manga_preview
Boruto TBV 09

Růže z písku 1- Západ slunce

Západ slunce, není to nádhera, nikdo neodolá. Sledovat tuhle zlatavou nádheru jak zapadá nad rozehřátou pouští je okouzlující. Škoda, že nezapadá o trochu déle, aby si každý mohl tu chvilku vychutnat o něco déle. Potom co zmizí za obzorem se na obloze objeví červánky. Pohled na tuhle nádheru byla jediná úžasná chvíle, kterou si mohly obyvatele Suny vychutnat až do konce. Konečně. Konečně skončila válka mezi národy Shinobi. Lidé se pořád vzpamatovávali z posledních let utrpení. Ten strach, nejistota a smrt mnoha lidí, kteří obětovali svůj život za ochranu své rodné vesnice. Tyhle hrdinské skutky si budou lidé pamatovat dlouho a uctívat památku všech co už nemohou sledovat západ slunce.

Znovu západ slunce, tentokrát už neměl být symbolem útěchy, ale smutku nad minulostí. Minulostí, kterou si připomínám každou chvíli sledováním téhle zlatavé nádhery. To co se stalo před šesti lety si připomínám každou chvíli. Čas vždycky vše zahojí, ale čím déle jsem od nich pryč, tím víc trpím. Moře slz jsem vyronila, pro něj, ale nic se nestalo, pořád jsme od sebe daleko.
Oddělala jsem si své růžové vlasy v mého uplakaného obličeje, aby se mi na něj nelepily. Sedávám tu každý den, připomínám si naše první setkání při západu slunce. Byla jsem dítě, mnoho věcí jsem ještě nechápala, ale city k němu ano.
„Přihraj mi.‘‘
„No tak dělej.‘‘
„Mám ho!‘‘
Gól!!‘‘ volali děti hrající si jako každý den venku na hřišti.
Moc jsem si chtěla s nimi zahrát, ale oni nechtěli zas se mnou. Nevím proč, ale všichni se ze mě utahovali.
Proč? Nic jsem jim neudělala? No už jsem si na to zvykla, a tak jsem alespoň sedávala poblíž a pozorovala jsem je. Nebyla jsem tam vždy sama. Vzadu ve stínu, který vrhala obrovská skála, jako každý den sedět kluk asi v mém věku.
Stále se houpal a pozoroval hrající si děti. Všichni děti si o něm povídali, nikdo se s ním nebavil, nikdo se k němu ani nepřibližoval. Já nevěděla proč, připadal mi, že je úplně stejný jako mi všichni ostatní, ale byla jsem jediná.
Většinou si pro něj chodili jeho dva sourozenci, vypadalo to, že oni ho tak moc zas rádi nemají, vypadali jako by z něho měli strach.
„Teď dám gól.‘‘ Zavolalo jedno z dětí a ohromnou silou koplo do míče. Ten však neskončil v brance, ale na vrcholku jedné skály.
„Co budeme dělat?‘‘
„Neznám žádné přelézací jutsu.‘‘ Přemýšleli dětí, jak se nejlépe dostat k míči.
Já dobře věděla, že to tak lehké nebude, to by se musel stát zázrak.
Jak jsem si myslela stal se zázrak. Tedy ne neuvěřitelný jen se míč snesl dolů na obláčku písku. Stála jsem tam s otevřenou pusou a sledovala míč. Snesl se tomu chlapci, sedávajícímu na houpačce do rukou.
„Takže on, ale jak ?‘‘ Pomyslela jsem a s obdivem sledovala co nastane. Děti však tak překvapení nebyli, zírali pohledem plným strachu. Nechápala jsem, přeci jen pomhl.
„To je ten Gaara.‘‘ Řekla jedna s holčiček a ustoupila dva kroky zpět.
„U..U..Utíkejte!!‘‘ Vykřikl jeden z nich a dal se s ostatními na útěk.
Gaara, stejně jako já nechápal proč utíkají.
„Né počkejte.‘‘ Zavolal za nimi, písek jim obalil nohy a táhl je k němu. Vyděsilo mě to, chtěla jsem utéct jako oni, ale chytil by mě jak je. Zazoufala jsem, písek je začal obalovat, křičeli, ale on nic jen tam stál a díval se. Jako by písek jednal sám jako by plnil jeho přání, ale ne jak chtěl on. Někdo skočil mezi ně a odrazil písek.
„Né Gaara, to nesmíš udělat.‘‘ Vykřikl na něj. Gaara, jako by se probudil z tranzu, písek povolil a on se sesypal na zem. Založil hlavu mezi kolena a rozplakal se.
„To bude dobré, věř mi.‘‘ Utišoval ho, pomohlo to. Přestal plakat a pohlédl mu do usměvavé tváře. Míč se odkutálel ke mně, vzala jsem ho a zamířila k nim. Nebála jsem se, on za to nemohl, písek to udělal sám.
„Chceš si zahrát?‘‘ Zeptala jsem, usmála jsem se na něj. Ten muž se zvedl a pousmál se na nás.
„Tak já už půjdu.‘‘ Oznámil nám a zmizel v dáli. Stále jsem čekal na jeho odpověď, byl v rozpacích, nevěděl co říct.
„Tak pojď.‘‘ Pobídla jsem ho a pomohla jsem mu vztát. Pořád se tvářil rozpačitě, ale po hodince co jsme si hráli, se usmíval. Byl šťastný poznala jsem to, ale i já byla šťastná. Konečně!

Ano, tehdy jsem byla šťastná, ale ani při nejmenším jsem nečekala ani jeden z nás jak to doopravdy dopadne. Někdo nám štěstí nepřál. Možná i teď nepřeje, abychom byli spolu. Ale já už nevěřím, že se setkáme, mé srdce po tom touží, ale ne vše se vyplní.
Možná někdy….

4.897435
Průměr: 4.9 (39 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Rea Inuzuka
Vložil Rea Inuzuka, Po, 2016-02-15 19:07 | Ninja už: 4437 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Recepční v lázních

Misia V:
Páči sa mi názov poviedky a tvoj štýl písania ^^
Aj keď takéto smutné (teda aspoň zatiaľ) príbehy moc nemusím.. tento sa mi páči. Vždy mi bolo ľúto chudáka Gaaru keď ho tie deti tak odsudzovali a báli sa ho..

"When captured birds grow wiser, they try to open the cage with their beaks. They don't give up, because they want to fly again."
- Shiranui Genma

Obrázek uživatele Vallia
Vložil Vallia, St, 2008-10-22 12:31 | Ninja už: 5735 dní, Příspěvků: 67 | Autor je: Prostý občan

krááása Smiling

Obrázek uživatele Amy-chan
Vložil Amy-chan, Po, 2008-10-20 20:02 | Ninja už: 5732 dní, Příspěvků: 925 | Autor je: Prostý občan

Budu se snažit to dát do pořádku co nejdřív.

Obrázek uživatele xaint
Vložil xaint, Po, 2008-10-20 19:58 | Ninja už: 5942 dní, Příspěvků: 290 | Autor je: Prostý občan

pocatek byl dobrej, konec uz o neco slabsi.

Dve veci, na ktere si dej pozor:
1)pravopis. clovek se zacte a chybejici interpunkce a pravopisne chyby opravdu kazi dojem z povidky.
2) kdyz nekde nekdo stoji, opodal je skupinka a dotycny chce jit k nim, tak se k nim VYDA, nebo ZAMIRI k nim, ale opravdu se k nim nerozejde Smiling rozejit se muzes s klukem Eye-wink

Jinak by se mi libilo, kdyby bylo alespon naznaceno, proc uz se nesetkali. Proc se odloucili...

Noční přepadení.
Moje čistě akční FF. Neskromně si myslím, že se opravdu povedla. Jednorázovka.

-------
Ona jediná.
Seriál o vojákovi z amerických speciálních jednotek, který se dostane do světa, kde vládne chakra. Do světa, kam nikdy nechtěl. Do světa, kde pro něj není místo...
Update! Třináctý díl je venku!
Neuvěřitelné, což? Ale je to tak! Nezapomněl jsem na vás!
Jen mi to trvalo o dost déle, než obvykle...

--------
Poslání: Speciální schvalovací FanFiction jednotka Konohy
Fanfikce o lidech, kteří tady na Konoze schvalují fanfikce. Jakákoliv podobnost s lidmi z Konohy je čistě náhodná, doopravdy, fakt.

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Po, 2008-10-20 19:41 | Ninja už: 5917 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!