manga_preview
Boruto TBV 07

Boj proti Osudu 76

Tribuny bzučely živým hovorem, smíchem a nadšeným očekáváním. Davy lidí – ninjů i civilistů – se tlačily úzkými uličkami. Část příchozích spěšně usedala do v řadách rozestavených sedaček, ostatní se hrnuli do oddílu na stání, kde se nakláněli přes zábradlí a zvědavě nakukovali do obrovské kruhovité arény pod sebou.
Nejiho zachmuřený výraz a rozvážný krok působily v rozjásaném davu nepatřičně. Muž mlčky kráčel po vnějším obvodu hlediště, zatímco kolem něj proudil nekonečný příval natěšených štěbetajících diváků.
Letošní jouninské zkoušky se konaly ve Skryté Mlžné.
Pro Nejiho malá útěcha, ale musel si vystačit s tím, co bylo.
Přinejmenším díky tomu mohl až do dnešního rána předstírat, že se žádné zkoušky konat nebudou.
Vedle Nejiho se vynořil hlasitý hlouček mlžných chuuninů, ponořený v živé debatě. Jeden z nich do Nejiho hrubě strčil, čímž si vysloužil Hyuugův vražedný pohled. Chuunin ale bez ohlédnutí pokračoval v cestě a dál hlasitě mluvil ke svým druhům. Nejiho zamračený výraz se během zlomku vteřiny změnil na podezíravý, když zaslechl povědomé jméno.
„… no a Nakayama Nishin to prej má jistý.“
„Ten mladíček? Není tohle náhodou jeho první zkouška?“
„Slyšel jsem, že trénoval pod tím Hyuugou, co ho sem před pár lety vzali.“ Jeden z party obdivně hvízdl a další uznale kývali hlavami.
„Slaboch. Kdybych já trénoval pod Hyuugou, tak jsem jouninem už v patnácti.“ Prohlásil naoko jeden ze skupinky a ostatní vyprskli smíchy.
Pokud vtipálkovi někdo odpověděl, Neji už to neslyšel; hlasitá skupinka se vmísila do rychle postupujícího davu a zmizela Hyuugovi z doslechu.
Muž si povzdechl a stočil své kroky k jednomu ze sestupných schodišť, rámovanému dlouhými řadami sedaček.
Nishin měl za sebou dvě ze tří částí, z nichž zkouška sestávala.
První z nich byl písemný test – náročná záležitost, zkoumající na ilustračních situacích kandidátovy schopnosti vedení týmu, rozhodování pod tlakem a přizpůsobování strategie situaci. Nishin zazářil s výsledným hodnocením osmdesáti osmi bodů ze sta a Neji mohl jenom poraženě zatnout zuby.
Druhá část zkoušky už probíhala v terénu. Tréninková oblast, označovaná jako Němý Průsmyk, byla známá v celé Kirigakure no Sato svým nehostinným prostředím. Jedovaté rostliny a solná jezera neposkytovaly téměř žádné zdroje obživy, a tak nebylo divu, že celá polovina kandidátů i přes své nepopiratelné bojové schopnosti zkoušku v takto nevábném prostředí nezvládla.
Ne tak ovšem Nishin. Jako vždy byl schopen neblahé podmínky využít ve svůj prospěch a vrátit se jako vítěz.
Nishin měl za sebou dvě ze tří částí, z nichž zkouška sestávala.
Dnes byla na programu poslední z nich. Bylo to první část, kdy se Neji mohl přijít na Nishina podívat. A byla to taky ta část, v níž Neji vkládal největší naděje. Dobře věděl, že zadání dnešního úkolu Nishinovi radost neudělá. Koutky jeho úst při té myšlence na zlomek vteřiny vystřelily nahoru.
Jounin zatím dorazil k zábradlí ochozu a získal tak skvělý výhled do arény. Místo, které zaujal, bylo speciálním stanovištěm pro Jouninskou ostrahu. Přehlédl obvod ochozu, lemující celou obrovskou arénu a spatřil, že většina jeho kolegů již byla rozestavena na svých místech. Jejich úkolem bylo ochraňovat diváky před možnými zbloudilými kunaii nebo špatně mířenými technikami. Jeho Hakkeshou Dai Kaiten, Velký vír proroctví, přemítal Neji, se mu dnes nejspíš bude hodit.
Jeho pohled zatím automaticky klesl do rozložité kruhovité arény. V prostoru rostlo několik keřů, žádný z nich ale nebyl starší než pár let – důkaz toho, že aréna sice nebyla ninji využívána často, opuštěná ale nebyla ani zdaleka. Na nerovném travnatém povrchu bylo rozeseto několik kaluží, které upomínaly diváky z jiných vesnic, že se nacházejí v Zemi Vody.
Vtom Hyuuga v aréně periferním viděním zaznamenal pohyb. Jeho pozornost se automaticky přesunula na trojici jouninů mířící do středu arény. V jejich čele sebejistě kráčel vysoký muž, následován dvojicí nesoucí ploché mísy s tenkou vrstvou vody. Podezřelá hladina odrážela okolní světlo jako zrcadlo.
Po několika vteřinách se za trojicí začaly vynořovat postavy kandidátů. Většina z nich byla vě věku mezi pětadvacet a třiceti lety, Neji mezi nimi ale spatřil i jednoho šedovlasého muže a pár mladších uchazečů.
A támhle byl on.
Nishin.
Kráčel po rozbahněné zemi tak sebejistě, jako by mu patřila. Neji ho viděl pouze zezadu, ale skoro by se vsadil, že se na jeho ústech opět kroutil ten otravný sebestředný úšklebek. A Neji tiše doufal, že nadcházející boj mu ten otravný výraz smaže z obličeje.
Hyuuga zastavil proud svých myšlenek a zamračil se.
Tohle bylo přece špatně.
Byl Nishinův sensei. Měl tu stát, neklidný a napjatý, oči upřené na svého žáka s nadějí, že se mu nic nestane. S nadějí že boj půjde v jeho prospěch. S nadějí, že to zvládne. S nadějí, že ho večer bude moct Neji zvát na jeho první jídlo coby Jounina, doprovázený nadšenými gratulacemi jeho týmových kolegů.
Hyuuga si znaveně povzdechl.
Byl snad špatný sensei? Bylo to snad tak, že se měl Nishinovi víc věnovat? Měl se svého studenta snažit víc pochopit? Měl přehlížet jeho útočné chování, kterým zraňoval lidi kolem sebe? Měl místo soudů a rozkazů pronášet raději rady a pochvaly? Měl místo vyhýbavého přístupu zatnout zuby a dát Nishinovi to, co student chtěl?
Neji byl přecejen pořád jeho učitel, a jak Nishin často a rád podotýkal, učit ho byla jeho povinnost. Bylo snad jeho selhání, že se z Nishina stal…. Nishin?
Hovor v tribunách za Nejiho zády pomalu utichal, jak i diváci začali zaznamenávat pohyb v aréně. Když se jounin ohlédl, naznal, že už téměř všechna místa k sezení už byla zabraná ošívajícími se diváky. Těch pár, co ještě zbývalo, bude jistě brzy zabráno posledními přibíhajícími opozdilci. Hyuuga stočil svůj slonovinový pohled zpět do arény a společně s mdle hučícím davem za svými zády napjatě odpočítával vteřiny do zahájení nejočekávanější události letošní sezóny.
A nemusel počítat dlouho.
Sotva ploché mísy s blyštícím se povrchem klesly na zem k nohám jouninů a kandidáti se kolem nich rozestavili do kruhu – kompromis, který umožnil všem divákům spatřit obličej alespoň několika z dvou desítek uchazečů – rozezněla se prostorem slova rozhodce, přenášená z nenápadného mikrofonu zaháknutého na lemu jeho uniformy.
„Vítejte ve Vesnici Skryté v Mlze na letošních Jouninských zkouškách!“
Dav v tribunách propukl v ohlušující jásot, prolínající se s doznívající ozvěnou proktorova uvítaní. Neji si povzdechl a zadoufal, že tahle estráda brzo skončí. Jounin s mikrofonem ale jeho utrpení ještě ukončit nemínil. Jakmile se diváci dostatečně utišili, odkašlal si – výsledný hřmot reproduktorů potvrdil že ne, nebyl to dobrý nápad – a pokračoval v naučené řeči.
„Dnes budete svědky závěrečné části Jouninské zkoušky. Před vašima očima právě stojí elita pěti velkých ninjovských národů.“ Neji si odfrkl.
„Dvacet ninjů a kunoichi vám dnes předvede svoje schopnosti a na základě bodování poroty z jejich středu vzejde další generace elitních ninjů nejvyšší úrovně.“ Dav propukl v potlesk, zatímco proktor zamířil ke kruhové formaci. Aréna se opět ponořila do ticha, když každý z diváků natahoval uši, aby slyšel jména bojovníků a jejich příslušnost.
„Kirima Raijuu, Skrytá Oblačná Vesnice.“
Většina jmen Nejimu nic neříkala, a tak jen smířeně pozoroval Jounina, jak pomalu obchází rozložité kolečko.
„Ishihara Haruhi, Skrytá Kamenná Vesnice.“
Jiná jména zase Nejiho zaujala. Nebyla snad tohle ta dívka, která pět let zpátky tak drtivě porazila Nigenteki na chuuninských zkouškách?
„Sarutobi Konohamaru. Skrytá Listová Vesnice.“
Připomínka jeho života v Konoze, hm. A zrovna stál v kruhu tak, že mu Neji viděl do obličeje. Pamatoval si toho kluka coby malého otravného Narutova nohsleda. Ostré rysy mladíka a jeho odhodlaný výraz byly ale na míle vzdálené tomu ubrečenému dítěti, které Neji kdysi vídával v ulicích své rodné vesnice.
Dnešní boje budou zcela jistě zajímavé, i když v nich nebude zrovna–
„Nakayama Nishin, Skrytá Mlžná Vesnice.“
Při pohledu na svého žáka se Neji zhluboka nadechl a zase vydechl.
Rozhodce zmínil ještě poslední tři jména a kruh kandidátů byl konečně uzavřen. Jounin se postavil do prostoru mezi svými dvěma kolegy a jeho hlas, zesílený reproduktory, začal znovu burácet arénou.
„Jak jistě víte, náplň a průběh poslední zkoušky byly utajovány do poslední chvíle.“ Nejiho koutky cukly nahoru při vzpomínce na ranní setkání jouninských dozorců, kterého se účastnil. Byl teď jeden z mála, kdo věděl, co se proktor chystá oznámit.
Bílé oči automaticky vyhledaly jeho studenta. Stál k němu zády. Škoda. Rád by viděl jeho výraz.
„V letošních jouninských zkouškách nebudou probíhat duely. Kvůli sólovému charakteru dvou předchozích etap se bude jednat o zkoušku týmové spolupráce.“
Neji zaznamenal napětí v Nishinových ramenou. A znovu, byl jeho senseiem, neměl mít radost.
A přece té plíživé rozrušené emoci nemohl zabránit.
„Kandidáti budou rozděleni do dvoučlenných týmů. Hodnoceny budou nejen jejich individuální schopnosti a pokročilost použitých technik, ale i způsob, jakým se postaví ke spolupráci s neznámým kolegou.“
A navíc, vrátil se Neji myšlenkami k ranní poradě, budou bojovat proti klonům ninjů, které považují za své největší rivaly.
Už od chvíle, kdy se to dozvěděl, přemítal, zda dnes proti Nishinovi neuvidí stát kopii sebe sama. Další úvahy už ale neměly smysl. Svého žáka i jeho vybraného protivníka uvidí brzy na vlastní oči.
„Jouniské zkoušky jsou tímto zahájeny.“
A zkoušky začaly.
První dvojice jmen byla vyvolána a zbytek kandidátů se přesunul do speciálního oddílu na ochozu. Dvojice, muž a žena kolem třiceti, se zatím vydali ke dvojici jouninů stojící po stranách proktora. Neji tušil, že teď přijdou na řadu ony mísy s blyštivou hladinou, a nemýlil se.
Mezi kandidáty a jouniny proběhla tichá konverzace, načež oba uchazeči sáhli do svých pouzder pro kunai a řízli se do ruky. Několik kapek krve mlčky splynulo do zrcadlové vodní hladiny v plochých mísách u nohou jouninů. Chuunini odstoupili a proktor, nyní už naštěstí s vypnutým mikrofonem, jim zřejmě dal krátký čas na to, aby se před bojem trochu seznámili, jelikož si v reakci na jeho gesto s úsměvem podali ruce a začali se o něčem dohadovat.
Jejich rozhovor netrval ani minutu a Neji zpozoroval, že se hladina v plochých mísách začala vlnit a tetelit. V další vteřině se hladina v obou nádobách vypoulila a tekutina se navzdory gravitaci začala zvedat do vzduchu a formovat hominidní těla.
Dvojice kandidátů se postavila do bojové pozice a vyměnila si kývnutí, zatímco klony, kterým měli čelit, se zformovali do dokonalé podoby jejich vzorů a vykročili v plochých mís, protahujíc si svaly jako po dlouhém spánku.
Neji pomalu zavřel oči a zase je otevřel.
A první boj začal.
Jak míjely hodiny a nezvykle jasné Slunce překonalo na obloze svůj vrchol, začaly řídnout i řady čekajících uchazečů.
Většina zápasů trvala třičtvrtě hodiny. Rekord zatím patřil Ishinaře Haruhi, děvčeti, které skutečně bylo totožné s kunoichi, která kdysi zničila na chuuninských zkouškách jeho žačku.
Dívka, která se očividně stále specializovala na genjutsu, uvrhla svého i kolegova protivníka do iluze. Jatka, která postarší muž, s nímž spolupracovala, na klonech způsobil, vedla ke skončení boje po nevídaných dvou minutách.
Teď právě z bojiště odcházela strhaná dvojice mužů. Jejich boj trval déle než hodinu a jejich zbědovaný stav tomu odpovídal. To, že arénu opouštěli po vlastních, a nebyli odnášení na nosítkách, napovídalo, že se i přesto mohou těšit na dobrý výsledek.
„Přejděme tedy k dalšímu zápasu.“ Ozval se opět zesílený hlas proktora a Neji obrátil na jounina pozornost.
„Další tým bude složen z Nakayamy Nishina a Sarutobi Konohamara!“
Nejiho ramena se napjala.
A zrovna teď si musel vzpomenout, že – ano, i Konohamaru kdysi čelil členovi jeho týmu. Na těch samých chuuninských zkouškách, kde Nigenteki tak drtivě prohrála. Na těch zkouškách Konohamaru bojoval s Nentouem.
Naprostá ironie osudu.
Oba mladíci seskočili z tribuny a vyměnili si pokývnutí – na Nishina nezvykle přátelská reakce – než se vydali k mísám, setkat se tváří v tvář se svými oponenty. Kapky krve se srazily s lesklou hladinou a chuunini se po vzoru svých předchůdců vzdálili a rychle si mezi sebou vyměnili několik vět na představení.
Neji přemítal, jestli si Konohamaru Nishina ze zkoušek pamatuje. Ví ještě, kdo je sensei jeho dočasného kolegy? A pokud se Nejiho předtucha vyplní, jak moc se bude Konožský chuunin divit, pokud stane po Nishinově boku tváří v tvář naklonovanému Hyuugovi?
Hladiny v mísách se zavlnily a Neji vydechl.
I Nishinova a Konohamarova pozornost se přesunula z úsečné konverzace k dvěma formujícím se klonům.
Audience unisono zalapala po dechu.
Před dvojicí chuuninů stál Šestý Hokage, Uzumaki Naruto.
Jeho kopie byla bezchybná – od zářivých špičatých vlasů, přes široký úsměv až po bílý rozevlátý plášť, typický pro vůdce Skrytých vesnic.
Hyuuga si povzdechl. Takový vývoj sice nečekal, na druhou stranu to nebylo nic šokujícího, vzhledem ke vztahu, který mezi Konohamarem a Narutem panoval.
S neblahou předtuchou stočil muž pohled na druhou postavu, ladně vystupující z vodní hladiny.
A v tu chvíli přišel pravý šok.
Neji Hyuuga myslel, že se připravil na všechno.
Tai si prohrábl rukou vlhké vlasy a postavil se do bojové pozice.
Tribuna ztichla.
„Shoubu – Hajime!“
Neji nevěřícně sledoval Taie – Taie – jak si dvojici chuuninů přeměřuje zkoumavým pohledem. Sledoval Taie, jak sahá do pouzdra pro zbraň k prvnímu zkusmému útoku. Sledoval Taie jak vrhá proti Nishinovi kunai, kterému se jeho žák – samozřejmě – bez problému vyhnul.
Přestože mužův výraz i postavení působily vyrovnaně, uvnitř Nejiho Hyuugy probíhal boj mnohem hrozivější než v aréně.
Nakolik byl jeho student nezvladatelný, Neji si dosud myslel, ne, věděl, že on je jediný, koho ještě Nishin alespoň trochu respektuje.
Byl jediný, s kým Nishin chtěl trénovat. Byl jediný, od koho se Nishin chtěl učit. Byl jediný, koho Nishin považoval za vyrovnaného protivníka.
Tak proč, zatraceně, před Nishinem stojí zrovna Tai?
Neji sklouzl očima na svého studenta a poprvé ten den uviděl jeho výraz – výraz, který kopíroval mužovo vlastní vnitřní rozpoložení. Obličej, ve kterém se mísila nevěřícnost, vztek a opovržení. Obličej, který kladl stejnou otázku, která Hyuugovi právě zněla v myšlenkách.
Co to má znamenat?
Než se kdokoliv z oněmělé dvojice chuuninů stihl pohnout, Šestý Hokage vyrazil do útoku. Prsty jeho rukou se zkřížily ve známém gestu a vedle muže se zhmotnila jeho kopie, která okamžitě začala tvořit modrou chakrouvou kouli, Rasengan, v ruce originálu. Technika ještě nebyla ani dokončená, když se dala dvojice do běhu přímo proti Konohamarovi.
Hnědovlasý mladík zkoprněle stál na místě a pozoroval blížící se postavy. Nishin dle výrazu v obličeji zaklel a rozplynul se v páru, „Suiton: Shunshin no Jutsu“, jen aby se v dalším okamžiku objevil před svým kolegou, ruce už rychle postupující dlouhou řadou pečetí.
„Suiton: Suiryuudan no Jutsu!“ Vykřikl konečně, a půdní vlhkost vystoupala do vzduchu a vytvořila tělo draka, které svým postupem začalo hrozit přibližujícímu se ninjovi i jeho kopii.
Naruto i s klonem uskočil na bok do bezpečí, vznikající Rasengan v ninjově ruce se ale kvůli náhlému manévru rozplynul.
Neji zaraženě sledoval dohru Nishinovy techniky a uvažoval nad tím, co Nishina po tolika letech striktně sólových bojů přimělo postavit se před parťáka. Že by pohrůžka nezvládnutí jouninské zkoušky? Nishinovo gesto ale ztratilo svůj původní lesk v okamžiku, kdy se mladík zuřivě otočil na svého dočasného indisponovaného společníka a cosi po něm rozhořčeně štěkl.
Jeho slova zřejmě měla efekt. Konohamaru poprvé od Narutova zjevení odtrhl oči od povědomé postavy a zaostřil svůj zamračený pohled na Nishina. Okamžik nato odrážel svým kunaiem Taiovo wakizashi.
Nishin od dvojice odskočil a ze rtů mu zřejmě splynula další kletba. Ruce se opět spojily v pečeti a několik vteřin se míhaly vzduchem, než Nishinovo tělo obalila vrstva vody, tvořící silné brnění.
„Suiton: Mizu no Yoroi!“
Nejiho student na nic nečekal a vyskočil vysoko do vzduchu, jen aby rukama složil tentokrát kratší sekvenci pečetí. Bylo zřejmé, že se do budoucna spoléhá na techniku ukládání chakry, kterou vyvinul, jinak by jí tolik nerozvážně neplýtval na náročné techniky.
„Katon: Goukakyuu no Jutsu!“
I Konohamaru měl problém se vyvolané ohnivé kouli vyhnout, a dal to svému dočasnému parťákovi najevo rozhozenýma rukama a zakroucením hlavy.
Nishin Konohamarovu reakci ignoroval a místo toho se zuřivě vrhnul na kopii svého druhého senseie. Umně uhýbal jeho wakizashi a s každou další vteřinou zápolení byl výraz v jeho obličeji hrozivější.
„Suiton: Mizu no Yaiba!“ Nishin zvládl složit pečetě ve zlomku vteřiny a v jeho ruce se zatím zhmotnilo vodní ostří, které se vteřinu nato střetlo s Taiovou zbraní. Ocelová čepel přetnula vodní meč jako by to bylo stéblo trávy. Rozseknutý vodní meč se ale ihned za ocelovou plochou zase spojil a obě zbraně pokračovaly ve své trajektorii, jako by se nic nestalo.
Taiovo wakizashi mířilo neškodně k rozblácené zemi.
Nishinova vodní čepel si nepochybně probojovávala cestu k Taiovu krku.
Arénou se ozval výbuch a mladík i muž byli odhozeni tlakovou vlnou, kterou způsobil střet Konohamarova Větrného Rasenganu s tím Narutovým. Tai ležel na zemi, pokrytý blátem a škrábanci, zato Nishin už se bez poskvrnky zvedal na nohy. Vodní brnění ho ochránilo před ničivou silou výbuchu. Jeho vodní ostří se ale stejně rozteklo, a zbyla po něm pouze louže na zemi. I Taiovo wakizashi se ztratilo z dohledu, odhozené kamsi na kraj arény.
Nishin střelil Konohamarovým směrem rozzuřený pohled. A nebylo divu. Kdyby Konožský ninja během svého boje nezpůsobil explozi, Nishin by Taie nepochybně dostal. Oči jeho rozzuřeného žáka se přesunuly na druhého viníka jeho neúspěchu. A Neji přesně rozpoznal ten okamžik, kdy se studentovy uhlově černé oči střetly s Hokageho modrými.
Když se Nishin rozběhl ke zkopírovanému Hokagemu, Nejimu bylo jasné, že Tai o svou pozornost na čas přijde.
Neji spatřil, jak ruka jeho studenta zalovila v pouzdře se zbraněmi a vytáhla kunai vyzařující modrou chakru. Neji aktivoval Byakugan a pozoroval, jak se síla uvězněná v chladné zbrani zatetelila a v jediném projektilu se prodrala do chakrového systému jeho žáka. Mladíkovo tělo sebou v reakci na náhlé narušení vnitřní rovnováhy viditelně zaškubalo.
Vrhací nůž, z něhož byla chakra uvolněna, svistl směrem k blížícímu se Narutovi. Muž trhnul hlavou do strany a chladná ocel minula jeho obličej o pouhých pár centimetrů.
Postavy se k sobě blížily bouřlivou rychlostí. Hyuugovo obočí se stáhlo ve vyhlídce na střet. Byakugan zaznamenal, jak se Nishinovo brnění zavlnilo kolem mladíkova těla, když se jeho obnovená chakra srazila s dravou chakrou Kyuubiho schránky.
Neji mladíkovi sice neviděl do obličeje, ale jeho zaražení bylo zřejmé z jeho strnulé pózy. Kdo by taky očekával, že tělo jeho protivníka obalí plášť ze žhnoucí rudé chakry? Nebýt syčícího vodního brnění, Nishin by měl bezpochyby tělo zohyzděné spáleninami.
Studentovo překvapení ale nemělo dlouhého trvání. Mladík v další vteřině udělal ostrý výpad proti blonďatému muži a napřažená ruka dlaní zasáhla střed jeho hrudi. Druhá dlaň zaútočila na pravou stranu Narutova břicha.
Původní útočná ruka se zatím stáhla od místa dopadu rány a zformovala poloviční pečeť tygra. Bříška malíčku, prsteníčku a palce nasedala na dlaň, zatímco ukazováček a prostředníček byly napřímené do prostoru. Končetina vyrazila a bříška dvou napřažených prstů uštědřila Narutovi další ránu, tentokrát do trapézu.
I prsty druhé ruky se částečně srolovaly tak, že zrcadlily postavení první ruky. Ukazováček s prostředníčkem neomylně zamířily k horní hraně pánevní kosti.
Neji se zarazil.
Zdálo se mu to, nebo z Nishinových dlaní během útoku skutečně proudila chakra…?
Zdálo se mu to, nebo se rudá aura kolem Hokageho skutečně začala rozplývat?
Zdálo se mu to, nebo tahle podivná technika připomínala–
„Katon: Karyuu Endan!“ Vykřikl Konohamaru, a k Hokagemu vystřelil mohutný ohnivý drak, který jej kvůli Nishinově probíhající technice zastihl nepřipraveného, a smetl ho k okraji arény. K tribunám odletělo několik plápolajících větví a Nejiho kolegové dozorci na protějším ochozu je zneškodnili svými vodními technikami. Do vzduchu začal stoupat nezaměnitelný pach spáleniny.
Neji zatřepal hlavou. Ne, určitě to tak nebylo. Nebylo to přece možné. Ten chlapec neměl Byakugan. Nepřipadalo to v úvahu. Muselo se mu to zdát.
Oči bez zornic se zamračeně přesunuly na Nishina.
Mladík se zatím rychle vzpamatovával a chystal se vyrazit zkontrolovat stav Hokageho. Nebýt vodního brnění, které i přes vypjatou situaci stále krylo jeho tělo před nepřátelskými technikami, mohla být pro Nejiho studenta jeho nepozornost osudovou chybou.
„Sensatsu Suishou!“ Tai využil nepřehledné situace a arénou se rozlehl jeho pevný hlas. K Nishinovu tělu se nadzvukovou rychlostí rozlétly jehličkovité projektily senseiovy vodní techniky. Jehlice se sice zastavily o brnění a poté s ním splynuly, soudě dle Nishinova trhnutí ale útok, pokud nenadělal škody, určitě alespoň zabolel.
Nishin byl tedy nucen nechat Hokageho v rukou kolegy a znovu čelil světlovlasému senseiovi. Ten už spěšně skládal jednoruční pečetě, vyvolávajíc další techniku. Nishin na nic nečekal, a i jeho ruce se začaly míhat před jeho tělem. A nakonec byla jeho snaha odměněna úspěchem.
Jeho „Suiton: Suishouha“ byl rychlejší a obrovská přívalová vlna smetla Taie jako mravence a zaplavila celý prostor vodou do výšky několika metrů. V tribunách bylo slyšet několik obdivných hvízdnutí a potlesk. Neji se ošil, když spatřil na Nishinově tváři až příliš povědomý sebestředný úšklebek. V další vteřině už byl ale chuunin ke svému tmavovlasému senseiovi opět otočený zády, jak spěchal ke svému kolegovi a jeho protivníkovi v bílém plášti.
Lépe řečeno, ke svým kolegům. Konohamaru se zřejmě během Nejiho absence zvládl naučit Kage Bunshin a nyní držel Naruta v obklíčení. Každý z klonů navíc svíral v ruce svůj vlastní Rasengan.
Vzhledem k množství chakry, které bylo na zkombinování dvojice technik takové úrovně potřeba, se jednalo o poměrně působivý krok. Nakolik byla ale promyšlená mladíkova strategie bylo diskutabilní.
Klony se rozběhly proti Hokagemu, který ve snaze uniknout ničivé technice vyskočil do vzduchu. Nishin už byl ale na takovou eventualitu připraven a Narutovým jediným varováním, než se na něj sesypaly ohnivé projektily, byl výkřik „Katon: Housenka no Jutsu“.
Hokage však dostál svému jménu. Jeho ruce se znovu zablýskly v povědomé pečeti a po jeho pravici se objevil klon. Ten svůj originál bez váhání strhl na stranu, jen aby se sám v dalším okamžiku rozplynul v oblak kouře po zásahu jednou ze žhavých koulí. Pravý Naruto díky jeho oběti bezpečně dopadl na hladinu vody, kterou arénu zaplavila Nishinova poslední vodní technika.
Konohamaru zatím odvolal svoje klony a zbytky Rasenganů se neškodně rozplynuly do vzduchu. Originál mezitím sebejistě stál na hladině vody a pozoroval Narutovu přemoženou postavu, promočenou z pádu do nově vzniklého jezera. Složil pečetě a vyvolal techniku, kterou si dle vítězoslavného výrazu šetřil přesně pro tuto chvíli.
„Raiton: Jigokuzuki“
Konohamaruova ruka se jen krátce zableskla elektrickou energií, než byla v triumfálním gestu ponořena pod vodní hladinu.
Jezero pod arénou se zablýskalo elektrickým napětím.
Napůl ponořené tělo Hokageho sebou zaškubalo a vydalo němý výkřik, než se samo rozplynulo v kapalinu a splynulo s elektrizujícím jezerem.
Konohamarův protivník byl poražen.
Nishin ale dle jeho rozhořčeného zahulákání směrem ke kolegovi vývojem událostí dvakrát nadšený nebyl. Jen na poslední chvíli stihl uvolnit svoje vodní brnění. Kdyby plán Listového chuunina správně neodhadl, blesková technika by ho kvůli jeho vodní obraně zcela jistě zneškodnila stejně jako Hokageho.
Konohamaru ale na vztek svého kolegy nereagoval a jen se zmoženě svezl na kolena. Jeho obličej zářil štěstím.
Svoji bitvu vyhrál.
Jeho radost se ale mohla jevit jako předčasná. Protivníci byli přece jenom dva. A poslední z nich právě stál za Nishinovými zády.
„Hijutsu: Makyou Hyoushou!“ Vykřikl Tai a Nishinovo tělo zmizelo v zrcadlové kopuli. Neji rozpoznal Taiovu techniku využívající živel ledu – Zrcadlo ledového krystalu.
Nishin měl problém.
Tai tuto techniku kombinoval se Shunshin no Jutsu, Technikou problesknutí těla. Skryl se ve vzniklých ledových zrcadlech, jeho kopie promítaná do všech blyštivých ploch, a útočil na nepřítele tak dlouho, dokud ho nezneškodnil.
Hyuugovy oči padly na vysíleného Konohamara. Byakugan neomylně detekoval, že chuunin spotřeboval téměř všechnu chakru. Poslední zbyteček, který v jeho těle ještě zbýval, by vystačil tak akorát na to, aby dokázal prostor opustit na vlastních nohou. Pokud ale Nishinovi Konohamaru nepomůže, bude mít jeho kolega zaděláno na nemalý problém.
Nejiho Byakugan opět zbloudil k zrcadlové kopuli. Jeho Kekkei Genkai mu na rozdíl od zbytku obecenstva dávalo výhodu – mohl sledovat průběh boje i pod jinak neprůhlednou polokoulí.
Přesto se zatím zdálo, že diváci o nic nepřicházejí. Nishin strnule stál v samotném středu stísněného prostoru a pouze se rozhlížel po zrcadlových plochách, zřejmě dočasně přemožen působivostí techniky.
Neji ale zpozoroval, jak jedna z jeho rukou opět zabloudila k mladíkovu opasku a sáhla pro další kunai. Modrou záři nastřádané chakry, rezonující kolem zbraně, by Hyuuga očekával i bez Byakuganu. Vyprázdněný kunai tentokrát skončil bez využití zpět v pouzdře – bylo zřejmé, že si Nishin dobře uvědomoval, že jakákoliv vržená zbraň by byla skrze zrcadla vzápětí využita proti němu.
Neji pozoroval, jak tělo jeho žáka znovu přetékalo doplněnou chakrou a zamračeně přemýšlel, jaký je jeho plán. Únik nepřipadal v úvahu – kromě viditelné svrchní polokoule doplnil Tai strukturu i o zrcadlovou podlahu. Vodní techniky Nishinovi v současné chvíli byly též k ničemu; zrcadla by je buď pohltila, nebo poslala zpět proti němu. Ohnivé techniky by sice teoreticky mohly po čase roztavit ledová zrcadla, ve stísněném prostoru by ale nejdřív spolkla Nishinovo tělo a spálila ho na uhel.
A Konohamaru stále klečel na vodní hladině, předčasně opilý vízězstvím.
Vtom Neji periferním viděním zahlédl, že se Nishin konečně pohnul.
Student přenesl váhu na jednu nohu a přikrčil se. Neji přimhouřil oči, když spatřil tenké proudy chakry, nepopiratelně unikající ze studentových tenketsu. A potom se Nishin volnou nohou odrazil.
Nejiho oči se rozšířily.
Tai, skytý v zrcadlech, byl nepochybně zničen.
Nishin a Konohamaru zvítězili.
Na Hyuugově čele ale vyrazil ledový pot z úplně jiného důvodu.
Skleněná kopule se roztříštila v chakrovém víru. Modré poryvy vystřelovaly z Nishinova těla a rozptylovaly ostré střepy zničené polokoule do všech směrů. Uvnitř úkazu, Nishinovo tělo rotovalo, uvolňujíc stále další provázky chakry.
Ledové střely zatím neomylně mířily k tribunám a k publiku.
Nejiho tělo vyskočilo do vzduchu samo od sebe.
I jouninovo tělo se pustilo do rotace.
I jeho tenketsu uvolňovaly chakru.
I jeho tělo bylo obaleno neprostupnou modrou membránou, odrážející všechny střepy od ohromených diváků.
Když jeho nohy dosedly zpět na kamenný ochoz, Neji poprvé v životě poznal, jaký je to pocit mít na sobě upřených tisícko očí.
Jejich těkající šokované pohledy se mu vpalovaly pod kůži jako žhavé uhlíky.
Jeden pohled mu ale zalezl až do morku kostí.
Jen jeden pár arogantních černých očí.
Jen jeden křivý úšklebek.
A slova, která přečetl z povýšených rtů jen díky Byakuganu.
„Hakkeshou Kaiten.“

***

Ženina pěst tvrdě dopadla na desku stolu a místností záhy zahřměl její hlas.
„Copak pro vás mírová dohoda nic neznamená?“ Zaburácela.
Neji jí čelil, ztuhlý jako socha.
Sám ještě nestihl zpracovat šok události, jíž byl svědkem – jíž byla svědkem celá zpropadená tribuna. A teď se od něj očekávalo, že bude odpovídat na otázky, jejichž existenci by si před pár minutami nedokázal ani představit.
„Proč jste toho mladíka navzdory výslovnému zákazu učil Hyuuga techniky?!“
Neji se trhaně nadechl a co nejklidnějším hlasem zareagoval.
„Žádné techniky jsem ho neučil.“
„Jak mi tedy hodláte vysvětlit, že právě předvedl Kaiten, ikonickou Hyuuga techniku, před celou arénou?“ Oči Mizukage nebezpečně žhnuly.
„Neučil jsem ho to. Musel to okoukat.“
Mizukage se zasmála. Nejimu přeběhl mráz po zádech.
Tohle byl průser.
V hlavě mu proběhl obraz Hinaty a jejich syna.
Zoufale se modlil, ať je tohle jeho žalostné selhání neohrozí.
„A jak vám tohle mají věřit v Konoze? Obzvlášť po tom, co si tuto podmínku výslovně vyžádali do mírové smlouvy?“ Okenní tabulky zlověstně zarachotily. „Do mírové smlouvy, která je to jediné, co brání Listové napochodovat k branám Kiri!“
Neji ještě nikdy neviděl Mizukage v takto rozčileném stavu.
Na linii jeho vlasů se tvořily další a další perly ledového potu a lepily mu k čelu neposedné tmavé prameny zastřižených vlasů.
„Žádné klanové techniky jsem Nishina neučil.“ Opakoval Neji marně. Pevnost v jeho hlase byla v ostrém rozporu s jeho vnitřním rozpoložením plným nejistoty.
Mizukage si ho několik vteřin mlčky měřila rozzuřeným pohledem. Potom se otočila na podpatku a posadila se za mohutnou desku stolu. Oči, které k jouninovy vzhlédly nyní, byly chladné.
„Jakožto Mizukage jsem nucena přehodnotit svou důvěru ve vás a vaši rodinu.“
Neji zavrávoral.
Tohle byl ale vážně průser.
„Do odvolání nesmíte opustit vesnici. Máte zakázán veškerý kontakt s jakýmikoliv osobami z jiné než Mlžné Vesnice. Než řeknu jinak nesmíte používat tu techniku.“
Neji polkl při vzpomínce na napodobený Juuken, který Nishin převedl několik minut před – zatraceně – před Kaitenem – a který se Neji ve své zabedněnosti rozhodl tupě ignorovat. Až praskne i tohle–
„V nadcházejících dnech očekávejte další pozvání do mé kanceláře.“
Tohle byl ale neskutečný průser.
„A teď mi běžte z očí, Hyuugo.“

Poznámky: 

Uf.
Devět stran musí být můj osobní rekord. Psaní každé z nich jsem si neskutečně užila, i když jsem teď naprosto vyždímaná. Vím, že toho na vás bylo nejspíš moc, ale mně prostě zkracování nejde. A myslím, že tahle událost si všechny ty nekonečné odstavce zasloužila.
Co říkáte na Nishinův nový vývoj? Přiznejte se – kdo byl o krok před Nejim a něco tušil?
Příští týden se můžete, jak je zvykem, těšit na kapitolu zase od Kimm. Tentokrát z Nishinova pohledu. Ale nezapomínejte – z pekelné horské dráhy jsme ještě nevystoupili.

5
Průměr: 5 (2 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Čt, 2019-04-25 19:54 | Ninja už: 2657 dní, Příspěvků: 2987 | Autor je: Gaarova tykev

Pripadám si ako v Koloseu hihihi Vtipkári sú super a majú veľa pravdy, len chudák Nedži náladu na žarty nemá Neji Nishin testy zvládol aj Nemý Priesmyk, tak sa vytešuje. Zaujímavý je nápad s plochými misami a vodou v nich, aby bolo vidieť tváre uchádzačov Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Nuž ja ticho dúfam s Nedžim, že konečne niekto Nishina zrovná na správnu veľkosť Nya! Veľmi dobre si opísala Nedžiho dilemy ako senseia a človeka Kvítek sakury Kecy musia byť, aby sa všetci správne nabudili. Ja uschnem, náš Konohamaru sa prišiel predviesť Nevím, co jsem si dal, ale bylo to vážně silné! Skvelý nápad: „V letošních jouninských zkouškách nebudou probíhat duely. Kvůli sólovému charakteru dvou předchozích etap se bude jednat o zkoušku týmové spolupráce.“ Jump! Spolupráca s konkurentom je ozaj dôkazom vysokej úrovne, asi sa zadávatelia poučili z vojny. Ooo, Konohamaru a Nishin, to je bomba Shocked Matička skákavá, Konohamaru si vybral Naruta, aj keď vždy s ním súperil, a tiež sa chce stať hokage. Neprekvapuje ma, že Nishin si vybral Taia, keďže naňho žiarli kvôli Nige, to asi Nedži nevie. Boj je teda besný, vidno, že si mala perfiš inšpiráciu Kakashi YES Nuž dvaja ambiciózni „parťáci“ sa ťažko dohodnú, obzvlášť, keď je v hre taký nindža ako Naruto Naruto Fuuha, Nishin dokáže zablokovať tenkecu Shocked Tai je vyradený, hmhm, ten Nishin je ozaj namakaný. Zaujímavé, že drzáň používa techniky Učihovcov Ehh... jasně... hehe... Naruto porazený, som omráčená, však je vyškolený z bojov so Sasanom, možno zato je žalostný, že je len vyvolaný klon Puzzled Pohľad na boj Nedžiho očami je obohacujúci, lebo predsa vníma inak ako my a je to génius Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Nečudujem sa, že Mizukage zúri. Fakt je dosť ošemetné, ako Nishin ovládol ikonickú techniku Hjúgovcov Takový trapas... Fuuha, prísne sankcie vymyslela Piata Mizukage Shocked Napísala si ozaj veľdielo, toooľko udalostí, prekvapení, že som len ochkala Kakashi YES Snáď nám prezradíte, ako sa Nishin dostal na takú úroveň Eye-wink Vieme, že sledoval, makal a všetkých kritizoval, ale podľa mňa musí byť niečo v pozadí, čo nevieme. Pozerala som pár dielov dozadu, lebo som si nebola istá, kto mal lepšieho tušáka než Nedži, ale presne neviem Sad Naruto dal tú požiadavku, ale žeby drzáňa sledoval? Nejdem hádať hihihi Tebe ďakujem a na Kimm sa teším Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Shina-chan
Vložil Shina-chan, Čt, 2019-04-25 22:03 | Ninja už: 5628 dní, Příspěvků: 145 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

S Kimm-chan nás moc těší, že tě kapitola oslovila Kvítek sakury.
Válka se sice v našem scénáři ještě nekonala, ale tu spolupráci jsme Nishinovi prostě napařit musely Evil. Doteď se jí vyhýbal jako čert kříži, tak aspoň na Jouninské zkoušce musel zatnout zuby a snažit se Cool.
No teda, s tím Taiem jsi to krásně uhádla Úpa boží!!!! My jsme si s Kimm myslely, jaké jsme tajemné, ale je vidět, že máš naše postavy doslova přečtené Z lásky.
S Nishinem tě ale asi zklameme. Výše jeho schopností plyne jen z jeho posedlosti Nejim.

S tušením jsem narážela spíš na čtenáře než na postavy Stydím, stydím, stydím!. Je ale pravda, že všechny náznaky Nishinových okoukaných schopností jsme s Kimm kamuflovaly co to šlo Angel.
Díky za tvoje krásné komentáře Ino ti gratuluje!. Jsou pro nás s Kimm tou nejlepší odměnou Kvítek sakury.

Sometimes I can hear my bones straining under the weight of the lives I’m not living.
Moje povídky

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Čt, 2019-04-25 22:42 | Ninja už: 2657 dní, Příspěvků: 2987 | Autor je: Gaarova tykev

Všetky kapitoly majú svoje čaro a niečo nevšedné alebo hlboko ľudské prinesú Úpa boží!!! Tiež som pochybovala o vojne, keďže Mei sa obávala napadnutia Konohou, ale akosi máme tú vojnu vopchatú v podvedomí Laughing out loud Nishina treba lámať hoci aj spoluprácou, keď je taký zaťatý a ujetý, a na skúške sa musel prispôsobiť, keďže chcel zahviezdiť a hlavne asi pokoriť Nedžiho. Mám akýsi ňuch na vzťahy a z náznakov vycítim, že sa čosi deje, hoci dotyční niekedy ani sami netušia svoje putá hihihi Nedžimu chcel Nishin dokázať, aký je borec, ale Taiovi sa túžil pomstiť a pokoriť ho. On je proste zvrátený, hlavu má naopak, resp. ho treba postaviť na nohy. Čo a či ho niečo naštartuje, to je vo vašich rukách. Obdivujem, ako tie jeho "stavy" dokážete kreovať Kakashi YES Že sa dokázal sám tak vypracovať bez Bjakuganu, je obdivuhodné Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Aj keď jeho motivácia je pochybná, ale to už je iná diskusia, niečo podobné ako Oro a jemu podobní. Bohužiaľ som na boje dosť blbá, možno nejaký znalec by mal lepší odhad Puzzled Hlavné je, že máme dobrý pocit a radosť, ja z čítania a vy z písania Z lásky Ino ti gratuluje!