manga_preview
Boruto TBV 09

Poslední válka shinobi, část 1

Bitva započala ... ninjové Iwagakure se snaží zabránit zničení jejich milované vesnice, nejen díky jejich odhodlání, ale také díky početní převaze se jim daří zatlačovat shinobi druhé strany zpět.

Když se zdálo, že Iwagakure zvítězí, jeden shinobi zvolal
„To jsou oni!", v jeho hlase byla slyšet značná nervozita.
Byla to pravda i ostatní zahlédli těch pět ninjů, pětici ninjů, před kterými je lepší útect, než tasit kunai. Nebránit své vlastní domovy, radši by se shinobi stáhli, ale nemohli. Vzduchem prolétly desítky shurikenů.

„Tomuto se mohli vyhnout pouze Jounini."
A také ano, pouze tři shurikeny minuly, hrůzostrašné.
„Ta technika je hodná monstra."
„Musíme počkat na Tsuchikage, možná ani ten nebude schopen 'to' zastavit. Myslím si, že je čas na protiútok."

V tu chvíli se na skupinu protějších ninjů rozběhla všechna síla Iwagakure, nejen pozemská, shinobi používali všemožné techniky pro útok ze vzduchu. Největší z 'pětice ninjů' vztyčil ruce. Na každém prstě měl pět shurikenů, shurikeny započaly rotovat, tento shinobi je vymrštil směrem do vzduchu ,Fuuton : Kaze-shuriken'. Shurikeny rapidně zrychlily rotaci a vytvořily obrovské větrné čepele. Většina vzdušné síly byla rozdrcena.

Ten samý shinobi vyznakoval další jutsu, vytvořila se čtyři tornáda, která začala rotovat směrem k pozemním silám. Ninjové Iwagakure na poslední chvíli utvořili Dotonové zábrany a pomoci Katonu čelili této technice, povedlo se. Je obdivuhodné, jak desítky shinobi s obtížema čelí technice jednoho.

Pět jestřábů se rozletělo směrem k 'tomu' ninjovi,
„Uchiha Sasuke? Kdo by byl čekal, že se usídlíš zrovna v Iwagakure," řekl.
„Ano," odpověděl muž na jestřábovi, „přišel jsem do Iwagakure, abych obnovil svůj klan a povedlo se, ti další čtyři jsou mí synové. Jsem v Iwagakure, protože jinde mi říkají nukenin, tady mne nazývají Gondaime Tsuchikage! Jestli vztáhnete ruku na mou vesnici, budu vás muset zabít!"

Poznámky: 

Konkretní dějové údaje se dozvíte v dalších dílech.
Celý příběh mám promyšlený a chtěl bych každý týden vydat ,alespoň jeden díl.
Doufám že se vám má povídka bude líbit.

5
Průměr: 5 (7 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Ne, 2010-10-17 11:15 | Ninja už: 5401 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

No... nevím, co si o tom mám myslet.
Přiznám se, hrozně blbě se mi to četlo. Možná to bylo zvláštní formulací vět nebo nepříliš často používanými slovy...
A pak ta absence popisu - to mi tam neskutečně chybí. Působí to tak nějak... neosobně, cize... vůbec se do toho nedokážu vžít. Postavy tam máš... ale jen jako bezejmenné loutky.
Je to prostě takové holé; neotesané. Copak ty postavy nemají žádné pocity? Je tam nějaký zbabělec? Hrdina? Někdo se zvláštními schopnostmi? Kdokoliv, komu by se mohla věnovat zvýšená pozornost? Stejně tak krajina...
Tohle si neber nijak osobně, jako nějaký "útok"... jen se to snažím nějak zhodnotit. Doufám, že v tom dalším díle bude víc popisu a dialogů Smiling

Obrázek uživatele Capsior
Vložil Capsior, Ne, 2010-10-17 12:27 | Ninja už: 4993 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Prostý občan

Děkuji moc za názor,
je to moje prvotina, což mě sice neomlouvá, ale trochu se musím otřepat,
k těm bezejmeným loutkám, snad to v příštím díle bude lepší a bude se vám vývoj děje líbit.

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Ne, 2010-10-10 00:51 | Ninja už: 5869 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Hm... Na začátek dobrý, první FF. Dějově je to pěkný, jenom... Ty odstavce mi nesedí. Taky je tam samá akce. Máš vlastně jenom suchý knedlíky. Omáčku máš kde? Sám asi víš, že knedlíků se najíš taky, ale nebylo by to s omáčkou lepší? Pokud nechápeš, chci ti tím říct, že jenom akce pro ty náročnější nestačí. Kde máš popis, kdo říká jakou větu? Žena, muž? Gennin, chuunin? Jak vůbec vypadá krajina? Docela dost mi tam toho chybí. Tomuhle říkám boj - tělocvik. Takhle si to vůbec nedokážu představit. Možná je chyba na obou stranách, ale s popisem by se to četlo lépe. Taky k těm odstavcům. Můžeš to všechno dát k sobě. Nemáš tam nikde timeskip ani se děj v dalším odstavci neodehrává jinde. I když se to odehrává v bitvě, jde to moc rychle. Moc. I v bitvách to jde trochu zpomalit, protáhnout. Aby si to čtenář lépe užil.
Ke gramatickým chybám nic nemám, nic tam nevidím. No... Zajímá mě, co bude dál a jestli to ještě nějak zlepšíš. A spěchat s vydáváním vůbec nemusíš, ono je někdy lepší to nechat uležet v počítači a po pár dnech si to přečíst. Uvidíš, že potom na tom bude ještě co zlepšit. Eye-wink

Obrázek uživatele Capsior
Vložil Capsior, Čt, 2010-10-14 10:15 | Ninja už: 4993 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Prostý občan

Děkuji za kritiku, odstavce jsem takhle řešil kvůli přehlednosti,
doufám, že příští díl vysvětlí mnoho tvých dějových nejistot

Obrázek uživatele Capsior
Vložil Capsior, Čt, 2010-10-07 16:16 | Ninja už: 4993 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Prostý občan

Příští díl vyjde nejdříve 15.10.