manga_preview
Boruto TBV 09

Doma v listí: kapitola 23. - Tetsuton

Dalšího dne bylo hlediště arény pro souboje závěrečné části chuuninské zkoušky naplněné k prasknutí už od rána, všichni diváci netrpělivě očekávali další ukázku toho nejlepšího, co mohly ninjovské vesnice nabídnout a nemohli se dočkat první krve. Iwahi zamyšleně kráčela po cestě, pohledy kolemjdoucích a přání hodně štěstí moc nevnímala. Včera ze Sakury nedostala nic jiného, než že Inoteho stav je vážný a že za ním nikdo nesmí chodit. Když se pokoušela vyptávat dál, nasadila Sakura takový výraz, že se Iwahi raději tiše stáhla do svého pokoje. Později večer za ní pak zašel Sasuke s tím, aby v žádném případě nemluvila o tom, co se co viděla v Tsukuyomi v Lese Smrti. Jako bych to nevěděla... pomyslela si Iwahi. Měla jsem teda pravdu, ten Hidan se vyhrabal ven...
V zamyšlení došla až do arény. Touya a Aoshi tam už čekali, Kantsu přišel chvíli po ní. Přesně v osm hodin ráno se objevil Genma, pronesl nějakou tu úvodní řeč, představil dnešní bojující a vyzval Aoshiho a Touyu, aby se připravili k zápasu. Iwahi a Kantsu se odebrali do místnosti jim vyhrazené.
Když se Hyuuga Aoshi a Raizan Touya postavili proti sobě a uklonili se, obecenstvo na chvilku utichlo. Nikdo si nechtěl nechat ujít souboj těchto dvou géniů. Oba soupeři zaujali téměř stejný postoj. Několik vteřin se ani nehnuli, jako by vyčkávali a pozorovali se navzájem. Pak zničehonic oba vyrazili. Bojištěm proběhlo několik výbojů elektřiny. Chvíli si vyměňovali údery, testovali se. Začalo to vypadat, že Aoshi má navrch, jeho čistá chakra dokázala odrazit i prorazit Touyovy blesky. Tomu to došlo a odskočil, aby si vytvořil vzdálenost. Poskládal pár pečetí a vrhnul po Aoshim několik bleskových shurikenů. Hyuuga se elegantně všem vyhnul a vyrazil vpřed. Přeci jen byl bojovníkem na blízko, potřeboval se svému soupeři dostat na tělo. Jenže soupeř to věděl a nehodlal mu to nijak ulehčit. Ustupoval dál a za běhu formoval pečetě. Pak se zastavil.
„Raiton: Tokkan Ittou!“ (živel blesk: jeden úder čepele z blesku)
V rukou se mu zhmotnila blesková čepel dlouhá přibližně dva metry. Obecenstvo zapomnělo dýchat. Touya bleskem máchl po rozběhnutém Aoshim. Ten neměl kam uhnout. Zastavil se.
„Kaiten!“
Těsně před dopadem čepele na sebe se roztočil a blesk se zastavil o rotující chakru. Touya něco podobného čekal. Čepel se sice zastavila, ale nezničila, takže jen přidal chakru a pokusil se Aoshiho vír proseknout. Obecenstvo bylo nuceno se nadechnout, aby se neudusilo.
Po několika napínavých a pro oba soupeře vyčerpávajících okamžicích se Touyova blesková čepel rozložila na spoustu malých jiskřiček. Aoshi se přestal točit a oba ztěžka oddechovali. Pauzu si nenechávali dlouho. Po pár vteřinách znovu zaujali své bojové postoje a vrhli se proti sobě. V souboji na blízko neměl Aoshi konkurenci. Několika dobře mířenými údery zastavil proudění chakry v Touyově těle. Když se Touyovi povedlo dostat se dál od Aoshiho, zvedl ruku.
„Vzdávam se,“ prohlásil zadýchaně. Pak se obrátil ke svému protivníkovi. „Heh, seš vážně dobrej. Přesně jak jsem od člena klanu Hyuuga čekal.“
„Ty taky nejseš žádný ořezávátko,“ odpověděl Aoshi. „Dals mi dost zabrat.“
„Vítězem je Hyuuga Aoshi,“ oznámil Genma a oba soupeři se odebrali do místnosti pro bojující, jeden druhého podpírali.
„Další zápas, Uchiha Iwahi a Kouzai Kantsu,“ vyhlásil rozhodčí.
Iwahi měla knedlík v krku, když scházela ze schodů do arény. Věděla, že pokud mu dá byť jen nejmenší příležitost, Kantsu ji zabije. A udělá to tak, aby ji to co nejvíc bolelo. Povzdechla si a vyšla z tmavé chodby do sluncem prosvětleného prostoru arény. Obecenstvo šumělo. Nejdřív spolu bojovali zástupci klanů Hyuuga a Raizan, teď přicházeli na řadu Uchiha a Kouzai. O Iwahi sice moc lidí nevědělo, ale jméno Uchiha jim stačilo. Postavila se naproti Kantsuovi a v rámci pravidel boje se uklonila. Kantsu po pár vteřinách také. Musel prostě dát najevo, že podle něj, si Iwahi úklonu nezaslouží a že to dělá z donucení.
„Začněte,“ odstartoval Genma zápas.
Iwahi na nic nečekala a hbitě poskládala známé pečetě.
„Katon: Goukakyuu no Jutsu!“ (živel oheň: technika velkolepého fireballu)
Kantsu zmizel v obrovské ohnivé kouli, ale vzápětí z ní vylétlo několik kunaiů a shurikenů. Iwahi musela přerušit techniku a uhnout. Viděla tak, že Kantsua před jejím útokem zachránila teď již mizící kovová deska.
„Doton: Tsuchi Yari!“ (živel země: zemské kopí)
Iwahi neotálela a zaútočila znovu. Kantsu se bodcům vyrůstajícím ze země elegantně vyhnul a sám poskládal několik pečetí, které Iwahi neznala.
„Tetsuton: Kagirinai Katana,“ (živel kov: nekonečné katany) zašklebil se Kantsu a na bojišti vyrostlo ze země několik desítek různě tvarovaných čepelí. Obecenstvo zalapalo po dechu.
Takže se rozhodl skončit to rychle, pomyslela si Iwahi a zastavila se. Sakra, proč mi museli dát zákaz na ten tetsuton? Takhle nemam šanci! Jenže když použiju tetsuton, tak všichni, kdo sedí v hledišti, budou vědět, že to ovládam...
Zatímco přemýšlela, Kantsu vytáhl jeden z měčů a zaútočil. Iwahi uskočila a taky se pokusila jeden vytáhnout, jenže nějak jí to nešlo. Aha, takže je může vytáhnout jen on. Super. Taky bych chtěla něco takovýho umět. Jéje, já mam vlastně svitek!
Vyhnula se dalšímu jeho útoku, kousek odběhla, aby si vytvořila vzdálenost a vytáhla svitek. Následující pečeti schovala pod ním a přivolala si dlouhé kovové kopí. Pak musela svitek upustit, když Kantsu znovu zaútočil. Chytila kopí oběma rukama a vykryla jeho ránu. Ten ale vytáhl ze země další meč a jediným sekem rozpůlil ležící svitek.
„Teď už nebudeš moct takhle podvádět,“ ušklíbl se polohlasně, když se jejich zbraně znovu střetly. Nic neodpověděla, odskočila od něj a bodla. Musela využít větší délky své zbraně. Bez problémů vykryl, ale jeho meče se oba zlomily. Nijak mu to nevadilo, po ruce měl spoustu dalších. Vytáhl klasickou katanu a opět zaútočil na Iwahi. Té se konečně podařilo aktivovat Sharingan, takže bez větších potíží vykrývala jeho útoky a zvládala útočit i sama. Souboj se změnil v šermířský. Kantsuovi připadalo pod jeho úroveň používat podřadné techniky jednoho živlu a Iwahi jednoduše nemohla skládat pečetě s kopím v ruce. A odložit kopí znamenalo přestat do něj vkládat chakru, což by způsobilo, že kopí zmizí. Jenže to časem zmizí tak jako tak, pomyslela si a znovu zaútočila, tentokrát sekem šikmo shora. Musim to ukončit co nejdřív!
Kantsu se útoku vyhnul úskokem vzad, vytáhl ze země jeden kratší meč a hodil jej po Iwahi. Jen díky Sharinganu se všas sehnula, takže meč proletěl kousek nad ní. Ta se odrazila a bodla kopím proti svému bratranci. Už vypadal velmi naštvaně. Odhodil katanu, oběma rukama chytil Iwahino kopí a trhnul. Kdyby jí v tu chvíli nevypršel Sharingan, zvládla by tomu zabránit. Takhle jen pustila kopí, aby neupadla a odskočila pryč. Po několika málo vteřinách se kopí rozpadlo a zmizelo. Kantsu si z toho naprosto nic nedělal, jen ze země vytáhl další meč a znovu zaútočil. Iwahi se pokoušela bránit kunaii, ale proti delším čepelím jen s nimi neměla šanci. A Kantsu jí nehodlal poskytnout čas ani prostor na poskládání pečetí pro jakoukoliv techniku. Postupně ji zatlačoval ke stěně arény. Když se zády opřela o drsný beton, měla již jistotu, že je opravdu zle. Kantsu jediným Kai odvolal všechny meče a bez poskládání jakýchkoli pečetí zhmotnil ve vzduchu několik kunaiů, které poslal na Iwahi. Přišpendlil ji ke zdi. S úšklebkem k ní přišel a několikrát jí vrazil pěstí.
Obecenstvo nesouhlasně zamručelo, Iwahi nevydala ani hlásku. Neměla mu co říct. Pokoušela se ale nashromáždit chakru a vymanit se ze svého uvěznění, ale nedařilo se. Přemýšlela, jestli by se neměla vzdát. Během okamžiku Kantsu vyvolal svoje kopí, zašklebil se a vrazil jí ho do břicha. Iwahi ztratila vědomí.

Poznámky: 

OK, další díl. Ale byla fuška vymyslet podrobnosti těch soubojů a sepsat je... ~_~

4.846155
Průměr: 4.8 (13 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Út, 2023-09-05 17:19 | Ninja už: 2688 dní, Příspěvků: 3013 | Autor je: Metař Gaarova písku

„Misia Obl:“ Tak sa potvrdilo, že Hidan sa vyhrabal von, keď už aj Sasuke zakázal Iwahi o tom hovoriť, čo videla. Touya a Aoshi predviedli kvalitný súboj bez prejavov nenávisti a podlosti Kakashi YES Nejako si nespomínam, kto sú rodičia Aošiho, možno to ani autorka neuviedla Puzzled Aoši vyhral a ozaj dôstojne veľkých bojovníkov si prejavili vzájomnú úctu a rešpekt Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Úplne iný charakter mal súboj Iwahi s jej bratrancom Kantsuom. Iwahi si je vedomá, že ju súper bude chcieť zabiť a navyše má zakázané používať Tetsuton, ktorý Kantsu proti nej využije. No ide jej tvrdo po krku, až je obecenstvo nespokojné, čudujem sa, že nikto z nadriadených nezasiahol OMG! Vážně nevím, co dál... Nakoniec Iwahi už bezbrannú nemilosrdne prepichol Ehh... jasně... hehe... Tak zas som ukrivdila autorke a mala zlý tip, lebo nechala hrdinku prehrať, ale asi to má nejaký význam. Aj Tall je spokojný s opisom súbojov, fakt je sea skvelá Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele welushka
Vložil welushka, Čt, 2011-07-07 20:37 | Ninja už: 4733 dní, Příspěvků: 10 | Autor je: Prostý občan

moc pěkné.........kdy bude pokráčko-?

Obrázek uživatele Flatron
Vložil Flatron, Po, 2010-03-15 22:43 | Ninja už: 5591 dní, Příspěvků: 351 | Autor je: Prostý občan

Moc pekne

Obrázek uživatele Ailin-san
Vložil Ailin-san, Pá, 2010-03-05 13:23 | Ninja už: 5540 dní, Příspěvků: 25 | Autor je: Prostý občan

No proste skvelé, čo si budeme klamať Eye-wink

kedysi som tu bola (ne)známa, ako ailin, ale zabudla som heslá, takže chtiac-nechtiac, chcelo to nový účet Smiling
Takže som o 274 dní starší ninja ako mám napísané Smiling a FF-ky "Výlet" a "Gaara" patria k mojim výtvorom Smiling

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, Pá, 2010-03-05 13:54 | Ninja už: 5688 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

Ailin-san: díky, jsem ráda, žes to vydržela číst... Smiling

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Čt, 2010-03-04 12:03 | Ninja už: 5907 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Hmm protože včera asi v jednu ráno vypadla Konoha tak jsem to nestihl na jeden zátah.
Co se týče soubojů tak jsou moc hezký. Rychlí, když je to potřeba brutální a tvoje hrdinka prohrává(!), což se jen tak nevidí. No uvidím jak to bude dál (a jaký vliv na další pokračování bude mít Saya, když už si jí dala tu schopnost.)

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Janken
Vložil Janken, Čt, 2010-03-04 08:50 | Ninja už: 5883 dní, Příspěvků: 31 | Autor je: Prostý občan

Kyaaa skvělééé! Napínavéé

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, Čt, 2010-03-04 12:46 | Ninja už: 5688 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

Janken: Dík, jsem ráda, že se ti to stále líbí a vydržíš to číst... a nechceš ten komentář příště zkusit rozepsat? ;J

Tall: mám opravdu radost, že aspoň něco se ti na mé povídce líbí. :J A samozřejmě, že prohrává, když potká silnějšího soupeře, kterého se navíc bojí... ;J Co se týče Sayi... taky jsem zvědavá... ^^;

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše

Obrázek uživatele Janken
Vložil Janken, Čt, 2010-03-04 14:20 | Ninja už: 5883 dní, Příspěvků: 31 | Autor je: Prostý občan

je zbytečné to rozepisovat, když na tu chválu stačí pár slov Smiling ale tvé přání je mi rozkazem Laughing out loud

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Čt, 2010-03-04 12:47 | Ninja už: 5907 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Člověk by si myslel, že to máš promyšlené. No ono kdyby se mě na ní nic nelíbilo myslíš si že bych včera (tedy vlastně dneska) v noci to četl kromě posledního dílu celý.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, Čt, 2010-03-04 12:58 | Ninja už: 5688 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

to je fakt...
Tak promyšlené to mám, jen s každým dalším napsaným dílem se mi to promyšlení změní a některé části musím vymýšlet znovu... ^^;

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše