se trochu probral. Pak jako velbloud vylancal kýbl vody a usoudil, že je čas vrátit se do práce. Stačil jen vlézt do dveří.
„Ibiki-san, hledala vás Tsunade-sama. Máte za ní přijít do kanceláře.“ Otočil se na místě a vydal se za ní. Určitě se mu chce omluvit za chování toho hokagovic skrčka. Však bude žádat o jeho patřičné potrestání.

Jen jedna osoba v Konoze budí větší strach a respekt než Ibiki a ta osoba právě vrhala z oči blesky. Zaraženě stál a pozoroval zuřící Tsunade.
„Ty jsi se snad dočista zbláznil,“ praštila do stolu.
„Já? Proč myslíte? Neudělal jsem nic bláznivého.“
„Napadl jsi bezdůvodně jednoho shinobi z naší vesnice.“
„Jak to myslíte bezdůvodně? Zase přišel a zkoušel na mě svoje triky. Mám si to snad nechat líbit?“
„O čem to mluvíš?“
„Konohamaru, měl tu drzost, že přišel za mnou až do kanceláře a zkoušel na mě zase to svoje nemravné jutsu!“ rozčílil se.
„Proč sem pleteš Konohamaru? Včera za tebou poslali Hanu, jednu z našich kunoichi.“
„Ale...to přeci.... vždyť vypadala stejně, jako ten kluk.“ Oba se zarazili. Ibiki pochopil, že se šeredně spletl a Tsunade si uvědomila neuvěřitelnou podobnost mezi Hanou a Konohamarovou zvrácenou přeměnou.
„Nejspíš jsem dostatečně neodhadla situaci,“ přiznala po chvíli ticha Tsunade.
„Jakto, že nikde nebyla, když jsem ji hledal? Teda hledal jsem Knohamara, ale vypadají skoro stejně.“
„Byla se svým týmem několik let na tajné výzvědné misi, já sama jsem ji poprvé potkala teprve včera. Ale nic to nemění na tom, že to musíš urovnat!“ poslední větu zakřičela.

Ať se na to díval, jak chtěl, nakonec musel usoudit, že jeho reakce byla nepřiměřená a měl by se jít omluvit. Koupil kytku, protože to je nejlepší žehlička, alespoň co se týče žen. Loudavě šel k jejímu domu, čím byl blíže, tím víc zpomaloval. Dokonce i na někoho jeho kalibru může přijít nervozita. Než zazvonil zaváhal. Přišla mu otevřít. Nejspíš se nepodívala do kukátka, protože jakmile ho uviděla škublo to s ní. Trochu se přikrčila.
„Nebojte se. Víte, já jsem se vám přišel omluvit za moje včerejší chování. Já vlastně takový vůbec nejsem, ať vypadám jakkoli a cokoli o mě říkají ostatní.“ Mlčela a pozorovala ho. Možná se bála, že ji znovu chytne pod krkem. Ibiki taky zmlkl, protože nevěděl, jak pokračovat.
„Ta kytice je pro mě?“ zeptala se potichu.
„No, jistě, přinesl jsem ji pro vás jako omluvu, i když chabou.“ Úplně zapomněl, že ji přinesl.
„Víte, za tím vším je jedna velice vtipná historka.“ Nevěděl, co jiného říct.
„Nechcete jít dál na čaj a tu historku mi povědět?“ Nabídla mu.
„Já....rád,“ odpověděl nakonec.

Poznámky: 

Před časem, když jsem psala povídku do mise jsem slíbila, že jednou pro Ibikiho vytvořím dobrý konce. Svůj slib plním.

Jo, kdyby někdo nevěděl, co je to žehlička, tak je to kytka, která má vyžehlit nějaký průšvih Laughing out loud to jen aby nedošlo k nějakému omylu.

5
Průměr: 5 (7 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, St, 2017-05-03 18:34 | Ninja už: 5184 dní, Příspěvků: 6228 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Teda fakt by ma zaujímalo, ako by toto ešte mohlo nejako "kutulumototovsky" pokračovať.
Jedinú výhradu mám pre tú duplicitu mena Hana ... evokuje to Kibovu sestru, ako už bolo písané, len vzhľad nesedí a tak ... čo je možno aj škoda, lebo by to bolo celkom zaujímavé, keby sa dal fakt dokopy s Kibovou sestrou - alebo sa o to aspoň pokúšal. Smiling

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Ne, 2017-05-07 19:10 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

No, zkusím nějak kutulumototovsky pokračovat Smiling Jinak s tou Hanou mě to vážně nenapadlo dokud to tu nenapsala Kakari. Jinak ti ale moc děkuji Smiling

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Út, 2017-05-02 22:23 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Nadherne pokracovani, ktere si primo rika o dalsi dil. Pekne prosim, napises ho? Smiling

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Ne, 2017-05-07 19:08 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Jee tak to ti moc děkuji Smiling no, když tak prosíš tak na tom zapracuji. Uvidíme co vyplodím.

