manga_preview
Boruto TBV 13

Pro tebe...

Hřejivé slunce rozpačitě vykukovalo zpoza děravých korun stromů, ptáci energicky štěbetali a všude byl lenivý klid. Ani Tsume neodolala pohodové atmosféře; rukávy mikiny si vyhrnula po lokty a neposedné vlasy si v týle svázala do malého culíku. Právě na zahradě věšela prádlo, do toho si velmi falešně a nelibozvučně zpívala podivnou směsici několika písní a po očku sledovala syna s jeho psem dovádějící opodál. Dokud tu ti dva byli, představovali pro čerstvě vypraná prostěradla, povlaky a oblečení hrozbu. Ale neměla to srdce je vyhnat. Tedy, ještě ne. Možná za čtvrt hodiny. Přehodila přes šňůru poslední trička, pak vzala velkou ceduli s nápisem „Pracky pryč!“ a zarazila ji do země před prádlo. S proutěným košem v podpaží se pak vydala zpět k domu.
__Když míjela skotačící dvojici, zastavila se, přerušila svůj jedinečný zpěv a dala si ruku v bok. „Nepřibližujte se k prádlu, jasný?“ upozornila je zvýšeným hlasem.
__„Jasný, kaa-chan,“ zahalekal Kiba a dál se věnoval Akamarovi, který se mu v rukou rozverně vzpíral.
__Zaklokotání v hrdle se jí prolnulo se vzdychnutím. Určitě mu to zase šlo jedním uchem dovnitř a druhým ven. Ještě podrbala slunícího se Kuromara na hlavě a vstoupila do domu. Zatímco se zouvala, očima letmo přejela prázdnou a chladnou chodbu. Pohled se jí zastavil na páru velkých keramických květináčů s uvadlými hyacinty, stojícímu pod východním oknem. Zamručela. Kdysi si myslela, že když sama zvládla vychovat dvě děti, postarat se o pár kytek bude hračka. Ovšem po několika týdnech a několika desítkách zvadlých a shnilých rostlin jí došlo, že si rozhodně musí sehnat příručku pro zahradníky.
__Natočila se směrem k dceřině pokoji a zhluboka se nadechla. „Hanooo!“
__„Co je?“ ozvalo se tlumeně.
__„Ty hyacisty!“ zařvala a šla do koupelny uklidit koš na prádlo.
__„Cože?!“
__Přešla chodbu, otevřela dveře a nakoukla dovnitř. „Ty hyencenty už zase -“
__„Hyacinty, já vím. Nech je tam, pak se o ně postarám,“ zamumlala Hana a dál zkoumala obsah jakési šíleně tlusté knihy.
__„Hm. Zajdu koupit něco novýho.“ Pomalu se otočila.
__„Kaa-san.“
__„Hm?“ Nechala dveře na škvíru.
__„Chtěj po něm jen chryzantémy.“
__Nastala chvilka ticha, jak se Tsume zamyslela. Neznala symboliku těchto květin a ani to nepotřebovala. Ovšem soudě podle Hanina postoje asi tušila, kolem čeho se to bude točit.
__„Hm,“ broukla a zavřela za sebou dveře. Nadechla se a navázala na píseň, kterou skončila, přičemž ji po chvilce opět prolnula s nějakou úplně jinou. Stáhla si z vlasů gumičku a trochu je pocuchala, pak popadla z věšáku svou vestu a vklouzla do ní i do sandálů najednou. Jakmile vyšla před dům, Kuromaru se bez jakékoli výzvy okamžitě zvedl, čilý jako by před chvílí vůbec nedřímal, a postavil se jí po boku.
__Kolem dvojice se opět přehnali řádící Kiba s Akamarem. Tsume umlkla, bleskově se natáhla a za krk popadla do každé ruky jednoho. Nechala Kuromara, aby jí čumákem otevřel vrátka a pak položila svá dvě štěňata na chodník.
__„Jestli najdu na jednom jediným prostěradle sebemenší špínu, tak ho pak vyvařím i s vámi dvěma. Jasný?!“ houkla, doprovázena Kuromarovým výhružným vrčením.
__„A-ano, kaa-chan!“ vykoktal Kiba.
__Akamaru třesoucí se za jeho zády tiše kníkl.
__„Hm.“ Otočila se a i se svým psím druhem se vydala do centra vesnice. Když po chvilce dorazila k místnímu nejznámějšímu květinářství, na chvilku se zarazila. Zůstala bez pohnutí stát a zamračeným pohledem si pomalu přečetla název obchodu; což dělala pokaždé, když sem zavítala. Poté krátce zavrčela a vrazila dovnitř jako velká voda.
