manga_preview
Boruto TBV 08

Jarní harmonie

The morning sun shines so bright with its light

Svítalo.
Vesnici zalila zlatavá záře, mlžný opar se trhal, ptáci ladili hlasivky. Jemný vánek setřásl rosu z pučících poupat, v dálce zahoukal zbloudilý sýček, který hledal své hnízdo.
Konohou se roznesly první tlumené hlasy rodičů snažíce se nevzbudit své potomky. Ospalá harmonická rána měl Kakashi rád. Miloval procházky v prázdných ulicích, rád sledoval probouzející se vesnici. Pokaždé mu to vneslo klid do duše.
Prošel kolem vrby jívy, jejíž napůl rozvinuté pupeny nenásilně oznamovaly příchod jara. Tiše si povzdechl, když spatřil vysokou červenou budovu. Povinnosti volaly. V rohu ulice mňoukla černá kočka, jako by s ním soucítila.
Procházka byla u konce.

When spring comes around, butterflies flutter their wings

Dopolední slunce ji jemně hřálo do zad. Pozorovala pár motýlů, kteří létali po louce. S úsměvem se zhluboka nadechla, nasála vůni, která visela ve vzduchu. Milovala jaro, bylo to její nejoblíbenější období, už jen proto, že doma buď byla šílená zima, nebo příšerně nechutné vedro! A ten písek!
Najednou jí něčí ruce zakryly výhled.
Zasmála se.
Ruce zmizely, přitáhly si ji k sobě a objaly ji.
„Konečně upřímný smích. Mám ho rád,“ uslyšela hlas blízko ucha.
V pevném mužském objetí se uvolnila, cítila se v bezpečí.
„Možná proto, že je jaro, Shikamaru,“ usmála se.
„Ach, jistě…“
Letmý polibek do vlasů.

Oh, how I love to see them go by

Ulice zaplnil dětský smích, a i když Ino děti moc nemusela, tentokrát je plně chápala. Byl by hřích se o tak krásný den mračit. Její nálada se o to víc zlepšila, když podél cesty uviděla pár kvetoucích prvosenek. Znamenaly pro ni hodně. Ty křehké květinky byly nositelkami naděje, oznamovaly příchod teplejších dní. A taky jí připomínaly otce, měl je moc rád.
Vševědoucí mňouknutí kočky otírající se o její nohy ji vrátilo do reality. Pohladila si ji, černá srst byla prohřátá od slunce.
Přidala do kroku, musela se vrátit do práce, Sai to sám rozhodně nezvládne.
„Zítra se sem vrátím, tati.“

In happiness of fresh flowers saying

Povzdechl si, trénink musel skončit. Ochlazovalo se, teplé jarní dny jsou zrádné. Zaskučel, když ho píchlo v zádech. Přehnal to, zase. I když neměl. Hinata ho zabije, určitě. Asi se raději ještě projde, mohl by se zastavit na ramen. Třeba ho ta záda přestanou bolet.
Možná by pak Hinatě mohl říct, že Teuchimu radil, který ramen by měl prodávat na jarním festivalu.
Úsměv se mu roztáhl od ucha k uchu. Tomu se říká plán!
Celá vesnice se utápěla v oranžové barvě zapadajícího slunce, vítr k němu zanesl smích jeho přátel. A Naruto věděl, že za to stojí všechna bolest světa.

The owl and moon come out at night

Kakashi uklidil poslední papíry, vyrazil domů. Vždy šel tou samou cestou a fascinovalo ho, jak je pokaždé v noci jiná. Plná tajemných zákoutí, která nikdo ve dne nevidí, přeplněná bizarními stíny. Měl pocit, že dnes by pouličního světla nebylo třeba. Na vymetené noční obloze se jako blyštivý šperk na dámském hrudníku vyjímal zářivý úplněk, hvězdný koberec dodával první jarní noci vzácné magické kouzlo. Vyvolávalo to v něm dojem, že jeho přítomnost ten kouzelný moment narušuje.
Věžové hodiny v centru odbily půlnoc, v dáli zahoukal sýček, který se znovu chystal na lov.
Šumění listů vyzrazovalo svá tajemství.
Někdy jsou pohádky reálné.

Poznámky: 

Chytila mě jarní nálada a chtěla jsem si vykompenzovat tu pošmournou oblohu, kterou jsem viděla za oknem. ^^"

Ještě bych asi měla zmínit, že vrba jíva je strom/keř jehož polo-rozkvetlým květům se říká kočičky. A ano, zjišťovala jsem si, jestli roste i v Japonsku. Roste. Laughing out loud Prvosenka, latinsky Primula a lidově známá jako petrklíč (už víte? ^^") roste i v Asii.

5
Průměr: 5 (3 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Ne, 2016-04-03 12:13 | Ninja už: 5525 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

Co mas furt s tim syckem? Laughing out loud
Budu zla, depresivni a tajemne veci ti sedi vic. Ne ze bys slunickove tema neumela napsat, ale treba v Zrcadle jsi tam dala to neco co z dobre ff dela skvelou ff. Ja vim ze to je oddychovka ale to neznamena ze to ma byt oddechovka o nicem, jde jen o to najit ten element co pozvedne pribeh, vem si ze Aku to v 21 gramech dokazala poslednimi tremi slovy, jinak to nebylo nic co bychom o Orovi uz xkrat necetli. Neco jako:
Celá vesnice se utápěla v oranžové barvě zapadajícího slunce, vítr k němu zanesl smích jeho přátel. A Naruto věděl, že za to stojí všechna bolest světa.
Skoda jen ze timhle jsme uz strasne prejedeni z Naruta a FT jinak by to zafungovalo
Takze pis vymyslej a tvor ja se tesim na pristi dilo. Smiling

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Ne, 2016-04-03 21:34 | Ninja už: 5856 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Mám ráda sovičky. Laughing out loud
Klidně buď zlá, nicméně tohle bylo něco, co ani pointu mít nemělo. Vím, že je to plné shounenovského klišé. Ve fázi, kdy jsem to psala, jsem byla ráda, že jsem alespoň zvládla tohle. A ještě jedna věc. Nejsem Aku, neumím to, co ona. Smiling

Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Po, 2016-04-04 07:11 | Ninja už: 5525 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

Nikdo neumi to co Aku a ani nechci abys byla jako ona, ale kdyz to porovnam se zrcadlem - taky nemelo pointu tak proc je lepsi? Jestli si dokazes odpovedet na tuhle otazku tak jsi v cili.

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Út, 2016-03-29 16:34 | Ninja už: 5327 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Svěží, lehké, milé ^^ Líbí se mi, jak cyklus zahajuje a ukončuje Kakashi, dobrý nápad Smiling
Jen mi trošičku vadí názvy drabblat. Ta zelená je na mém monitoru nešťastně ostrá a no... já bych je raději česky Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2016-03-29 00:44 | Ninja už: 5645 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Je to takové lehké, prozářené jarním sluncem a provoněné pučícím listím. Prostě jen pro úsměv a odreagování, to se mi líbí Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...