manga_preview
Boruto TBV 11

Sestřička, část druhá: Kvůli mně

„Jinchuuriki?“ opakovala Kushina po matce to neznámé slovo. Jeho výslovnost jí činila menší potíže, ale docela se jí líbilo; znělo to jako něco k jídlu nebo některé z těch kouzelně krásných míst, kam se chystali na prázdniny... jenže tohle vysvětlení vůbec nesedělo k výrazu v maminčině tváři.
„Co to je jinchuuriki, mami?“ zeptala se Momoko.
Miyu se přes stůl natáhla pro cukřenku a trochu nepřítomně si jí dobrou polovinu vysypala do klína.
„To nic,“ mávla rádoby lhostejně rukou, „to... jednou se to dozvíš, Kushino.“
„Důležité je,“ vmísil se do hovoru otec, když viděl, že obě děti otevírají pusu k dalším otázkám, „důležité je, že se budeme stěhovat.“
„Cože?!“ ozvaly se Momoko a Kushina unisono. Matka přikývla.
„Přestěhujeme se do Skryté Listové,“ vysvětlila jim, „je to jedna z Pěti velkých vesnic, takže... takže tam obě dostanete ten nejlepší výcvik. Nastoupíte tam na Akademii, stejně jako tehdy Inari, pamatujete si na něj?“
„To se uvidíme s Inarim?“ nadchla se okamžitě Kushina; ale Momoko, která matku celou dobu pozorně sledovala, jí z tváře vyčetla něco, co v ní vzbudilo pochybnosti. Všimla si, že i přes ten rádoby povzbudivý, bezstarostný úsměv se její prsty svírají okolo hrnku s čajem podivně křečovitě.
„Vypadá to, že venku před domem rozkvetla další sakura,“ nadhodil tatínek a šibalsky na děti zamrkal. Kushina se okamžitě vrhla k východu; její nedojedená snídaně zůstala ležet na stole.
„Počkej!“ zarazila ji šeptem Momoko, jakmile se za nimi zabouchly kuchyňské dveře. Kushina, nadšená představou nového zahradního přírůstku, se jí pokusila vysmeknout.
„Co je?“
Momoko, pravým uchem nalepená na škvíře pode dveřmi, jí gestem naznačila, aby byla zticha.

„... Zrovna Kushina,“ říkala právě Miyu v kuchyni. „Vždyť je ještě tak malá!“
„Jim na věku nezáleží,“ oponoval jí otcův hlas.
„Je jí teprve šest! Proboha, vždyť je to naše dítě, Ichiro, přece - já se nemůžu jen tak dívat, jak jí zničí život jen kvůli nějaké - “
„Miyu!“ přerušil ji otec. Pak, jako by si uvědomil svou vlastní prudkost, změnil tón hlasu v konejšivý. „Miyu, nemysli si, že já s tím souhlasím. Ale náš klan má se Skrytou Listovou dohodu, víš to stejně dobře, jako já... Jomei říkal, že Kushina je opravdu z celého klanu ta nejvhodnější. Její chakra - “
Chakra...“ vydechla Miyu bezmocně. „Jako by záleželo jenom na tom, co - “
„Ne! Ne... její chakra je opravdu silná, to je pravda. Ale, Miyu... to si vážně myslíš, že bych na to přistoupil, kdyby šlo jen o chakru? Kushina je... znáš ji přece stejně dobře jako já. Ta se tomu jenom zasměje, mávne rukou a bude stejná jako dřív...“
„Nesnaž se to zlehčovat, Ichiro!“
„Promiň. Celé se mi to za mák nelíbí, stejně jako tobě. Ale, víš... já věřím, že jestli v tomhle klanu existuje člověk schopný vyrovnat se s něčím takovým, je to právě Kushina!“
O pár vteřin později se z kuchyně ozval zvuk spěšných kroků. Momoko co nejrychleji odskočila ode dveří, vmáčkla se do koupelny a zavřela za sebou, jako by tam strávila celou dobu.
Teprve v tu chvíli si uvědomila, že její sestra s ní už dávno není.

***

Dveře do místnosti se tiše otevřely a dovnitř vběhla Momoko, následovaná oběma rodiči. Podivně ztichlá atmosféra toho domu ji znervózňovala: vzduch jako by tu byl naplněn očekáváním, napjatým očekáváním nebo snad předzvěstí blízké smrti.
„Kushi! Kushi, jsi v pořádku?“
Její sestřička neodpovídala. Měla nezvykle zarudlé oči, jinak ale vypadala stejně jako vždycky: na rtech jí dokonce hrál lehký, skoro až šibalský úsměv. Stará a svraštělá žena, sedící na posteli za ní, ji držela za rameno.
„Je připravená,“ sdělila šeptem rodičům, zatímco se Momoko snažila svou mladší sestřičku svědomitě opečovávat. Pak se usmála; a v jejích stařeckých očích nalezli takovou vyrovnanost a klid, až to i Miyu dokázalo na chvíli uklidnit.
„Nemusíte mít strach.“

Toho večera, když už obě ležely ve svém novém společném pokoji a sledovaly, jak se večerní Konoha za okny pomalu potápí do tmy, se do té chvíle nezvykle zamlklá Kushina znenadání šeptem ozvala.
„Momo? Spíš?“
„Ne,“ odtušila Momoko. Ještě si nezvykla na nové prostředí a usnout tady jí už pátý den činilo potíže.
„Já už vím, proč teď bydlíme tady, Momo,“ zašeptala Kushina. „Je to kvůli mně.“
„Kvůli tobě?“
„Chtějí ze mě udělat jinchuuriki,“ Kushině se při tom slově pořád trošku pletl jazyk, ale vyslovila ho s jistotou, jako by o něm teď věděla něco víc.
„A co to...“
„To znamená, že vezmou démona, kterého má v sobě babča Mito, a dají ho do mě a nechají ho u mě bydlet.“
„Teď si vymýšlíš!“ vyhrkla automaticky Momoko, přesvědčená, že je to jen další ze smyšlených Kushininých pohádek. „Vždyť ani nevíš, jestli démoni doopravdy existují. A vůbec, ta tvoje babča Mito, kdo to vlastně je?“
„Nevymýšlím si!“ prskla mladší; ale ne tím vzteklým tónem, kterým obvykle reagovala na odhalení svých výmyslů. Mluvila... vážně, jako by jí skutečně ublížilo, že jí Momoko nevěří. „Je to pravda pravdoucí, abys věděla! Démoni existují, tenhle se jmenuje Kyuubi a babča Mito už ho v sobě má víc než padesát let! A abys věděla, tak já ho v sobě vůbec mít nechci!“ Otočila se k sestřičce zády a zavrtala hlavu pod peřinu, přestože bylo příšerné vedro.
Nastalo ticho. Momoko ji v houstnoucí tmě nepřestávala pozorně sledovat.
„Takže si vážně nevymýšlíš?“ zeptala se po chvilce, „to proto jsi dneska u té staré paní brečela?“
„Babča Mito říkala, že ho do mě musí zapečetit, protože mám silnou cha... no, chakru, nebo tak něco,“ zahuhlala Kushina zpod přikrývky.
Chakra, víš, to je...“
„A taky říkala, že já ho zvládnu mít v sobě, i když je to taková hnusná obluda,“ nenechala ji mladší dokončit větu. „Prý mám v sobě něco, díky čemu budu silnější než on. Ale já nevím, co to je,“ přiznala nakonec zamyšleně.
Pak se pod peřinou ujištěně usmála, a kdyby ji v tu chvíli mohla Momoko vidět, přeneslo by se něco ze vší té pozitivní energie určitě i na ni.
„Ale když to říkala babča Mito, tak je to určitě pravda!“
Znělo to tak sebejistě, jako by nic na světě nemohlo ohrozit věrohodnost čehokoli, co kdy tahle záhadná babča Mito řekla. Kushina, ještě před malou chvílí tak tichá a roztěkaná, jako by najednou utvrdila sama sebe v nějaké vnitřní jistotě. Už zase byla zpátky ta zvláštní, nenapodobitelná atmosféra okolo ní, pro kterou ji Momoko tak obdivovala: atmosféra naprosté vyrovnanosti a pohody navzdory všemu. A přece ani to Momoko nedodalo potřebný klid... na rozdíl od své mladší sestřičky si totiž dobře pamatovala na rozhovor rodičů, který tajně vyslechla ještě tehdy doma ve Vířivé. Nedokázala zapomenout na maminčin hlas plný rozhořčení a strachu; a ten v její devítileté hlavě vyvolával jednu pochybnost za druhou.
Pár minut nato už Kushina spokojeně oddychovala, ponořená do světa snů. A ani následujícího rána, ani žádného dalšího dne se už k téhle noční rozmluvě nevracely. Stala se jejich malým-velkým tajemstvím, ukrytým hluboko v duši... a později také v podobě zlověstně vyhlížející pečeti okolo Kushinina pupíku.

***

„Nemusíš na mě pokaždé čekat, Momo,“ zamračila se Kushina a vzpurně si založila ruce na prsou.
Plácek před Akademií se topil v časném odpoledním slunci, když se studenti nižších ročníků vyhrnuli ven. Většina z nich se rozutekla všemi směry, užít si ještě před návratem domů ulic Listové, ale ona... no, na ni tu zase jednou čeká starší sestra.
„Mamka říkala, že na tebe mám dávat pozor,“ namítla umíněně Momoko.
„Vždyť už tu bydlíme skoro dva roky!“ dupla si mladší rozzuřeně. „A támhle na mě čeká Aiko, chceme jít trénovat se shurikenem!“
„Tak jí řekni, že se musíš nejdřív zeptat našich.“
Nemusíš mě hlídat, nikdo ti to nenařizuje...“
„Hej, Papričko!“
Ze školní brány teď vyběhl kluk přibližně stejného věku jako Kushina: docela milý blonďáček, ale popravdě - Momoko byla ve skrytu duše ráda, že ho Kushina nemůže vystát. Bylo na něm něco divného, čišela z něj nějaká zvláštní síla, která v ní vzbuzovala znepokojující pocit: možná proto, že jí nikdy nedokázala najít to správné jméno.
„Zase on,“ našpulila Kushina otráveně rty, „tak teda jo, jdeme domů, Momo...“
Ani na ni nečekala, otočila se na podpatku a než vyrazila směrem k rodinnému sídlu, ještě na Minata přes rameno vyplázla jazyk. Ten se na ni na oplátku zamračil, jiskřičky naděje v jeho očích ale neuhasly; právě naopak.
„Hm, teď jsem ti dobrá, co?“ zabručela nespokojeně Momoko, když svou mladší sestru konečně dohnala. „Normálně bys se mnou nešla, ale když se potřebuješ zbavit toho vlezky...“

Občas ji přepadal pocit, že se za celou tu dobu vůbec nic nezměnilo. Možná že Kushina už nebyla tak otravná jako dřív, možná že ona sama se teď cítí větší a dospělejší... možná že obě dvě sdílí jedno velké společné tajemství... ale její sestra, její zatracepená mladší sestra pořád tak tvrdošíjně odmítá uznat ji za svůj vzor. Tak trochu doufala, že až Kushina sama nastoupí na Akademi a uvidí, o kolik znalostí a schopností je ona, Momoko, doopravdy napřed, že by snad mohla... ale ne. Neudělalo to na ni žádný velký dojem dokonce ani tehdy, když Momoko hned první den ve škole přetrumfla celou třídu v klonovacích technikách. Marnost nad marnost, Kushina si žila svůj vlastní život; a čím byla starší, tím víc nesnášela, když jí do něj někdo jakkoli zasahoval.

Poznámky: 

Fajn. Z téhle kapitoly jsem to... tento tamto... rozpačitá. A teď vám hezky česky polopaticky vysvětlím, proč.

A konečně za páté: omlouvám se za zpoždění. Vypadá to, že autorka se dočasně ztratila na cestě životem (a ne, nedlela u Obitova hrobu). ^^
Díky za pozornost. Smiling

5
Průměr: 5 (15 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Út, 2016-07-26 16:08 | Ninja už: 5952 dní, Příspěvků: 2208 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Mise L: Někdy je prostě fajn vybočit a zkusit psát jinak. Popisy jsou super, přímá řeč taky, jedno bez druhého nefunguje tak, jak má. Smiling
Trochu s Momoko, jako nejstarší sourozenec, soucítím. Ale obě jsou milé, takové své. Je dobře, že jsi je nechala mluvit, krásně tak ožily. ^^
A páni, místa pro psaní jsou dost kreativní! V autě (buse, vlaku, metru) píšu často, ale to koupaliště a raft, to jsem ještě nezkoušela teda. Laughing out loud

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2012-04-08 18:02 | Ninja už: 4803 dní, Příspěvků: 2385 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

*odkašlání* Ano, Leeho samozřejmě někdo odvolal. Jako bych to netušila.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, Čt, 2011-11-17 15:04 | Ninja už: 5578 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

paráda! sem za přímou řeč ráda, koneckonců, občas to unaví poslouchat věčně jaký postavy sou jen zprostředkovaně, pomocí autora, občas to chce jejich vlastní akci = jejich kecy xD

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, St, 2011-08-17 14:23 | Ninja už: 5748 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

Hron... jak já bych se tam ráda vrátila Smiling (jen tak na okraj k bodu o chakre... naprosto nemůžu vystát český přepis, takže spíše bych "vraždila" za čakru... blé Laughing out loud)
A díl? Přímou řeč... mám ráda. Ráda čtu takové povídky (možná je to i proto, že já jsem nikdy přímou řeč psát neuměla a ani neumím Smiling).
...a tenhle díl jsem si přečetla taky ráda Smiling

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Zisi
Vložil Zisi, Po, 2011-08-22 10:22 | Ninja už: 5258 dní, Příspěvků: 205 | Autor je: Prostý občan

Čakra je ještě v pohodě, ale co takhle Učiha a nebo Kakaši? To je na zabití! -_-"

Povídka se mi neskutečně líbila, Momo je čím dál tím sympatičtější. No vážně, jsem zvědavá, jak to bude pokračovat! ^^

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Po, 2011-08-15 14:01 | Ninja už: 5932 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Pěkný... Moc pěkný... Vlastně fakt moc pěkný. Laughing out loud Takový... poutavý.
Moc přímé řeči? To mi nepřišlo... Chakra mi přijde (jako všem ostatním xD ) úplně normální. Kdybys napsala čakra, tak to ve mě asi hrkne. Když má autor svoje dílo rád, tak je to na tom díle znát a nejde ho potom nemít rád, takže to je jedině dobře.


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Po, 2011-08-22 21:52 | Ninja už: 5044 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Ólalá ;-)

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Po, 2011-08-15 11:24 | Ninja už: 5998 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Buď sobec, buď sobec! *-* Není na tom nic špatného. A když to říká spolupředsedkyně a spoluzakladatelka Asociace sobeckých spisovatelů (alias ASS), tak je to pravda. xD

Hele, k té dvojce... já v povídkách využívám výhradně slovo chakra a ne čakra - jsem na to zvyklá z anime. (Tedy, teď CNT používá český přepis, ale dřív tomu tak přece nebylo)
Takže kdybys to nenapsala, ani si něčeho... nepatřičného nevšimnu. Za nepatřičné to totiž ani nepovažuji.

K jedničce - cože to? Zase další věc, kterou by mě ani nenapadlo negativně komentovat. Já neberu povídky jako souhrn malých celků (= kapitol) - ale jako jeden velký celek. Někdy se víc mluví, jindy popisuje... tak to prostě je.
I když, tohle asi formuluji špatně, protože mi to vyznívá jako "ano, je to chyba, ale já jsem to ochotná přehlédnout, protože sleduji celek". Není to žádná chyba. Co je špatného na mnoha dialozích? Já je mám ráda!

Tahle kapitola byla... barevná. Ale o barvách se radši moc rozepisovat nebudu, lidi to obvykle pochopí trochu jinak, než jsem to myslela. xD

A obě sestřičky jsou mi velmi sympatické... jen tak dál, jen tak dál.
Protože.. k třetímu bodu: také ji mám ráda. Smiling

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Ne, 2011-08-14 23:27 | Ninja už: 5304 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Momoko je mi velice sympatická, TY ji popisuješ sympaticky. Je to krásné, a to natolik, že není v mých silách vyjádřit, jak se po přečtení téhle skvělé kapitoly cítím.
Jde vidět, že popisy - to je tvůj obor. Je to tak živě popsané, až mám pocit, jako bych na onom místě sama byla.
Chakra - neřeš to. Píšou to tak téměř všichni, alespoň drtivá většina a já patřím k nim. Jsou mi více k chuti originální názvy než ty počeštěné. A určitě nemluvím jen za sebe. Eye-wink
Těším se na další kapitolu. Smiling

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Ne, 2011-08-14 22:22 | Ninja už: 6129 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Jeeej, ty si splavovala Hron? Paráda ^^ Laughing out loud
Ale k poviedke... Zase niečo, čo ma potešilo Smiling A teším sa na ďalšie Smiling A hoc je to s Kush takto, Momo mám radšej Laughing out loud


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.