manga_preview
Boruto TBV 14

Matka - Část 1 - Síla

SÍLA

Bylo to tu.
Hinata ji cítila, jak se připravuje na cestu ven, pozdravit svět. V hrdle se jí zasekl knedlík a oči se naplnily slzami.
Bylo to tu. Její malá se konečně rozhodla přijít za nimi. Podívat se jim do očí, nadechnout se a zakřičet si z plných plic.
Další kontrakce. Tělo se jí stáhlo a napjalo, jako by měla prasknout v půli. Slzy tekly proudem a třesoucí se úsměv ohýbal rty.
Uvidí ji. Uvidí toho malého drobečka, co ji nikdy nenechal vyspat, nutil jíst kyselé okurky a nechal zvracet z vůně koblih.
Uvidí ji. Svou dceru.
Zatnula nehty do Narutovy ruky tak silně, že se jí za nimi začala hromadit jeho krev. Podívala se na něj. V bílém plášti a s rouškou přes ústa vypadal směšně. A i tak byl jedním z nejkrásnějších lidí, které kdy viděla.
„Hinato! Hinato, podívej se na mě.“
Studené dlaně uchopily její obličej a nasměrovaly ji k očím barvy první jarní trávy.
„Jsi tady? Jsi tu se mnou, Hinato?“
Hloupá otázka, proč by tu neměla být? Samozřejmě, že tu je, a za chvíli poprvé uvidí svoji nádhernou holčičku. Jen by se chtěla ještě chvíli dívat do Narutových modrých očí. Byly tak krásné. Jejich dcera je určitě bude mít taky. Bude celá po něm.
Ruce se vrátily a opět ji od pohledu na něj odtáhly.
„Hinato, poslouchej mě. Musíš se soustředit, ano? Soustřeď se. Teď chvilku počkáme. Počkáme a až ucítíš další kontrakci, zatlačíš, co nejvíc to půjde. Rozumíš, zlatíčko? Zatlačíš a bude po všem, dobře?“
Stačí, aby zatlačila, a uvidí ji? Uvidí svou malou?
Volnou rukou se zapřela a povytáhla se trochu do sedu. Slzy jí odkapávaly z brady a tělo se roztřáslo. Bylo to tu. Pohlédla do Narutových očí, které ji ani na vteřinu neopouštěly.
Konečně, říkala mu v duchu. Konečně je to tu. Bude z nás rodina.
Kontrakce se přiřítila jako přívalová vlna a Hinata křičela, jako kdyby umírala.
Síla ji opustila. Tělo se svezlo na lůžko, jako když se loutce přestřihnou provázky. Sálem se rozlehl dětský pláč.

Sakura přestřihla pupeční šňůru a vzala děťátko do náruče. Bylo tak maličké, celé pokroucené a zkrabacené, pokryté krví a smradlavým bílým mázkem.
Zahlédla, jak se skupina zdravotníků vrhla k Hinatě a pokoušela se uzdravit vše, co se dalo; Ino štěkala rozkazy jako šílenec. Ale to teď nebyla její starost.
Při porodech musí panovat striktní rozdělení rolí. Jedna polovina lékařů se stará o matku, ta druhá o dítě. A ona byla v té druhé.
Naruto s Hinatou trvali na tom, že jejich dítě musí odrodit ona. Nikomu jinému nevěřili tak moc jako jí. Už tolikrát je zachránila, co by se jim s ní mohlo stát?
Stiskla zuby tak silně, až ji rozbolela čelist.
Přece to samé, co všem otcům a matkám.
Opatrně dítě položila na vypolstrovaný dětský pult, připomínající měkoučký polštářek a nechala sestřičky, aby jej jemně opláchly a otřely žínkou, zatímco ona se usilovně bránila podívat na druhou stranu sálu. Ovšem zacpat si uši by bylo krajně neprofesionální.
V okamžiku, kdy se k nim přesunula slova jako „hemoragický šok“ a „nadměrné krvácení“, jí rezonovala v hlavě jako tón příliš napnuté struny.
Zaznamenala čas a vyplnila Apgar skóre k první minutě. Dýchání, svalové napětí i tep srdce dostaly devítku, ale u barvy kůže se raději uchýlila k sedmičce. Chlapeček vážil tři tisíce čtyři sta padesát gramů a byl dlouhý skoro padesát centimetrů; bude vysoký po tatínkovi.
Opatrně mu prohmatala hlavičku a změřila velikost fontanely, dávala si při tom nesmírný pozor, aby nezatlačila moc. Spíš jen jemně přejížděla prsty po černých vláskách. Za nějaký čas se chrupavkovitá část kosti spojí a vytvoří pevnou lebku, ale do té doby bude extrémně zranitelná. Zlehka nahmatala klíční kosti a ujistila se, že nejsou zlomené, jak se občas při porodech stávalo. Nakonec opatrně pootevřela droboučkou pusinku a zkontrolovala vnitřek úst. Spočítala prsty na nohou i na rukou, přejela dlaní přes bříško, záda, zadeček a klín.
Dítě bylo v pořádku. Živé a zdravé. Skoro.

Naruto pevně svíral ruku svojí ženy. Teď to byl on, kdo žádal o podporu a lásku. Ale jediné, co dostával v odpověď, bylo pomalé, tak moc pomalé zvedání a klesání Hinatina hrudníku. Její ústa zůstala zoufale němá. Hypnotizoval její tvář, jako by ji mohl svým pohledem přinutit žít. Každého mladého zdravotníčka, který se mu pokusil navrhnout, ať si jde odpočinout, málem zavraždil. Nebude překážet, udělá vše, co mu řeknou, vyřízne srdce z hrudi, jestli to bude třeba, ale ať se ho ani nepokouší žádat, aby odešel.
Očima zabloudil k Sakuře. Kryla mu záda. Tak jako vždy. S dojetím staženým hrdlem poslouchal, jak se místností šíří dětský pláč. Důkaz, že jeho syn je naživu.
Přejel pohledem k Ino. Byla napjatá. Z úst se jí linul neustálý příval slov, kterými zasypávala všechny bílé pláště, jak se snažila zachránit jeho ženu. V duchu si pořád opakoval, že ještě nikdo neřekl „připravit na převoz“, ale klan Hyuugů zařídil, aby tu dnes byla snad všechna chirurgická zařízení Konohy. Mohli by jí provádět transplantaci jater a on by o tom asi ani nevěděl.
Odvrátil se od toho chaotického výjevu a vrátil se očima k Hinatě. Vypadala tak slabě a křehce. Její pleť byla ze ztráty krve doslova křídově bílá.
Jemně pohladil hřbet její bledé ruky.
„Budeš v pořádku,“ zašeptal. Pak zavřel oči a připojil svůj hlas k Ino. Nemluvil k nikomu konkrétnímu. Jen prosil všechny bohy, co na světě jsou, aby mohla slyšet ten krásný dětský křik.

„Jak dlouho může trvat porod?“ zeptal se nervózně Kiba. Přestal pochodovat a místo toho zíral na zavřené dveře porodního sálu.
„Prvorodičky to mají klidně i na dvanáct hodin. Někdy víc.“
Přikývl, aniž by si uvědomil, že ho Shikamaru se zavřenýma očima stejně nevidí. Po chvíli dalšího zírání se otočil na patě a vrátil se zpět ke svému bezcílnému přecházení přes chodbu. Od jednoho konce kolem sálu až k sesterně na druhém konci. A pak zpátky.
A znovu.
Matně si všiml, že jeho pozici u dveří nyní zaujal Lee a nevědomky drbal Akamara za uchem. Ten se od chvíle, co dorazili, ani nehnul. Sedl si tam na zadek jako čestná chlupatá stráž a byl připraven zadávit kohokoliv, kdo se odváží vejít se špatnými úmysly. Sestřičky vřískaly jako pominuté, že „ sem zvířata nesmí“ a „co na to řekne vedení“, ale ani jedna z nich se neodvážila k osmdesátikilovému zvířeti přiblížit. Když se o tom pokusily promluvit s ním jakožto s majitelem, vcelku rychle jim došlo, že je mu to naprosto ukradené.
Nakonec zakročil iritovaný Hiashi a podstrčil vrchní sestře něco, co nebezpečně připomínalo balíček peněz. Velký balíček peněz. Klid, který vzápětí nastal, se téměř rovnal nirváně.
Jak se ukázalo, hrdý vůdce klanu také patřil k lidem, kteří z nervozity pochodují. A tak společně s Leem, TenTen, Kankurem a Konohamarem tvořili jakousi kočovnou společnost, která místo v oáze zastavovala u vchodu do sálu a drbala, hladila, případně jinak otlapkávala Akamara.
Zbytek posedával podél chodby na plastových židlích, každý pohlcen svým vlastním způsobem zvládání stresu. Nejlépe se to asi dařilo Kakashimu, který předstíral, že si čte. Jenže asi po třech hodinách všem došlo, že ještě neotočil jedinou stránku. Choujiho cesta klidu a míru zahrnovala spoustu jídla a pití, takže mu bylo přiděleno příhodné místo hned vedle automatu a koše, kterému postupně docházela kapacita. Kurenai iritovalo, jak se pořád zvedal, takže si sedla co nejdál od něj a předstírala, že spí. Bylo to k nevíře, ale nešlo jí to.
Kuriozitou potřebnou v každém takovém cirkusu se stal Gaara, který přejížděl pohledem mezi dveřmi, svým švagrem a svou velmi těhotnou sestrou. Výrazy vzteku a strachu střídal jako nějaký potulný mim. Ovšem nejzajímavější byla Nejiho, Sasukeho a Saiova reakce na stres; připomínala souboj pohledů na válečném tažení. Všichni tři zírali na vchod do sálu tak upřeně, až se Kiba divil, jak je možné, že ještě nevybouchl.
Znovu se zastavil u dveří a vystřídal tak TenTen. Ta se rozhodla opět na chvíli připojit k Nejimu a pokusit se ho alespoň trochu rozptýlit. Marně.
V týlu ucítil pohledy vražedné trojice, jak se skrz něj propalovaly do dveří, ale bylo mu jasné, že ho stejně nevnímají. Tak moc vykolejení všichni byli.
Hinata tam ležela už deset hodin.
Deset zatracených hodin.
Ježíši, Jozefe i Marie, jak tohle dopadne?

Narutovy modlitby ji doháněly k šílenství. Chápala, že láska jeho života je ironicky právě v ohrožení svého života, ale chovat se, jako kdyby měla dostat poslední pomazání? Už jenom kvůli tomu by se Ino probrala a jednu mu vrazila.
Jenže Hinata se neprobrala.
„Kapesník,“ vyštěkla a jedna z hbitých sestřiček jí okamžitě otřela čelo. Hodný poskok.
Pracovat s chakrou je samo o sobě dost jemné a komplikované umění, ale uzavřít chakrovou díru kolem epicentra dělohy? Když se pacientce hrabali mezi nohama naprostí idioti? To bylo sakra nemožné.
Na tohle tu měla být Sakura. Říkala jim to. Ona byla v těchhle věcech lepší. Nebo ještě líp; Tsunade. A koho zajímalo, že by to dítě odrodila v opileckém deliriu? Byla mnohem kvalifi-
V rukách ji zaštípalo, jako by ji pobodal roj rozzuřených sršňů.
„Co to do háje bylo? Ne, počkat. Kdo to do hajzlu byl?!“
„Já.“ Mladý internista opatrně odstoupil od operačního stolu. „Promiňte.“ Bez dalšího slova odešel z místnosti.
A ačkoliv byl výboj chakry začátečnickou chybou, neodsuzovala ho. Odešel bez jediné známky zaváhání a upřednostnil tak život pacientky před vším ostatním. Bude z něj dobrý doktor.
Nikdo se tím nenechal vyrušit. Ani ona nepřestala s pomalým procesem chakrového přemostění. Spousta matek ještě před ne tak dávnou dobou umírala právě kvůli tomu, že se jejich chakra nedokázala vrátit zpět do původních řečišť. Dítě bylo pryč a to se stalo problémem pro matku; tělo si za devět měsíců stihlo vytvořit nový chakrový oběh, který zahrnoval i energické cesty dítěte. A to tu najednou nebylo.
Chakra není voda. Nerozlije se zpátky jen proto, že zase může.
Ve většině případů se několik minut po porodu propojí pár hlavních cest, které zajistí přechodný stav, než se tělo vrátí ke starému oběhu. Jenže někdy to tělo podělá. Řekne si „Jé, tenhle systém sice funguje řadu let hladce a bezpečně, ale proč to nezkusit jinak? Jinak a blbě!“ Místo hlavních cest se začnou spojovat ty malé a tenké. A pak se těmi pavučinovými vlákny pokusí prorvat chakrový uragán. Samozřejmě, že se to celé rozpadne. A co je horší, nic už se pak nespojí.
„Kapesník!“
Sestřička jí znovu otřela čelo a vrátila se čekat na další povel. Možná ji pak povýším, napadlo Ino. Těžce polkla vysušeným hrdlem.
Tak fajn. Jde se na to.
Opatrně natáhla levou ruku a nechala svou chakru vyjít z konečků prstů jako jemné hadovité úponky. Vznášely se těsně nad poslední velkou hlavní cestou. Vlnily se, tančily a vábily Hinatinu chakru jako profesionální striptérky.
A ta mrcha si začala hrát na netykavku.

Shinova noha sebou nepřestávala škubat. Cítil, jak se brouci v jeho těle nervózně přesouvají z jednoho místa do druhého a nepříjemně ho škrábají svými bzučícími krunýřky a chlupatými nožičkami. Vycítili jeho rozpoložení a byli připraveni k útoku.
Tady ovšem nebyli žádní nepřátelé, na které by se mohli vrhnout. Jen ustaraní lidé plní děsivých představ. Dávno vymizely radostné dohady, zda to bude kluk nebo holka, jaké bude mít jméno a po kom asi bude. Teď se každý zvuk nepříjemně rozléhal a šeptavé obavy se šířily od jednoho ucha k druhému jako požár v uschlém lese.
Jemný záchvěv chakry, tak nepatrný, že kdyby ho nečekal, přehlédl by ho, se lehounce provlnil vzduchem. Akamaru zatřepal hlavou a skoro až vyčítavě se na Shina podíval.
Ten se ale provinile necítil ani trochu. Hinata tam právě teď bojovala o život, bylo přirozené, že chtěl vědět, co se děje, a jevilo se jako naprosto adekvátní řešení vyslat jednoho ze svých brouků na průzkum. Takže když se malý zvěd vrátil, Shino doslova po jeho vzpomínkách dychtil jako nikdy dřív.
Hmyz skončil s předáváním informací. Spokojeně se zavrtal do ohbí paže. Kiba se před ním strnule zastavil. Tiše čekal na novinky. Shino polkl.
A pak se rozvalil do židle a úlevně se zakřenil.

Kdybyste se Naruta zeptali v ten moment, kdy objímal svou krásnou ženu a pozoroval, jak jeho syn saje z matčina prsu, co si myslí o jeho nožičkách, odpověděl by vám, že jsou v pořádku a že je pak Sakura s Ino narovnají.
Hinata by se vás zeptala, o čem to mluvíte; její syn je přece nádherný a zdravý chlapec. Nic špatného na něm není.
Jen doktoři v místnosti by vám řekli, že asi nikdy nebude chodit.

„Pes equinovarus, neboli koňská noha, je celkem známá a častá vada postihující dětskou nožku. Je charakterizována flexí v horním hlezenním kloubu spolu s flexí, varozitou, addukcí a vnitřní rotací v dolním hlezenním kloubu, které jsou následovány stočením přední části nohy ve stejném směru. Jedná se tedy o komplexní deformitu nohy, jejíž součástí jsou ekvinózní, varózní, addukční a pes cavus poruchy v postavení nožky.“
„Dá se to léčit?“ zeptal se tiše Naruto. Seděl u nemocničního lůžka v soukromém pokoji a sledoval, jak si malý Boruto ve spánku spokojeně pocucává dudlík.
„Tedy,“ ošil se primář dětského oddělení a nervózně si poposedl, „pod pojmem ekvinováry se můžou skrývat dva typy. První, polohové, jsou běžnější a dají se poměrně dobře vyléčit sestavou cviků a sádrováním. Ty druhé…“ Lékař se odmlčel.
„Ty druhé,“ pobídla ho ležící Hinata. Pevně stiskla Narutovu ruku, oči upřené k jejich synovi.
Primář si odkašlal a znovu si poposedl.
„Rigidní typ je opravdu tuhá a špatně tvarovatelná noha. Je v ní velmi zkrácena Achillova šlacha a hlavně struktury na vnitřní straně nohy. Tento typ často vyžaduje nejen sádrování, ale i… operační léčbu.“
„Takže se to vyléčit dá.“
„Ne tak docela.“ Těžký povzdech. Lékař se s námahou zvedl a přešel k dětské postýlce. Opřel se rukou o kovové zábrany a zadíval se na malého Boruta. „Pane a paní Uzumaki, musíte pochopit, že tohle je vesnice ninjů.“
„Jsem Hokage. Nemyslím si, že bych na něco takového mohl zapomenout,“ zavrčel Naruto a tentokrát Hinatě stiskl ruku on.
Doktor se natočil přímo k němu. Podíval se mu do očí. Tvrdě, bez vytáček.
„Pak tedy jistě víte, že se zaměřujeme hlavně na válečná zranění. Spáleniny třetího stupně, rozmačkané orgány, náhradní končetiny… do háje, nechali jsme vám dorůst celou paži! Ale vrozené vady?“ Lékař smutně potřásl hlavou. „Ty tu moc dobře léčit neumíme.“
Nastalo ticho. Nevyslovená slova visela ve vzduchu.
Naruto se roztřásl touhou po tom doktorovi skočit. Jak si to může dovolit? Jak si může myslet, že jeho syn nebude chodit? Jeho syn!
Hinata se třaslavě nadechla.
„A… k-kdybychom…“
„Výsledek bude stejný. Dorostou s tou samou vadou, jakou má teď. Jen bychom ho nechali více trpět.“
Další ticho.
Hinata ztěžka polkla.
„Pane primáři… co… co máme dělat?“
Oči postaršího muže zněžněly a vyloudil ze sebe povzbuzující úsměv.
„Teď se hlavně vyspěte. Zítra ráno vezmeme chlapce na RTG a zjistíme, jak moc jsou nohy poškozené.“ Věnoval Borutovi poslední pohled. Otočil se a zamířil ke dveřím.
Naruto se vymrštil do stoje, pěsti zatnuté. Jak to mohl říct?!
Lékař se zarazil s rukou na klice. Přivřel oči.
„Buďte rád, že jsou oba naživu.“ S těmito slovy opustil místnost.
Vztek z Naruta vyprchal jako šumivé bublinky. Primář ho tam nechal stát jako idiota. Kterým byl.
Jsou naživu.
Otočil se ke své rodině. Zamlžil se mu pohled. Tichými pokornými kroky došel k nemocničnímu lůžku a chvíli tam jen tak stál. Pak se mu bez varování podlomila kolena. S potlačovaným výkřikem plným beznaděje, děsu a hrůzy z uplynulých hodin si schoval hlavu do Hinatiny náruče.
„Já se tak bá-ál,“ vyrážel mezi jednotlivými vzlyky, zatímco mu její měkké dlaně přejížděly po vlasech. „Já se o-o vás ta-tak bál! Křičela j-jsi. Jak ty jsi křičela! Už ni-nikdy! Nikdy to nech… nechci zažít. Nikdy!“
„Tak já příště křičet nebudu.“
Naruto se zarazil. Pevně stisknul víčka, aby zabránil přívalu dalších slz a vzlykavě se rozesmál.
„Ještě před hodinou jsi ležela na posteli plné krve. Skoro jsi tam umřela a teď mi říkáš, že to hodláš podstoupit znovu?“
Vzala jeho tvář do dlaní a s drobným jemným úsměvem ho lehce políbila na rty. Sněhová vločka by v té chvíli nebyla křehčí.
„Miluju tě,“ zašeptala a projela mu rukou neposedné prameny vlasů. „Miluju tě a chci s tebou mít tolik dětí, že je nebudeme mít kam dát.“
Opatrně vzal její dlaně do svých, naklonil se nad ni a políbil ji na čelo.
„Nikdy,“ zamumlal. Hinata ztuhla. „Už nikdy tě nenechám projít něčím takovým. Postarám se o našeho syna. Zajistím mu tu nejlepší lékařskou péči, jaká na světě je, a pak budeme žít šťastně až na věky. Jako rodina. My tři.“
Zvedl se, jeho plášť zavířil vzduchem a než stihla cokoli vyslovit, byl Hokage, manžel i otec pryč.
Hlava jí padla na polštář a nové slzy smáčely líce. Za oknem svítily hvězdy a Měsíc šeptal tichou mantru bdících: kéž by ráno nikdy nepřišlo.
Ale ono přijde. Za pár hodin bude tady, neúprosné, neodkladné; a s ním i budoucnost malého Boruta.
Otřela si tváře, zatnula zuby a vystrčila bojovně bradu. Naruto ji naučil, jak být silná, a teď nastal čas za ně za všechny bojovat. I kdyby na to měla být sama.
Ale to nikdy nebude.

Poznámky: 

Tak jsem opět zde. Smiling
Tentokrát jsem se pustila jinou cestou než se Soumrakem. Nejsem si jistá, jestli tady už náhodou nejsou podobné povídky, ale tak nebo tak jsem se rozhodla, vám vypovědět tenhle příběh.

Jako vždy je několik věcí, které by jste měli vědět. Spíš dvě. Smiling
1) Všichni vděčíme Himi za naprosto bezkonkurenční betování. Jsi nejlepší. (Vážně. Kdyby jste viděli to množství červené barvičky v opravené verzi... Fujky.)
2) Není to běh na dlouhou trať. Budou pouze tři části, ale za to snad dobré a kvalitní tři části.

5
Průměr: 5 (12 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2016-10-24 22:59 | Ninja už: 6066 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Medicínské vzdělání?
Protože pokud ne, tak to znamená docela velké množsství studia jen kvůli povídce. No vyplatilo se. Teď jen nezbývá než doufat, že tentokrát bude tato série ukončená... (mírná výtka).
Protože si to fakt zaslouží a ty jednotlivé části z různých pohledů jsou fakt skvostné.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, St, 2016-10-26 19:11 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Spíš hodně zkušeností a trochu samostudia. Smiling
Já na Soumrak nezapomněla, vážně. Jen se mi příběh rozrostl do nečekaných rozmněrů a tak musím hodně věcí měnit. A nechce se mi začít vydávat něco co bych pak kvůli pozdějším úpravám musela z Konohy stahovat a přepisovat. Lepší zážitek pro vás pro všechny bude, když si ještě chvíli počkáte a pak si budete užívat čtení v pravidelných intervalech. Ovšem netrpělivost chápu. Já čekám snad už druhým rokem na pokračování Podvazků od Aife. Je to děsný.
Moc děkuju.

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Eli-chan
Vložil Eli-chan, So, 2016-09-24 19:18 | Ninja už: 5944 dní, Příspěvků: 443 | Autor je: Recepční v lázních

No, obvykle nekomentuji, ale tenhle příběh si to opravdu zaslouží.

Usmívala jsem se přes slzy, bála jsem se, doufala, oddechla si a opět ztuhla. Probudilo to ve mně obrovskou škálu emocí a musím uznat, že jsi úžasný autor. Je to překrásně napsané.

Člověk ani nestačí mrknout a najednou dospěje. A s věkem přichází zkušenosti, ale i mnohem složitější mise. Proto po mnoha letech tak vřele uvítám návrat domů, do Konohy. Kde i z budoucího právníka může být skvělý shinobi nebo alespoň kritik vašich povídek.

Naruto, děkuji Ti za vše. Z lásky

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Čt, 2016-10-20 20:24 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Děkuju. Smiling
Každý komentář pro mě hodně znamená. Ale to že jsi Matku otevřela skoro tři týdny od jejího vydání, je snad ještě lepší.
Snad tě s druhou částí nezklamu a budeš stejně spokojená, jako teď. Smiling

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Eli-chan
Vložil Eli-chan, St, 2017-01-18 23:20 | Ninja už: 5944 dní, Příspěvků: 443 | Autor je: Recepční v lázních

Mě spíše zklamalo, že není ta druhá část. Sad

Člověk ani nestačí mrknout a najednou dospěje. A s věkem přichází zkušenosti, ale i mnohem složitější mise. Proto po mnoha letech tak vřele uvítám návrat domů, do Konohy. Kde i z budoucího právníka může být skvělý shinobi nebo alespoň kritik vašich povídek.

Naruto, děkuji Ti za vše. Z lásky

Obrázek uživatele Corisan
Vložil Corisan, Čt, 2016-09-08 23:20 | Ninja už: 5639 dní, Příspěvků: 1593 | Autor je: Manga tým, Sochař hlav Hokagů

už se mi hodně dlouho, s důrazem na slovo hodně, nestalo, že bych nějakou zdejší povídku (resp. kapitolu povídky) přečetla na jeden nádech a nemohla odtrhnout oči dřív, než se dostanu k poznámkám... naprosto skvěle se ti podařilo vyjádřit atmosféru. jak samotný porod, kdy jsem si až do poslední věty nebyla jistá, jestli Hinata s Borutem přežijí, tak i vsuvky z chodby. skvělá volba slov (snad až na dvě, tři výjimky), popis prostředí (nad detailním průběhem porodu i tou děsivou latinou mi zůstával rozum stát), zkrátka všechno bylo dokonalé...
takže děkuji a těším se na pokračování Smiling

Pokémon Go: 5898 3500 2445
Můj FanClub (díky, Uchiha-Mariko Smiling ), IG

Drawing people, sketching things. The artistic business.

"You did well. My boy... you did so well."

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Pá, 2016-09-09 10:26 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Moc děkuju. Smiling
Atmosféra a popisy jsou věci, které mi podle všeho jdou. (Tedy podle těch tří povídek, co jsem zatím napsala.) Takže jsem se snažila toho využít na maximum. Dobré vědět, že se mi to povedlo. Laughing out loud
Jestli tě nějaká slovní spojení zarazila, můžeš mi je prosím říct? Psaní je proces neustálého zlepšování a já se snažím, aby bylo vše co napíšu lepší než to předchozí. Smiling

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Corisan
Vložil Corisan, Pá, 2016-09-09 11:00 | Ninja už: 5639 dní, Příspěvků: 1593 | Autor je: Manga tým, Sochař hlav Hokagů

není zač Smiling
u těch slovních spojení to byli Ježíš, Jozef i Marie... v takovéhlé situaci by mi i něco o Jashinovi přišlo vhodnější... a pak ještě přirovnání chaker ke striptérkám, netykavce + ta jedna mrcha. asi se mi to nezdálo kvůli tomu, že chakru vůbec nevnímám jako něco živého nebo dokonce s vlastní vůlí, takže striptérky mi přišly tak trochu mimo mísu... i když tohle je asi hodně individuální a vlastně vůbec nemusíš poslouchat moje kecy, vzhledem k tomu, že o psaní toho vím nula nic Laughing out loud stejně se ti ta povídka skvěle povedla Smiling

Pokémon Go: 5898 3500 2445
Můj FanClub (díky, Uchiha-Mariko Smiling ), IG

Drawing people, sketching things. The artistic business.

"You did well. My boy... you did so well."

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Čt, 2016-09-08 23:11 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 2208 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Úžasné. Naprosto mě fascinuje, jak si hraješ s chakrou. Kishimoto ji definoval tak jednoduše... U popisu nerváku jsem se vážně bavila. Laughing out loud Boj s nemocí není tak časté téma, jestli vůbec, a tak jsem velmi, velmi zvědavá na další dvě části. A s lékařskou terminologií jsem krok nedržela vůbec. Laughing out loud

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Pá, 2016-09-09 10:11 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

...Mě s Himi chcete učervenat k smrti, ne? Vy dvě zákeřné vražedkyně. Laughing out loud
Ono lékaři obecně jsou úžasná stvoření. Hlavně, když je potřebuješ. Laughing out loud
Chakra... tak za tu vděčíš především doktoru Housovi. Ten chlap je geniální a mám teorii, že je to při doteku s obrazovkou nakažlivé.
Jinak velmi velmi velmi doufám, že tě nezklamu a další části budou na stejné úrovni jako první. A když ne, Himi to přepíše a pak to bude geniální. Laughing out loud

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Sumiko Shiroo
Vložil Sumiko Shiroo, Čt, 2016-09-08 23:02 | Ninja už: 4087 dní, Příspěvků: 230 | Autor je: Pěstitel rýže

Těžko se vytváří něco, co tu ještě nebylo. Jsem ráda, že po dlouhé době jsem narazila na něco tak skvěle napsaného. To jak si popisovala celý porod a to všechno kolem... živě jsem si to dokázala představit. :3 A za to ti děkuji. Smiling Mimochodem ty dvě věty lékařských termínů, mě dostali, jelikož jsem vůbec nechápala.. Laughing out loud Vážně zajímavé a jsem zvědavá, jak to budou novopečení rodiče zvládat. Eye-wink :3

Nevím kdo jsem,či jsem,kam jdu,čí jsem posel,čeká mě smrt nebo spása,ale i tak se usmívám...

http://my-diary-life-world.blog.cz/

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Pá, 2016-09-09 09:48 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Není vůbec zač. To já děkuju za tak pěkný komentář. Smiling
Máš pravdu. S tím kolik je tu povídek, je v podstatě nulová šance, aby člověk vytvořil něco úplně nového. Místo toho jsem se to tedy pokusila vzít z trochu jiného úhlu pohledu a ono se to lidem překvapivě líbí. Laughing out loud
Obdivuju doktory, že se jsou schopni se všechny tyhle věci našprtat a ještě jim rozumět. Navíc ta latina je strašná. (Strávila jsem skoro hodinu nad tím jak se to všechno vlastně skloňuje. XD)

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Čt, 2016-09-08 21:47 | Ninja už: 5690 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

Mozna se budu opakovat ale tohle je jedna z nejlepsich povidek ktere jsem za posledni dobu cetla a jsem poctena ze jsem se na jeji tvorbe mohla trosicku podilet. Smiling Boj s nemoci - o tomhle tematu se tu moc nepise a tys to pojala naprosto bravurne, ja jsem doted unesena ze sceny s chakrovym obehem. Jenom ten Jezis Jozef Marie mi stale bijou do oci ale respektuju tvoje rozhodnuti. Smiling
Btw nebylo tam spis vic modre nez cervene? Laughing out loud

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Pá, 2016-09-09 09:34 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Ale přestaň. Zase se z tebe červenám. Laughing out loud
Poctěná jsem tady jenom já, protože jsi ochotná pracovat s takovým češtinářským individuem. Děkuju. Smiling
Boj s nemocí je pro nemocného velmi těžký a já si hrozně moc vážím lidí, kteří mají tu sílu a bojují spolu s ním. Jsem moc ráda, že se mi povedlo, to tu vyjádřit.
Já myslím, že ty barvičky byly asi nastejno, ale s jistotou to nevím. (A odmítám to otevírat znovu. Ještě se toho zase leknu a dostanu infarkt. XD)

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Čt, 2016-09-08 18:18 | Ninja už: 3053 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Páni, tak to bylo hodně dobré. Úplně jsem se viděla na porodním sále Laughing out loud A na to, že se pohybuju ve zdravotnictví jsem držela notu s lékařskou terminologií, asi tak ze 60% Laughing out loud

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Pá, 2016-09-09 09:16 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Díky Smiling
Docela se mi ulevilo, že se všechno to tvrdé studium porodů vyplatilo. Laughing out loud
(A taky jsem při tom dospěla k závěru, že ten okouzlující zážitek mi budou mé budoucí děti splácet do konce života. XD )

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.

Obrázek uživatele Chopper911
Vložil Chopper911, Čt, 2016-09-08 16:24 | Ninja už: 3318 dní, Příspěvků: 249 | Autor je: Pěstitel rýže

Naozaj zaujímavé, som zvedavý na pokračovanie Smiling

Obrázek uživatele Anie29
Vložil Anie29, Pá, 2016-09-09 09:01 | Ninja už: 3166 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Recepční v lázních

Tak to jsem ráda. Děkuju Smiling

Každý má svou slabost. Někdo kouří. Někdo fetuje. Já sleduji japonská anime. Když to na mě neřeknete, tak já na vás taky ne.