manga_preview
Boruto TBV 09

Lepší než já

Čas. Jediná jistota v životě shinobiho. Shinobiho, který si není jistý životem, smrtí, láskou, přátelstvím ani zradou. Čas spolu s kterým se lidé rodí, dospívají, stárnou a umírají.

Vítr jí rozevlál vlasy. Klečela nad mrtvou, která ještě před chvílí dýchala. Které ještě před chvílí tlouklo srdce. Která ještě před chvílí žila. Neplakala. Její tvář neodrážela vztek ani nenávist. Smutek ani lítost. Pravá tvář shinobiho. Shinobi nesmí nikdy ukázat své emoce.

Ve všem jsem byla lepší než ty, víš? Byla jsem nadanější, silnější, chytřejší a možná i krásnější. Na rozdíl od tebe jsem byla předurčená vést klan. Otec mě měl vždycky radši než tebe. Já jsem byla odrazem správného shinobiho. Já jsem měla schopnosti vést. Já jsem byla lepší.

Bylo to jasné od začátku. Byla jsi moc laskavá. Byla jsi naivní a především, byla jsi zamilovaná. Dovolila jsi svým emocím, aby si s tebou dělaly, co chtěly. Byla jsi idealistická a nevidělas realitu. A byla jsi hrozně optimistická. Jako on. Ten, kterého jsi už od mládí milovala. Ten, kterému jsi to dokonce řekla. Ten, který tvou lásku nikdy neopětoval. Mnoho lidí by se zatvrdilo, přestalo milovat nebo prostě jen zapomnělo. Ne ty. A to byla další chyba. Dělala jsi všechno proto, aby byl šťastný. Ničila jsi tak život nejen sobě, ale i nám. Soustředila ses jen na ostatní a ne na sebe. Kdybys věděla, jak tě za to někteří nenáviděli. Nedokázali být vedle tebe. V kontrastu s tebou vynikaly jejich špatné vlastnosti. Mnozí z nich se pak zhrzeni sami sebou, pokoušeli přisoudit ti chyby, kterés neměla, aby alespoň trochu překlenuli propast mezi tebou a jimi. Když už se pak nedokázali dívat do tváře vlastní špatnosti, přestali se s tebou stýkat. Stejně tak já. Proč jsem se vedle tebe cítila slabá, nerozumící, neznalá? Vždyť já jsem byla lepší než ty!

Myslíš, že jsem šťastná? Jak bych mohla! Tohle by se nestalo, kdybys nebyla tak slabá, tak naivní. Kdybys mě nechránila. Jak se asi cítí shinobi, když za něj někdo položí život? Někdo horší. Někdo jako ty. Myslíš, že ti budu vděčná? Ani ve snu. Můžeš si za to sama. Za všechno ve svém životě si můžeš sama! Nikdy jsi neměla být shinobi!

Teprve teď pohlédla mrtvé do tváře. Průzračné oči vypadaly jako živé. A ústa… ústa se laskavě usmívala. Laskavě, jako se dívá matka na své dítě. Laskavě, jako si hraje starší bratr s mladším jeho dětské hry. Laskavě, jako člověk, který položil život s radostí. Po tvářích se jí pomalu, ale jistě začaly koulet slzy. Strhla si z obličeje pomyslnou masku, kterou nosila téměř deset let. Nemělo to cenu. Začala v ní vzrůstat ona dlouho potlačovaná emoce. Hněv. A ona ji nepotlačila. Naopak pomalu foukala a přikládala dřívka na plamínky svého vzteku, aby mohl vzplát jako hranice. Tentokrát se nechá ovládnout pocity. Jen jednou. Kvůli ní.

Pomalu vstala. Odhodila si vlasy z čela a naposledy pohlédla na ležící tělo. Cítila, že už brzy ji vztek ovládne, stráví a ona…

Hanabi se se zuřivým výkřikem vrhla doprostřed bitevní vřavy. Vrhla se tam, aby zabíjela. Aby pomstila to, co vždycky měla, nikdy nechtěla a teď už nemá. Svou starší sestru.

Protože nakonec jsi byla přece jen lepší než já.

Poznámky: 

Tak mě napadlo, že Hanabi je strašně nevyužitá postava. A přitom docela zajímavá, už jen tím, že je Hinatě tak strašně nepodobná. Gomenasai za délku, ale takhle mi to přišlo akorát. Děkuju za každý komentář.

4.666665
Průměr: 4.7 (18 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2012-04-22 22:36 | Ninja už: 5653 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Mně se tam ten první odstaveček líbí; nedokážu přesně vyjádřit čím, snad jakýmsi navozením, ukázáním, že to není povídka šup sem, šup tam, ale trošku na zamyšlení. I když popravdě je tam vážně trochu mimo mísu.
Díky za zase jiný pohled na Hanabi Smiling Já už jsem si zvykla, že z ní povětšinou všichni v povídkách udělají spratka a buřiče, že se o ni radši už vůbec nezajímám. Tahle ukázka jejích myšlenek se mi líbila.

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2012-04-22 22:57 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Děkuju moc.
Jiné pohledy to já ráda. (Souhlasím, ta věta je mimo mísu, člověk holt vždycky nějak začíná. A já budu ještě nějakou dobu začínat.)

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Seiji
Vložil Seiji, Ne, 2012-04-22 21:49 | Ninja už: 4436 dní, Příspěvků: 432 | Autor je: Pěstitel rýže

Hmm... začátek, probíhá v realitě, konec také a střed obsahuje vzpomínky a myšlenky- povídka má zajímavé schéma, první fáze uvede člověka do situace, spolu s druhou fází zobrazí emoce a myšlenky hlavní postavy a na konci je její reakce na ně, odpověď na situaci a na ty, právě proběhlé myšlenky. Poslední věta to celé hezky uzavře, odpovídá na mnohaleté zkušenosti uvedené předtím a na její názor, tím, že jej vyvrátí a postaví si nový.
Já jsem Hanabi nikdy neměla moc ráda, ale tahle povídka mi ji přiblížila z jiného pohledu, takže jsem si ji trochu víc oblíbila, je pravda, že patří mezi nevyužité postavy, ale na druhou stranu, to dává živnou půdu pro spoustu spisovatelů FF Laughing out loud
Povídka má atmosféru a dobře se čte, za což rozhodně palec nahoru. Povídky, kterými se čtenář těžko prokousává začnou brzy nudit a proto taky myslím, že i délka téhle povídky je dobrá, tak akorát, je fajn, když autor ví, kdy je povídka dost dlouhá a kdy už by ji měl ukončit a neprodlužovat ji vycpávkovými slovy a prázdnými frázemi.
Je to příjemná povídka, souhlasím s hodnou Akai, Striggou (Ctěným šaškem)Dragonit, Faith a ostatními, kteří ti to okomentovali- jde ti to Kakashi YES Takže, Piš dál Laughing out loud

Nezáleží na tom, aby ses vyrovnal tomu nebo onomu člověku, ale jde o to aby ses jednou stal samým sebou.


Obrázek uživatele Aideilisa
Vložil Aideilisa, So, 2012-04-21 14:08 | Ninja už: 4483 dní, Příspěvků: 628 | Autor je: Prostý občan

Jo celkem se ti povedla Smiling

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, Po, 2012-02-20 16:32 | Ninja už: 5490 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

takovou povídku sem vážně nečekala... ale byla skvělá! ^^

Obrázek uživatele Mullyda
Vložil Mullyda, So, 2012-01-14 19:47 | Ninja už: 5125 dní, Příspěvků: 328 | Autor je: Pěstitel rýže

Moc se ti to povedlo.

Oculum pro oculo, Dentum pro dente et Malum pro malo.
Me-ni wa me-o, Ha-ni wa ha-o to Aku-ni wa aku-o.
Oko za oko, Zub za zub a Zlo za zlo.

Obrázek uživatele Ket
Vložil Ket, Út, 2012-01-10 16:44 | Ninja už: 5686 dní, Příspěvků: 427 | Autor je: Prostý občan

Moc pěkně vylíčené emoce. Osobně si myslím, že vztahu Hanabi+Hinata je věnováno velice málo prostoru, v porovnání se vztahem třeba Itachi+Sasuke. Krásně zpracovaná myšlenka.
Máš 5* Smiling

Obrázek uživatele Faith
Vložil Faith, Út, 2012-01-10 16:41 | Ninja už: 5593 dní, Příspěvků: 225 | Autor je: Prostý občan

Hm, nerada takové věci říkám, ale překvapivě musím znovu souhlasit se "zlou" akai xD (Aww.. poslední dobou nějak často..)
Pár gramatických chybeček jsem si též všimla, ale nemá cenu to vypisovat.
Takže co? Námět je velmi zajímavý. Těch nevyužitých zajímavých osobností je tu habaděj. Což je opravdu škoda. Líbí se mi ta myšlenka a i tvůj styl psaní, velmi překvapivé Smiling
No a takovéhle konce prostě miluju ^^

  • Vím, že nic nevím.
  • Dokonalost je nudná.

Zůstat sám sebou ve světě, jenž se dnem i nocí pokouší udělat z tebe stejného člověka, jako jsou všichni ostatní: to je nejtěžší úkol, jaký si člověk může stanovit: úkol, který nikdy nekončí.
E. E. Cummings


Podmínkou koexistence jedince druho Homo sapiens a společenství druhu Canis lupus je sjednocení akustické signální soustavy.

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Út, 2012-01-10 20:40 | Ninja už: 5660 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

Pche... to znělo, jako kdyby ti vadilo souhlasit s mým úžasným názorem! Laughing out loud

Jo, a aby to nebyl jen tak nějakej spam, musím pochválit ještě jednu věc, na kterou jsem naposledy zapomenula; máš zajímavý konce. (Nebo aspoň ty dvě povídky měly Laughing out loud) Prostě přesně takový, že je to pravé vyvrcholení celé povídky. A tak to není vždy Smiling

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, St, 2012-01-11 00:36 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Díky moc! Takový konce se mi hrozně líbí a právě ony jsou v podstatě hnacím motorem celé povídky. (Vlastně za to může tvoje povídka Jako já, jejíž konec mě naprosto fascinoval Smiling )

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Út, 2012-01-10 19:07 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Díky! Já sama se zlou akai taky souhlasím, takže všechny výtky beru!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Dragonit
Vložil Dragonit, Út, 2012-01-10 16:10 | Ninja už: 4868 dní, Příspěvků: 93 | Autor je: Prostý občan

Upravdu skvělá FF, nemůžu se těch tvorb nabažit, musím si je vždy přečíst víckrát než jsem spokojená, proto píši Jen tak dál Laughing out loud

Lidičky komu se líbí mé povídky zde je můj blog, na kterém naleznete druhý díl Už dál nechci
http://takemydream.blog.cz/
Lidičky z Prahy a okolí, pokud si chcete pokecat i na fb, tak je tam teď mnou nově vytvořená skupina "Anime Praha", kde, doufám, se sejde super parta a pokud ano, myslím, že by bylo super udělat nějaké srazy v Praze.

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Po, 2012-01-09 22:22 | Ninja už: 5660 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač


Tak, to jsem si zahrála na zlou, a teď zase na hodnou. Protože mně se ta povídka líbila. Víš co? Podle mě ti "normální" povídky sluší o dost víc než romantika (nebo aspoň ta romantika,o kterou ses zatím snažila... no, jestli to pochopíš, tak nemusím říkat nic dalšího, a jestli ne, tak to neepochopíš ani po vysvětlení Eye-wink).
Takže piš dál, a hlavně takovýto ^^

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2012-01-09 22:58 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Zahlédla jsem jeden takový tvůj komentář, o tom, jak je to nefér, že i blbou Naruhina povídku si všichni přečtou a donebe vychválí a něco dobrýho ne.

Možná je to ode mě sprostý, ale to byl důvod, proč jsem tu Naruhina povídku napsala. Chtěla jsem si dokázat, že nejsem blázen, když si říkám: "Jak proboha mohl k tomuhle někdo napsat bezchybný!" A potvrdilo se. I když doufám, že ta povídka není přímo na spáchání sebevraždy, k své tvorbě bych ji nezařazovala. Protože už když jsem jí vymýšlela, věděla jsem, proč to píšu.

K té "zlé" části Laughing out loud moc děkuju! Chyby si opravím a kritiku opravdu potřebuju! Jen mi srazte hřebínek, třeba pak budu psát líp!
Ty podle tebe normální povídky jsou určitě lepší a vím na co narážíš. Jak říkám, když píšu něco takovýho, snažím se o nějakou myšlenku. Zkrátka aby to nebyla jen hromada textu o hromadě nesmyslů (I když to je stejně, že?) Takže v závěru naprosto souhlasím, díky za komentář a Pryč! se mi opravdu líbilo!

Uf! Jdu spát!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele povídkář
Vložil povídkář, St, 2012-01-11 03:36 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1554 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Nejdřív menší ot.


A teď k povídce. Čas není statický. Naopak, stále se hýbe. Dej tam třeba slovo jistota nebo tak nějak, ale to, cos použila ty je naprostá hloupost.
Naproti tomu konec se mi velmi líbil. Povídka má překvapit, ne se držet schématu.
V podstatě jsem ti neřekl nic nového, ale potřeboval jsem nějakou omáčku aby to nebyl úplný ot. Smiling

Ctyri roky, kocko.

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Ne, 2012-01-15 11:28 | Ninja už: 4955 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

K povídce... četla jsem ji už před pár dny, jen jsem nevěděla, co říct. Líbí se mi, že tvoje povídky - aspoň ty, co jsem četla - na rodzíl od spousty jiných dávají smysl. Ty konečné věty jim tak nějak nenásilně dodávají nádech té myšlenky, kvůli které to vzniklo... tohle neumí každý Smiling je to pocitovka a já mám pocitovky ráda. Docela milá. ^

A mimochodem - palec nahoru za tu "jistotu", zní to vážně líp než říkat, že čas je statický Eye-wink

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2012-01-15 16:49 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Díky moc! Je zajímavý, že ty závěrečný věty často vznikají později než to ostatní, ale když mě napadnou, vím, že tam nic jiného dát prostě nemůžu. Smiling No, doufejme, že tohle nebyla moje poslední povídka a ještě jednou díky za komentář!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, St, 2012-01-11 16:08 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Dík za vysvětlení, ale teď je mi to ještě méně jasné. Proč lidé chtějí povídky u nichž mohou předvídat dopředu? Vždyť takovou povídku pak téměř nemá cenu číst. Copak lidem dělá dobře, když uhodnou závěr?

Fajn, jistota zní dobře, dík! Mimochodem, co je to ot?

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele povídkář
Vložil povídkář, St, 2012-01-11 19:52 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1554 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Akorát zvýšení ega tím, že dokážou něco předvídat.

Ot je off topic.

Ctyri roky, kocko.

Obrázek uživatele Isilmee
Vložil Isilmee, Po, 2012-01-09 21:47 | Ninja už: 4970 dní, Příspěvků: 135 | Autor je: Prostý občan

zajímavý námět, dobrá postava a hezky zpracované téma. mi se to moc líbí Smiling

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2012-01-09 21:52 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Díky moc!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!