manga_preview
Boruto TBV 09

Rozhodnout se Kap. 12.

„Asi si hodně věříš, co? Když si myslíš, že ti to povolím, nebo se snad zúčastním!“ ukazováčkem mu rozkazovačně kroužila okolo očí. Panenky se mu kroutily, jak se prst snažil stíhat.
„Ale Yugito, no táák! Legrace musí být!“ zaprotestoval Bee a rozhodně dal paže na prsa. Naruto se k jeho přemlouvání za chvíli připojil. Dlouho, předlouho prosili, ale nic, Yugito sebou ani nehla.
„Pche, proč bychom vlastně měli žádat ženskou o povolení?? Jsme velcí chlapi! A navíc by stejně rychle odpadla! No jasně, proto si s námi nechce zabojovat!“ otočil se Bee naštvaně. Yugito se na čele objevila tmavě zfialovělá žíla, ale stejně, nehla ani brvou. Pusťte, pusťte mě na něj. Já mu tu jeho rozesmátou pusu skřivým, že ho ani vlastní máma nepozná! Pusť mě Yugito, dělej! Řvala uvnitř Nibi. Naruto nevědě proč, chtěl Beeho následovat. Zarazil se, pochopil, že tímto to nikam nepovede.
„Ale tak! Buď všichni, nebo nikdo!!“ zakřičel, tím Beeho zastavil, „Ale, řekni mami, jak se mám jinak procvičit lépe v boji, než opravdovým bojem?“ otočil se na oslovenou a ve tváři měl vážný výraz. Yugito by mu nejraději dala, za to že pochybuje o jejím úsudku, ale když si to znovu přebrala, naštvala se akorát tak sama na sebe. Má recht. Zaskočil mě jen Bee s tím ‚tajemstvím‘, dlouho jsem na to ani nepomyslela, bude to tím. Poraženě sklopila hlavu.
„Vy jste, ale hrozní! Fajn, ale mám první boj!“ prohlásila. Jako odpověď jen pokrčili rameny.

„Seš dáma, když toto právo ‚existuje‘, tak máš také možnost vybrat si prvního soupeře,“ usmál se na ni Bee, „ I když, aby to mělo správný začátek, navrhuji bitvu máma versus syn, co myslíte?“
„Beru,“ souhlasil okamžitě Naruto, který se kupodivu dlouho neozval.
„Já nemám nic proti,“ šla Yugito na opačnou stranu místnosti, proti Narutovi. Tyjo, nechci nic říkat, ale když použijeme chakru démonů, neměli bychom se spíš přesunout ven? Povzdechl Naruto. Bee se mezitím postavil mezi ně. Veledůležitě zvedl ruku na odstartování a pochvíli ji švihem poslal k zemi, ve stejný moment se bleskově vypařil.

Oba protivníci se postavili do útočného postavení. Navzájem se od hlavy až k patě přeměřili pohledem a znalecky na sebe kývli. Naruto odhodil katanu, kterou měl na zádech. Usoudil, že když jeho matka žádnou takovou zbraň nemá, nebylo by to fér. Díky kývnutí se domluvili, že ze začátku nebudou používat chakru démonů. Nechtěl už nijak otálet, první útok zahájil on. Naruto se v sekundě vypařil. Yugito poznala, že bude asi nejvíc používat Hiraishin no jutsu, byla to jeho specialita a také technika, kterou měl nejradši. Navíc její syn moc dobře věděl, že by ji mohl porazit na rychlost, to byla její slabina. Uslyšela jemný šum zpoza hlavy. Ránu nohou, která na ni byla namířena s přesností, zablokovala. Pevně ji chytla a pokusila s ní silou mrštit o zem, ale přemístil se dřív než by to stihla. Objevil se několik metrů před ní a ještě o pár kroků ustoupil dozadu. Tentokrát vyrazila útočně Yugito. Z pouzdra, které měla na stehnu, si za běhu vytáhla kunai a namířila jej přímo na Naruta. Zaútočila rychlým výpadem nahoru, pokračovala rychlým vrácením a dalším výpadem. Takhle se to několikrát opakovalo. Naruto lehce uhýbal, byl podstatně menší než Yugito, to mu dávalo jasnou výhodu a také tisíce hodin tréninku uhýbání dokola a dokola, dokud nebyl schopen se vyhnout všemu. Rozhodl se také znovu zaútočit. Začal se po celé Yugitině ose přemisťovat, jednou byl ne ani na celou sekundu před ní, potom za ní.

Hrozně ji mátl, byla to ďábelská rychlost. Jeho zásoby chakry mu umožňovaly opakovat jutsu nepřetržitě, bez zrychleného dechu, nebo snad námahy. Po pár výměnách našel pro něj skulinu v obraně jako stvořenou. Vytáhl svůj kunai a tupou stranou se snažil trefit do žeber dozadu. Uvědomila si to na poslední chvíli, stihla se vyhnout přímé ráně, díky tomu že vložila do svých chodidel trochu chakry a odrazila. Avšak sice poloviční, ale bolest z rány se ozvala celkem okamžitě. Ještě víc ji popostrčila dopředu a nechala ji chvíli více zranitelnou. Naruto toho nestihl využít. Nechal ji se pevně postavit a znovu se vydal proti ní. Věděl, že toto byl útok, který se mu opravdu povedl. Vítězil nad ní rychlostí… Ale… Silou ani náhodou, vždyť je to o osmnáct let starší baba. Pro sebe se usmál, když po chvíli odskočil po menší ráně, než jí dal on sám. Možná mě trochu šetří. Ještěže mě neslyší. To já tady makal, mamka nebyla rozehřátá, už se dostává do svého tempa, ale já i tak neprohraju. Je čas na nějaké to ninjutsu. Polštářky prstů položil švihem na zem.

„Fuuton: Stříbrné ticho,“ hlesl potichu. Začal so objevovat ustálený neprostupný vzduch. Pomalu se to dostalo až k Yugito, která si na techniku počkala. Poslední, co viděla, bylo, že se Naruto vzdálil. Dýchání se ztížilo a její tělo bylo celé jako ponořeno ve vodě. Síla něčeho ji obnažovala ze všech stran a každou sekundou to bylo silnější a ona slabší. V poslední chvíli, kdy mohla něco podniknou, vyvolala svou techniku. Hned první ninjutsu a Béčko, Naruto? Bereš to vážně. Fajn.

„Doton: Kamenná hradba,“ složila potřebné pečetě a technika ji obalila ze všech směrů. Chránilo jí to před skoro celým obsahem Narutovy techniky, trochu toho stříbrného vzduchu musela vzít i hradba, ale i tak jí hrdlo povolilo. V tom vzduchu jsou malinké, ale nahuštěné částice stříbra. Doufám, že jsem zvolila správnou obranu. Analyzovala si situaci sama pro sebe. Očekávala jeho typický sled útoků, teď by podle jejích předpokladů měla přijít nějaká vodní technika. I když byla země silnější než voda, čekala, že na ni pošle něco hodně silného. Nemusela čekat dlouho, náraz vodní masy sebrané z nedalekého podzemního vodopádu se ozval náležitou hlasitostí. Hradba vydržela, Yugito ji posílila svou vlastní chakrou, jen malý kousíček nestihla zaplnit. V tom malém otvoru se objevil Naruto, měl zvláštní tvář, bez výrazu. Yugito se trošku ošila a vydala se za ním. Stál tam sotva tři sekundy a zmizel.

„Proboha! Jak jsem mohla nalítnout,“ zaklela si potichu pro sebe. Kde, nahoře, dole, doprava… Nestihla všechny možnosti zkontrolovat, ucítila tvrdé žduchnutí do ramene. Ustála, ale posunulo ji to několik metrů mimo útočícího protivníka. Naruto už nelelkoval, nechtěl bojovat moc dlouho, obzvlášť když se začínaly ozývat rány, které mu dala Yugito a navíc do teď trénoval a ti dva se koukali. Zběsile proti ní vyrazil a započal neuvěřitelně rychlou a co nejtvrdší sérii kopů. Yugito byla neustále o jeden pohyb pozadu, nemohla se dostat do jeho tempa. Možná taky proto, že zvolil mix, který zatím dosud nepředvedl. Neustále měnil rychlost, naznačoval a poté převracel směr útoku. Yugito se snažila uhýbat, kopy a háky, kterým by nedokázala uhnout, vykrývala svou vlastní rukou, takže ji za chvíli ani necítila. Věděla, že to bude riskantní, ale rozhodla se pro dlouhý úskok dozadu. Třeba získám pár sekund překvapení. Do nohou přidala, co nejvíce chakry a skočila.

Ještě kousek. Usmál se sám pro sebe spokojeně, ale zničeně. Použil Hiraishin no jutsu a po kouskách se přemisťoval blíž k ní. Vytáhl shurikeny a při každém přemístění je na Yugito hodil. Vytáhla kunai a s přesností všechny shurikeny srazila ke svým nohám. Avšak ustoupila ještě o kousek a tím získala, co chtěla, pár sekund na vymyšlení vítězné taktiky. Přemýšlela, analyzovala a sčítala možnosti dalšího průběhu boje. Vymyslela to, kývnutím sama odsouhlasila svůj nápad.

„Doton: Smrtelné jehlice,“ zaburácelo a ze stropu se na Naruta začaly chystat kamenné jehlice. Po chvíli se všechny spustily naráz. Musel nekontrolovatelně běhat, aby se jim všem vyhnul. Při jednom útoku musel vyskočit, a aby se Yugito ‚nenudila‘ hodil na ni z přemetu kunai. Bez problému uhla. Široce se usmál. Je tam, je tam. Začal ve vzduchu skládat pečetě. Přemístil se na zem a rukou plácl o zem. Přivřel oči a svraštilo se mu čelo soustředěním, chtěl vyhrát. Tam, kde ji oddělal, se z prachu zanechala stopa jeho ruky a pod ní se do dlaždic vyryl plameny rudý symbol. Yugito si nestihla ničeho všimnout, stalo se to v jedné sekundě.
„Fuuinjutsu: Klec krvelačného tygra,“ hlesl si pod vousy potichu. Ozvalo se lví zařvání a okolo Yugito spadla odnikud železná klec. Tlusté mříže oznamovaly konec zápasu. Rohy mříží, jak si později všimla, stály na dalších čtyřech rudých symbolech. Yugito s překvapením přišla až k jedné straně a znalecky s nimi pokusila pohnout. V tu chvíli se tam objevil Bee.

„Mami, hlavně se nepokoušej použít nějakou přemisťovací techniku, jinak tě to pěkně kopne,“ oznámil jí se soucitem.
„Ta ostuda…“ usmála se a rukama si zakryla obličej. Bee je jen chvíli pozoroval, ale jako správný rozhodčí turnaje to musel nějak okomentovat.
„Dvě chyby,“ ukázal jí pochlebovačně před obličejem, když přešel, až k mřížím.
„Měla jsi z toho vzduchu vypadnout ne se tam schovat se svojí technikou,“ vrátil jeden prst zpátky do pěsti, „A jako správný rozhodčí tohoto turnaje, ti řeknu tvou blbost číslo dvě,“ sundal si brejličky a zhluboka se jí podíval do očí, „ To genjutsu, co na tebe udělal, bylo tak trapný a prokouknutelný, že jsem si uvědomil hroznou věc, holka začínáš rezivět!!“ s klidem ve tváři.
Podle výrazu jeho matky Naruto usoudil, že je dobojováno, tudíž nejlepší čas pro odvolání mříží…

Poznámky: 

Jakpak se vám líbil soubojík? Napište, okomentujte! Prosíím Smiling .
Teď jsem si všimla 12.12. 12. díl, dobrý ne? (Nebylo v plánu.)
Děkuji za přečtení dílu a příště zdár... Laughing out loud

5
Průměr: 5 (14 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, Po, 2015-05-11 00:03 | Ninja už: 4270 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

A pak že neumíš psát souboje, kde si na to vůbec přišla? Sice se mi nelíbí české názvy technik, ale nějak to přežiju... Boha, vůbec nechápu, proč ti lidé tak málo komentují? Však to člověk píše pro ně a pak se ani nic nedozví Laughing out loud

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.

Obrázek uživatele mr.viper
Vložil mr.viper, So, 2013-12-14 19:18 | Ninja už: 3862 dní, Příspěvků: 39 | Autor je: Prostý občan

Super, díky moc už jsem byl nedočkavej, těším se na tvojí další práci. Jen tak dál.

Obrázek uživatele ShinobiKoran
Vložil ShinobiKoran, Čt, 2013-12-12 21:24 | Ninja už: 3872 dní, Příspěvků: 8 | Autor je: Prostý občan

Super dílek.Už se těším na další (doufám že to bude Naruto VS Bee)