manga_preview
Boruto TBV 09

Jak to bude dál? 02

odpuštění

Našel jí na dětském hřišti. Povídala si s Inou Yamanakou. Obě vypadaly spokojeně, a něčemu se hyhňaly. Naruto se přikrčil za keříkem, a pozoroval je. V této skrýši ho nikdo z hřiště nemohl vidět. Díval se jak se usmívá, jak její oči rozjíveně těkají, jak pohazuje hlavou, když jí neposedný pramínek vlasů padá do čela. Ino se náhle zvedla, a loučila se. Podívaná měla skončit. Takeshi se také rozloučila, ale zůstala sedět na lavičce. Sledovala odcházející Inu, a když jí zmizela z dohledu, opřela se, a začala relaxoval. Přivřela modré oči, sledovala líně se potulující mraky, a točila si na prstu pramínek vlasů. Naruto jí ještě chvilku pozoroval, a pak vyšel ze svého úkrytu. Sedl si vedle ní. Takeshi se hned vrátila do reality. Dívala se na Naruta jako na zjevení. Netušila, co po ní chce. Ten nepříjemný, drzý kluk, kterého praštila. Ale on se teď už netvářil tak nesympaticky… Lehce se usmíval, a v očích se mu lesklo večerní načervenalé slunce. Pozdravil ji. Byla z toho nesvá. Jak to, že se ten spratek tak změnil?

„Co… Co tu děláš?“ zeptala se. Chtěla, to říct zle, a uštěpačně, ale byla rozhozená, a tak to vyznělo spíš roztomile nejistě.

Naruto se nedivil, že se takhle ptá. „Přišel jsem se ti omluvit…“ řekl už méně vesele. Už se neusmíval, odvrátil pohled, a sklonil hlavu. Takeshi viděla, jak se stydí, za svoje chování. Už nebyla zaskočená. Čekala, až bude pokračovat…

„Choval jsem se blbě. Nevěděl jsem o tobě nic.“ Stále se díval na svoje koleno, a žmoulal si prstama svoje kalhoty.

Takeshi poznala, že je to upřímné. Už se nezlobila. Usmála se a položila mu ruku na rameno. Naruto zvedl hlavu.

„To je v pohodě.“ Řekla mu. Poznal, že se už nezlobí. Ulevilo se mu, a tak se taky usmál. Měl ale na srdci pár otázek…

********************

Jsou to už dva týdny. Dva týdny, při kterých si obyvatelé Listové neodpočinuly. Mají spousty práce s uklízením, opravováním a hlavně hlídáním svého majetku. Je toho na ně poslední dobou trochu moc. Jsou zvyklí na jednu chodící pohromu ve vesnici. Upozorňoval na sebe rošťárnami, ale tentokrát nebyl sám. Od té doby, co se Takeshi s Narutem kamarádí, není chvilka klidu. Tahle demoliční četa zničí, na co přijde. Rušení klidu, ničení cizího majetku, zlobení, kažení malých dětí… Ale i oni si musí někdy odpočinout. Právě teď sedí oba na hlavě druhého, a sledují Listovou v pohybu.

Sledují snahu Shizune a Sakury sundat plechovku, kterou má Ton Ton na ocásku. Bojí se jí, a jak se před ní snaží utéct, zvuk plechovky o beton se rozléhá kilometry daleko. Dělá to neskutečný rámus.

Smějí se Leemu, který už hodinu hledá houbu s žlutýma puntíkama. Naruto mu namluvil, že po ní bude silnější. Jak se zdá, Lee mu to spolkl.

Nebo Shikamarovi a Temari. Každému přišel lístek, že ho ten druhý zve na rande. Ale oni netuší, že lístek pro Temari od Shikamara psala Takeshi, a naopak. Temari čeká celá vymóděná a nedočkavá na Shikamara u Ichiraku, a Shikamaru u akademie.

Kousek od Temari stojí Chouji, a hádá se s majitelem restaurace, o ceně. Někde zaslechl (hádejte kde), že ramen je dnes v 50% slevě.

Jsou na sebe celkem hrdí. Zvládly tolik Kanadských žertíků, že už ani nemají nápady…

„Proč se vlastně jmenuješ jako kluk?“ zeptá se Naruto. Už od té doby, co se znají mu to leží v hlavě.

„Jo, tak to nevim…“ odpoví Takeshi. Najednou jí zmizel úsměv. Teď se zamyšleně dívá na oblohu, jako by v ní sama hledala odpověď. „Vážně si nic nepamatuju. Bylo by určitě lehký zajít si ho Mlžný, a vypátrat mojí minulost, ale já nevim, jestli to chci…“ pokusila se o úsměv.

Naruto to nemohl nějak pochopit, a tak chtěl, aby to upřesnila.

„Cítím z té prázdnoty strach a smutek, a tak to nechci radši vědět. Víš?“

Najednou se zvedla. Otřepala si kalhoty od prachu. Na tváři jí opět naskočil rošťácký výraz. Bylo jasné, že se k téhle věci už nechce vracet.

Poznámky: 

tenhle díl sem trochu odflákla...příště to bude snad lepčí

4.75
Průměr: 4.8 (20 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, St, 2018-02-07 11:28 | Ninja už: 5718 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Mise V3: A jéjé, jeden na rošťárny je moc, dva už jsou hotová katastrofa nepředstavitelných rozměrů. To bych nečekala, že toho budou mít na svědomí tolik, ale to se od nich asi čeká. Pěkně si to rozjela, druhý díl je lepší a vyvíjí se to pěkně. Ono se říká, že někdy lepší nevědět, než vědět a pak toho litovat. Ach, ta nevědomost.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Akimoto Kaito
Vložil Akimoto Kaito, Ne, 2008-11-23 22:47 | Ninja už: 5994 dní, Příspěvků: 514 | Autor je: Prostý občan

Je to super, ještě pár dílů a začtu se do toho pořádně! Ty díly jsou na mě moc krátký. Laughing out loud

Obrázek uživatele Blackness
Vložil Blackness, Po, 2008-08-11 15:57 | Ninja už: 5757 dní, Příspěvků: 302 | Autor je: Prostý občan

ok ok tak pridavam koment Laughing out loud

Obrázek uživatele San Inuzuka
Vložil San Inuzuka (bez ověření), Čt, 2008-07-31 13:42 | Ninja už: 19843 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

No to snad neni možný!!! Shocked Pět lidí to četlo navíc já mám měsíc zpoždění a furt žádnej koment???!!! Puzzled Lidiii!!!!! Co to s váma je???!!! Sad (kurňafix dneska to píšu už počtvrtý!!!!! Laughing out loud) Je to náhodou moc dobrý Evži!!! Eye-wink (neva že Ti tak řikám?!!! Sticking out tongue) Jashin tahle dvojka je teda něco z Konohy brzo nic nezbude!!! Laughing out loud Už se těšim na další díl!!! Smiling