manga_preview
Boruto TBV 09

Záchrana obchodníka z Písečné vesnice

stažený soubor.jpg

V Listové vesnici byla vyhlášena mise pro začínající Jouniny. Byla to mise, která byla u Písečné vesnice, šlo v ní o záchranu významného obchodníka s vzácnými svitky.
„Co kdybych vytvořil vlastní trojčlenný tým?“ řekl si mladičký Asuma Sarutobi.
Jako první ho napadl jeho dobrý kamarád Hatake Kakashi, tak se vydal k němu domů. Když dorazil, tak zaklepal na dveře, ale po chvilce čekání nikdo stále neotvíral.
„Třeba se šel podívat ke Kushině za mistrem,“ zamyslel se.
Kakashiho tam následně skutečně našel, a tak ho požádal o přidání do týmu. Kakashi souhlasil a zeptal se Asumy, kdo je třetí člen.
„Poslední člen zatím schází,“ odvětil nepříliš spokojeným hlasem Asuma.
„A co třeba Maito Gai?“ ozvala se Kushina. „Ráno, když jsem se byla projít, tak jsem ho viděla trénovat.“
To se Asumovi i Kakashimu zamlouvalo, proto požádali Kushinu, aby je za ním odvedla. Když je Kushina dovedla k jedné louce ležící u vesnice, Gai dělal zrovna skoky přes švihadlo. Kakashi a Asuma šli tedy za ním, aby mu sdělili jejich plán.
„Moc rád se přidám do týmu k mému rivalovi a ukážu mu mojí sílu mládí,“ řekl odhodlaný Gai.
Další den ráno byl u brány nastoupený tým ve složení Sarutobi Asuma, Maito Gai a týmem zvolený kapitán bývalý ANBU Hatake Kakashi.
„Ale než vyrážíme, zkontrolujeme vybavení, abychom věděli, jak jsme na tom,“ řekl Kakashi.
Když to vypadalo, že každý má dostatečné množství shurikenů a kunaiů, Kakashi si všiml, že se Gaiovi něco blýská v jeho pouzdře.
„To je mé univerzální zrcátko, používám ho při misích,“ řekl Gai, který si nejspíš všiml, že na něho Kakashi zvláštně pokukuje.
Dále už jim nebránilo nic, aby vyrazili na misi.
Cesta neprobíhala úplně hladce a narazili v lese na skupinku banditů. Ti sice nevypadali moc chytře, ani jako silní bojovníci, ovšem byli v početní výhodě. Byl to náročný boj a i přes to, že už nezbývalo moc protivníků, nevypadalo to vůbec dobře. Když v tom se zvedl vítr s pískem a začal řezat bandity jednoho za druhým a z keře vylezla skupina ninjů z Písečné v čele s jouninem Bakim a manželkou Kazekageho Karurou. Ta čekala své již druhé dítě a byla pod ochranou právě Bakiho a jeho týmem. Všichni banditi byli poraženi a Baki ihned poznal, že před ním jsou ninjové z Listové vesnice v čele s kopírovacím ninjou. Když se společně obě skupiny usadily, Kakashi a Baki se domlouvali na spolupráci.
„Jdeme na misi v poušti u tvé vesnice,“ vysvětloval Kakashi.
„Pokud nám pomůžete ochránit paní Karuru, osobně vám zajistím poklidný průchod vesnicí,“ odvětil Baki.
„Souhlasím, myslím si, že pro obě skupiny to bude přínos,“ zakýval hlavou Kakashi, tím uzavřel dohodu s Bakim.
Další den, když se všichni vyspali, tak vyrazili do Písečné vesnice. Naštěstí cesta probíhala v pořádku, teda až do doby, než začala Karura rodit. V tom momentu začal hrozný zmatek a nikdo nevěděl, co má dělat. Gai dokonce panikou omdlel, ale Baki věděl, že do vesnice zbývá jenom kousek a zachoval chladnou hlavu. Vzal Karuru do náručí a za chvilku byli ve vesnici.
Tamhle, za rohem už je nemocnice.“ Baki radostně zvolal a všem se ulevilo.
Po tom, co se Gai vzpamatoval z traumatu, začal Kakashi a jeho skupina opět plnit misi. Našli dům obchodníka, kde byla jeho manželka, která ohlásila zmizení, tak se jí zeptali na bližší informace.
„Můj muž byl naposled zahlédnut v poušti,“ posteskla si manželka obchodníka.
Jouninové se tam tedy vydali. Když dorazili na místo, kde byl obchodník naposledy viděn, Kakashi přivolal své psy, aby muže nalezli. Po hodině pátrání došli k budově na kraji pouště, která byla ze dřeva a byla poměrně velká. Nenápadně vlezli dovnitř a Gai s chytrým výrazem vytáhl své zrcátko a s jeho pomocí koukal za rohy zdi. Když se dostali až k místnosti, kde byli zlí ninjové, všimli si, že tam jsou čtyři osoby. První byl obchodník, který byl uvězněn v iluzi a vedle něho stál ninja, který ho hlídal a kousek dál byl druhý, ten se prohraboval v penězích.
„A co pořád máš s těmi penězi?“ řekl třetí, protože moc dobře věděl, že ty svitky mají mnohem větší cenu než peníze.
Ninjové z Konohy vymysleli plán a zaútočili. První naskočil Gai se svým Dynamickým nástupem a sejmul jednoho, následně byl druhý probodnut Kakashiho Chidorim. Když v tom, než se Asuma vrhl na posledního nepřítele, se začalo vše měnit v bahno. Kakashi si uvědomil, že to je past od jejich nepřítele a rychle se snažili prolomit iluzi. Naštěstí to nebyl pro Kakashiho tým problém. Jediný háček byl v tom, že po návratu z iluze byl každý na jiném místě.
Gai byl stále v poušti a proti němu stál velký protivník s tyčí. Gai se proti němu rozběhl a začal protivníka zásobovat svými kopy. Ty však protivník zablokoval svojí tyčí a navíc Gaie zasáhl. Gai proto otevřel 1. bránu, byla to brána Otevření. Následně na soupeře použil Hlavní Lotos, ten sice zareagoval, ale útok Gaie byl moc silný, zlomil nepříteli tyč a soupeř byl poražen.
Další souboj se odehrával na louce, bojoval zde Asuma. Asuma prodloužil své boxery pomocí chakry a zaútočil. Na to ale nepřítel nestihl zareagovat a byl poraněn na ruce. Protiútok na sebe nenechal dlouho čekat. Nepřítel vyvolal obří pouštní želvu, která se ihned na Asumu začala kutálet. Naštěstí Asuma stihl včas uskočit. Pak želva začala po Asumovi házet kameny, které v písku ležely. Jeden hod byl přesný a zasáhl Asumu. Ten se s bolestí zvedl, ale vypadal ještě odhodlaněji než předtím, následně vyvolal dva stínové klony, které začaly bojovat s želvou, a sám se rozběhl na soupeře. Ten nemohl věřit, že Asuma přežil, a vypadá dokonce ještě silněji. Než se stihl vzpamatovat, byl zahalen kouřem, který pomocí jiskry ze zapalovače vybouchl.
Poslední zbýval, byl to nejspíš nejsilnější protivník a proti němu stál Kakashi. Ten na soupeře zaútočil pomocí ohnivého draka. Tomu ale zlý ninja uhnul a dokonce draka obrátil proti Kakashimu, který to nečekal, byl zasáhnutý a popálený na ruce. Poraněný Kakashi vyhodil kouřovou bombu a zmizel… Ale bylo to jen na chvíli a objevil se pod soupeřem, vyskočil ze země, ale to bylo také zablokované. To Kakashimu ovšem vůbec nevadilo, protože to byl stínový klon a hlavní útok přišel z jiné strany. Bylo to Kakashiho chidori, které přímo zasáhlo nepřítele do zad, to už Kakashi věděl, že vyhrál. Po chvíli v dáli viděl i své přátele Gaie a Asumu.
Společně osvobodili obchodníka. Všechny peníze a svitky byly vráceny, poté zamířili do Konohy. Cestou zpět je nepotkalo nic nebezpečného. Jenom Gai dostal nápad, že by si mohli dát menší závod, společně se svým rivalem Kakashim.
„Mohu se přidat?“ otázal se Asuma.
„Samozřejmě,“ odpověděl Gai.
„Dobře. Kdo prohraje, platí Rámen,“ řekl Kakashi a hodil kámen do vzduchu, „až dopadne na zem, závod je odstartován.“

Poznámky: 

Postavy: 9, Věty: 9,19, Předměty:1,11,

5
Průměr: 5 (2 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kyell
Vložil Kyell, Út, 2018-08-14 19:34 | Ninja už: 5622 dní, Příspěvků: 1367 | Autor je: Účastník chuuninské zkoušky

Mise L3: Musím vyseknout poklonu, protože, jak jsem se dočetl z komentářů, jedná se o prvotní dílo a ještě hned nahlášeno do mise, tomu říkám pořádná kuráž! Smiling Co se týče povídky samotné, nic mi na ní nevadilo, bohužel mě ale taky ani moc nezaujala. Co se týče formy, jak již bylo napsáno, byla použita forma pohádky a hlavně popisu, nějaká přímá řeč by to určitě oživila, nebo pointa na konci. Ale to je pro příště, jako prvotní dílo to bylo více než solidní a já i Kakashi ti dáváme palec hore
Kakashi YES

Obrázek uživatele Espere
Vložil Espere, Pá, 2018-09-07 11:47 | Ninja už: 3677 dní, Příspěvků: 16 | Autor je: Sluha v rezidenci klanu Hyuuga

Děkuji Smiling

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2017-08-22 07:55 | Ninja už: 5712 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Kakari se musí radovat, že tolik lidí si zvolilo partu, kde je Kakashi. ^^
Na to, že je to prvotina to nebylo zlé. Věty dávaly smysl, povídka měla hlavu a patu. Za mě vydařená povídka. Jen tak dál a časem to bude jen lepší.
Představa jak se Kankurou dere na svět je velice roztomilá. Za to hvězda navíc.
Ať se takových povídek vyskytne vícero.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Espere
Vložil Espere, St, 2017-08-23 22:07 | Ninja už: 3677 dní, Příspěvků: 16 | Autor je: Sluha v rezidenci klanu Hyuuga

Děkuji, jsem rád že se povídka líbila. Smiling

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Út, 2017-08-15 20:23 | Ninja už: 5189 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Tak pre prvotinu si si zvolil rozprávkovú formu rozprávania, čo nie je zlá stratégia, lebo menej skúsený pisateľ za ňou môže schovať rôzne nedostatky. Ak už ale tak, bolo trocha na škodu, že si sa neponoril do "rozprávkového módu" ešte hlbšie a nezakončil napríklad celý príbeh nejakou poučnou pointou. Vtedy by to len malo šmrnc.

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Espere
Vložil Espere, Út, 2017-08-15 21:19 | Ninja už: 3677 dní, Příspěvků: 16 | Autor je: Sluha v rezidenci klanu Hyuuga

Dobře, děkuji za radu Smiling

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Út, 2017-08-15 19:17 | Ninja už: 5327 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Kankurou má štěstí, že to do té nemocnice vůbec stihli, ale zas na druhou stranu mohl rovnou hned začít plnit misi jako správný ninja a syn Kazekageho Laughing out loud
Bylo odvážné s prvotinou se hlásit rovnou do mise, ale vyplatilo se. Povídka sice má své mouchy, ale každá další bude lepší a lepší Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF