manga_preview
Boruto TBV 08

Arigatou 54-55 - SPECIÁL "Kapitulace" "Deja vu"

Kapitulace:

Jako žlutý blesk z čistého nebe, v obláčku kouře, objevil se Naruto se svým ultimátním jutsu, sotva pouhé dva centimetry za Izumi.
Teď už nemá šanci se vyhnout!“ zamračil se Naruto.
Do zásahu svého cíle Narutovu Rasenganu nezbývala snad ani desetina vteřiny, přesto však všem přítomným opětovně ztuhla krev v žilách. Izumi se na patě otočila a chytila Narotovo zápěstí, takže Rasengan zbytečně rotoval na jeho ruce, dokud Naruto překvapením nepolevil v koncentraci a chakra z jeho ruky, jako miniaturní modré tornádo, rozptýlila se do okolí.
Její uhlově černé vlasy začaly divoce hrát do větru. A v tu chvíli si to Naruto, celý rozlámaný z předchozích bojů, uvědomil. Nepřítel, kterému teď stál tváří v tvář, nepřítel, který byl schopen zareagovat včas na desetinu vteřiny trvající okamžik – byla Tajineho pokojská, Izumi.
„Konečně tě zas vidím, Naruto-chan,“ usmála se mile Izumi a zahleděla se Narutovi zpříma do očí.
„I-Izumi…? Co to…?“ vykoktal ze sebe po chvíli Naruto.
Stále tomu nemohl zcela uvěřit. Ta milá dívenka, která se něho usmívala na chodbách Tajineho zámku, byla teď ta, proti které Naruto stál v souboji na život a na smrt. Byla ninja. Byla posledním členem Ryouyou. Byla schopna tak ohavného činu, jaký tady předvedla. Ale co bylo nejpodstatnější… byla Uchiha.
Jejich tváře byly od sebe jen decimetr nebo dva a hleděli si navzájem do očí. Naruto ji viděl jasně. Rudá záře Sharinganu, dominující na její temné tváři.
„Víš… Naruto…“ začala pomalu Izumi, přičemž modrookému ninjovi stále zpříma hleděla do očí, „chtěla jsem tě ještě před koncem vidět,“ pousmála se.
Až na krvavou skvrnu na její tváři, vypadala teď dívenka docela roztomile. Pomalu, začala se Izumi přibližovat k Narutovu obličeji.
Naruto se chtěl pohnout, ale stál jako přikovaný. Jestli ho Izumi spoutala svou chakrou, když ho chytila za ruku, nebo byl prostě jen šokován všemi těmi zvraty, jež se v poslední minutě odehrály, nevěděl. Jediné co věděl, bylo, že tady stojí na předměstí hlavního města Země Kopců tváří v tvář nejhorší a nejspíš i nejkrásnější tamní vražedkyni, a že se nemůže hýbat.
A že se Izuminy rty stále pohybují a přibližují.
„…tak mi pověz, Naruto-chan… taky…“ jejich rty od sebe byly už sotva dva centimetry…
„…jsi mě chtěl před koncem…“ centimetr…
„…ještě…“ její poslední slova už šeptala tak potichu, že i Naruto musel napínat uši, aby je slyšel.
„…naposledy…“
…s posledním slovem už Naruto ucítil Izuminy rty, jak ho s každou vyslovenou slabikou lehce hladí. Ještě poslední slovo, až se nakonec nukenininy rty pevně přitiskly k Narutovým a oba ninjové skončili v dlouhém polibku.
„…vidět?“
Izumi zavřela oči. Naruto, nemohouc se hýbat, udělal totéž.
Ještě před několika týdny si snad přesně tohle přál, sladký polibek od Izumi. Teď ale ne, ne po tom, co uviděl, když na předměstí dorazil. Všechna ta mrtvá těla, těla osob, které znal a které miloval. A to všechno udělala ona!
A přesto… nemohl Naruto otevřít oči. Izuminy rty chutnaly tak sladce, že nemohl přestat. Jen tam stál a líbal ji.
„Naruto!“ ozval se výkřik jakoby odněkud z dálky.
Naruta však ihned probral.
To není možné!“ pomyslel si.
Okamžitě se odtrhl od Izumi, odskočil dozadu a divoce se rozhlížel, hledaje odkud ten hlas přišel. Izumi pomalu přiotevřela krvavě zbarvené oči.
„Není slušné rušit dva v takovou chvíli…“
Její další slova Naruta probodly jako dýka…
„…Sasuke-chan.“
Naruto se dramaticky otočil. Bílá hadí hlava, která Sasukeho postavu dosud zakrývala, se zvedla a na chvíli přestala útočit, aby Naruto spatřil člověka, jehož hledání zasvětil už nějaký ten čas.
„Sasuke!“ vykřikl Naruto.
V ten okamžik se bílý had znovu pustil do zuřivého útoku. Naruto chytil druhý dech (vlastně spíš už pátý, ale to zní blbě xD). Otočil se, složil v ruce pečeť pro Kage Bunshin a připravil se na boj s Izumi – a vlastně možná poslední boj tady, v Zemi Kopců.
Chtěl se už vrátit domů a měl to teď na dosah ruky. Zformoval si v obou rukách Rasengany a vyrazil kupředu.
Bábi Tsunade…
Izumi se zlověstně usmála….
Konohamaru…
Přikrčila nohy v očekávání útoku….
Zvrhlý poustevníku…
Vyndala ze zadní kapsy kunai…
Mistře Kakashi…
Napřáhla se k obranému výpadu…
„Izumi…“ zašeptal Naruto.
Kunoichi se podivila.
„…tohle je konec.“
S posledním slovem se Naruto i s oběma Rasengany rozplynul v obláček kouře.
Za mnou!“ došlo Izumi.
Ve zlomku vteřiny se znovu otočila na patě, jednou rukou chytila Naruta za levé zápěstí a druhou mu kunaiem probodla druhé. Narutova tvář se zkřivila bolestí a oba jeho Rasengany znovu zmizely v malých modrých chakrových tornádech.
Přesto všechno však Naruto našel sílu se usmát.
Než si Izumi stačila uvědomit, co se děje, bylo pozdě. Dokonce i s její rychlostí. Ozvalo se kvílení tisíců blesků a rána, jak zasáhly svůj cíl.
Izumi se chvíli ani nepohnula, až nakonec pomalu sklonila pohled. Krvavá rána od Chidori prošla přímo skrz její žaludek. Když promluvila, z pusy jí začal vytékat pramínek krve.
„Jak jste…“ její slova byla velmi tichá.
Mangekyou Sharingan v jejích očích pomalu začal mizet, dokud z ní na pohled nebyla zase jen nevinná pokojská. Narutovy vhrkly do očí slzy, když znovu spatřil Izuminy oči v jejich přirozené barvě. V barvě, se kterou se dívka narodila. A v barvě tak temné, že si v nich Naruto mohl utopit.
„Četla jsem vaše myšlenky… tak kdy jste…?“ opakovala Izumi zmateně z posledních sil.
„Opravdu zkušení ninjové… si nemusejí navzájem číst myšlenky, aby pochopili…“
Izumi otočila hlavu k Sasukemu.
„Chápu…“ zašeptala.
„Takže sis konečně našel přítele… Sasuke… -chan…“
Sasuke sebou lehce trhnul, když k němu nukeninka natáhla ruku. Lehce ho jen pohladila po tváři, přičemž mu na ní zanechala krvavou stopu. Chvíli na to její ruka sklouzla a její bezedně černé oči zhasly docela. Mocný Susanoo vydal dlouhý, bolestivý skřek a shořel na popel, následován osmi bílými hady.
Narutovy se po tvářích začaly valit slzy. Po chvíli se obrátil k Sasukemu. Druhý ninja s kamennou tváří odvrátil pohled.
„Nic neříkej,“ upozornil ho.
Blonďatý ninja se znovu podíval na bezvládné tělo Izumi.
Ještě před chvílí žila. Naruto ji znovu viděl jako tu mladou krásnou pokojskou z Tajineho panství. A teď je mrtvá. Země pod ní byla zkalena její krví. Oči měla stále otevřené.
A ať už však byly poslední sekundy jejího života jakékoli, měla Izumi Uchiha na rtech letmý úsměv a v očích se jí leskly slzy. Nikdo z přítomných přesně nevěděl, co zapříčinilo, že se Izumi dokázala i s propáleným žaludkem usmívat, avšak jedna myšlenka všechny přítomné ninji spojovala…
„Vy… vyhráli jsme?“ zeptal se Lee.
Gaara jen lehce zakroutil hlavou.
„Ten poslední útok,“ řekl potichu, „netvářila se překvapeně, když poprvé uslyšela Chidori. Měla čas ten útok odvrátit.“
…ať to totiž bylo cokoli, byla ochotna kvůli tomu zemřít.

A zatímco jeden Sharingan nadobro zhasnul… jiný se rozsvítil. Po Tajineho tváři přelétl jedovatý úšklebek.
„Chtěl si její tělo, že?“ ozval se najednou neznámý, chraplavě znějící hlas.
Feudální pán Země Kopců se klidně otočil, aby stanul tváří v tvář vysokému ninjovi s bledou tváří, dlouhými černými vlasy a hadími oči. Nijak to s ním však nehnulo.
„Buď zdráv, Orochimaru,“ poznamenal po chvíli ticha, načež ještě dodal: „myslel jsem si, že tě tu potkám, po tom, co jsem tu viděl mladého Uchihu,“ nepatrně kývnul hlavou směrem k Sasukemu.
„To mě nepřekvapuje,“ pousmál se Orochimaru, „nakonec – to ty jsi mě naučil techniku reinkarnace. Ty, můj starší bratr.“
Tajineho úšklebek se změnil. Byl spíš než jedovatý, arogantní, podobný, jaký na tváři často míval Rhonoki.
„A co teď?“ zeptal se po chvíli, „přišel jsi mě zabít? Vzít si i moje tělo?“
Orochimaru vydal jakýsi zvuk, který zjevně měl být smíchem.
„Mě čeká tělo Uchihy. Nemám v úmyslu tě zabít. Chtěl jsem jen mít své budoucí tělo pod dohledem, když se Sasuke-kun rozhodl vydat se za svou sestřenkou. Tak proč tě nepozdravit, když už jsem v tom. Jak už je to dlouho?“
„Nepočítám čas v letech, Orochimaru,“ odsekl Tajine a opět obrátil svou pozornost na pozůstatek boje Naruta a Izumi.
„Jak jsi mě vlastně v tomhle těle poznal?“ nedalo Tajinemu se nezepat.
„Asi tě stále, i po těch letech, poznám. Nebyl snad ten chudák snadný cíl? Bez obrany, tady, na svém zámku, zatímco na předměstí probíhal ten masakr? A přitom se jednalo o tak kvalitní tělo,“ poznamenal Orochimaru, prohlížeje si Tajineho od hlavy k patě.
„Trochu ti to štěstí závidím, abych byl upřímný… Hebimaru.“
Hebimaru se opětovně ušklíbnul.
„Tak to vypadá,“ poznamenal, „že mise pro ninji z Listové a z Písečné, nedopadla zrovna úspěšně. Všichni, kteří měli zůstat naživu, jsou teď už mrtví. Včetně feudálního pána.“
„Co budeš teď dělat?“ zeptal se Orochimaru, „vrátíš se semnou?“
Hebimaru však jen zavrtěl hlavou. Jeho poslední slova doprovázel jedovatý smích obou hadích bratrů.
„Půjdu teď po svých. Vypadá to, že tady jsem neuspěl. Zmizím tedy… ale udeřím znovu… jindy… jako feudální pán Země Kopců.“
Konec padesáté čtvrté části.

Deja vu:

Sasuke se ušklíbl. Vypadalo to, jakoby sám uznal, že jeho práce v Zemi Kopců již skončila. Příštím, a Sasuke nepochybně doufal, že i posledním cílem, se měl stát jeho bratr.
„Příště už to bude jen mezi mnou a Itachim,“ poznamenal nukenin chladně, dívaje se přitom Narutovi do tváře.
„Doufám, že tam se mi do cesty plést nebudeš.“
S posledním slovem se Uchiha otočil a jediným výskokem zmizel na cestě zpět do Země Rýžových polí.
Narutem jakoby v tu chvíli projel blesk. Mohlo se to snad stát znovu? Mohlm mu Sasuke opětovně proklouznout mezi prsty?
„Ne!“ vykřikl ninja rozhodně.
Sebral ty nejposlednější zbytky sil, které mu ještě zůstaly v končetinách, a vydal se za svým starým přítelem.
„Naruto!“ křičeli na něj ostatní, „to ne! Stůj!“ přesto však všichni dobře věděli, že stejně tak účinné by bylo křičet do betonové stěny, obestavěné kolem Vesnice skryté v listí.

Už pěkně dlouho čekal na tuhle chvíli. Dlouhé měsíce se ztrácely v čase, dlouhé měsíce, kdy marně doufal, že se to stane. A teď se to konečně stalo. A k jeho zděšení ten obrázek vypadal stejně, jako před lety. Z noční oblohy nad nimi začaly padat kapky a jen pár sekund na to začala hrozná průtrž mračen. Pak dokonce začaly šlehat i blesky, a hromy řvaly natolik, že účastníci dole v údolí se navzájem téměř neslyšeli.
„Na tohle jsi čekal, ne?“
„Ale takhle to nemělo dopadnout!“
„Ne, Naruto, pleteš se. Protože přesně takhle to mělo dopadnout! Už před lety!“
Nebe ozářil další ohromný blesk, načež navázal uši-drásající hrom. Naruto sklopil pohled.
„Tak tohle si myslíš?“ zeptal se, načež hlavu opět zvedl a zařval: „Myslíš si, že takhle to má dopadnout?! Že jeden z nás má zemřít?! Takhle to chceš?! Co?! Sasuke?!“
Na okamžik se rozhostilo ticho. Dokonce i zatažená obloha nesesílala žádné blesky, ani je nerušily žádné hromy.
„Naruto…,“ začal Sasuke, „ty jsi pořád jako dítě.“
Po těchto slovech Sasuke aktivoval své nejlepší jutsu: chidori po celém těle. Naruto tomu nemohl uvěřit. Po tak dlouhé době to tak dopadá znovu. Ale nemá jinou možnost. Udělal jeden stínový klon, který mu v pravé ruce začal formovat rasengan, načež hned zmizel.
„Sasuke… opravdu to tak musí dopadnout znovu?“ zeptal se.
Sasuke jen s chladnou tváří odpověděl: „Tak dlouhá doba a ty jsi vážně pořád stejný,“ dál už nečekal na nic a vyskočil proti Narutovi, který udělal to samé. Znovu letěli proti sobě s tím, že jeden z nich to možná nepřežije. Blížili se k sobě. Už to nešlo zastavit. Už jen pár sekund…
„Chidori!“ „Rasengan!“ ozvalo se naráz a Narutovy a Sasukeho ohromné síly se znovu střetly.
I přes fakt, že byl Naruto těžce vyčerpán ze všech předcházejících bojů, věřil, že dokáže Sasukeho svou silou porazit. Nukenin mu však udělal čáru přes rozpočet. Uchiha Sasuke byl mnohem silnější, než jak si ho Naruto pamatoval.
…a boj tak spěl k brzkému nevyhnutelnému konci.
Co všechno tě Orochimaru naučil, Sasuke? Co to z tebe udělal?“ ptal se Naruto sám sebe.
A Sasuke, beze čtení jeho myšlenek, jakoby četl přímo z Narutových očí, odpověděl: „lepšího ninju. Jsem prostě silnější, Naruto.“
Se Sasukeho posledním slovem se Narutovy už nadobro zatmělo před očima. Jeho Rasengan se rozplynul a Chidori jej pohltilo. Poslední, co si ještě Naruto stačil uvědomit, že padá. Padal dolů, do propasti, až nápadně podobné Údolí Konce.
A tak se jeho minulost zopakovala. Od samého začátku, do samého konce. Poražen stejným ninjou a stejným jutsu, jen o několik let později.
Byla vůbec šance, že by to Naruto dokázal přežít? Jestli ano, mohl za ni děkovat bohu. Ještě si stihl uvědomit bolestivý dopad a pak už nic…

Sakura zrovna s neutrálním výrazem ve tváři zavazovala nohu nějakému zraněnému ninjovi.
„Sakuro-san! Prosím, dones mi ještě nějaké léky na bolest,“ ozval se najednou hlas z opačné strany místnosti.
Kunoichi se otočila a zamířila k raněnému se slovy: „hned tam budu!“
„Sakuro, moje rána začala znovu krvácet!“ ozvalo se zase odjinud.
Haruno Sakura se opět jen otočila a zamířila do dalšího rohu místnosti.
Ninja, kterému před chvílí obvazovala zraněnou nohu, pootevřel oči. A až teď si něco uvědomil.
„Nemůžu hýbat rukou!“
„Stále mě bolí hlava,“
„Začalo to zase krvácet!“

…přesto všechno Sakura běhala od jednoho rohu místnosti ke druhému s matným úsměvem na tváři.
„Sakuro…“ ozval se velmi potichu onen raněný ninja, „proč se směješ?“
S jeho slovy jakoby se v místnosti zastavil čas. Všichni přítomní se dívali právě na něj.
„Naruto!“ vykřikla radostně Sakura a se slzami v očích ninju objala.
„Au! Noha! A ruka! To bolí! Sakuro-chaaan!“
Když ho Sakura konečně přestala objímat, měl Naruto možnost se pořádně rozhlédnout.
„Neji!“ vykřikl radostně, když zaregistroval relativně zdravého Hyuugu, ležícího na posteli vedle Naruta.
A to nemělo být všechno. Z Listové tam teď leželi všichni. Všichni ninjové, kteří byli, i nebyli na misi zraněni a přežili. A dokonce ani to nemělo být všechno. Teď už Naruto věděl, proč Sakura a ostatní měli důvod usmívat se. A když si to i on uvědomil, rozzářil se i na jeho ústech široký, zubatý úsměv.
Jakoby jej noha už nebolela, vstal hyperaktivní ninja ze své postele a dokulhal k oknu.
„Naruto! Musíš být v klidu! Utrpěl jsi vážná zranění!“
Ale Naruto ji neposlouchal.
„Listová! Jak jsme se dostali zpět do Listové?“ zaradoval se.
„Byl jsi mimo pěkně dlouho,“ poznamenal Shino.
„Tsunade-sama byla pěkně naštvaná, když slyšela o naší misi. Vypadá to, že jsme selhali, ale alespoň se nám podařilo předejít občanské válce, které se Tajine-sama tolik bál. Když však slyšela o tvém stavu a o ztrátách, byla ráda, že to nedopadlo hůř,“ poznamenala Sakura.
„Našel se Tajine, po tom všem?“ zeptal se Naruto.
Sakura jednou rázně kývla.
„Vypadá to, že se nakonec celou dobu schovával někde ve svém sídle a pozoroval vše svým Byakuganem. Fuuzaki a Aiko byli rádi, když se doslechli, že je v pořádku. Hned, jak to šlo, si s nimi chtěl promluvit o samotě ve své komnatě. Jen jsme se s nimi rozloučili a vyrazili zpět do Listové.“
Naruto kývnul, jakože chápe.
„A ještě něco, Naruto…“
Blonďatý ninja se obrátil od okna, kde právě dole na ulici pozoroval Konohamara, dovádějícího na ulici se svými kamaráday, a podíval se Sakuře do očí.
„Co?“
Sakura se na chvíli odmlčela, až Narutovy při té odmlce přeběhl mráz po zádech.
„Když jsme tě dole v tom údolí našli… tvoje rány… byly ošetřené.“
Naruovy se blýsklo v očích.
„Naruto…“ oslovila jej starostlivě Sakura, avšak ji blonďatý ninja umlčel zdvihnutím ruky.
Nahlas nic neříkal, avšak v duchu věděl, co přesně se tenkrát v tom údolí stalo.
Sasuke… arigatou…
Konec poslední části.

Poznámky: 

Doslov:

Tak a je to za námi! Smiling
Upřímně jsem rád, že jsem Arigatou stihnul ukončit ještě před jeho druhými narozeninami, které, jestli to někoho zajímá, se poněkud opět blíží xD
Nedávno, jsem tu někde četl komentář od Yamaty, ve kterém poukazuje na spoustu dobře začínajících aurorů, kteří svou povídku v jejím průběhu nějak "pokazí". Tenkrát jsem si říkal, že mě se to netýká, ale když si občas přečtu nějaký starší díl Arigatou (tak první série), sám vidím, že ač se moje schopnosti psát povídky zvýšily, kvalita samotného příběhu občas dost kolísá.
Určitě je to z části tím, že jse si jednoho dne prostě sednul k počítači a řekl si: "Proč nezačít psát svojí vlastní dlouhou FanFikci?"
A tak jsem začal, celá Arigatou povídka byla kompletně vymýšlená z hlavy při tom, jak jsem jí psal. To, spolu s dlouhými prodlevami mezi díly způsobilo, že se děj začal až moc zamotávat, stále přibývaly nové a nové postavy, zvraty, atp. Když jsem se uprostřed druhé série konečně rozhodl si děj začít promýšlet dopředu, možná už bylo pozdě. (Samotný význam názvu povídky jsem vymyslel někdy v té době.)
Mno, nakonec jsem to nějak zvládl uhrát, i když přezevšechnu mou snahu to dopadlo malinko jinak, než jak jsem původně plánoval Sticking out tongue V původním Arigatou měli Fuuzaki s Aiko zemřít v boji proti skupině jouninů z Mlžné, když je tito ninjové odřízli v jeskyni. Tuto hrdinskou část jsem dokonce málem zrealizoval, ale nakonec to nějak nevyšlo mno xD Rock Lee měl zase zemřít v boji s Hebimarem, který měl zepmít v náporu pomsty ninjů z Listové a Písečné. Rhonoki měl být zabit Midorim, který to dostal jako příkaz od Hebimara, protože měl Naruto svými řečmi na pláních Rhonokiho změnit podobně, jako to udělal v manze s Nagatem. V důsledku toho měl Midori opustit Ryouyou a svou roli v příběhu tak ukončit.
Jsem rád, že se mi alespoň povedlo "zachránit" postavu Izumi, kterou jsem měl vymyšlenou dlouho dopředu, a která snad jako jediná odehrála svou roli téměř bezezměny. Práci mi s ní dalo jen vymyslet, jak bude poražena, poněvadž z jejího popisu vyplívá podobná nesmrtelnost, která plyne z popisu Uchihy Itachiho. Asi poslední změna, kterou jsem učinil, pokud jsem na nějakou nezapomněl - což je taky klidně možný xD, bylo přejmenování posledního dílu. Původně se měl jmenovat "V nouzi poznáš přítele" a byl to jediný díl Arigatou, pojmenovaný ještě před svým napsáním. Nakonec jsem ho pojmenoval "Deja vu", což má vícero důvodů: pokud vám nedochází ani jeden (a chyba v Matrixu se nepočítá jako důvod!), tak vás jen odkáži na první díl Arigatou a pak na cca 130tý díl anime Naruto.
Tím se s vámi loučí Neas Smiling A jelikož se jedná o poslední díl, budu rád, když mi každý, kdo měl nervy pročíst se až sem dolu, zanechá alespoň krátký komentář.
Arigatou ^.^

5
Průměr: 5 (24 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Hatake Kakashi269
Vložil Hatake Kakashi269, Čt, 2017-12-21 16:40 | Ninja už: 2344 dní, Příspěvků: 432 | Autor je: Prostý občan

Mne sa táto poviedka veľmi zapáčila od začiatku až po koniec. Aj keď neviem co sa nakoniec s hinatou stalo

Obrázek uživatele Kin-Chan
Vložil Kin-Chan, Pá, 2017-12-08 15:50 | Ninja už: 2327 dní, Příspěvků: 8 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Mise M: tvoji povídku jsem četla asi týden. Ale přišla mi naprosto boží. Líbilo se mi jak si udělal z té nevinné Izumi jejich nepřítele. I že se v tvém příběhu objevila Naruhina. Naruhina je totiž můj nejoblíbenější ship z Naruta. A souboj Naruta a Sasukeho, bych asi nechtěla prožít. Musím říct, že mi někdy přišlo jako by to psal sám velectěný pán Masashi Kishimoto.
Arigato za tvoje Arigato Smiling

Obrázek uživatele Hinata_Naruto
Vložil Hinata_Naruto, Út, 2016-02-23 02:17 | Ninja už: 2992 dní, Příspěvků: 45 | Autor je: Pěstitel rýže

Tuhle povídku jsem dohromady četla asi pět dní, a strašně moc mě chytla. Na to, že to bylo teprve ve tvých začátcích, tak si myslím, že máš velký talent. Místy mi to dokonce připadalo, že bys mohl Kishimotovi pomáhat s vymýšlením originálního Naruto.
Kromě docela se opakujících, ale promíjitelných chyb to byla vůbec nejlepší sériovka, jakou jsem kdy četla. Rozhodně si přečtu tvoje další povídky, protože talent na psaní, jako ty, se hned tak neobjeví.
Kromě tebe totiž znám jen jediného člověka, který něco dokáže zamotat natolik, že se člověk hned ztrácí, a mám tu čest říct, že jsem jedna z mála lidí, kteří její povídky kdy četli.
Je pravda, že na můj vkus tam bylo málo romantiky a byla taková neohrabaná, ale i přesto jsem vydržela a naprosto jsem těch pět dní šílela, abych mohla číst dál.
Jinak postavy moc chválím, hlavně Izumi... to, že jsi vydržel až do konce, to je neuvěřitelné. Sama píšu čas od času povídky (na tomto webu a obecně na internetu nezveřejněné), a vím, jak je těžké zachovat něčí charakter až do konce. Stejně tak i zápletku. Obdivuju tvoje spisovatelské umění, rozhodně, jestli se tomu věnuješ nebo budeš věnovat, máš slibnou budoucnost.
Arigatou za skvěle strávený čas Smiling




Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Čt, 2016-03-03 02:31 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

Díky za milý komentáře Smiling tuhle povídku sem napsal tak dávno, a už tak dlouho tu nebyl novej komentář, že mě to až překvapilo Laughing out loud

Co se mejch dalších povídek týče, asi tě moc nepotěším, ale veškerý povídky, co sem napsal od skončení Arigatou sem si psal spíš "do šuplíku". V posledních letech sem přesedlal na psaní v angličtině (částečně proto, že sem psal spíš ff tématicky zaměřené jinam, než na Naruta, který by v čr téměř nikdo nečetl), takže sem přemýšlel o zveřejnění na fanfiction.net, biť jsem to ještě neudělal. Psal sem taky nějaký originální povídky a popravdě, na jedný zrovna teď pracuju, takže jestli umíš anglicky (nebo se chceš naučit anglicky a hledáš něco, kde angličtina snad neni přehnaně těžká), můžeš kouknout na můj blog (kterej sem začal před asi týdnem), případně můj twitter, kam kdyžtak hodim updaty, případně samotný fanfikce/povídky.

https://neasiac.wordpress.com/
https://twitter.com/Neasiac

možná hodim odkazy i sem https://konoha.cz/?q=node/41736 ale vážně pochybuju, že si to tu někdo ještě přečte. už je to přecijen pár let, co sem byl na konoze opravdu aktivní.

jinak s tvojí poznámkou ohledně neohrabaný romantiky naprosto souhlasim, ono týhle povídce se toho dá obecně vytknout víc Laughing out loud

Obrázek uživatele Scorcher
Vložil Scorcher, Ne, 2012-04-15 01:50 | Ninja už: 5407 dní, Příspěvků: 353 | Autor je: Prostý občan

Série se mi hrozně líbila, padla mi přesně do nálady a musel sem si jí pročíst od shora dolů. Pravopisné chyby mi nevadí, protože jich opravdu moc neděláš (věř mi, na jiné stránce jsem něco jako korektor Smiling ).
Měl sem hlavně ze začátku trochu guláš v tvých originálních postavách, ale to se pak nějak stabilizovalo.
Pro mě je hlavní otázkou, jestli byl tedy Naruto nakonec zamilovaný do Hinaty nebo do Izumi, jelikož celou sérii byl značný nádech NaruHina a ke konci už pak tolik ne.

Každopádně, úžasné dílko. Kolik to dává stránek ve wordu? Laughing out loud


Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Ne, 2012-04-15 22:12 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

Zamilovaný byl do Hinaty, do Izumi to bylo spíš takové poblouznění (jestli si to sám dobře pamatuju, už to je přeci jen nějaký ten pátek, co jsem to napsal Laughing out loud).
Jinak mám každou kapitolu zvlášť a většinu už ani nemám vůbec, takže celkový počet stránek ve wordu ti neřeknu, ale někdo si to do wordu kopíroval a tušim že mu to vyšlo na něco přes 100 stránek, menší knížka Smiling Každej díl jsem se snažil držet +/- 8000 znaků, takže to i tak zhruba odpovídá Laughing out loud

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2011-12-11 18:24 | Ninja už: 4703 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Páni, ta povídka byla tak dlouhá, že jsem úplně zapomněla, že začínala soubojem Naruto vs. Sasuke.
Moje hodnocení:
1, sem tam pravopisné chyby (nic hrozného)
2, někdy bylo u příběhu poznat, že není promýšlen příliš dopředu
3, konec mohl být delší
4, překvapilo mě, že chidori prorazilo Susanoo (to by normálně nemělo ne?)
5, vzhledem k počtu postav, délce příběhu a jeho kvalitě, jsou všechny předchozí negativa nepřílíš podstatná
Závěrem: Pár věcí by se dalo změnit i zlepšit, ale výchozí hodnocení je, že se jedná o výbornou sériovku!
P.S. Jen si nevysvětlil, proč se Hinata na chvíli přidala k nepříteli!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Ne, 2011-12-11 20:24 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

a co teprve chudáci čtenáři, kteří to četli od začátku vydávání a museli na poslední díl čekat necelý 2 roky... Laughing out loud
1. žádnej korektor, pak to takhle dopadá, ale snad to nebylo tak hrozný mno Laughing out loud
2. taky si myslím Tak teď ti nevím... mno nepovažuju to za nějakej zlatej skvost Laughing out loud
3. asi mě tenkrát nic už nenapadlo, moc si to nepamatuju Laughing out loud
4. buď jsem tenkrát předpokládal, že musí být nastaven štít, nebo sem na tu techniku zapomněl.
5. díky ^.^
co se týče hinaty, ani už nevím, jestli jsem tohle měl tenkrát vymyšlený, ale hádám, že na vysvětlení jsem taky prostě zapomněl, rozestupy mezi díly byly ke konci až moc veliký, příště to snad bude lepší Laughing out loud
jak jsem si tak četl ten poslední díl, koukám, že sem si nechal i potenciál na pokračování. možná bych i něco napsal, mít teď víc času >.< ale přemýšlel jsem spíš o povídce s originálním příběhem, namísto FF.
každopádně díky za rozvedený názor Smiling

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2011-12-11 21:59 | Ninja už: 4703 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

A já děkuju za odpověď! Je příjemné vědět, že ti komentáře stojí za zodpovězení. Smiling

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Po, 2011-12-12 01:21 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

nemůžu odpovídat u každýho dílu, ale čtu je všechny Smiling

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2011-12-12 13:44 | Ninja už: 4703 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Přesně to chválím. A navíc odpovídáš dost často (v rámci možností víc než často)

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Testey Neoras
Vložil Testey Neoras, Ne, 2011-07-24 14:24 | Ninja už: 4979 dní, Příspěvků: 102 | Autor je: Prostý občan

mne sa táto poviedka veľmi páčila Laughing out loud neviem prečo ale štýlom sa podobá anime .. zápletky, znovu nové, ktoré vedú k jednej a to najdôležitejšej zápletke Laughing out loud proste skvelé Laughing out loud a som rada, že som si to mohla prečítať Laughing out loud

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Po, 2011-07-25 22:44 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

Díky Laughing out loud snažil sem se, aby se styl povídky podobal anime co možná nejvíc Smiling

Obrázek uživatele XlameCz
Vložil XlameCz, Pá, 2011-05-06 11:00 | Ninja už: 4743 dní, Příspěvků: 99 | Autor je: Prostý občan

jo a jěště klaním se ti až se hlavou dotýkám země Neasi, protože jsem si teď kopíroval Arigatou abych si po cestě domů měl co číst a při počtu stránek co sem viděl (146 stránek Shocked ) když jsem to celé zkopíroval by si zkušený biolog mohl vklidu prohlédnou celý můj krk jak jsem doslova čuměl, protože sám bych nikdy nic tak dlouhého nenapsal
p.s. Ten dokument je jen pro osobní účely protože Arigatou je jedno z mých nej na čtení a nebudu to nikde zveřejňovat

Jsem lama a jsem na to hrdej. Pokud se někmu nelíbí ať si nechá pro sebe, sežene si draka a pak si to přijde rozdat Jezdec proti Jezdci Sticking out tongue
a samozřejmě Odkaz dračích Jezdců RULES
Z popela oheň znovu vstane,
ze stínu světlo vzejde náhle.

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Ne, 2011-05-08 23:11 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

pro mě za mě to klidně zveřejni kde chceš.
A Arigatou je povidka psaná v dost dlouhém rozmezí, když se nad tim zamyslíš, zas tak dlouhá neni Eye-wink

Obrázek uživatele XlameCz
Vložil XlameCz, Po, 2011-05-09 08:06 | Ninja už: 4743 dní, Příspěvků: 99 | Autor je: Prostý občan

no to joooo jenze když si vemu sebe tak sice vim že ti to trvalo přes rok ale já bych za stejnou dobu napsal sotva půlku a nebylo by to ani tak dobré jako od tebe Laughing out loud

Jsem lama a jsem na to hrdej. Pokud se někmu nelíbí ať si nechá pro sebe, sežene si draka a pak si to přijde rozdat Jezdec proti Jezdci Sticking out tongue
a samozřejmě Odkaz dračích Jezdců RULES
Z popela oheň znovu vstane,
ze stínu světlo vzejde náhle.

Obrázek uživatele XlameCz
Vložil XlameCz, St, 2011-05-04 09:50 | Ninja už: 4743 dní, Příspěvků: 99 | Autor je: Prostý občan

mazec jinak se ta povídka ani nedá komentovat, ale jen by mně zajímalo co se stalo po přemožení Kyuubiho s Hinatou páč ke konci už o ní neni vůbec nic Sad (gome pokud už se tu na tohle ptali sem commenty prolítl jen tak zběžně)

Jsem lama a jsem na to hrdej. Pokud se někmu nelíbí ať si nechá pro sebe, sežene si draka a pak si to přijde rozdat Jezdec proti Jezdci Sticking out tongue
a samozřejmě Odkaz dračích Jezdců RULES
Z popela oheň znovu vstane,
ze stínu světlo vzejde náhle.

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, St, 2011-05-04 17:29 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

díky za názor Laughing out loud
mno s Hinatou to byl nejspíš prostě jen happy end, nic víc, nic míň Smiling

Obrázek uživatele XlameCz
Vložil XlameCz, Čt, 2011-05-05 14:32 | Ninja už: 4743 dní, Příspěvků: 99 | Autor je: Prostý občan

hmmmm hmmmm dík za odpověd

Jsem lama a jsem na to hrdej. Pokud se někmu nelíbí ať si nechá pro sebe, sežene si draka a pak si to přijde rozdat Jezdec proti Jezdci Sticking out tongue
a samozřejmě Odkaz dračích Jezdců RULES
Z popela oheň znovu vstane,
ze stínu světlo vzejde náhle.

Obrázek uživatele KSSA
Vložil KSSA, St, 2011-04-06 01:47 | Ninja už: 5107 dní, Příspěvků: 6 | Autor je: Prostý občan

pěkné
jen jsem doufal podle začátku, že to bude víc do stylu naruhina...

Obrázek uživatele Mike-W
Vložil Mike-W, Pá, 2011-02-04 21:44 | Ninja už: 5742 dní, Příspěvků: 60 | Autor je: Prostý občan

Cau Neasi... Kdyby ti to nedoslo... Tak jsem Michalc... Tvl, proc si nemoh na forum napsat, ze pises FF? To kdybych vedel driv... A jako pekne si me rozcilil s tim, ze si zabil Temari, ale jinak fakt hodne dobry a doufam, ze casem udelas naky dalsi... Bavilo me to az do posledni kapitoly a to je co rict.

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Ne, 2011-02-06 16:17 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

okay, napravim to a pošlu odkaz na R2H Laughing out loud

Obrázek uživatele Kasukē
Vložil Kasukē, Pá, 2010-12-17 20:07 | Ninja už: 5465 dní, Příspěvků: 277 | Autor je: Prostý občan

super, super a ešte raz super.
teraz mi asi začne šibať, a v seriáli mi budú chýbať tvoje postavy (Midori, Hebimaru, Rhonoki...). a sľúbil si že nám ukážeš obrázok aj s hlavami, chcel by som ho videť. ináč, suprovo napísaná FF-ka, teším sa na niečo nové. nezabudni: fandím ti Neas

Zbabelci umierajú často ešte pred smrťou, hrdinovia zakúsia smrť len raz.
Nikdy nemaj strach z tieňov. Proste znamenajú, že niekde nablízku svieti svetlo.
O život môžeme prísť rôzne. Smrť je len jednou z možností.

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Pá, 2010-12-17 22:04 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

opraveno, dík za připomenutí, úplně sem na to zapoměl.
Hodil sem ho na rozcestník kapitol (https://konoha.cz/?q=node/41736) jinak zde odkaz přímo do Konoha galerie: https://konoha.cz/?q=node/84192

Obrázek uživatele mišule
Vložil mišule, St, 2010-10-20 18:55 | Ninja už: 5522 dní, Příspěvků: 1732 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Uknčení bylo velice krásné, sice mi už nějaké události vypadly než jsem se dostala do konce ale i tak to bylo opravdu skvělé a ten název posledního dílu opravdu sedí, celá tahle série byla velice dobrá, sice někdy mi neseděl slovosled ale to je na autorovi samotném Smiling budu doufat že tvá hlavička něco vymyslí dalšího třeba i pokračování tohohle skvělého příběhu

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Út, 2010-10-19 21:00 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

Díky za váš názor, ke psaní FF se určitě ještě vrátím, o to se nebojte, baví mě to Laughing out loud. Jen nevím, jaké to bude, chci říct - Arigatou jsem psal 2 roky a přejít teď na něco úplně nového pro mě bude něco jako když Kishimoto začal s Benchem Smiling
Nedávno jsem též nejednou přemýšlel o napsání příběhu bez Naruta, něco nového a originálního, mno uvidíme Smiling

Obrázek uživatele Layla3331
Vložil Layla3331, Út, 2010-10-19 18:37 | Ninja už: 5179 dní, Příspěvků: 360 | Autor je: Prostý občan

Pekné mne sa to páčilo. Ďakujem za tvoju FF- sériu. Smiling

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Út, 2010-10-19 16:33 | Ninja už: 5648 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

takže konec, jo...?
Jo, to znám, když vymýšlíš příběh v době, kdy to zároveň i píšeš Smiling Ale tady to dopadlo opravdu relativně dobře, ten konec mi prostě připadal mírně uspěchaný, mohlo tak být více věcí - třeba se to nějak moc nedořešilo s tou Hin - ale jinak v pohodě. (Jen tak mimochodem, jak vůbec skončil Midori s Rhonokim? No to je jedno, však já si to najdu, přece jenom se jedná o moje dvě nejoblíbenější postavy xD)
A ještě poslední chybka, Izumi. Jediná co se nezměnila? Heh xD Já nevím, ale nemám ráda takové ty neporazitelné postavy, které potom docela jednoduše někdo porazí xD Ale tak to je vlastně jedno Laughing out loudLaughing out loud
A co z toho vyplívá? Že se těším, až něco dalšího napíšeš a určitě si ráda přečtu SmilingSmiling

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Neas
Vložil Neas, Út, 2010-10-19 21:02 | Ninja už: 5667 dní, Příspěvků: 724 | Autor je: Prostý občan

Rhonoki s Midorim odešli z té bitvy na mýtině Smiling
a žili šťastně až do smrti xD

Obrázek uživatele Narutofilka7
Vložil Narutofilka7, Po, 2010-10-18 21:07 | Ninja už: 5319 dní, Příspěvků: 545 | Autor je: Prostý občan

No...ten konec mě teda překvapil Laughing out loud Jinak moc pěkně vymyšlené a pretože já bych něco takého vymyslet nedokázala tak teda kobouk dolů Laughing out loud Jináč doufám že to není tvoje poslední FF protože moc pěkně píšeš a ráda bych si od tebe přečetla i další povídky Eye-wink

Jsem fanda: