manga_preview
Boruto TBV 08

Sny jsou přežitek

„Jaký je tvůj sen? Čím chceš bejt?“ Nehezky se pitvoříc papouškovala otázky, na něž už byla doslova alergická. S hlasitým zaduněním upustila loket na bar a roztaženou dlaní si neohrabaně zapřela alkoholem ztěžklou hlavu.
„Poslední dobou kolem lidí s harantama neslyším nic jinýho. Jako by snad mělo význam mít sen, za něčím jít,“ mrmlala si nevraživě pod vousy.
Mžouravě zaostřila na kalíšek naplněný až po hrdlo, s jakousi zatvrzelostí, odrážející se v trhavém pohybu, se ho chopila a obrátila do sebe. V jejím stavu se to samozřejmě neobešlo bez nehody, od obtisknutého kolečka se přes dřevěný pult táhla cestička kapiček, která za do hladka opracovanou hranou pokračovala po ženině holém stehně i světlém kabátu.
„Třeba já jsem chtěla být divadelní tanečnice, v honosných šatech s krásnými partnery tančit před zraky publika,“ zasnila se s přitroublým úsměvem na rtech, hned se však zase vrátila k rozčarovanému tónu, „a podívej se na mě. Jsem pořád Genin, bez chlapa, bez dětí.“
„Ale jděte, přece není všem dnům konec,“ pronesl povzbudivým tónem barman, pro hrstku zákazníků leštící skleničky.
„Ale je.“
Jak se natahovala po z půli vypité lahvi saké, nebezpečně na barové stoličce zavrávorala. Nelibě se zamračila.
„Uh, kruci,“ zaklela, když část čiré tekutiny skončila mimo porcelánovou nádobku. Chvíli přemýšlela, jak drahé pití dostat tam, kam patří, pak se malinko těžkopádně shrbila a líně se roztahující loužičku hlasitě vysrkla. Spokojena s výsledkem náročného výkonu, potěšeně se zašklebila.
Pingl, spěchající s hadrem odstranit napáchané škody, se zarazil v polovině kroku, nešťastně nad tím výjevem zakroutil hlavou a rezignovaně se odebral k obsluhování nově příchozích hostů.
Kunoichi s červenými vlasy, upravenými do ležérně extravagantního stylu, se pro změnu zadívala na stojánek se slánkou.
„Koho to zajímá? Myslíš, že rodičům záleželo na tom, čím se chci stát? Že se mě Travnatí ptali, po čem toužím, když nás s mámou vyhnali na ulici a udělali z nás spodinu společnosti? Ne. O mé vysněné cíle se nestarali ani při rozhodování co se sirotkem jejich podrobeného uzdravujícího stroje; prostě mi přikázali ji nah-radit.“ Škytla, což ji ještě víc rozezlilo, naštvaně zkrabatila čelo.
„Kdepak, i vyhledávači podivínů, Orochimarovi, bylo ve skutečnosti putna, po čem tajně prahnu, jen předstíral účast, abychom byli povolnější. Jeho ovečky, nic jiného jsme nebyli. Ovečky, které se na povel proměnily ve vlky.“ Afektovaně ve vzduchu máchla rukou, jako by místo nehtů měla drápy. Stylem prostoduchého blázna se tomu gestu zachechtala.
„A potom přišel miláček Sasuke-kun…,“ při vyslovení toho jména zázračně zněžněla, „ne, ani on neprojevil zájem o mé niterní tužby, byl natolik zahleděný do sebe, že jsme postupně pojali jeho sny za své, slepě ho následovali. Naše ustoupily do pozadí do takové míry, až jsme se stali loutkami, otupělými pěšci bez vlastního názoru. Přesto, tohle období v jeho přítomnosti, byla nejhezčí část mého mizerného života.“ Mluvila kamsi do prostoru, vypadalo to, že to celé vypráví vylepenému plakátu, zvoucího portrétem frontmana známé kapely na jejich koncert.
Za výraznými brýlemi oparem zakalenýma očima zašvidrala po panáku, dezorientovaně po něm zašátrala, jakmile ho nahmátla, hořce se ušklíbla, vyprázdnila ho a hlučně položila zpět.
„Ž-život stojí za hou-by,“ řekla sotva srozumitelně, opět škytla a nato čelem přistála na pocintaném baru. Tvrdě usnula.
Zdál se jí krásný sen o Sasukem, vděčně se na ni smál a děkoval jí za vše, co pro něho udělala, obětovala. Pak ji ale zničehonic chytil za rameno a začal s ní lomcovat.
„Teto Karin. Teto Karin, vzbuď se!“ Ono protivné tahání za rukáv se stále stupňovalo. Neochotně rozlepila víčka a namáhavě zvedla hlavu. Zmateně se rozhlédla, až spočinula zrakem na malé dívence s obdobně nápadnými obroučky.
„Huh?“
„S mámou tě všude hledáme. Slíbila jsi, že přijdeš na večeři.“

Poznámky: 

Opožděný příspěvek do výzvy, který se mi stále nedařilo kloudně doladit. Ani teď to není žádná hitparáda... jak už to nesleduju, tak o těch postavách nějak neumím psát. No, snad to je aspoň trochu ke čtení.

5
Průměr: 5 (5 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Po, 2019-08-12 21:56 | Ninja už: 5853 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Alalko, moc krátké! Ale dobré! :3 Chvíli jsem přemýšlela, o kom vlastně píšeš, až po chvíli mi došlo, že jde o Karin. Je mi jí celkem líto, jaks ji tu podala... Však pravda, vždy byla něčí loutkou, nikoho nezajímalo, co chce ona. Další z podceňovaných charakterů, o kterých si moc ráda přečtu. Smiling Víc, prosím!

Obrázek uživatele Uzumaki clan
Vložil Uzumaki clan, Ne, 2019-07-07 22:31 | Ninja už: 2192 dní, Příspěvků: 573 | Autor je: Leeho závaží

Jejda, tak Karin už má depky. Miláčikom Orochimara sa stal sasuke po ktorom tak dlho túžil...
Výborný príspevok, chválim Smiling

Obrázek uživatele Rahzel
Vložil Rahzel, St, 2019-07-03 16:20 | Ninja už: 2320 dní, Příspěvků: 745 | Autor je: Student Akademie

Podľa mňa Ti to písanie ide viac než dobre. Od Teba sa mi číta všetko samo (obávam sa, že aj návod na použitie práčky v tvojom podaní by bol trhák Jump! ).
No ale dosť chvály. Karin - potešila som sa jej zjaveniu vo FF, málo o jej ďalšom živote vieme. Situovala si ju do role životom podvedenej ženy (ktorá jej sadne na výbornú), ale že hľadá útechu v poháriku, to by mi zrovna pri nej nenapadlo. Možno to bola len chvíľková slabosť, vyzerá však, že v bare ju už poznajú.
Dievčatko na záver je Sarada? Že by nakoniec udržiavala blízky kontakt so Sakurou, aj keď jej vyfúkla životnú lásku?
Dobre, že si napísala. Poslednou dobou sa tu nejako nič moc nehýbe (okrem FArťákov, tam sa dali do vymýšľania komiksu). FFkári by nemali ostať pozadu. Takže nám držíš latku. Kiss!

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-07-03 16:17 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Jémine, naša Karin nasáva a má čierne myšlienky Nevím, co jsem si dal, ale bylo to vážně silné! Barmani musia byť asi riadne otrlí, keď počúvajú kadejaké spovede. Tak čo, vysŕkala aj porozlievané, však si to zaplatila Laughing out loud V podstate ju všetci využívali, koho už zaujímajú niečie sny? Milujem tvoje štýly: „Stylem prostoduchého blázna se tomu gestu zachechtala.“ Úpa boží!!! Veru, Sasuke-kun dokázal všetkých premaľovať na svoj obraz hihihi Sasan ako frontman kapely, uchechtám sa Laughing out loud Dosť blbé, že ju zo snenia akurát zobudila Sarada Takový trapas...
Alalka naša, čo ty napíšeš, je všetko skvelé čítanie Kakashi YES Všade hlásam, že mám rada Karin, tak si ma veeeľmi potešila, že si si ju vybrala za protagonistku Jump! Vďaka Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Rahzel
Vložil Rahzel, St, 2019-07-03 16:21 | Ninja už: 2320 dní, Příspěvků: 745 | Autor je: Student Akademie

Myslela som, že budem konečne prvá...a aj tak si ma predbehla. Teeth

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-07-03 17:28 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Včera som bola nebohá, tak dnes som sa vypla k činu, keďže tu bolo prázdno a to si naša rozprávkarka nezaslúži Ehh... jasně... hehe... Nabudúce počkám na teba Mrk Dobre si to vymyslela s manuálom, máš úplnú pravdu, že by to bol určite trhák v podaní našej Alalky Kakashi YES

Obrázek uživatele Rahzel
Vložil Rahzel, St, 2019-07-03 20:45 | Ninja už: 2320 dní, Příspěvků: 745 | Autor je: Student Akademie

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-07-03 21:05 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Kdežeee, už predvčerom Laughing out loud

Obrázek uživatele Rahzel
Vložil Rahzel, St, 2019-07-03 22:39 | Ninja už: 2320 dní, Příspěvků: 745 | Autor je: Student Akademie