__„Yamanako! Chci hryzantény a chci je hned!“
__Blonďatá dívka za pultem vyjekla, polekaně sebou trhla a zády vrazila do poliček, až to zarachotilo.
__Tsume se na ni překvapeně podívala. „Hm, Ino-chan...“
__Oslovená se vmžiku oklepala z prvotního šoku a uklonila se. „V-vítejte, Tsume-san,“ pípla uctivě, oči stále trochu vykulené.
__Zazubila se. „Zdravím. Kde máš otce?“
__„Ale, ale? Neviděli jsme se jen pár dní a už se po mně sháníš, Tsume-chan? Asi umřu štěstím. Ah, vítej, Kuromaru,“ ozvalo se za dívčinými zády, načež se ve dveřích vedoucích do skladu objevil vysoký světlovlasý muž.
__„Jo,“ zamručel Kuromaru tiše.
__Tsume se zamračila a dala si ruce v bok. „Idiote! Pro tebe jsem ‚Inuzuka-san‘, jasný? A neflákej se a přines mi hryz... hraz... chr... chrazentémy? Ne, počkej. Hmm... Ksakru!“ zaklela a pocuchala si vlasy.
__Inoichi se usmál. „Chryzantémy, rozumím. Ino-chan, skoč do skladu pro dva květináče.“
__„Ano, otou-san.“ Prosmýkla se kolem otce a zmizela.
__Obchod se na chvilku ponořil do ticha, dokud Inoichi opět nepromluvil. „Jiné přání nemáš, Tsume-chan?“
__„Pro tebe ‚Inuzuka-san‘!“ zavrčela rozčileně.
__Kuromarova srst kolem krku se lehce naježila.
__Inoichi se usmál. „Jistě, jistě.“
__Rozhodla se jeho odbytou odpověď ignorovat. „Hm, Hana mi řekla, ať koupím tyhle... chryz...?“
__„Chryzantémy,“ doplnil ji. Poté se jeho obličej zvláštně zasmušil. „Takže Hana-chan, rozumím.“
__„Hm.“
__Zvedl oči a setkal se s jejím neutrálním pohledem. Usmál se. „Ty neznáš květomluvu, co?“
__Odfrkla si. „Jak přijde na kytky, tak jsem nahraná. Alespoň tohle málo by sis mohl zapamatovat.“
__Přešel její kousavou výtku s naučeným klidem. „Je mi to jasné.“
__Krátce se rozhlédl po obchodě. Poté obešel pult a vykročil k dlouhému parapetu po své levé ruce. Pohledem rychle přejel řadu květináčů a váz, načež se opět zadíval na Tsume. „Nebude vadit, když ti přibalím ještě nějaké květiny navíc?“
__„No to teda bude vadit!“ vychrlila rychle.
__Usmál se. „Klidně tě nechám za ně zaplatit.“
__„Ne-e!“ zavrčela.
__Stočil oči zpět ke květinám, načež se po chvilce váhání pro jednu natáhl.
__„Yamanako!“ zařvala Tsume. Vykročila k němu a strhla jeho ruku stranou. „Zatraceně, ty mě nikdy neposloucháš!“ Probodla ho pohledem. Pak se zarazila. Pustila ho a odvrátila se.
__„Tak dobře. Promiň.“
__Zavrčela. Poté se natočila ke dveřím od skladu, v nichž se okamžik nato objevila Ino se dvěma květináči žlutooranžových chryzantém.
__„Máme už jen tyhle, otou-san.“
__„To bohatě stačí.“
__Vykročil k dceři, aby od ní květiny převzal, ovšem Tsume ho předběhla a se slovy „Já už si to vezmu.“ dívce obě nádoby skoro vyrvala z rukou. Ovšem když pak chtěla vytáhnout peněženku, přišla na jeden malý problém.
__„Hmm...“
__„Nech to být, Tsume-chan.“
__Vzhlédla. „Je to ‚Inuzuka-san‘! Ne, počkej...“ Zamračila se. „Yamanako!“
__Usmál se. „Ber to jako dárek; dlouho jsi tu nebyla.“
__„Vždyť jsem tu byla před...!“ Zarazila se a zavzpomínala. „Ne, počkej...“
__„Tak vidíš. Jen ber, zaplatíš mi někdy jindy. A už běž nebo si bude Hana-chan myslet, že tě tu zdržuju. Mimochodem, pozdravuj ji ode mě.“
__„Ode mě taky. I toho vašeho ořecha,“ zakřenila se Ino. Pak vykulila oči a rychle si přitiskla ruce na pusu.
__Tsume se při pohledu na ni zachechtala. „Vyřídím jim to.“ Poté Inoichiho probodla očima. „Tohle ti jen tak nezapomenu, Yamanako!“
__„To budu jedině rád,“ usmál se.
__Odfrkla si a rychle vyšla z obchodu ven.
__„Nashle, Tsume-san, přijďte zas! Ahoj, Kuromaru!“
__„Měj se, Ino-chan. A díky,“ křikla na dívku přes rameno a rychlým krokem se vydala polozaplněnou ulicí. Když už byla od květinářství dost daleko, trochu zvolnila. Pozvedla tvář vzhůru a lehce nasála vzduch; po čemž na okamžik ztuhla.
__„Tsume-chan, počkej ještě,“ ozvalo se z dálky za jejími zády.
__Divoce zavrčela a ihned zrychlila tempo. Inoichiho však podcenila; po chvilce ji doběhl a stoupl si před ni, aby zastavila. Jenže místo toho se Tsume kolem něj hbitě protáhla a uháněla dál.
__„Ale no tak, Tsume-cha-“
__„Je to ‚Inuzuka-san‘, zatraceně!“ zařvala vztekle. Najednou ucítila, jak jí těžkly nohy a vůbec celé tělo. Začala čím dál tím víc zpomalovat, až se nakonec zastavila úplně. Nejdřív zmateně zamrkala, ovšem s Kuromarovým zaskočeným vrčením jí to došlo. V hrdle jí zaklokotalo, když k ní Inoichi přistoupil.
__„Ty mizero! Použít na mě takovej lacinej trik!“ vyprskla.
__„Shinranshin není žádný laciný trik, Tsume-chan, funguje pokaždé a na všechny. Zabrání mozku, aby kontroloval tělo, takže... Ah, proč ti to vlastně vysvětluju, vždyť sis to už párkrát zažila.“
__Zavrčela a koutkem oka zašilhala na Kuromara. Byl na tom úplně stejně jako ona.
__„Neboj, nezapomněl jsem na něj,“ usmál se Inoichi.
__Probodla ho zuřivým pohledem. „Yamanakooo!“ zahřměla. Její hlas zněl jako ocelové ostří.
__„Ale, ale. Takhle mluvíš se všemi muži, kteří ti chtějí dát květiny?“
__„Idiote! Žádní nejsou a ani nikdy nebyli, to jen ty mi z naprosto nevysvětlitelnýho důvodu furt nedáš pokoj!“
__„Opravdu? Tak to bys měla být spíš ráda, ne?“ ušklíbl se. Pak ale jeho pohled zjihl. „Promiň, já vím, že nejsi. Nebo to přinejmenším hraješ.“
__Zamračila se.
__Inoichi se sklonil ke Kuromarovi a do polootevřené tlamy mu napříč položil modrofialovou orchidej zabalenou ve folii. „Nemohl bych v noci usnout, kdybych ti nedal tvou oblíbenou; zvlášť když jsi k nám zavítala po tak dlouhé době.“
__„Jaký dlouhý době?! Ty máš pěkně zkreslenou představu o čase, víš o tom?“
__Zasmál se. „Možná.“ Opět se narovnal a do jednoho květináče s chryzantémami jí přidal žlutou růži. „Chtěl jsem ti dát ještě chudobky, ale už je nemáme na skladě.“
__„Ty ze mě i po všech těch letech pořád rád děláš blbce, co, Yamanako,“ zamručela tiše.
__Trochu smutně se usmál. „A ty mi i po všech těch letech pořád říkáš ‚Yamanako‘.“ Na okamžik se odmlčel. „Opravdu mě tolik nesnášíš?“
__„Jistěže!“ vychrlila Tsume bez zaváhání.
__„To nebylo hezké,“ uchechtl se. Pak nasadil vážnější výraz. „Proč za mnou teda pořád chodíš?“
__Obočí jí vystřelilo nahoru. „Tak moc si o sobě zase nemysli. To protože... Hana má ráda květiny. A je furt zaneprázdněná, tak...“ Zničehonic se zarazila. „Proč se tu ksakru vlastně vymlouvám?!“
__„Máš pravdu, to se ti nepodobá,“ ušklíbl se.
__„Ty...! Víš co jseš?! Yamabaka!“
__Překvapeně se zasmál. „Takhle jsi mi už hodně dlouho neřekla. Mimochodem, jaká byla mise?“
__„Únavná. A už mě pusť, zatraceně, ať ti hned teď a tady můžu nakopat tu tvou zatracenou -“
__„Dobře, dobře, už tě nechám být,“ pronesl milosrdně, obešel ji a vydal se zase zpátky. Po pár vteřinách to už ale vypadalo, že ji tam takhle nechá.
__„Hej! Yamanako!“ zařvala. Vteřinku nato už byla uvolněna z neviditelného sevření. Celé její tělo se zatřáslo.
__„Vyřiď doma mé pozdravy. A opatruj se, Tsume-chan,“ zaznělo z dálky.
__Prudce se otočila a velmi zhluboka se nadechla. „Příště ti to vrátím i s úroky, je ti to jasný?!“
__„Jistě, jistě,“ zasmál se Inoichi. Ještě jí krátce zamával, načež zmizel za rohem.
__Tsume se pomalu obrátila a pohlédla na orchidej v Kuromarově tlamě. Chvíli se na ni upřeně dívala. Pak ale zamrkala, jako by se probrala z transu. Odfrkla si a vykročila směrem domů. „Idiote. Pro tebe jsem jedině ‚Inuzuka-san‘.“

Poznámky: 

Pro tebe... Sayi-chan. x) (tak a problém s barvou vyřešen! XD)

Tak po tomhle už nechci mít s květinami nic společnýho! XD (Zvlášť když všude píšou něco jinýho. xP xD)
Zbytku konožskýho světa bych touhle jednorázovkou chtěla oznámit že ještě žiju a že sem psaní ještě nepověsila na hřebík. xD No i když, vlastně je to díky Sayoko. Kdybych pro ni neměla napsat FF tak bych se vrátila kdy, za půl roku, rok? xD Kdoví... x) Já ne. XD
Je mi fuk jestli sem nesplnila očekávání zbytku, je mi fuk jestli to někomu nesedělo a je mi fuk jestli tam mám něco divně nebo blbě. Já sem hlavně ráda že sem to vůbec napsala. xD

No a co bych tak ještě řekla...? Hm... Nevim. Možná příště. xD x)

4.866665
Průměr: 4.9 (15 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele San Inuzuka
Vložil San Inuzuka, Út, 2011-02-22 16:49 | Ninja už: 4966 dní, Příspěvků: 5 | Autor je: Prostý občan

Sooo schön!!! Smiling Vazne, vazne moc pekne Smiling Tsume mi tu nekoho pripomina... Laughing out loud Zda se, ze jsem nasla dalsi oblibenou postavu Eye-wink Ty kvetiny a nadavani a hlasky a proste vsechno bylo dokonale Smiling Tesim se na dalsi povidku Sticking out tongue

To ze hvezda spadla z nebe, nemusi znamenat, ze nadobro vyhasla Eye-wink Ale jen s pomoci ostatnich hvezd se ji podari vratit zpatky na oblohu Smiling

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Ne, 2010-10-31 17:33 | Ninja už: 6191 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ja ti dám, za pol roka... Laughing out loud
Jaaaaj, mám hrozne rada tieto príbehy. Klan Inuzuka, Tsume, spojenie s tebou, proste paráda Smiling
A rozhodne sa pridávam k nettie, chceme o nej viac poviedok. Viac o jej rozbrojoch, láskach, smútku... Laughing out loud


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2010-10-24 16:12 | Ninja už: 6059 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Máš asi štěstí na čtenáře, neboť i mě to přišlo úsměvné (ne vtipné, ale to ani nechci).
Navíc Tsume se začíná vyvíjet. Už řekl bych, že urazila dlouhou cestu od doby, kdy jsem viděl tvoje náčtry jejího charakteru. Pryč je ona její nabubřelá dokonalost a začala normálně žít.
Bravo Tsume.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2010-10-23 16:55 | Ninja už: 6059 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Chryzantéma - „Na shledanou.“
bílá chryzantéma - stará láska nerezaví / pravda
fialová chryzantéma - věčnost
červená - miluji tě
žlutá - věřím ti
...

Kytky jsou vážně nemožně ukecaný - a kdyby aspoň na každý stránce mlely to samý, ale to ony ne. A pak jim věř! xD Mno, však já si jednu verzi vybrala. xD
Tsume je prostě geniální postava *-* To její zatvrzelé "Inuzuka-san". Víc povídek o ní! Úžasný humor - a ani ne zařazená pod oním žánrem.
Kde jste, čtenáři? No jo, já to říkám pořád - cháska líná je to. Laughing out loud

Tohle je za pět bez debat. Něco, co by mě tak bavilo, už jsem vážně dlouho nečetla.

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Pá, 2010-10-22 22:10 | Ninja už: 6013 dní, Příspěvků: 2208 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

°°
Mluva květin? Himi, ty se nezdáš. ^^ Ale děkuju ti. Lepší než nechat chcípnout kočku v poštovnim balíku. xD xD
Povídka je úžasná, odlehčená. Přijde mi, že Tsume se jenom vzteká. Asi tak jako ty, když se bavíš ty víš s kým. xD
Líbilo se mi to. moc. ^^ Děkuju. *jde hledat významy těch kytek. xD*

Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Čt, 2011-02-24 14:01 | Ninja už: 5682 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie