manga_preview
Boruto TBV 09

Potius sero quam numquam

Pro začátek mého kratšího vyprávění, jmenuji se Uzumaki – pardon, pořád si nemůžu zvyknout, že jsem se vdala – Senju Mito a než jsem se nadála, měla jsem tchyni denně za zády. Kontrolovala, jak se starám o domácnost a hlavně o jejího syna, kterého milovala víc než Tobiramu. To jsem poznala okamžitě. Také jsem s ní měla ustavičné neshody, až jsem – těsně před svátky – vypěnila.
To, co jsem řekla poněkud více nahlas, slyšel i můj manžel se švagrem, vrátili se dříve domů. „Mám toho právě tak akorát dost! Lezete mi neskutečně na nervy! To vaše věčné poučování, jak a co mám a nemám dělat! Možná jste jeho matka, ale já jeho žena! Tak se konečně přestaňte míchat do našeho života! Říká snad moje matka Hashiramovi, jak má vést vesnici? Ne! Ode dneška si nepřeji, abyste sem měla volný přístup. Vždy dáte předem vědět, kdy nás poctíte svou návštěvou. Když už budete mít více času, bylo by dobré, kdybyste se zajímala i o Tobiramu, je to také váš syn. Zanedbáváte ho! Tím jsme spolu skončily, budu k vám zdvořilá, ovšem víc ode mě nečekejte! Teď vypadněte!“ Byla jsem k nezastavení. Přesvědčila jsem se, že opravdu odešla, supěla, nic však na to neřekla. Nebyla zvyklá na to, že by se jí někdo stavěl do cesty.
Když jsem osaměla, napětí ze mě spadlo a já se třásla po celém těle, jak mě opouštěl adrenalin. Do toho vešli již zmiňovaní muži. Čekala jsem všechno, jen ty slova ne: „Tys jí to teda nandala. Jsi úplně první člověk, co jí něco takového vmetl do tváře. Máš můj obdiv.“
„Souhlasím s Tobiramou. Vím, že naše matka je taková. Jenže jsem nikdy nenašel ta správná slova říct jí pravdu. Stojím na tvé straně. Ještě si s ní pak promluvím. Neboj, kdyby něco, dej mi hned vědět, ano?“
Neměla jsem sílu nic říct, pokývla jsem hlavou na srozuměnou, jen se mi děsně motala hlava, bylo mi trochu mdlo, po sklenici vody se to zlepšilo.
Chlapi odešli zase něco řešit, počkali, dokud se nedám trochu dohromady, já se však pustila do příprav na nejočekávanější svátky v Konoze.

Do toho všeho jsem musela sehnat dárky, nejen pro mého manžela. Nenápadně – tedy spíše nápadně – jsem vyzvídala, co bych měla koupit. Dárky pro moji rodinu jsem měla během jednoho dne sehnané. Těšila jsem se, že znovu uvidím naše, bohužel mi došel dopis, kde se otec omlouvá za nepřítomnost. V naší vesnici se vyrojilo spoustu problémů, které byly vskutku vážné. Matka se také omlouvala. Bez otce nikam nepojede.
Napsala jsem jim, jak to chápu a rovnou jsem poslala mé dárky. Chvíli to trvá, tudíž radši dřív než později. Připojila jsem i pár slov od Hashiramy.
Do svátků zbývalo čtrnáct dnů a já měla nakoupeno pouze pro tchána, tchyni – ano, i pro ni jsem něco našla –, dokonce i pro trochu širší rodinu, ale pro ty dva furt nic.
Krásně nasněžilo, takže moje výzdoba ještě více vynikala. Spojení bílého sněhu, zeleně, slámových ozdobiček a různě barevných stužek dodávalo domu takový opravdu rodinný nádech.
S úklidem jsem byla napřed, tudíž jsem se mohla věnovat tvorbě sladkostí na sváteční stůl. Bavilo mě péct už odmala. Napekla jsem perníčky se spoustou tvarů, takové tyčinky z cukru a máty, dále pak jablečné a dýňové koláčky. K tomu jsem měla nachystaného krocana s nádivkou. Byl to pro mě nezvyk. U nás jíme nějaký druh ryby se salátem.
Zbývalo už jen pět dní a já pořád neměla dar pro manžela, Tobiramovi jsem nakonec sehnala luxusní psací svitkovou sadu, aby si měl kam zapisovat ty svoje techniky. Byla jsem z toho zoufalá, jak jsem nemohla na nic kloudného přijít. Neznala jsem ho tak dlouho nebo dokonale, abych věděla, co mu udělá radost. No, měla jsem jistou představu… další den jsem to chtěla koupit. Tady nastal kámen úrazu. Nic podobného tady neměli. Prý je to hodně speciální a výroba by zabrala delší čas.
Dům už byl dokonale uklizený, vyzdobený. Měla jsem všechno na hostinu nakoupeno, sladkosti upečeny, kompletně – tedy až na jeden – dárky zabaleny. Už jsem fakt trojčila, že nic pro něho nemám, dokud…
… jsem se tři dny před slavnostní hostinou neprobudila s pocitem na zvracení. Ke kterému taky došlo. Během těch příprav jsem se cítila poněkud více unavená, ospalá, dávala jsem to za vinu tomu shonu. To jsem netušila, jak moc se pletu.
Druhý den se to opakovalo. Asi jsem snědla něco špatného, to by pak muselo být zle i Hashimu, což nebylo. Zašla jsem proto k místnímu lékaři. To, co mi sdělil mě hodně šokovalo, rozhodně jsem to neplánovala takhle brzy.
Nevěda jak to říct, jsem mlčela. Předstírala jsem, nic se neděje a starosti ohledně té zprávy mi daly zapomenout na dar. Vzpomněla jsem si na to až v den, kdy se u nás měla sejít celá jeho rodina!
Ten den jsem vstala o něco dříve, stejně mě přepadlo zvracení. Jakmile jsem byla schopná něco dělat. Oblékla se do svátečního „kimona“. Nalíčila jsem se, hlavně kvůli bledosti, kterou jsem po ránu trpěla. Chtěla jsem ležet a spát. No, nemohla jsem. Musela jsem se hecnout. Jelikož si celá rodina dárky rozbaluje hned ráno a pak se jí… A v tom mi to došlo, že pro něj nemám nic! Tedy něco přece…
Hashirama naštěstí nic nepoznal. Bylo lehce po půl deváté, kdy se začali trousit první členové. Jednotlivě jsme se přivítali. Tobirama na mě spiklenecky mrknul. Brala jsem to jako dobré znamení.
Rozbalování dárků proběhlo klidně. Lépe řečeno ve víru radosti, klábosení. Zkrátka pohoda. Švagr byl z té sady úplně nadšenej. Dostala jsem všechny praktické dárky, čtěte do domácnosti. Od miláčka krásný náramek.
Teď ovšem nastala chvíle, kdy jsem měla předat svůj dar. Nervozitou se mi třásly ruce.
„Já vím, že bych ti měla dát strašně důležitý dar, ten nemám, ale mám pro tebe něco jiného. Za sedm měsíců se staneme rodiči. Jsem v očekávání.“ Doslova všem spadla čelist, až na Hashiho. Ten se usmíval od ucha k uchu. Zavýskl, vyskočil ze židle, objal mě, dal mi velkou pusu, zatočil se mnou.
„Jsem tak šťastný.“ Jemně mě položil na zem, když jeho matka zakašlala. Najednou jsme ze všech stran slýchali gratulace, poplácání po zádech, objímaní. Dokonce i nadcházející babička nám srdečně gratulovala. „Odvedla jsi kus práce na výzdobě a na všem.“ Kývla jsem nadšeně hlavou. Brala jsem to jako omluvu a částečně i návrh na smír. Uvidíme…
Hostina proběhla ve vskutku veselé náladě. Co se týče zbytků svátků a roku, musím říct, že to byly nekrásnější svátky, které jsme strávili společně. I další svátky byly kouzelné, přesto jsme nejvíc vzpomínali právě na tyto dny.

Poznámky: 

Doufám, že jsem ti splnila přání. Prosím/promiň. Když si mi napsal takové krásné. Z lásky
Můžete to brát jako další příběh k povídkám s názvy: Oné noci...; Zas jeden věčný příběh; Hledání pokladu a možná i Zjevení dědečkovo aneb Ať žijí duchové!

Překlad názvu: Lepší pozdě než nikdy.

5
Průměr: 5 (5 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Po, 2021-03-22 23:07 | Ninja už: 2654 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Už jsem fakt trojčila, že nic pro něho nemám, dokud…
… jsem se tři dny před slavnostní hostinou neprobudila s pocitem na zvracení.
Tak tady po té větě jsem měla jasno a jen jsem četla dál, jestli jsem to odhadla dobře. A taky že jo. Laughing out loud Ale teda to byl zvrat. Po dramatickém začátku jsem čekala něco možná víc ... ehm... dramatičtějšího? Rozhodně jsem nečekala, že se to takhle dějově otočí. Ale já mám dobré konce ráda, takže já jsem spokojená. hihihi

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2021-02-17 20:50 | Ninja už: 2684 dní, Příspěvků: 3010 | Autor je: ONLINE, Metař Gaarova písku

Kaze, zmlsla som si Božíííííííííííííííííííí Úžasné, ako si napísala zjazdenie Mito pľuhavej svokry Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Ak má niekto podobný problém, mal by si to odpísať a použiť Laughing out loud Tobirama Mito ocenil a Haši tiež. Jéminkote, zháňanie darčekov a vianočné prípravy dajú zabrať. Škoda, že rodičia nemohli prísť, ale tak to u vodcov dedín býva, že stále treba čosi vážne riešiť. Mňááám, veru by som si pomlsala na tých dobrotách Božíííííííííííííííííííí Hmhm, dar pre manžela je problém, ale myslím, že on je taká povaha, žeby sa vytešil aj z tých koláčikov Laughing out loud Možno mala prizvať Madaru Laughing out loud Jeeej, Mito je tehotná Jump! A oznámenie na slávnosti bol určite najväčší dar, aj svokra sa umäkušila Cool Veeeľmi pekne si napísala ako vždy, vďaka Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Út, 2021-02-02 16:20 | Ninja už: 5328 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Obdivuji starou paní Senju, že má tolik odvahy štvát Jinchuuriki Laughing out loud
A obdivuji i Mito, že měla odvahu dát manželovi takový dárek před celou rodinou. Hezká povídka o odvážných ženách Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Hyō Sensu
Vložil Hyō Sensu, Čt, 2021-01-28 22:20 | Ninja už: 5204 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Propadlý student Akademie

Úpa boží!!! .... je to skvelé, trafila všetko, čo som tam chcel a ostatné bolo snáď ešte lepšie.
Voľba daru ma prekvapila (čo je super, lebo už som sám mal premyslené kadejaké možnosti). Svokra +10 bodov, Tobiramova hláška +10 bodov, porovnanie morky a "kapra" +10 bodov Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud , príjemný šťastný koniec +10 bodov, . Navyše to celé pôsobilo tak ľahko a humorne. Super sa to čítalo. Skoro celý čas som sa usmieval. Presne túto neformálnu stránku života "Konožskej smotánky" som chcel vidieť.

Až je mi ľúto, že to nebolo dlhšie. ďakujem Ino ti gratuluje!

Suicide is painless...game of live is hard to play, im gonna lose it anyway...but i can take or leave it , if i please

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Čt, 2021-01-28 23:19 | Ninja už: 5713 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Aku a Hyo: Přiznám se, že Americký styl Vánoc jsem si musela najít na netu, protože ho tak neznám. Za další volba dítěte jako daru byla první věc, co mě napadla, jelikož jsem předloni taky byla těhotná, (loni už s námi naše princezna byla u stolu) sice už kolem pátého měsíce, ale fuška to byla stejně.
Pak ta tchyně, říkala jsem si, že by mohla být menší bonus, ale popravdě tak nějak si představuji Hashiho matku, jako generála, co má domácnost pevně v rukou. A nedá na Hashiho dopustit.
Pak vztah Mito a Tobirama... prostě švagr a švagrová, kteří si sedli. A zbytek už byl jen ladící proces.
Jsem hrozně ráda, že jsem toto přání mohla splnit a oplatit tak jednu laskavost. Ino ti gratuluje!

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Čt, 2021-01-28 21:59 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Zírám, jaký jsi úžasný rychlík! A ffka je miloučká Smiling Vždycky, když jsem míjela vyslovené přání, napadaly mě různé blbosti, které by se daly Hashimu dát. Od věcí, které by se mu hodily a korespondovaly s jeho koníčky až po věci, které by ukázaly, jak moc ho Mito nezná. Ale myšlenka dítěte mě obloukem minula - a přitom je to tak jednoduché a přirozené. Tohle přání prostě čekalo na tebe Smiling Přiznám, trošku jsem se jako čtenář obávala modelu amerických Vánoc, nijak k tomu netíhnu, ale zvládla jsi to bravurně, jen lehce nastíněno. Málem bych zapomněla - překvapila mě semetrika v podobě tchyně, kdo by to do Hashiho matky řekl xD
(Díky, žes do toho šla ještě jednou ^^")

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Hyō Sensu
Vložil Hyō Sensu, Čt, 2021-01-28 22:22 | Ninja už: 5204 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Propadlý student Akademie

Ospravedlňujem sa že som tam pretlačil ten americký model ale presne niečo takéto som si predstavoval Smiling

Suicide is painless...game of live is hard to play, im gonna lose it anyway...but i can take or leave it , if i please

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Pá, 2021-01-29 00:47 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Nee, to se vůbec neomlouvej - sto lidí, sto chutí, však šlo o tvé přání Smiling Já jsem jen jeden ze čtenářů. Bezva, že se ti Kaze strefila do vkusu.

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...