manga_preview
Boruto TBV 09

Dcera vápence - 01 - Prázdnota

Temnota, do které pomalu pronikal proužek světla, jak jsem otevírala oči. Hned potom mě zaplavila spousta dojmů a vůní, tolik, že jsem měla dojem, že mi praskne hlava. Kořenná vůně tlející půdy pode mnou, vůně deště, lesa a hub. Jemné šplouchání vlnek v blízké říčce, které mi přišlo hlasité jako vodopád. Šimrání ostré lesní trávy na obličeji a rukách, jehličí mě píchalo do zad a aniž bych to cítila, tak jsem si byla jistá, že z vlasů ho budu třepat ještě pěkně dlouho. To jsem si uvědomila během vteřinky, pak jsem se už probrala dost na to, abych začala vnímat něco jiného, než nepodstatné detaily. Prudce jsem sebou trhla a posadila se, ale okamžitě jsem zase spadla na zem. Celým tělem mi prolétla taková bolest, že jsem se prohnula jak v křeči, což samozřejmě mým zraněním vůbec nepomohlo. Celé mě to tak vyčerpalo, že jsem zase spadla na zem a už mi ani nevadilo, že mi hlína zalézá do ran. Pokusila jsem se donutit jasně uvažovat. Když odeznělo to nejhorší, bolest začala působit jako silná káva - rozjasňovala mi myšlení. Jako první jsem si trochu zhodnotila zranění. Až teď jsem si všimla, že ležím v tratolišti vlastní krve.

Zatím jsem nemyslela na to, co a jak se mi stalo - mezi mými myšlenkami a vzpomínkami ležel jakýsi neviditelný blok a já ho zatím nehodlala překračovat. Teď potřebuju čistou hlavu, jinak umřu a budu na mít na úvahy všechen čas na světě. To opravdu nebyl můj plán, aspoň ne dneska.

Pomalu, abych si ještě víc neublížila, jsem prohlédla svoje rány. Ošklivě pořezaná ruka, asi kunai, ale nic nebezpečného. Šrám na čele, krev mi teče do očí, jenom malá nepříjemnost. Pár škrábanců všude možně... Co jsem sakra dneska dělala? Tančila s kuchyňskými noži? Už to tak vypadá. (Když nic jiného, probírá se moje ironické já, pomalu, ale jistě. První dobrá zpráva dneska... Mimochodem, co je za den?) Problém nastává až u nohou. Takhle krásně čistě rozseknutý stehno jsem neviděla, ani nepamatuju. Co že jsem to dneska prováděla? Já jsem fakt šikovná. Ovšem zpět k problému. Nějaká lékařská jutsu sice umím (no, dobře, abych se nepodceňovala - umím jich docela dost, nejsem na ně vůbec levá), ale u tohohle si tak jistá nejsem.

Přeseknuté svaly a nervy a bůhví co ještě, takhle to nedokážu moc přesně určit, všude je krev. Nedělá se mi z ní špatně, takže mi to až tak nevadí, ale není přes ni nic vidět. A i kdybych to nakrásně zvládla, nemám víc chakry než na ten škrábanec na čele. Navíc ta noha přestává bolet, to je další špatné znamení, musela jsem ztratit moc krve. Vážně nemám moc dobré vyhlídky. Ještě pořád jsem ale naštěstí ve fázi, kdy si prakticky nic nepamatuju z předchozích dnů. Naštěstí. Snažím se nemyslet na nic (na to, že jsem Akiyoshi Sayuri, na svůj klan, na Sekkaigakure, ze které pocházím... to všechno by mohlo protrhnout hráz dočasné ztráty paměti a pak by moje myšlení nadobro vzalo zasvé. Vážně nechci nic vědět). Takže to vypadá, že si budu muset pomoct sama. Odtrhávám rukáv od košile a neohrabanými prsty si ho obvazuju kolem stehna. Nu což, stejně mi ten rukáv přišel moc dlouhý... Radši se k němu ani nebudu vracet pohledem, ta bílá už bude rozhodně spíš do červena...

Teď, když jsem udělala maximum pro většinu svého fyzického těla, můžu se zaměřit na to psychické. Takhle nějak by to řekl můj otec. Doufám, že po několika takových narážkách by se mi mohla začít vracet paměť. Teď stejně nemám nic moc jiného na práci, kromě modlení se, že mě tady nenajde (potažmou nenajdou) shinobi, který mě takhle zřídil. To by totiž asi nedopadlo dobře.

Místo proudu vzpomínek se jenom objevuje děsivý pocit ztráty, úděsu a prázdnoty. Doteď jsem myslela, že spojení jako "myslí mi projelo ledové ostří děsu" jsou hrozně přehnaná. Teď vidím, že ne. To ostří bolí a pálí a já jenom slyším sama sebe zašeptat staženým hrdlem: "Ach, Bože, jen to ne..." a pak křičím tak hlasitě, že mám pocit, že se mi roztrhnou hlasivky: "Kenshine!!!"

Poznámky: 

Je to moje první dílovka, tak snad se bude líbit Eye-wink
Tenhle díl je ještě trochu kratší, ale dál už by to mělo být delší, vážně.
Už jsem ji vydala na blogu, momentálně jsou tam dva díly, tak se nedivte, že jste ji možná potkali i někde jinde Eye-wink

4.833335
Průměr: 4.8 (6 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2012-07-02 23:55 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Hmm na to, že je to první povídka (a tobě je čtrnáct) je to dobré. Máš docela dobrou slovní zásobu, umíš popisovat (Zvláště ten první odstavec je z tohodle popisu dobrý). Akorát než vidáš druhý díl, dej to někomu přečíst. Občas tam máš nepřiliš srozumitelné souvětí, kterým by prospělo zkrácení a nebo jiné upravení.
No uvidím ještě jak budou vypadat rozhovory, ale zatím si myslím, že s trochou snahy by to mohlo být i zajímavé.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Kime
Vložil Kime, Út, 2012-07-03 07:00 | Ninja už: 4382 dní, Příspěvků: 27 | Autor je: Prostý občan

Arigatou za objektivní zhodnocení. Pár lidí už to četlo, ale asi byli líní mi říct, co tam nesedí. Myslím na moc věcí najednou a pak to tak dopadá. Pokusím se další díl opravit Eye-wink

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Po, 2012-07-02 09:05 | Ninja už: 4557 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Vypadá to zajímavě. Těším se na další díl Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Kime
Vložil Kime, Út, 2012-07-03 07:01 | Ninja už: 4382 dní, Příspěvků: 27 | Autor je: Prostý občan

Arigatou Eye-wink