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Ne, 2017-05-07 19:20 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Určitě to bude stát za to. A jak tu psal Palantir, bylo by vtipné, kdyby to byla Inuzuka Hana... Smiling To jméno ji tam evokuje, i když popisuješ jiný vzhled. Eye-wink

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Arashi
Vložil Arashi, Út, 2017-05-02 11:50 | Ninja už: 2735 dní, Příspěvků: 257 | Autor je: Propadlý student Akademie

Tak i Ibiki nakonec našel své štěstí. To je od tebe hezké, že jsi mu přichystala šťastný konec. On si ho zaslouží. Smiling
Když za ním Hana přišla, říkala jsem si, že to nemůže být Konohamaru, ten by si to přeci nerisknul a čekala jsem nějaký zvrat...Laughing out loud
Doufám, že Hana nedala na první dojem a Ibikimu odpustila. Eye-wink

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Ne, 2017-05-07 19:07 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Ne, neboj všechno bylo růžové a ozářené jasným světlem a z nebe se snášely květy sakury. Jo, a Obilí si ten konec zaslouží naprostý souhlas. Děkuji moc

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2017-05-02 11:25 | Ninja už: 5707 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Jujky, tomu říkám pokračování jak má být! Chudák Ibiki, tohle si nezasloužil, aby se mu všichni posmívali... ale zakončila si to pro něj hezky a doufám, že si přečteme něco o jeho svatbě nebo něco o tom jak to bylo dál. Eye-wink
Rozhodně milá a úsměvná povídka. Pobavila si mě a opět si mi zpříjemnila den, i když venku krásně svítí sluníčko na všechny strany. Smiling Taky mám toho Ibikiho ráda, i když je to takový morous.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Ne, 2017-05-07 19:04 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Chudáka hnala bys ho do chomoutu Smiling popravdě jsem s dalším pokračováním nepočítala, ale ostatní asi jo? Hmmm to jsem zvědavá, co vymyslím. Dělá mi radost, když dělám radost. Moc děkuji

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Ne, 2017-04-30 20:59 | Ninja už: 2679 dní, Příspěvků: 3004 | Autor je: Metař Gaarova písku

Kutul, neviem akým nedopatrením som nekomentovala prvú časť, to asi aj mňa Konohamaru zmiatol dajakým škriatkovským jutsu Laughing out loud Ibiki je mimoriadna postava a dobre, že si sa ho rozhodla urobiť šťastným, zaslúži si to Smiling Poviedka je veľmi vtipná a aj riadne zamotaná, hotové "Kocúrkovo alebo len aby sme v hanbe nezostali" (Ján Chalupka) Laughing out loud Ibiki s kyticou na žehlenie trapasu musel byť pohľad pre bohov Laughing out loud Som zvedavá na pokračovanie Smiling
P.S. Keďže pokračuješ v príbehu, možno by bolo dobre aj časti očíslovať (napr. rímskymi číslicami Laughing out loud )

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Po, 2017-05-01 18:36 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Ach ten Konohamaru, takový skopičiny ti vyvádí Laughing out loud Já mám Ibikuho ráda, protože máme skoro stejně narozeniny Laughing out loud Potěšilo mě, že ti pvídka připadá vtipná, sama jsem si tím nebyla jistá.Pokud vytvořím pokračováná. V žádném případě nebu využívat římské číslice!!!Děkuji ti Sanpai Laughing out loud

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, Ne, 2017-04-30 20:43 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 1369 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Chudák Ibiki si ani nezamučil. Laughing out loud
Některý tvoje slova a slovní obraty jsou vražedný. Jmenovitě třeba crcal a vylancal. Moje posedlost divnými slovy si zase jednou přišla na své. Laughing out loud
Tvoje schopnost perfektně dávkovat humor mě nepřestane udivovat.
Chvilku jsem se bála, že někde po cestě s tou kytkou zase natrefí na Konohamara a celý se to zase zamotá. Naštěstí ne. Laughing out loud
Jo žehlička je kytka? Já už bych myslela, že se Ibiki vyzná v ženských preferencích ohledně elektrospotřebičů.
Díky, to bylo zas perfektní. Smiling

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Po, 2017-05-01 18:33 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

No, dostal něco lepšího než mučení Eye-wink. Jé a mě ty moje slova přijdou úplně normální a celkem často je používám Laughing out loud třeba se ještě dočkáš nějakých mých divných slov. Moc di děkuji ty mě přechvaluješ. Žehličku znám z doby, kdy jsem pracovala v květince. Nemáš za co. Naopak já moc děkuji.

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Ne, 2017-04-30 18:44 | Ninja už: 5323 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Hezoučké pokračování a ten konec si tak nějak říká o další... Smiling
Prvně jsem se zarazila, že jde o Kibovu sestru a marně jsem hledala v paměti, jak si ti dva můžou být podobní a ona to byla jen shoda jmen. Ale zmátla jsi mě slušně Laughing out loud

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Po, 2017-05-01 18:30 | Ninja už: 2704 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji ti Laughing out loud no, třeba se k nějakému pokračování dokopu. Popravdě dokud jsi mi to nenapsala, tak jsem si vůbec neuvědomila, že se jmenuje jako Kibova sestra. Rozhodně jsem neměla v úmyslu tě mást Eye-wink

Seznam FF

Tady Laughing out loud