manga_preview
Boruto TBV 09

Dobré ráno!

Pondělí
Jsou dny, kdy se probudíte a nejradši byste se jen obrátili na druhý bok a znovu usnuli. A spali celý den, nevšímajíc si reality, okolí, ničeho - zkrátka zapomenuti, neexistující. Je tu jenom směska snů, polštář, deka, měkké teplo a pevně zavřené oči. Ráj.
Jsou dny, kdy si to můžeme dovolit. Jsou dny, kdy si to potřebujeme dovolit. Jsou dny, kdy si to dovolíme.
A… jsou dny, kdy přijde probuzení. Kdy musíme vstát z postele a vykročit do boje. Do života. Dny, kdy žijeme, kdy nemůžeme jen snít o životě, jaký bychom si bývali přáli. Dny, které spánek neoslepí.
Nemám rád tyhle dny. Znamenají pro mě jen další bolestivé čekání na noc. Další bezmoc… další… život? Život je jistě cenná věc a člověk by ho měl prožít naplno, jak se říká. Jenže někdy je zkrátka méně zraňující žít jen napůl. Život totiž není synonymum k radosti, víte?
Asi ano. Každý to teoreticky ví, i když ne každý dostal do vínku onu tíhu skutečného pochopení.
Otáčím se na druhý bok a… a…

Jsou dny, kdy se probudíme a první věc, kterou uděláme, je že si radostně pomyslíme – už je to tady, další den! Další den, kdy budeme dělat to, co máme tak rádi! Ať už je to… cokoliv, třeba práce – pokud máte takové štěstí jako já a můžete se věnovat tomu, co vás fakt baví. Nebo škola – ráda na ni vzpomínám, i když se to někomu zdá občas divný. Ale co, já Akademii milovala. Všichni tam totiž milovali mě. Byla jsem se svými dlouhými blond vlasy a modrýma očima vyhlášenou kráskou třídy.
Nebo třeba… ach, však vy víte. On. Váš On nebo Ona. Ti s velkým počátečním písmenem. Chi…
Máme schůzku a já mám dojem, že se mě chystá… i když to nechci zakřiknout. Ale co. Na tyhle věci já nevěřím.
Dneska prostě stojí za to žít!

Úterý
Dnes musím vstát. Možná bych mohl říci, že nenávidím každou vteřinou toho vstávání, protahování, oblékání, mytí… ale ona to není pravda. Už není moc věcí, které bych doopravdy, vášnivě nenáviděl. Spíš tak nějak… otupěle přijímám, co přichází – pokud se tomu zrovna nemůžu vyhnout. Není to úplná lhostejnost, ale nemám k ní daleko. Vím, že by mi to mělo dělat starosti. Ale nedokážu se k tomu přinutit – je to proti mému přesvědčení. City se nedají vynutit. Ani nenávist, ani radost, ani nic.
Nakonec… a co?
Pohlédnu na sebe do zrcadla, potupně šťastný, že ještě něco vidím, a zamykám za sebou dveře. Jde se do práce.

Dnes zůstávám v posteli déle. Nějak mi není dobře. Asi to bude tím jídlem včera, nezdálo se mi příliš čerstvé. Ale jen malinkatá skvrnka na jinak naprosto úžasném dni. Ne, nepožádal mě o ruku, ale… Dobře, asi jsem si to přála, a pořád si to přeju, ale… máme na to celý život, ne? Já ráda spěchám a chci všechno hned, ale kdo nemá takové malinkaté chybičky? Prostě zpomalím a užiju si každičkou vteřinu. To zní skvěle, no ne? Otočím se na druhý bok, ale nějak se mi nechce usnout… prostě mám spánku pro dnešek dost.
Asi si vezmu prášek a vstanu. Nehodlám zbytečně promrhat jediný den. Proč taky?
Vyrážím do práce…

Středa
Koupil jsem si nový polštář. Já vím, zní to hloupě a nedůležitě. Ale je tak dokonale pohodlný. Spí se v něm jako ve vatičce.
Zavírám oči a na tom rudočerném plátně zavřených víček se mi začíná odvíjet další vědomý sen. Další přemýšlení, další… snění za denního světla.
Občas si přeju, aby ten sen pokračoval i ve spánku. Ale poslední dobou si nějak své sny nepamatuju.
Usínám…

Dnešek stál za dvě věci. Nemůžu tomu uvěřit, po tom včerejšku…
Rozešli jsme se. Kvůli nějaký hnusný cuchtě s vlasy jako mop. Hodně používanej mop. Kráva bez mozku. Co si to vůbec dovoluje, debil jeden?! Mě, Ino! TU Ino!
Já… chtěla jsem… tak moc…
Když už si myslím, že ty odporný vzlyky ustanou, uvědomím si, že jejich odpornost je to poslední co by mě sakra mělo štvát, vzpomenu si na něj… a je to tu znova. Stýská se mi po něm a to jsem ho naposledy viděla… jenže to už nebyl můj.
A kdy vlastně byl?! Kdy mi začal lhát?
Pět hodin po půlnoci, o tisíce slz později…. Až pak vyčerpaně usí-

Čtvrtek
Dnes musím opět vstát. Automaticky jsem provedl ranní očistu a vyšel ze dveří. Nesnáším denní světlo. Moje oči si na tu prudkou záři nemohou znovu přivyknout. Ani jim nedávám příležitost. Léto. Neskutečně hloupé roční období. Nemám ho rád, stejně jako zimu. Světlo odrážející se od sněhu moje oči trápí téměř stejně jako letní slunce. Podzim a jaro jsou dobré věci. Žádné extrémy, ne, ty nemusím.
Extrémy v počasí, extrémy v životě. Už mě nezajímají. Už mě nezajímá ani život. Lež, Neji, teď neuvěřitelně lžeš. Aspoň si myslím, že lžu.
Mám problémy. A protože uznávám, že to jsou problémy… zkrátka, překážky nemohou ležet na cestě, která vás nezajímá, protože jinak to nejsou překážky, ale jenom věci ležící někde kdovíkde, které nikoho nezajímají. Chápete? To, co dělá překážku překážkou, je její otravnost. Otravuje mě. Otravují mě.
Život mě zajímá. Jenže to i film, co dávali včera v telce před spaním. A není to tak, že bych v něm hrál nebo se na něm nějak podílel, jestli chápete, co tím myslím.
Přicházím blíže k posteli a lehám si.
To nádherné slůvko – usínání…

Dneska asi nebudu schopná fungovat. Ale až se skoro stydím za to, že se mi skoro chce vstát a jít do práce. Možná by mě to rozptýlilo…
Vstávám, oblékám se, a jdu.
Po několika krokách se opírám o sousedovy dveře a vzlykám. Mlátím do nich pěstmi. Ani vlastně nevím, kdo tam bydlí, ale to je fuk.
Ani pořádně nevím, jak jsem se dostala domů.
Ten slaďoučký spánek…

Pátek
Jen co jsem včera usnul, někdo klepal. Bušil do těch dveří jako šílený. Zděšeně jsem se probral. Taková probuzení nesnáším.
Ale na tom nezáleží.
Přehodil jsem si půlku polštáře přes hlavu a spal.
Stejně jako dneska. Spím a spím…

Jen spím… a spím…
Probouzím se a znovu usínám. Už mě z toho spánku bolí hlava, ale nechce se mi zaboha vstát.
Až večer. Vstávám, celá malátná… ale najednou nějak pociťuju chuť vstát a jít pracovat. Žít. Je to šílený. Je to tak šílený, že té touze musím vyhovět.
Šílený.

Pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle. Pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle. Pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle. Pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle.

Pondělí
Podzim. Moje oblíbené období. Ne pro svou pochmurnost, kterou mu někteří přisuzují – a já sice chápu proč, ale nikdy jsem to tak necítil. Je to prostě jenom… část života, která přijde. Barevné listy, padající ve větru. Déšť. Trocha bláta. Vše zářící zlatem – ale je to zlato, které mě nebolí.
Moje oči už nejsou to, co bývaly. Poranil jsem si je v boji, nevratně. Nejsem schopen zapnout Byakugan. Doktor mi řekl, že mám nosit brýle. Hyuuga a brýle! Nikdy!
Koho zajímají dvě a půl dioptrie na jednom oku a jeden a čtvrt na druhém? Nevadí. Spát mohu i bez zraku.
Směšné, směšné.
Chce se mi spát… chci spát, ale už kráčím do práce.
Už tam jsem a není cesty zpět.
Pracovat…

Celé týdny jsem byla v jednom kole. Už se cítím skvěle. Možná je na to příliš brzy, ale… no co. Chlapů na světě je! A lepších. I když… ne. Dost! Usměju se na sebe do zrcadla, vlasy perfektně upravené, trocha lesku… možná trochu upravit ty řasy… možná bych si měla nechat udělat ofinu. Jasně, hned po práci letím do salonu. Život je prostě super věc, jenom se musí umět žít!
Spokojeně vycházím z bytu, usmívajíc se.
Babí léto je nádherné období.

Úterý, středa, čtvrtek, pátek.

Sobota
Nic zajímavého, nikdy nic zajímavého. Dneska je to rok od mého posledního boje. Osudového. Tři sta šedesát pět dní…
Většinu jsem prospal. A nelituji toho. Ani z toho nemám radost.
Prostě nic.
Dneska jsem dostal novou pracovní nabídku. S tím, kdo jsem teď, nemám moc šancí. Nemůžu si vybírat. Od rodiny jsem odešel, nedokázal jsem se na ně dívat stejně jako kdysi. Oni měli stejný problém.
Trochu mě to zajímá, ale… je šest večer. Možná už je čas jít spát…
Usínám a už na nic nemyslím.

Novej spolupracovník. To zní zajímavě. Prý mladý a hezký, což zní ještě líp. Třeba je zrovna on můj osudový muž.
Chi… však já se o to už postarám, aby byl. Od Rena uplynula už zatraceně dlouhá doba…
Podivně zní akorát ty zvěsti, že to má být někdo, koho znám. Kdo podobně jako já nedávno odešel z Konohy. Jsem tu už pár let, takže… odešel až po mně? Ne že by mě snad napadlo, že by to mohl být Sasuke. To vůbec. To je směšné.
Ale… těším se. Jsem nedočkavá!
No tak, noci, skonči už! A další dni, koukej být jako blesk! Ať už je pondělí.
Netrpělivě se převaluji v posteli.

Neděle
Vycházím z domu. Chci na čerstvý vzduch. Ta myšlenka mě napadla, hned jak jsem se probudil. Napadlo mě, že je to vzácná věc – chci říct, moc věcí mě za poslední rok nezaujalo. Ne, když jsem přišel na to, že co bych doopravdy chtěl… už nikdy mít nebudu. Zlatý oči, jak se říká. Já toužil po bílých.
Moc mě nerozrušilo ani tohle, ale racionálně jsem si řekl, že snít mohu i za chůze. Že je to dobrá věc. Donutil jsem se vstát. Vydal jsem se na procházku.
Podzim je nádherný.
Vyšel jsem z venkovních dveří, ušel pár metrů a srazil se s vysokou blondýnkou.
„Kam koukáš?“ říkám jí, jak cítím, jak mi na hlavě naskakuje boule.
Omluví se, ale já jen netrpělivě ucedím, že už ji stejně pravděpodobně nikdy nepotkám, tak ať se neobtěžuje. Něco zamumlá, jako že třeba ano. Trochu překvapeným tónem, ale… slyším tam i pobavenost. A vítězství. Jako by našla něco, co hledala. Je snad šílená? Dost pochybuji, že bychom se ještě někdy setkali.
Nepřemýšlím nad tím. Jdu dál. A dál a dál.
Něco na mě volá. Skoro mě to pobaví. Jak naivní děvče. Tohle není malá vesnička, ale velké město.

Takže Neji? Třeba je to on…
Najednou se rozhodnu. Zavolám na něj, že moji omluvu bude muset přijmout, pokud se ještě někdy setkáme.
Nijak nereaguje, jenom jde dál. Ale o to já se už postarám. To si piš, že se setkáme…
Cítím to příjemné vzrušení, které přichází před skvělým dnem. Miluju očekávání.

Pondělí
Vstávám. Vůbec se mi nechce. Nejraději bych spal dál…
Ale dneska musím.
Oblékám se. Jenom další rutina. Čistím si zuby. Češu se. Myju si obličej. Další věci.
Vycházím… ještě slyším, jak zavržou dveře mého souseda. Kdo to vůbec je?
Koho to nakonec zajímá…

Vstávám. Vůbec jsem nemohla dospat. Nejradši bych celou noc… urychlila, kdyby to šlo.
Dneska to bude stát za to.
Oblékám se. Snažím se, aby mi to slušelo. Ale nijak nápadně, samozřejmě! Chi...
Vyrážím.
Už jsem tam. A… srdce mi buší čím dál rychleji.

Teď
Mladá žena otevírá dveře. Pobavení a zároveň očekávání, možná trocha studu – to vše nutí její ruku, aby se trochu zatřásla, když za sebou dveře opět zavírá.
Mladý muž slyší zvuk a otáčí se. Je mu trochu povědomá… když mu to dojde. Dokonce si uvědomí, že zná i její jméno. Yamanaka Ino. O rok mladší kunoichi z Konohy. Bývalá kunoichi, přesněji řečeno. Kdysi odešla kvůli nějakému muži. Kde je mu dnes konec?
Ale nejen to. Jak si toho mohl nevšimnout?
Je to ta žena ze včerejška.
Závan opravdového zájmu mu projde celým tělem, donutí ho zapomenout na bezvýznamné detaily, jako třeba že určitě věděla, že se setkají, takže ta včerejší výzva byla vlastně podvod.
No a? Nakonec ji nepřijal, tak co.
A co teď?
Teď… napadne ho zvláštní myšlenka. Šílená. Živá. Hlavně živá.
On se té příležitosti chopí.

Omluva se přijímá.“

4.88889
Průměr: 4.9 (18 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2011-11-20 16:37 | Ninja už: 5655 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Poslední dny, poslední týdny jsem si připadala jako Neji. Měl úplně stejné myšlenky jako já. Pak se to nakonec zlomilo, stejně jako u něho, já jen spíš volám: "Život se přijímá!" A tak díky za připomenutí, nettiex, a díky za to, že tu pořád jsi a píšeš. Četla jsem ji už v srpnu, ale tenkrát jsem ji nedokázala pořádně ocenit. Teď už ji chápu do posledního slova.
V komentáři jsi napsala, že to byla čistá pocitovka. Ta člověku nejvíc uleví, že?
A ještě musím připsat: Doufám, že nebyla poslední. Určitě nebyla. Jen ne na takovou dobu, jako se odmlčeli někteří.
Krásnou neděli, když už jsme u těch dní Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Po, 2011-08-29 18:17 | Ninja už: 5535 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

S hrůzou sem si uvědomila že vůbec nevim jak tuhle jednorázovku okomentovat tak abych se pak za dýlku svýho příspěvku nemusela stydět takže mě na chvilku napadlo že se vyjadřovat nebudu, ae tak pěkný jednorázovce - která mi navíc zvedla věčně skleslou náladu - bych to udělat nemohla protože je to po dlouhý době něco co mě fakt bavilo číst a co na mě taky velmi zapůsobilo, skoro se stydim že sem to našla až teď. xD Chtělo by to víc takových povídek. ^^
Mimochodem tahleta Ino mě mile překvapila protože mi vůbec nešla na nervy. xD *až mě trochu hryzlo svědomí že z ní ve svý povídce dělám takovou kozu xD*
No takže ještě jednou - skvělá práce. ^^

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, St, 2011-08-24 13:49 | Ninja už: 5912 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Ach jo. Upřímně řečeno, lámala jsem si hlavu, jak odpovědět, ale... nic mě nenapadalo. Nejlepší by bylo asi být prostě zticha - jako bych něco takového dokázala.

Tohle byla čistá pocitovka. Otevřít Word a psát. A ty se komentují dost těžce, když si nechcete z povídky dělat deníček. Laughing out loud

Tak jen... těm, kterým se líbilo - jsem moc ráda. A přiznám se, že spousta z vás mě svou přítomností tady dost překvapila... mile překvapila.
Děkuju, děkuju všem. Smiling
S velkým úsměvem na tváři.

Obrázek uživatele Dragonit
Vložil Dragonit, St, 2011-08-17 10:30 | Ninja už: 4870 dní, Příspěvků: 93 | Autor je: Prostý občan

Unášející, fantastické a prostě úžasné a ten začátek byl snad úplně nejlepší. Fakt dost dobrý.

Lidičky komu se líbí mé povídky zde je můj blog, na kterém naleznete druhý díl Už dál nechci
http://takemydream.blog.cz/
Lidičky z Prahy a okolí, pokud si chcete pokecat i na fb, tak je tam teď mnou nově vytvořená skupina "Anime Praha", kde, doufám, se sejde super parta a pokud ano, myslím, že by bylo super udělat nějaké srazy v Praze.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Út, 2011-10-18 18:07 | Ninja už: 5912 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

No... LOL. xD

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Ne, 2011-08-14 14:23 | Ninja už: 5846 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Poslední dobou jsem neměla chuť nic dělat, ale myslím, že to už teď nehrozí. Smiling Díky nettie Smiling Za chuť něco dělat i za ten krásnej literární výtvor.


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele Kamie
Vložil Kamie, Pá, 2011-08-12 23:58 | Ninja už: 5735 dní, Příspěvků: 761 | Autor je: Prostý občan

V oblíbených a ještě dlouho na ni nezapomenu. Protože zrovna teď se tak trochu cítím jako Ino po rozchodu s Renem... Ale musím ti říct, že se mi to strašně líbí, po dlouhé době čtu něco od tebe a jsem nadšená, děkuju Smiling

Protože mi většinou zabijí postavy, které si oblíbím, tak už to nedělám. Ale Utakata byl prostě fešák!Laughing out loud

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Pá, 2011-08-12 15:28 | Ninja už: 4958 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Mám ten nejširší úsměv na tváři... a to jsem to četla s hlavou téměř položenou na klávesnici a se sirkama v očích. Smiling
Teď jdu spát. Ale ne s potáborovou nostalgií! S úsměvem! Děkuju!
A ještě jednou: Smiling !

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Shinjiku
Vložil Shinjiku, Pá, 2011-08-12 14:13 | Ninja už: 5345 dní, Příspěvků: 446 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Konečně nějaká jednorázovka se skvělým nápadem a zpracováním. Radost číst, díky moc. Smiling

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Čt, 2011-08-11 23:39 | Ninja už: 6043 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Takéto veci mám rada Laughing out loud originálne, zmätené, zamilované, trpké, radostné, náhodné, proste všetko je v nich Laughing out loud A ešte sa to taaaak perfektne číta ^^


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Čt, 2011-08-11 21:06 | Ninja už: 5218 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Lhala bych, kdybych tvrdila, že mě to nezmátlo. Ale bylo to skvělé, poutavé. A Neji s Ino... proč ne? Laughing out loud
Asi se při vstávání cítím jako Neji. Vlastně jsem si napřed myslela, že je řeč o Shikamarovi, ale toho jsem se pustila, protože tam nebylo slovo "otrava". Eye-wink
Nádherné.

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Mish
Vložil Mish, Čt, 2011-08-11 20:52 | Ninja už: 5111 dní, Příspěvků: 617 | Autor je: Recepční v lázních

Wow, je to nádherný! Laughing out loud ... Takhle dokážeš psát snad jen ty. Eye-wink Smiling

We live alone, we die alone. Everything else is just an illusion. (Orson Welles)

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Čt, 2011-08-11 20:35 | Ninja už: 5938 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Konečně povídka, kterou s radostí čtu a s ještě větší radostí vydávám. Skvělý nápad, čtivé podání, zajímavý pairing. A to všechno společně lahodí čtenářovu oku i mysli. Smiling Díky, nettie, že tě tu máme a že pro nás stále píšeš. Smiling

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie