manga_preview
Boruto TBV 09

Budeš prostě letět...

Křídla rozpíná, když oči vzplanou,
drápky se odráží s nechutí hranou,
třepot s nadějí ve splněný sen,

ona byla krásná a ty jen pták, co k nebi vynesen.

A na začátku bylo vajíčko.

Obalené ve vatě v proutěném košíku sedělo a čekalo. Bílé, se třemi šedivými kapičkami na spodku, na boční straně červenou barvou vytetované číslo: 273.
,,Jseš poslední, drobku.“
Černé prameny spletené do copu, v puse párátko a výrazné kruhy pod očima. Opírala se o kolena a hleděla do hliněné přihrádky, kde poklady uchovávaly.
,,Vyprdnem se na to. Nebaví mě tu furt sedět a čekat, než se všichni vylíhnou. Dneska jsem si chtěl dát voraz."
Ušmudlaná tvář, křivé zuby a kabát plný bílých skvrn. S přimhouřenýma očima se podíval do malých klecí, ve kterých se třepotala bílá křídla. ,,Lezou mi na nervy."
Zakroutila hlavou a narovnala se.
,,Tak co tu ještě děláš, starouši. Makáš tu přes třicet let a celou dobu si jen stěžuješ. Když ti to tak vadí, měls odsud odejít."
Pohodil hlavou a uraženě se zašklebil.
,,Pche. Co vy mladí o tom můžete vědět. Staráte se jen o sebe a o svý sny. O něčem takovým, jako je služba vesnici, vůbec nepřemejšlíte. Furt jen někam cestujete a trénujete na zlepšování svejch schopností, ale dělat ty potřebný věci, na kterejch fakt záleží, to vás ani nenapadne. Za chvíli kvůli tomu všichni vymřou!"
,,Jasně, všichni vymřou, protože nikdo nedá holubům nažrat," ušklíbla se a nadzvedla obočí.
,,Vy berete důležitý věci jako viditelný věci. Ale o tohle se nikdo nestará. Každýmu je to šumák!" rozčiloval se, přičemž mu na čele vyběhly vrásky.
,,Klid, dědo. Ještě ty ptáky vylekáš a oni se pose*ou. Kdo to potom bude zase uklízet?"
,,Však ty si jednou vzpomeneš. Všichni na moje slova jednou budou vzpomínat, až se celej tenhle zatracenej svět podělá."

Seděla v houpacím křesle, deka obalovala její povislá ramena a ruce obtáčely zimou zmodralá kolena. Zadrkotala zuby a vypustila z úst obláček páry.
,,Tak dělej," zatřásla se, upřeně pozorujíc tu jednu jedinou přihrádku.
Světlo v komůrce vyzařovalo sytou žluto-oranžovou barvu, teploměr ukazoval 37 stupňů. ,,Máš den zpoždění, prcku. Tak koukni pohnout svýma línýma křídlama a vydrápej se ven."
Nic.
Hlasitě a s patřičným zafuněním si povzdechla. Její spolupracovník hlasitě zařezával ve vedlejší místnosti, zatímco ona tady hlídala to vejce.
,,Ten děda nevěděl, o čem to klábosí. Až nás jednou budou zachraňovat holubi, bude ramen růst na stromě."
Nic.
,,V čem by asi takový tupý zvířata mohli pomoct? Jen žerou a se*ou. A musí se to po nich uklízet."
Nic.
,,Na pekáč s nima."
Křup.
,,Hm?" Překvapeně zvedla hlavu a podívala se před sebe. Měla pocit, že něco slyšela. Něco, co vycházelo z toho podivně vzhlížejícího inkubátoru.
Křup, křup.
,,Co?!
Křup, křup, prásk…,,Píp."
,,No konečně!" Zajásala a vyskočila z křesla, ve kterém doteď seděla. Deka ji sklouzla z ramen, zatímco zmrzlé prsty ťukaly číselnou kombinaci do zařízení na stěně místnosti. Rázem na to se zavřely dveře a prostor naplnil teplý vzduch.
Přešla k přihrádce a odklopila skleněnou přepážku. Sehnula se, aby viděla přímo dovnitř.
Bylo malé, šedé a chlupaté. Dívalo se na ni nechápavýma očima, přičemž naklánělo hlavičku, na které se uvelebil zbytek skořápky, ze strany na stranu.
Přes rty ji přeběhl nepatrný úsměv.
Natáhla ruku a chytila mládě do dlaně. Vytáhla ho ven a zatímco se roztěkaně koukalo po těch divných, tlustých tyčkách, si ho pořádně prohlédla.
,,Oči ne příliš vypouklé, hlavička úměrná k tělu. Křídla zatím dobrá, možná jen zespodu málo opeřená. Nožičky tenké, drápky správně zahnuté…Jo, ty budeš další, prcku," zazubila se a sundala mu skořápku z hlavy. Zapípal na protest, ale to už ho pokládala do klece, kde odpočívali jeho sourozenci. ,,Žádný takový, teď budeš tady."
Zavřela mřížovaná vrátka a otočila se k němu zády.
,,Jen malí holubi. Jen ptáci. Jen směť žrádla a s*aček. Nic víc."

Mladí rychle rostou, věci se kvapně vyvíjí a mění s sebou i celé své okolí.
,,Já z tebe jednou umřu."
Seděla na pařezu a hluboce oddechovala. Už čtrnáct dní se snažila s tím něco udělat, ale bojovat proti přírodě je předem prohraná bitva.
Zatnula pěsti a podívala se na malého ptáčka, který seděl před ní. Jeho jindy bílé peří bylo pošpiněné hlínou a prachem a očka mu padala únavou.
,,Žádný spaní, malej. Ještě jednou," zavelela a zvedla holoubka do dlaní. Nesouhlasně zapípal, ale ona to ignorovala a namísto rozumné odpovědi se rozběhla po rovné cestě. Přidávala na tempu a když dostatečně zrychlila, vyhodila ptáčka nad sebe. Chvíli třepotal křidélky, ale po pár metrech setrvačného pohybu začal padat dolů. Kdyby ho nechytila, skončil by na zemi.
Zase.
,,Tohle prostě nemá cenu!" začala se rozčilovat. Jak mohla na začátku udělat takovou fatální chybu a přehlídnout srůst na spodní straně křídla? Jak se opovážila zařadit ho do těch nadějných? Jak si dovolila dát mu naději na lepší život?
Opřela se zády o strom a sjela po jeho kmeni dolů. Pustila holoubka ze sevření a nechala ho si načechrat peří.
,,Kdybys nebyl poslední, nemusela bych tě teď tak trápit. Jenže ty seš. Takže ať chceš nebo nechceš, prostě se létat naučíš."
Naklonil hlavu na stranu a tiše zavrkal.
,,Neptej se mě proč. Primitiv jako ty to stejně nemůže pochopit."
Zavřela oči a loket si opřela o skrčené koleno. Hřbetem ruky setřela pot na čele a unaveně si povzdechla. ,,Dneska už to stačí. Budeme pokračovat zase zítra."
Chytla ho oběma rukama kolem tělíčka a posadila si ho na hlavu.
Uvelebil se mezi černými vlasy a spokojeně se rozhlížel po okolí. Proč by se měl učit lítat, když všechno, co měl rád, se mu dostávalo i bez toho?

Jenže jednou přijde zvrat, který nenechá žádné předchozí chyby náhodě. Co s tím pak uděláš?
,,Je to beznadějný. Je to zbytečný. Je to…zkrátka na ho*no. Proč se s tebou tady sakra se*u?!"
Řvala, zatínala pěsti, krčila obočí a sváděla svůj vnitřní boj.
,,Kdybych ho zabila, tak by byl pokoj."
Na pekáč s nima.
,,Blbost," ušklíbla se a vrazila pěstí do stromu. ,,Jeden malej pták mě neposadí na p*del."
Podívala se na opeřené tělíčko se skleněnýma očima a chvíli si ho přeměřovala.
,,Takže poslouchej. Teď to zkusíme ještě jednou. Jenže tentokrát tě nebudu vyhazovat. Budu běžet s tebou nad hlavou. Necháš roztažený křídla a až budeme mít dostatečnej vítr, odrazíš se. Chápeš?"
Naklonil hlavičku na stranu.
,,Primitiv jako ty to přece nemůže pochopit."
Vzala ho do rukou a zvedla je nad hlavu. Z dlaní udělala mističku a položila holoubka do ní. Prvně pomalu kráčela, později se ale rozběhla a když dosáhla vyšší rychlosti, trošku holoubka vyhodila. Jeho natažená křídla zachytila vzduchu a odraz drápků od jemné pokožky ho vynesl ještě trošku víš. Plachtil pár metrů než si ho opět přitáhla gravitace a on padal…a padal…a padal…A pak ho chytla.
Zastavila se a zadumaně na něj hleděla. Ani ona sama nevěděla, co to vlastně znamenalo. Nevěděla, jestli to byl úspěch nebo opětovné zklamání. Nevěděla, jestli je plachtění s nutnou pomocí dobrý začátek. Vždyť ten pták nemůže ani sám od sebe vzlétnout.
Přemýšlela by o tom dál. Dumala by nad dalším způsobem, jak ho přimět vzlétnout. Bojovala by dál proti kruté přírodě. Kdyby se jí nad hlavou nemihl stín.
Prudce se otočila a očima tikala ze stromů na keře. Cítila něčí přítomnost.
Udělala pár kroků dozadu a chytila holoubka do náruče.
,,Tohle se mi vůbec nelíbí."
Přivřela oči a snažila se zjistit, co se děje. Nemusela čekat dlouho.
Jeden dobře hozený kunai jí mířil přímo na hlavu. Byl by ji zasáhl rovnou do čela, kdyby ho neodrazil jiný.
,,Eh?!"
,,Jsme napadeni, Hane! Musíš poslat pro pomoc!" ozvalo se z křoví vedle ní.
Otočila hlavu a dívala se na starého dědu s kabátem od holubích výkalů. V pravé ruce držel kunai, v levé srolované psaníčko. ,,Máš poslední záchranu! Všichni ostatní už jsou fuč."
,,Cože? Jak to myslíš?!" Byla v šoku. Absolutně nic nechápala.
,,Přepadli nás ze zálohy. Ve vesnici se bojuje. Domy hoří. Máš naši poslední naději. Tohle ti posílají," ve stručnosti vyklopil a hodil jí ruličku papíru.
,,To snad nemyslíš vážně…"
,,Neremcej a dělej!"
Chtěla něco namítnout. Chtěla protestovat. Tohle bylo přece absurdní.
Stín se mihl před jejím strnulým tělem a nepřátelský ninja na ni vytáhl bojový meč. Vysunout ho z pouzdra trvalo jen sekundu, i to však stačilo starému holubníkovi k tomu, aby ji odstrčil stranou.
Spadla a odkutálela se pár metrů dál.
,,Proč…"
,,Protože je to rozkaz. Tak tu přestaň ležet jak pytel brambor a dělej už něco," procedil skrz zuby, zatímco se snažil kunaiem odrazit lité ostří katany.
,,Nezvládne to."
,,Na to se tě nikdo neptal!"
,,Ale…"
,,Dostalas to za úkol. Tak pohni svým pos*aným zadkem a prokaž vesnici aspoň malou službičku, poseroutko."
Zlý sen.
Probudí se.
Všechno bude jako dřív.
Bobky od bílých holubů, ustavičné vrkání.
Otravný děda.
Dědo…
Zatnula ruku v pěst.
,,Slyšels to, primitive? Teď prostě poletíš."
Otočila se na bok a chytla holoubka do dlaně. Přitáhla si ho k sobě a na nohu mu uvázala srolovaný vzkaz.
S těžkostí se postavila, zrak stále upírající na dva bojující muže. Jak si vůbec ten stařeček mohl myslet, že by porazil mladého, silného ninju?
,,Padej už!" uslyšela.
Skousla si spodní ret.
,,Dobře…já…to zkusím."
Jeden krok za druhým. Pomalý běh. Kamínky se odlepovaly od podrážek, písek se hrnul dovnitř sandálů a dráždil jemnou pokožku. Krev z chodidel. A ta bolest…ne, nesmí na to myslet. Teď je tu něco důležitějšího.
Něco důležitějšího.
Už to bude. Jen pár kroků a už tam bude. Je tam sráz a za srázem…je tam sráz.
V očích jí začaly pálit slzy.
,,Poslední úkol, posránku?"
Jemně stiskla tělíčko malého ptáčka.
,,Naposledy, srábotko."
Dva kroky. Ty nejrychlejší.
,,Leť, holoubku. Leť a pak se vrať."
Padala do prázdna. Pod ní jen vzduch a někde hodně dole pár šutrů.
Usmála se a naposledy se podívala na nebe.
Jedna bílá šmouha. Letí?

Poznámky: 

Když jsem to začala psát, říkala jsem si, že se mi ta povídka povede. Snad proto, že ten nápad se mi líbil. Že mi připadal opět tak reálně krutý. Jenže výsledek je zvláštní. Stejně jako u Na dobrou noc nevím, jestli se mi vůbec líbí. Ale pořád je tu ten nápad. Nápad, kvůli kterému jsem tohle začala psát.
Líbilo, nelíbilo...na tom nesejde. Pro mě je důležité, že to tu je. A že si to budu moct vždycky připomenout.

4.80769
Průměr: 4.8 (26 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Nakamura Kumiko
Vložil Nakamura Kumiko, Ne, 2013-09-29 19:33 | Ninja už: 4498 dní, Příspěvků: 165 | Autor je: Recepční v lázních

Krásně čtivé. Odsýpá to a je to reálné. Tomu říkám precizní práce. Jen trochu smutné. Laughing out loud

Sténajíc ve svých trámech škola šílí, že jsem se zrodil, abych zapálil ji.


Obrázek uživatele Rin Shidare
Vložil Rin Shidare, So, 2013-08-17 17:00 | Ninja už: 3990 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

Psané s lehkostí. Čtivé. Skrytý podnět. Nádhera!
Do tvých povídek jsem se jednoduše zamilovala. Píšeš úžasně a každý tvůj příběh se od jiného skvěle liší a svým čtenářům dává ponaučení. Opravdu máš talent!

Obrázek uživatele Sasuke6815812
Vložil Sasuke6815812, Po, 2012-04-23 21:27 | Ninja už: 4561 dní, Příspěvků: 51 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Výborne takéto ff Mám rad úplne sa mi to páčilo 5 hv.



Obrázek uživatele Rikki
Vložil Rikki, Po, 2012-03-19 21:36 | Ninja už: 4683 dní, Příspěvků: 457 | Autor je: Prostý občan

Líbilo, líbilo a zase líbilo! Smiling víš, začalo se mi po tvých povídkách zase stýskat Laughing out loud klidně se směj ale já si prostě tvoje povídky budu pamatovat ještě hodně dlouho! to vím jistě Eye-wink miluju tvůj styl psaní i témata tvého psaní, jsi pro mě prostě jedinečná a nezapomenutelná spisovatelka. A připrav se, že tohle nebyla poslední povídka ke které jsem přidala svůj komentář Eye-wink tak zase někdy příště kimm Eye-wink

Obrázek uživatele Myslbek
Vložil Myslbek, Po, 2011-03-14 00:30 | Ninja už: 5076 dní, Příspěvků: 196 | Autor je: Prostý občan

Jak jsem mohl tuhle povídku přehlédnout? Teď si můžu jenom nadávat.. Nádhera, opravdu.. nemám slov...

Ať si myslíte, že něco dokážete, nebo nedokážete, pokaždé máte pravdu...
- Henry Ford

…hodina se skloubila s hodinou…
…a ráno zmizelo v plášti večera…
…protože nastal čas pro další den…
…ten dlouhý, slunečný den…
…kdy se nechtěně rozhodlo úplně všechno…
… a pak, po pár měsících…
…se rány otevřely znova…
…aby se mohly v průběhu let znovu zacelit…
…i přes to po nich vždycky zůstanou jizvy…
…a ty se nikdy nezahojí.

Hlupáčku...
story by Kimm-chan

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Po, 2010-09-27 21:28 | Ninja už: 5392 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Dlouho jsem přemýšlela, jak tenhle komentář napsat. Abych to tak nějak... vystihla.
Líbí se mi to. Ten kontrast mezi starší a mladší generací. Dívka, která postupně přichází o iluze a mění svoje názory. Naděje uložená v jednom jediném tvorovi.
Nezklame?
Zklame?
To už se nedozvíme, ale když už mám tu možnost volby, budu mu věřit.
Ona se ta naděje v tomhle šedivým světě neztratí (tak trochu narážka na šedivou oblohu nad Prahou xD).
Charaktery tu byly uvěřitelné a realistické. Jednaly za sebe, měly svoje názory...
Děkuji ti za tuhle povídku, za to, že ji tu máš a za to, že svým postavám umíš dát duši Smiling
(Jen jedna věc... ten název je prostě anglikanismus a trošku mě praštil do očí. Ale to je jen taková drobnost od mé nevýznamné maličkosti Eye-wink)
Dávej naději dál, Kimm... všichni ji totiž budem jednou zatraceně moc potřebovat Smiling

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Po, 2010-09-27 21:16 | Ninja už: 5957 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2010-09-26 14:09 | Ninja už: 5648 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Už jen ten název... už jen to stačí a někde v mé hlavě začne blikat modré světýlko "naděje", jak už tu mnozí zmínili. A tak za ni děkuji. Zrovna včera jsem hledala nějakou knížku, do které bych se mohla vžít, zabořit do ní nos a dýchat nějakou nadějnou auru, třeba i něco romantického, naivního, neuvěřitelného, ale jen aby to nebylo tak pesimistické, tak strašně šedé, na co narážím skoro každý den...
Jeden holoubek. Letí? Já nevím, budu doufat, že ano. Pro mě letí Smiling
Kimmí, touhle povídkou jsi mi vdechla něco, co jsem zoufale potřebovala. Tak mě mrzí, že jsem ji tak dlouho odkládala.

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele xfighter08x
Vložil xfighter08x, Út, 2010-09-21 20:11 | Ninja už: 5097 dní, Příspěvků: 147 | Autor je: Prostý občan

Nádhera. Fakt. Moc hezký, povedlo se ti to Smiling

Xbox 360 je nejen pouhá bílá a černá herní konzole. Xbox 360 je centrum multimediální zábavy a vysoké kvality her. Pokud si o Xboxu 360 myslíš totéž, dej si tohle do podpisu.

Už sem tady rok! Hmmm.

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Pá, 2010-09-17 21:20 | Ninja už: 5957 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Pá, 2010-09-17 20:41 | Ninja už: 5917 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

To je tak dobře, že tvůj seznam FF se zase plní novými příspěvky...

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Čt, 2010-09-16 18:53 | Ninja už: 5187 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

No ano, naděje. Zachránil je, zvládl to? Nebo zklamal, gravitace jej donutila spadnout? To se nedozvím. Už nikdy. A jsem za to ráda.
Je pradox, že i na tom nejpodceňovanéjším tvorovi může ležet osud několika stovek lidí. Že i on, se může stát zachráncem. A právě to, se mi na tom nejvíc líbilo.
Skvělé.

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)

Obrázek uživatele Hatake Sawako
Vložil Hatake Sawako, Pá, 2010-09-10 21:57 | Ninja už: 5001 dní, Příspěvků: 143 | Autor je: Prostý občan

neobvyklé, překvapující a stejně realistické, co dodat:)
co chci říct, už jsem psala u posledního komentáře, co si mi nechala u básničky, takže to shrnu: děkuju přesně za tohle, děkuju, že jsi mi vlila novou básnickou krev do žil:) prostě piš dál:)

"below courage there's nothing"
/Hatake Kakashi/
Svými sufixy úctu neskládám sobě, ale bytostem, které mě změnily...protože - my vždycky měníme člověka k obrazu svému.Smiling

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Pá, 2010-09-10 20:49 | Ninja už: 5957 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Pá, 2010-09-10 15:38 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Už druhá povídka o naději za tak krátký čas...
Spousta lidí má svá témata, která je baví a která rádi zpracovávají. Naděje je jedno z těch nejkrásnějších. Povídky, které zlepší náladu, donutí usmát se - obvykle. Jak už je to dlouho, co se tady naposledy objevily.
Tímhle jsi se strefila přímo do mého vkusu. Naděje - ale pořád možnost reality, která s nadějí nemá nic společného. Velice nejistá naděje. Buď, anebo. Výborně realistické, temné a přesto světlé. A navíc tak originální...

Obrázek uživatele Avárt
Vložil Avárt, Pá, 2010-09-10 15:08 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 785 | Autor je: Asistent pošťáka

Jestli to skončilo dobře, nebo špatně, je jedno. Hlavně že začátek byl dost dobrý Eye-wink

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Čt, 2010-09-09 21:45 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Naděje. po dlouhé době je to docela osvěžující, když to člověk vidí v povídce.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Čt, 2010-09-09 19:05 | Ninja už: 5211 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Úžasně napsané, myslím, že se ti to opravdu moc povedlo. Eye-wink Šikulka...Laughing out loud

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, St, 2010-09-08 22:00 | Ninja už: 5931 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Líbilo, nelíbilo? Líbilo! A to tak, že velmi. Eye-wink Zajímavý nápad, skvěle zpracovaný a vůbec. Zdálo by se, že dnes mám chválicí náladu, ale ne. Jen se sešla hrstka spisovatelů, kteří skutečně psát umí. A to se pak chválí jedna radost. Smiling

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie