manga_preview
Boruto TBV 10

Pouhá oběť?

Když tak vidíme ty oběti bojů v Narutovi, napadlo vás někdy něco jiného než: „Byla to nutná oběť,“ nebo, „chudáci, hlavně že se hlavním hrdinům nic nestalo.“ Ano, hrdinům. Strachujeme se jen o ty hlavní postavy, a o vedlejší se nezajímáme, ani netušíme. Pomysleli jste někdy na to, jak zajímavý život tyhle náhlé oběti žili ve stínu našim „milovaných“ hrdinů?

Budu vám vyprávět příběh o jedné z těchto obětí, která se bohužel nikdy nezačlenila mezi ty známější ninjy a zpečetila svůj osud ve jménu vesnice ukryté v listí.
~~~
Vzdálíme se tedy o několik kilometrů dále od Konohy k malé farmě obklopené skromným sadem moruší. Celý pozemek patřil staršímu výrobci hedvábí, který krom sebe a své ženy zaměstnával pouze další dva pomocníky, takže zde práce bylo vždy mnoho.

Poslední půlrok se jim žilo velmi špatně, vezmu- li v potaz to, že poslední dodávka kimon a surového hedvábí nedorazila na podzimní trhy. To znamenalo velké potíže jak pro celou firmu tak i jejího majitele. V Konoze bylo mnoho klanů, kteří jejich levně prodávané látky hojně zkupovalo. Když dodávka spolu s jedním ze zaměstnanců sadu nedorazila, pobouřilo to veškeré zákazníky, ti pak zpřetrhali veškeré kontakty a smlouvy, jež podepsali, a tak celá skrovná továrna přišla o většinu výdělku.

Majitel továrny, bývalý ninja třídy chunnin, který už několik desítek let žil usazeně, nesl jméno Kekkou Sasuga. O svém bývalém povolání však své ženě nikdy neřekl. Byl tak průměrně vysoký, plavovlasý a pomalu se už věkem přibližoval čtyřicítce. Zpod neupravených, košatých vlasů na svou ženu koukal tmavě hnědýma očima tvaru roztáhlé, vodorovné kapky a věčně se usmíval. Svou manželku poznal tehdy, když se usadil a založil firmu. Tehdy přijal tři pracovníky, z nichž jedna byla jeho budoucí žena.

Tsuya byla o dva roky mladší než její muž. Měla nízkou postavu, takže Sasugovi byla pod ramena. Za mlada patřila k nejkrásnějším kunoichi z vesnice skryté v listí a když ji vyhodili z původní práce, vděčně přijala nabídku pracovat v továrně na hedvábí. Měla tmavě fialové vlasy, které nádherně zdobily nezkrotné lokny. Kdysi patřila do jednoho z nejvýznamnějších a nejsilnějších klanů ve vesnici. Ninjou se však nestala a spolu s oznámením, že si chce vzít Sasugu, ji klan přestal považovat za člena rodiny. Světle modré až šedé oči byly olemovány hustými černými řasami a obočí bylo rostlé do přísně roztomilého tvaru.

Celý podnik postupně upadal. Sasuga musel propustit své dva spolupracovníky, protože jim neměl z čeho platit. I malé světlo se rozzáří v temnotě. Právě tohle malé světlo přinesla Tsuya, která Sasugemu jednoho večera pověděla jistou milou zprávu.

Po půl roce, uprostřed zimy, se Tsuye narodila holčička. Naneštěstí byl sad moruší spolu s jejich skromným domkem daleko od Konohy a Tsuya posléze zemřela na vykrvácení. To Sasugu zlomilo.

Svou dcerku pojmenoval podle její matky. Tsuya Kekkou. Byla talentovaná na veškeré manuální práce. Posléze začala otcovi pomáhat v továrničce a celá situace se začala obracet k lepšímu. Tedy až do chvíle, než Sasuge zemřel. Bylo to po Tsuyiných šestnáctých narozeninách. Z posledních zásob mladičká Tsuya přežila zimu, která náhle udeřila a nakonec se přestěhovala ze staré chalupy do vesnice.

Tsuya mladší zdědila po své matce ladnost a zručnost. Zároveň po otci zdědila jeho zvláštní oči a povahu. Vlasy měla tmavě fialové a stejně kučeravé jako její matka. Na rozdíl od ní však měla vlasy dlouhé až k bokům. Na sobě měla jedno z moderních střihů kimona, které patřilo její matce a pod ním síťované punčochy.

I přes její poměrně vysoký věk ji přijali do akademie. Byl to ideální způsob, jak si získat postavení a navíc práci. Stačilo přeci jen udělat zkoušky a už byla gennin. Děti a vlastně její spolužáci se jí posmívali, že je na akademii příliš stará, a že určitě už nesčíslněkrát opakovala ročník. Ta jim to všem s úsměvem odkývala a v duchu si říkala, jaký to jsou mrňaví parchanti.

Rok utekl stejně rychle jako celý pobyt v akademii. Před dovršením jejích sedmnáctých narozenin se stala novopečeným geninem a posléze byla přiřazena k jednomu týmu sice o hodně zkušenějších a o něco starších ninjů, jejichž členka se už stala dávno chunninem a dočasně se k nim připojila.
Z počátku ji příliš nebrali. Jeden z těch dvou, vlastně ten slabší, si z ní neustále utahoval. Docela ji to štvalo, obzvlášť proto, že se jí docela zamlouval.

Jak se dozvěděla, jmenoval se Yakedo, ale jejich sensei spolu s druhým členem týmu mu říkali Yake. Měl krátké trčící hnědé vlasy a na tvářích červené trojúhelníky. Všude s ním chodila jeho světle zbarvená vlčice, které říkal Urufu. Patřil do jednoho z větších klanů a měl starší sestru, která už měla 12tiletého syna a o čtyři roky starší dceru. Co ho asi štvalo ve svém nitru nejvíc, byla skutečnost, že jeho synovec už dávno stal chunninem o své neteři radši ani nemluvil, byla jen o něco starší než on sám.

Druhý z týmu byl zamlklý ovšem geniální ninja. Sensei mu říkal Kurai. Krom toho, že byl výjimečně dobrý se o něm ovšem Tsuya nic nedozvěděla. Spíše ho nesnášela, protože se k ní choval odměřeně a odmítal s ní spolupracovat.

Jak už jsem napsala, Tsuya k onomu týmu 4 byla připojena jen dočasně. A to jen po dobu chuninských zkoušek. Díky její strategii se do věže ve středu „lesa smrti“ dostali až zázračně rychle. Jako skoro všichni ti zkušení, i oni nalíčili past na ty, co se budou přibližovat ke věži a pak prvnímu týmu, který přepadli, vzali onen svitek.

Tím si vybudovala značnou autoritu a ani Yake už si z ní neutahoval a spíše se stáhl za hradby. Jeho vlčice si však Tsuyu značně oblíbila, což také přimělo oba dva k vzájemnému kontaktu. Brzy se spřátelili a neustále pomlouvali pana „dokonalého“ neboli Kuraie.

Druhá část zkoušky už proběhla mimo les. Účast byla malá, takže se semifinálové kolo nemuselo konat. Všichni si měli vylosovat číslo s tím, že je pod ním skryt někdo jiný. Naneštěstí osud naší Tsuye nepřipravil zrovna lehkou cestu ke slávě. Vytáhla si číslo 7 – Yakedo. To byla pro ni rána přes pás, vlastně i pro něj, o čemž ovšem nevěděla.

O měsíc později přišel onen den D. Dva zápasy už byly ukončeny. V prvním se utkal Kurai s jedním malým ninjou z oblačné vesnice a během minuty nad ním zvítězil. Vcelku nudná podívaná, jak popsala situaci i přes svou nervozitu Tsuya. Na řadě byl souboj číslo 3 – Tsuya vs. Yakedo.

Tsuyného soupeře přišla povzbudit celá jeho rodina. Poznala je hlavně podle totožných trojúhelníků na tvářích, podle čehož se jejich klan odlišoval od ostatních. Tribuny byly narvané k prasknutí. Nervozita v ní stoupla. Zápas však uběhl velice rychle a po chvíli už byl takřka jasný výsledek. Ačkoliv bylo už od začátku jasné, že vyhraje Yake, nikdo netušil, že to vzdá. Respektive nahrál srážku tak, bay to vypadalo, že už není schopen bojovat a tím nechal Tsuyu vyhrát.

Tsuya byla velmi překvapená a ačkoliv to nevěděla jistě, tušila, že to pouze vzdal a předstíral zranění.

Poslední zkouška chuninů proběhla v pořádku. Konec zkoušek ovšem znamenal i konec pobytu Tsuye v týmu 4. Když se Yake zázračně rychle „uzdravil“, společně šli k hokage pro výsledky. Bylo jasné, že arogantní Kurai bude jedním, z těch třech chuninů. Tsuya a Yake šli spíš jako doprovod.

Dostali očekávanou zprávu. Kurai je chunin. Zároveň však na post chunin vesnice skryté v listí nastoupí i Yakedo a co je ještě víc udivilo i Tsuya. Ta z toho byla tak vedle, že ani nebyla schopna slova.

Jak už jsem vyprávěla, zkouška byla už definitivně u konce a to znamenalo, že teď bude Tsuya opět sólo. Proti své vůli se vyměnila opět s původní členkou týmu 4 a rozloučila se. Spolu s původní kunoichi se vzájemně vraždily pohledem a přitom spolu nikdy nemluvily. Jen si hlesly pozdrav a Yake je představil. Kurai nejevil žádné známky toho, že se pro něj tím něco změní. Vždy totiž myslel pouze na sebe.

Seme, jak se jmenoval původní dívčí člen týmu 4, byla menší postavy. Měla čokoládové oči a blonďaté vlasy, sepnuté do úhledného drdolu. Vypadala velice křehce a každý v její blízkosti, kromě Tsuye, měl potřebu ji chránit. Na tváři se jí při pohledu na Tsuyu zračilo opovržení. Ačkoliv byla o hodně nižší než vysoká Tsuya, měla o mnoho větší autoritu. Tvářila se velice mile, ale to jen do chvíle, kdy okolo ní byl někdo z jejího týmu. Už tímhle chováním si ji naše mladá kunoichi zprotivila. Celou dobu třímala Yakedovu paži a celkově se k němu tiskla. I naprosto hloupý člověk by viděl, že spolu zřejmě něco mají.

Tsuya raději odešla dřív, než by se na Seme vrhla. Už při jejím odchodu si dala předsevzetí, že bude lepší než její nová oponentka.

Roky utekly jako voda. Mladá kunoichi stále žila ve svém skromném bytečku a jen stěží stačila platit nájem se svého skromného platu. Za dobu pobytu ve vesnici si zdokonalovala své techniky a trochu využila zkušeností, které získala prací v otcově továrně. Byla velice schopná, a protože neměla navíc již žádné příbuzné, dokonale se hodila pro členku ANBU.

S týmem 4 někdy spolupracovala, ty mise pro ni byly jak krásnými chvílemi, tak naprostým utrpením. Krásnými proto, že byla se svým prvním týmem a utrpením, protože byla v přítomnosti Yakeda spolu se Seme. Ti dva už spolu víc jak dva roky chodili, což ji štvalo asi nejvíc.

Ačkoliv byla dobrá shinobi, všichni z týmu 4, mimo ní, už dávno dospěli hodnosti ANBU. Kurai se stal dokonce jouninem. To jí srazilo sebevědomí ještě víc. Tak moc se snažila vyrovnat Seme a stále se jí to nedařilo. Sice byla dobrá, Seme ji vždy převyšovala.

Yakedo se posléze stal velitelem ANBU. Sám nechápal proč, ale jistá možnost tu byla. Seme byla totiž dcerou Hokage. Poslední dobou se pak začal k Tsuye chovat odměřeně. Zajímavé ovšem bylo, že jen v přítomnosti Seme. Když s ním mluvila o samotě, byl milý, vtipný.

ANBU nemají mít city, mají se soustředit jen na práci, na boj. Mají to být vraždící stroje. To se ovšem Tsuye nikdy nepodařilo. Nedokázala se zbavit citů, ne, když se jeden z nich stále prohluboval. Postupně nemyslela na nic jiného než na svého velitele. Byl pro ni jako rodina. S chutí by zaujala místo po jeho boku a vystřídala tak Seme.

To ovšem zůstalo jen v jejích představách...

Život šel dál, brzy oslavila svých devatenáct let. Yakedo se zasnoubil se Seme, což jí naprosto rvalo srdce, ale nikdy o tom nikomu neřekla. Tsuya kromě misí zůstávala neustále u sebe v bytě a prakticky nevycházela.

Jednoho dne přišla zpráva od jednoho jounina. Šlo o poměrně lehkou ANBU misi. Pět členů policie mělo zaujmout pozice pokoje v nemocnici. Údajně tam ležel v bezvědomí jeden z posledních členů Uchiha klanu. Měli ho pouze hlídat.

Většinu dne proseděli na chodbě bez jediného vědomí, že by mohlo přijít nebezpečí. Kdyby si úžasná Seme místo lísání k Yakedovi raději všimla, že k nim jde zahalená osoba, mohlo být vše jinak. Nikdo z pěti ANBU nečekal žádné nebezpečí. Naprosto nepřipravění náhlému útočníkovi rychle podlehli. Dva z pěti odpadli jako první. Ostatní tři se rychle vzpamatovali a snažili se útočníkovi v kápi zabránit v cestě do pokoje.

Protivník byl ovšem až příliš silný a tak byli naši ANBU téměř okamžitě vysílení. Yakedo už několikrát použil tajné techniky svého klanu, které mu brali až příliš mnoho energie. Seme použila už několikrát své silné pěsti. Protivník jí však už několikrát rozřízl svou technikou vazy v obou rukách a tak se jen v bolestných křečích, neschopna pohnout zhroutila na zem. Tsuya na tom také nebyla nijak zvlášť dobře. Všechny techniky, kombinace chvatů, které uměla, už vyzkoušela, bezúspěšně. Protivník nejevil ovšem ani známky vyčerpání.

Bylo zjevné, že se začal připravovat k poslednímu úderu. Jen si chvíli vybíral, kdo z těch tří bude první na řadě. Vybral si jediného živého mužského ANBU. Ten vyčerpáním už ani nevnímal. Chakrový skalpel by mu projel jeho tělem jako břitva, nebýt Tsuye.

Ta z posledních sil skočila ke svému veliteli a snažila se ho srazit na zem. Yakemu se nic nestalo. Ovšem Tsuya na tom nebyla dobře. Při pádu se připletla do cesty protivníkově zbrani a ta ji zasáhla plnou rychlostí do břicha. Bolestně dopadla na zem a lapala po dechu.

Proč to udělala? To je jasné. Raději obětovala sebe, než někoho, kdo se stal jejím prvním přítelem. Než někoho, komu bezmezně věřila. Než někoho, koho nekonečně milovala.

Poslední co ucítila na své tváři, byl jazyk vlčice Urufu. A pak se okolí ztmavilo, jako když náhle přijde večer. Vše utichlo…
~~~
To je celý příběh. Pořád si myslíte, že každá oběť je nutná? Že si ti, co ochraňují své blízké, zaslouží zemřít? Možná to pro Tsuyu bylo nejlepší. Zemřít v boji. Nikdy se o ní krom pár přátel nikdo nedověděl, takže ani její smrt s nikým nepohnula.

Nejhorší na tom byl fakt, že vlastně zemřela pro nic. Útočník jen hodlal přesvědčit Uchihu, aby se přidal na stranu zla, co po té Sasuke udělal dokonce dobrovolně, protože viděl jen sílu potřebnou ke zničení svého bratra.

Jaké to celé tedy mělo smysl? Tsuya a další ANBU i jiní zemřeli pro nic.
Nikdy se o jejich smrti nemluvilo. Jen na ně těch pár lidí, kteří je znali, vzpomíná jako na dobré ninjy, kteří zemřeli ve jménu své vlastní vesnice.

Poznámky: 

Hm tak mě napadlo, jak už napovídá název, jsou ti, kteří padnou v boji, jen nutnými oběťmi. Mohli jsme jen nad tím mávnout rukou a vduchu si oddechnout, že se našim oblíbencům nic nestalo.

Nějak mě napadlo, přoblížit čtenářům, že neznámá postava může mít stejně plnohodnotný život jako naši oblíbení hrdinové. No, jestli je to zdařilé, nevím, ale budu ráda, když v komentářích napíšete PRAVDIVÉ kritiky. Smiling

BTW. netuším proč, ale tahle písnička z Geishy mi kdo ví z jakého důvodu připomíná vcelku smutný život Tsuye. Asi někteří z vás znají.

4.9375
Průměr: 4.9 (16 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele snowfox
Vložil snowfox, Pá, 2008-10-10 22:24 | Ninja už: 5961 dní, Příspěvků: 1579 | Autor je: Prostý občan

Téda, tohle se ti moc povedlo. Kritika mě žádná nenapadá, jen obdivně zírám. Smiling

Ale... Envy je stále nejlepší Evil
A máme rádi Obita!!
Výlev jednoho ublíženýho třináctiletýho děcka... aneb proč tu nejsem

Obrázek uživatele Tomon
Vložil Tomon, Po, 2008-09-15 16:45 | Ninja už: 5821 dní, Příspěvků: 1689 | Autor je: Editor ve výslužbě, Pěstitel rýže

Skvělá myšlenka, perfektní provedení -> celé je to moc krásné

Obrázek uživatele Ryuuka
Vložil Ryuuka, Út, 2008-09-16 08:18 | Ninja už: 6005 dní, Příspěvků: 757 | Autor je: Prostý občan

Shrnu to, protože bych asi všem psala podobné komentáře. Těší mě vaše chvála, ano bylo účelem, ukázat vám, že nejen ty hlavní postavy jsou dobré... některé komentáře mě potěšily, na některých jsem musela přemýšlet, doufám, že byly upřímné a děkuji...

Obrázek uživatele Ayashiki
Vložil Ayashiki, Po, 2008-09-15 15:45 | Ninja už: 6093 dní, Příspěvků: 485 | Autor je: Prostý občan

Táto poviedka mi je tak trochu smiešna. A tiež komentáre pod ňou... Väčšina ľudí tu na Konohe berie postavy z Naruta za živé bytosti a udalosti ktoré prežívajú sa nás občas dotknú hlbšie, ako situácie ktoré prežívame my sami. Som si smiešna aj ja sama sebe, pretože či chcem alebo nie, Naruta a postavy v ňom vnímam rovnako. Je mi ľúto Tsuye... Mono preto, že v skutočnosti sme ju v Narutovi nikdy nevideli, je mi oveľa bližšia a jej trápenie je ešte skutočnejšie ako Narutove alebo Saukeho... Ty si vystihla to, čo pre nás je Naruto. Skutočnosťou, životným štýlom, hlúpou rozprávkou ktorej podriaďujeme svoj život.
Páčil sa mi štýl, akým si napísala tú poviedku. Ničím si sa nezdržovala, žiadne zbytočné slová a opisy a pri inom autorovi by to možno pôsobilo nudne a sucho, ale ty si urobila čosi... Čosi, čo tú poviedku urobilo zaujímavou, milou a krásnou a ja som rada že som si ju prečítala. A nebolo, že celý príbeh sa zaobišiel bez slovka priamej reči... Smiling

Obrázek uživatele Jidus-chan
Vložil Jidus-chan, Ne, 2008-09-14 21:24 | Ninja už: 5943 dní, Příspěvků: 452 | Autor je: Prostý občan

Teda, tohle je vazne uzasne! Tak perfektne promyslene! Umis nadherne popisovat, tahle povidka me nadchla! Smiling Mas pravu, je smutne, ze nektere obeti zemrou temer bez povsimnuti a nikdo se nezaobira tim co byli... Tahle povidka... ve me neco zanechala... prirostla mi k srdci Smiling Jak jsem rikala mooc se mi to libi! Jen tak daaal Smiling

Obrázek uživatele Haruko Hime
Vložil Haruko Hime, Ne, 2008-09-14 20:43 | Ninja už: 6255 dní, Příspěvků: 961 | Autor je: Prostý občan

To bylo tak krásný! Neobyčejný život zcela obyčejné a řadové kunoichi. Nikdo se nezajímá o vedlejší postavy a přitom jsou jejich charaktery a schopnosti tak úžasné.
Děkuju ti za příběh o Tsuye, protože se mi moc líbil. Chudinka obětovala svůj vlastní život pro někoho, kdo její lásku nikdy neopětoval. A ona se tak snažila!
(- Jinak díky za novou úchylku, protože teď poslouchám jenom soundtracky z Geishy Laughing out loud Opravdu se to k její osobnosti hodí )
PS- Jsem ti já blbá psala přes ségru Laughing out loud

Obrázek uživatele Hoshiko
Vložil Hoshiko, Ne, 2008-09-14 20:42 | Ninja už: 5872 dní, Příspěvků: 64 | Autor je: Prostý občan

Krása!

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Ne, 2008-09-14 19:22 | Ninja už: 6051 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Ryuu...tohle bylo krásný. Je pravda, že se vlastně všichni starají jen o to, jestli umře hlavní hrdina nebo ne. Ale o ty, co zemřeli jako hrdinové, ale nikdo je neznal, o ty se nestarají, na ty se zapomíná....Napadlo mě, kolik ANBU vlastně muselo zemřít na misích, ale nikdo se to nikdy nedozví, protože jsou vlastně oficiálně mrtví.
Tsuya mi i za tu chilku přirostla k srdci...cítila jsem s ní. A bylo mi neskutečně líto, že zemřela.
Pro mě, je tohle nejlepší povídka, kterou jsi kdy napsala. Nevím proč, zkrátka jsem se zamilovala. Dneska si jí přečtu ještě jednou...a pak zase...a zase. Dokud neusnu. Díky

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2008-09-14 19:18 | Ninja už: 5961 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Prostě skvělé... chceš kritiku? je pravda, že by se to mohlo trochu rozepsat, možná i udělat kratší série... ale jinak - jinak žádné výhrady nemám.
Napsala jsi to, co mě už mnohokrát při sledování Narutra napadlo - každý bere smrt v boji jako něco vznešeného... ale je to skutečně tak?
Jasně, ti "slavní" pro ty je ta smrt skvělým, (jestli se to tak vůbec dá nazvat) koncem... ale co ti, kteří zemřeli taky v boji, tak někoho zachránili, ale v podstatě nikdo to neví? Jsou snad proto něco míň?
Ne, nejsou...

Děkuji, za to, žes tohle napsala... na tohle vážně jen tak nezapomenu. Píšeš vážně dobře... už nějakou dobu js jedna z mých "oblíbenějších" autorek... a teď ti to i píšu... Bravo, Ryuuko Smiling

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Ne, 2008-09-14 18:14 | Ninja už: 6092 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ryuu, som veľmi rada, že si to sem dala Smiling
Táto postava mala plnohodnotný život.
Hoci jej umreli rodičia a ona sa musela pretĺkať životom sama. Životom, ktorý jej nič nedaroval a dosť si bral...
Ale tak to často býva...
Je to fakt, že sa nikdy nezaujímame o tých, ktorí boli len "vedľajšie" postavy a pritom aj oni žili...
Ako aj Tsuya. Zomrela, aby ochránila priateľa. Aj keď to nebolo veľmi nič platné...
Naozaj skvelá poviedka...


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.