manga_preview
Boruto TBV 07

Ještě není pozdě

Ozvalo se zašustění klíčů v zámku.
„Jsem doma.“ zašeptal jemný hlásek vycházející z úst mladého chlapce. Avšak nikdo mu neodpovídal, nikdo tam nebyl. Vracel se do prázdného bytu jako každý den. Tiše vzdychl a zabouchl za sebou dveře. Sundal si boty a zamířil do kuchyně nalít si pohár vody. Neměl však žádné čisté sklenice, a tak si vodu nalil do prázdného hlubokého talíře.
„Měl bych umýt,“ řekl nahlas.
Nikdy neumýval, pokud nemusel. Vždycky čekal, až bude mít všechno špinavé a až potom začal. Umyl asi čtyři talíře a pět sklenic, když se začaly ozývat zvuky z ulice.
Málem zapomněl, že dnes je „ten den“, což znamená, že má i narozeniny. Zastavil tedy vodu, utřel si ruky a šel si sednout k oknu.
Celá Konoha pořádala průvod za padlé obyvatele, kteří hrdinně bojovali a zemřeli. Dnes, přesně před deseti lety Kyuubi zničil polovinu města a zabil spoustu lidí. Lidé si kupovali svíčky a v dlouhém davu se řinuli na hřbitov, kde je zapalovali a skládali do tvaru pyramidy. Cestou zpátky se všichni shromáždili na náměstí, kde jim jako každý předešlý rok vyprávěl Třetí dlouhý proslov a poté vypustil lampion na počest Čtvrtého. Desetiletému chlapci to připadalo smutné. Chtěl by jít ven a též přidat svíčku na hrob svých rodičů, ale nemohl. Lidé by ho ubili. Nechápal, kde se v nich brala ta nenávist. Udělal jim snad něco?

Když mu bylo sedm let, vyšel ven, aby uctil padlé. Nebyl to dobrý nápad, lidé na něj volali: „Ty zrůdo! Běž se zabít!“ Tehdy měl i kytku, ale tu mu vzali a rozdupali.
„Jak může taková zrůda nosit kytky?“ Dokonce na něj házeli i shnilé ovoce. Někteří ho pronásledovali až domů a psali mu sprosté znaky na dveře.

Od té doby, kdykoliv se tahle doba blížila, nevycházel ven. Zůstával schovaný doma.
Začali mu kanout slzy, Naruto si je rukávem otřel a odešel si lehnout. Chuť na jídlo neměl, bylo mu zle, nejen z jídla, ale i chování ostatních. Zachumlal se do peřiny a pokusil se usnout.
Neměl lehké spaní, házel sebou v posteli a plakat.

Lidé byli všude okolo něj, volali a pískali na něj. Ukazovali a smáli se mu. Naruto se schoulil do klubíčka a plakal, začal se třepat. „Dám ti sílu,“ ozývalo se. Začali ho svrbět ruce, pulzovala mu v nich síla, jiná síla, neznámá.
„Dám ti sílu, jen se poddej.“ Pálilo ho to. Vykřikl a rozpřáhl je. Z rukou mu vystříkla oranžová hmota a začala napadat všechno kolem. Hmota se kolem lidí obtáčela a žrala je, Kusy masa jim odpadaly. Lidé panikařili a utíkali pryč. „Vidíš, co spolu dovedeme.“

Z děsivého snu ho probudilo pravidelné ťuk,ťuk,ťuk, a tak Naruto vstal a šel se podívat do kukátka. Byl to ale malý člověk, a tak si musel z kuchyně dotáhnout židli. Postavil ji pod kukátko, vyšplhal po ní a podíval se.
Nikdo tam nebyl, chodba byla tmavá a tichá. Naruto odvlekl židli zpět a pootevřel dveře.
Za nimi ležela krabice, nebyla malá, ale ani velká. Byla zabalená a převázaná červenou stuhou. Naruto se rozhlédl, jestli je to pro něj. Proč by ne, každý rok dostával to samé, peníze. Nechal ji položenou za dveřmi. Nechtěl ji otvírat, nevěděl, co tam může být, jelikož byla větší než obvykle. Raději si šel lehnout, ale tentokrát usnul bez potíží.
Ráno moudřejší večera, a tak když se probudil, si krabici prohlédl ještě jednou. Při větším světle si všimnul, že na levém okraji bylo tužkou napsáno jeho jméno a číslovka deset. Nečekal tedy a otevřel ji.
Uvnitř krabice leželi zelené brýle a obálka s penězi. Ta ho nepřekvapila, protože každý rok, co si pamatoval, dostával od neznámého člověka peníze, aby se o sebe dokázal postarat. Menší část z nich strčil do kapsy, oblékl se, nasadil si nové brýle a vydal se do města na rámen.

Cestou potkat spoustu malých dětí, které se na něj usmívaly, pak jim ale rodiče něco zamumlali do ucha, děti se otočily a utíkaly pryč. Některé na něj i vyplazovaly jazyk. Dospělí si jej už zas nevšímali.

„Á, mladý Naruto,“ ozval se Teuchi, „co tě sem přivádí?“ otázal se.
„Včera jsem měl desáté narozeniny, dal bych si ten největší rámen, co tu máš!“ vykřikl.
Teuchi byl zprvu ostýchavý, ale když vytáhl Naruto z kapsy peníze, usmál se a donesl mu ten největší.
„Kde si sehnal takové brýle?“
Naruto si je povytáhl a zazubil se: „To jsem dostal jako dárek!“
Teuchi neodpovídal, jen nachystal rámen a s přáním dobré chuti, odešel do zadní části umývat nádobí.
Po jídle odešel pryč, ale nechtělo se mu jít domů, a tak se šel projít. Nepřemýšlel nad tím, kam jde, prostě šel tam, kam ho nohy táhly. Zavedly ho až do malého parku, který byl před školou. Byla zde malá houpačka, na kterou si sedl a pohoupal se.
Když uslyšel v křoví zašustění, zalekl se. Z křoví vylezl též desetiletý chlapec.
„Co tu děláš?“ zeptal se zmateně Naruto, ale chlapec jen pokrčil rameny, „já tě znám, že jo? Chodíme spolu do akademie, že?“ pokračoval.
„Jo, jsem Shikamaru a procházím se,“ odpověděl chlapec.
„Včera jsem měl narozeniny a až budu dospělý, stanu se Hokagem!“ rozpovídal se Naruto.
Chlapec ale neměl chuť si povídat, a tak jen pokrčil rameny.

Proč se takhle dívá? Není tam nenávist, spíše lhostejnost. Je to první člověk, co se dívá jinak. Ne hezčeji prostě jinak.

„Proč se na mě díváš jinak než ostatní?“ optal se zmateně Naruto.
„Jak bych se na tebe měl dívat? Jsi trouba a hlupák ale nic jiného.“
„Takže, ty mě…já ti nevadím?“ nechápal.
„Jsi mi jedno,“ odpověděl Shikamaru a odešel.
Naruto za ním nezavolal, jen se díval, jak odchází s rukama v kapsách. Ačkoliv nechápal, co to mělo znamenat, lehce se usmál.

Ještě není pozdě, najít si přátele. Stačí jen správně hledat.

Poznámky: 

Tímto oficiálně gratuluji Konoze k desetiletému výročí. Ať vám to vydrží, protože děláte radost všem příznivcům Naruta.
Děkuji všem, kteří se pravidelně podílejí na vylepšování těchto stránek.
Smiling

5
Průměr: 5 (6 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele GingerHimari
Vložil GingerHimari, So, 2018-08-11 21:11 | Ninja už: 2610 dní, Příspěvků: 149 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Mise L3:
Tohle bylo fakt strašně smutné, i když jakási naděje na konci povídky prosvítala, ale i tak, hned jsem si vzpomněla na anime. Měl ty začátky opravdu těžké. Bez rodičů a kamarádů, nic co by si člověk chtěl zažít, ještě že už víme jak to s ním bude dál. Smiling

Obrázek uživatele Vířivá
Vložil Vířivá, Čt, 2016-12-01 16:08 | Ninja už: 3965 dní, Příspěvků: 180 | Autor je: Recepční v lázních

Kazdopadne originalni a zajimave Laughing out loud

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2016-11-29 23:33 | Ninja už: 2683 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Moc pěkné i když smutné Sad

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2016-11-29 22:10 | Ninja už: 5619 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Bylo mi z Naruta smutno, ale ta poslední věta je moc fajn, ukazuje na krásnou naději, že je stále ještě šance - ať už pro něho nebo pro další takové. Líbí se mi, že Shikamaru neřeší zavedený stereotyp společnosti a přistupuje k tomu po svém, někdy je to tak mnohem lepší a spravedlivější Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Po, 2016-11-28 20:54 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Zaujímavé, vydarené, nostalgické, avšak ... hrob jeho rodičov? Mohol poznať niečo také?

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Yumi-chan
Vložil Yumi-chan, Út, 2016-11-29 15:51 | Ninja už: 3890 dní, Příspěvků: 143 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Myslíš, že ani jméno matky nemohl znát? Já si vlastně ani neuvědomuji, že by její jméno neznal...ale fakt nevím, asi jsem to myslela jako, že tam má jen desku, takovou jako mají všichni v Konoze Laughing out loud

„I guess it’s time to put down my pen, Right…I need a title for the next book…let’s see…Ach,got it…“The Tale of Naruto Uzumaki“…pefect.“ - Jirayia

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Út, 2016-11-29 22:39 | Ninja už: 5163 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Ja ti neviem ... keď mu nikdy neukázali ani len jej fotografiu ...

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Po, 2016-11-28 20:39 | Ninja už: 5685 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

No jo, teď se to tady nostalgií jen hemží, což je dobře, aspoň si člověk vzpomene co bylo tehdy a co je dnes. Moc pěkná povídka, i když trošku smutná.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-11-28 19:29 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Smutné, možná až lehce depresivní. Narutovo dětství bylo velmi ponuré a ještě měl chudák narozeniny spojené s tak tragickým dnem. Připomínka brýlí byla hezkou nostalgickou tečkou, kterou ještě dovršil Shikamaru.
Pěkné, mise splněna Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF