manga_preview
Boruto TBV 08

Tým 7 a pedologický průzkum

Další krásný den jako stvořený pro pořádnou misi. Tým 7 stál nastoupen před Hokagem a netrpělivě očekával, co na ně zbylo tentokrát.
„Jedná se o misi typu D,“ začal Sarutobi, ale zbytek jeho slov zanikl ve velmi hlasitém protestů ze strany Naruta.
„Aaaaaaaa,“ pravda, projev to byl značně neartikulovaný, avšak naprosto vystihoval jeho pocity. A navíc protestoval proti misím tak často a hlasitě, že už i pro něho ztratilo smysl to opakovat. Sasuke nehnul brvou a Sakura se tvářila jako v sedmém nebi. Kakashi stále s rukama v kapse, nicméně pod maskou se vítězoslavně šklebící, měl následující myšlenky: Tyhle déčkový mise jsou naprosto super. Smráďata uklízejí po psech bobky nebo spravují plot. Nemusím si jich celý den všimnout, protože při podobných záležitostech se nemůže ani Narutovi povést se smrtelně zranit.
„Aaaaaaaa,“ Naruto navázal na svůj předchozí monolog, „to nemůžete myslet vážně. Plýtvat mým talentem na tak obyčejné úkoly.“
„Zadrž, Naruto, není to jen tak ledajaká mise. Jedná se o důležitý vědecký výzkum, určitě to bude pro tebe to pravé.“
Kakashi trochu znejistěl, protože tušil, že v tom bude nějaký háček. Naruto a vědecký výzkum? Svůj účel to zřejmě splnilo, protože už se žádné protesty neozvaly.
„Za půl hodiny všichni u hlavní brány. Pozor! Je tu poznámka. Všichni se připravte na práci v terénu, zvláště obuv do mokra.“

„Hahaha, Kakashi-sensei, co to máte na sobě,“ chechtal se Naruto a ukazoval při tom na nohy svého mistra.
„To jsou holínky, Naruto,“ a v duchu si říkal, jsem zvědavý, kdo se bude smát na konci dne, když tak shlédl jejich garderobu. Všichni měli na sobě stejné hadry, v jakých byli před třiceti minutami, sandály nevyjímaje.
Došli až k místu, kde okolní stromy ustupovaly a odkrývaly pohled na obnaženou hnědou půdu. Na kameni tam seděla jakási podivná existence. Celá zmazaná od bláta. Intenzita zeminy se snižovala směrem nahoru, takže na obličeji měl již jen několik čmouh. Ovšem nejhůř na tom byly ruce, až po lokte měl silnou vrstvu bláta, která už začala zasychat a pomalu se odlupovala. Ve zmaštěných pazourách svíral cigaretu, ze které popotahoval. Když si jich všiml, široce se usmál a zamířil k nim.
„Zdravím, mládeží. Já jsem místní pedolog.“
„Neeeeee,“ zařval Naruto, popadl Sakuru za ruku a táhl jí pryč.
„Narutooo,“ zařvala vztekle.
„Sakuro-chan, to je ten, jak jde po malých dětech musíme rychle pryč.“ Vědec na ně jen zmateně koukal a v duchu si říkal: Co za pošuky mi to zase přidělili.
„Vezmi si Sasukeho, úchyláku!“ vřískal dál.
„Je to pedolog, ne pedofil,“ upozornil ho Kakashi klidně. Na podobné výstupy si již zvykl.
„Idiote,“ ušklíbl se Sasuke.
„A jakej je mezi tím rozdíl?“
„No, pedolog se zabývá půdou a pedofil...“ sensei viditelně znejistěl, „no, o tom zase někdy příště.“
Když se situace vyjasnila, konečně mohli pokračovat v misi.
„Váš úkol...“ začal pedolog.
„Je náročná vědecká práce, kterou jen tak někdo nezvládne,“ dořekl za něj Naruto.
„Co tě nemá, kluku, tohle zvládne každý pako.“
„Až na tebe, pako,“ dodal Sasuke. Naruto se nadechl k dalšímu projevu, ale Sakura ho včas umlčela dobře mířenou ranou do čenicha.
„Takže, vaším úkolem bude udělat sondy. Víte, možná to zní vznešeně, ale vlastně to je díra v zemi.“
„A k čemu je to potřeba?“ ptala se Sakura.
„Vesnice tady chce vybudovat sad a potřebují vědět, jestli jsou tu pro to vhodné podmínky. Máme jen menší problém, pořád je tu nějak mokro.“
„Nedá se to udělat i jinak než kopat jámu?“ ptal se Sasuke.
„Jistě, ale všichni v řadě, s Hokage v čele, si myslí, že jsou to vyhozené peníze. Nač kupovat přístroje, když do zvládne lidská ruka.“
„Škrti!“ ulevil si.
„Takže si tady každý vezměte lopatu a s chutí do toho,“ řekl a sám si šel sednout zpátky na svůj kámen. Kakashi už se taky zdejchnul, aby se mohl věnovat svým prasárničkám.
Naruto, jako vždy, se snažil být první a nejlepší, popadl lopatu a vyrazil. Prvních pár kroků nic nezaznamenal, pak zjistil, že brát si sandály nebylo nejlepší, protože už cítil bláto, které mu protékalo mezi prsty. Brzy mu ztěžkly nohy a když se dostal asi do poloviny pozemků, nemohl se už ani hnout. Až po kolena uvízl v lepkavém blátě, které ho za žádnou cenu nechtělo pustit. Bezmocně zamával rukama, ale byl to jen ubohý pokus se vyprostit. Otočil se, aby varoval své týmové kolegy, ale pozdě. Sasuke i Sakura byli jen kousek za ním a v naprosto stejné situaci.
„Co budeme dělat?“
„Vyhlubte si místo kolem nohou pomocí lopaty,“ zavelel Sasuke. Jenže kdo se někdy pokoušel o něco podobného, ví, že je to zhola nemožné. Jak něco odhrnuli, začalo se to na ně lepit z jiné strany.
„Proč my? Proč zrovna my musíme dostat tak pitomej úkol,“ stěžoval si Naruto. To ještě mohl být rád, že nedostal misi místo týmu 10. Ti měli provádět vzorkování společenstev trav, což je daleko větší pakárna a navíc z toho bolí záda.
„Přestaň si stěžovat a raději se snaž,“ okřikla ho Sakura. Tak se rozhodl řídit její radou a začal divoce odhazovat bahno, které se ale při každém dopadu s plesknutím rozprsklo a všechny přítomné řádně nahodilo.
„Přestaň s tím, idiote,“ zakřičel na něho Sasuke.
„Sám seš idiot,“ odpověděl mu vztekle. Nahmátl jednu obzvlášť šťavnatou hroudu a mrsknul ji po svém sokovi. I když měl Uchiha nohy uvězněné v blátě, stačil mu malý pohyb tělem, aby se ráně elegantně vyhnul. Stejné štěstí ale neměla Sakura. S pěkným mlasknutím se jí bláto rozpláclo na hlavě a začalo jí stékat po vlasech dolů. Oba chlapci se zarazili a šokovaně na ni hleděli. Nastalo ticho. Dlouhé ticho. Než ho prořízl uširvoucí jekot. Asi jako kdybyste do prasete zabodli kudlu.
„Narutooooo, já tě zabijuuu!“ vřískalo podsvinčátko a chtělo se za ním rozeběhnout a uštědřit mu pořádnou lekci. Jenže ve chvíli, když chtěla udělat první krok, zapomněla na uvězněné nohy, takže jen přepadla dopředu. Několik okamžiků si mysleli, že je po ní. Pak se najednou zvedla.
„Aaaaaa, fuj! Smrdí to,“ zděšeně si odírala sajrajt z obličeje.
„Jo, děcka, bacha. Zkoušeli tady udělat pastvinu pro krávy, tak ať nenarazíte na nějaké překvapení.“ Když to Sakura uslyšela, omdlela.
„A je klid,“ prohlásil Sasuke.
Po dlouhé době přemýšlení vyzkoušel Naruto svoje Kage Bunshin.
„Proč mě to nenapadlo hned?“ nadšeně zavřískal. Najednou tu místo jednoho topícího se nemehla bylo těch nemehel deset a všichni stejně k ničemu.
„Ať mi podají ruce a zkusí mě vytáhnout,“ volal na něho druhý ztroskotanec. Takže všichni udělali dlouhý řetěz a pokoušeli se Sasukeho dostat ven. Jako v pohádce O veliké řepě. Nejprve to vypadalo nadějně. Jenže pak někdo z nich povolil a řepa zaplula zpátky do svého ďůlku a ještě si při tom dřepla na zadek. Nádherně běloskvoucí Sasukeho trenky, tak již nebyly nádherně běloskvoucí obzvláště v některých partiích. V tu chvíli se konečně probrala Sakura, ale když uviděla tu spoušť na gatích svého milovaného, zařvala a znova omdlela.

Nejspíš by tam byli, dokud by nezapustili kořeny, ale naštěstí měli svoji chůvu. Když Kakashi přečetl čtyři kapitoly a neslyšel žádný řev, přišlo mu to podezřelé, a tak se šel podívat na své svěřence. Samozřejmě, že holinky měl jen tak pro sichr, protože se dokázal pomocí chakry elegantně držet nad bahýnkem. Našel je všechny tři zmazané a skoro spící ve stoje vyčerpáním.
„Tak pojďte, čuňátka moje,“ a všechny je vytáhl ven. Pravda, jejich boty už nikdo nikdy neviděl a oni museli jít domů potupně bosky.
„No, asi počkáme, jestli to tady vyschne, než se pustíme do dalšího průzkumu,“ řekl jim důležitě pedolog, aniž se zvedl ze šutru. Nikdo z nich už neměl sílu protestovat, dokonce ani Naruto, a tak Kakashi usoudil, že je nejvyšší čas vydat se domů.
Takže tým 7 misi sice nesplnil, zato byli všichni zmazaný od hlavy k patě, přišli o boty a svoji důstojnost.

A jak to dopadlo se sadem? Nu, bláto nevyschlo ani po týdnu, dokonce ani po měsíci, a tak pan pedolog došel k závěru, že je tu příliš vysoká hladina podzemní vody a sad tady nikdy nemůže být. Takže tam nakonec vybudovali rybník a začali chovat kapry, ale to už je zase docela jiný příběh.

Poznámky: 

Milá Konoho, všechno nejlepší. Ať se společně dočkáme dalších deseti let.

5
Průměr: 5 (9 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Ta z Písečné
Vložil Ta z Písečné, Út, 2019-12-10 21:43 | Ninja už: 1823 dní, Příspěvků: 81 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Mise PZ:
Lol Smiling Prej "je to pedolog, ne pedofil" XD
Celé to bylo super napsanè! Kdo by řekl, že se dá umazání hlavních hrdinů blátem popsat tak vtipně... Jump! To chování na všechny přesně sedělo (omdlívající Sakura, "cool" Chcíp Sasuke, co vždycky přijde se spásným nápadem a Naruto, který se všechno pokusí vyřešit klonama a ne vždy to k něčemu je...) ^-^
Tak nakonec zůstal nejčistší Naruto... Hmmm... To bych do něj neřekla Jump!
A ten závěr s chůvou Kakashim byl také výborný! "Vy čuňátkan moje..." (Po čtyřech přečtených kapitolách) hihihi
Prostě skvělé!
Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2016-11-29 14:00 | Ninja už: 5645 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Aneb začátek kaprů v Konoze xD
Líbilo se mi, jak to měl Kakashi na háku, zatímco Sakura byla dost na prášky; ovšem pohled na zašvihané Sasukeho trenky jí škodolibě přeju xD Je to bezva, s dobrou atmosférou i nápadem. Hodně jsem se pobavila Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, St, 2016-11-30 00:31 | Ninja už: 2708 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že se povídka líbila. Začátek kaprů v Konoze Laughing out loud to by byl opravdu super podtitulek

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Čt, 2016-12-01 18:25 | Ninja už: 5188 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Alebo ešte lepší - Koniec kaprov v Konohe. Eye-wink

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2016-11-29 11:37 | Ninja už: 2708 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji, děkuji, za příznivé komentáře. Příště teda ještě ta gramatika. I když přísahám, ať se snažím sebevíc, tak tam žádné chyby nenajdu Laughing out loud

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Martina-hor
Vložil Martina-hor, Ne, 2016-11-27 19:25 | Ninja už: 4579 dní, Příspěvků: 1639 | Autor je: Tsunadin poskok

Chudáčci takhle je trápit jinak fakt suproví

6.9.2016 se narodil můj synoveček je to nejlepší den na světě

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Ne, 2016-11-27 10:09 | Ninja už: 5188 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

„Vezmi si Sasukeho, úchyláku!“ ; Asi jako kdyby jste do prasete zabodli kudlu. ; ... ať nenarazíte na nějaké překvapení.
Kakashi YES
Akurát ma trocha prekvapilo, že klony išli pomáhať Sasukemu, keď ešte samotný Naruto bol v blate.

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, So, 2016-11-26 23:19 | Ninja už: 5711 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Yay, tak tohle byla síla. Taková nostalgie, číst o nich jako o nezkušených shinobi.
Jen tak dál. Smiling

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Arashi
Vložil Arashi, So, 2016-11-26 22:22 | Ninja už: 2739 dní, Příspěvků: 257 | Autor je: Propadlý student Akademie

Další naprosto dokonalá povídka. Kakashi sympaťák (jako vždy), Naruto typicky uřvaný, Sakuru bych nejraději zabila a Sakuke byl...no, prostě Sasuke. Laughing out loud
Strašně se mi líbilo, jak jsi se v přímé řeči nebála použít i hovorové výrazy, dávalo to celému příběhu správný šmrnc. Smiling
Celé to byla jedna velká jízda! Dokonce mě mrzelo, že má tvá povídka konec. Držím palce do další tvorby. Snad nebudeme čekat moc dlouho! Laughing out loud

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, So, 2016-11-26 21:21 | Ninja už: 2888 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Musím se přiznat, že u slova pedolog mě taky hned napadlo, že to má něco společného s "dětmi" Laughing out loud Tohle byla milá povídka, zasmála jsem se a rozhodně se mi líbí tvůj styl psaní. Jak to vybrousíš bude to dokonalé Smiling
(Ze mě taky často padají gramatické skvosty Laughing out loud)

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, So, 2016-11-26 20:50 | Ninja už: 5327 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Tak to byla úsměvná mise Smiling Pohodové čtení a Kakashi byl skvělý, to já ocením Laughing out loud Super, jsem ráda, že povídky od tebe utěšeně přibývají Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF