manga_preview
Boruto TBV 07

Proč jsou lišky němé VI.

Reiko už chybělo k poli jen pár desítek metrů. Musela jen projít malou zalesněnou oblastí mezi loukami a poli. Byla na sebe pyšná, řekla mu, že při něm bude stát. Najednou se zarazila. Naježily se jí chloupky na rukou. Tasila svou zbraň, kterou nosila u pasu.

„Pořád ještě nevím, jak se jmenuješ,“ přisedl si k ní Hashirama. Megumi už byla dávno pryč a Mito se chvíli prospala.
„Nevzbudil jsem tě?“ zeptal se Hokage.
Zavrtěla hlavou, že ne.
„Ještě mi neprozradíš své jméno? Věřím, že nějaké máš,“
Zavrtěla bázlivě hlavou. Teď vyslepičit svoje jméno, bylo to poslední, co chtěla.
Hokage byl trpělivý.
„Nu dobrá, třeba někdy jindy,“ usmál se. „Líbí se ti ten svitek? Koupil jsem ho cestou, když jsme hledali to děvče, chtěl jsem splnit aspoň nějaký úkol úspěšně,“
Přikývla.
„Jsem rád, že se ti líbí. S tou slečnou z Uzumaki klanu mě to mrzí. Tohle by se mladým ženám nemělo stávat. Vlastně, když jsem teď Hokage, tak přísahám, že v mé vesnici budou všechny obyvatelky v bezpečí. Obyvatelé samozřejmě taky, neboj.“
Ráda jej poslouchala. Měl dobré srdce.
Z jejich rozhovoru je vyrušil Tobirama. Vrazil do ložnice jako neřízená střela.
„Hashiramo-kun! Rychle, pojď se mnou! Stalo se neštěstí!“

Ačkoliv to ráno omdlela, už zase byla plná sil. Nikdo jí neřekl, že má běžet s nimi, ale také jí nikdo neřekl, že má zůstat v posteli. A navíc se něco závažného stalo, nemohla zůstat jen tak nečinně ležet. Třeba by mohla být ku pomoci. Nebyla úplně neschopná. Běžela za skupinkou konožských ninjů. Vyprázdnila se snad půlka vesnice. Proběhli cestou přes louky a přes blízký les. V dálce zahlédla Megumi. Její přítelkyně byla rozrušená. Uprostřed malé zalesněné oblasti v polích a loukách, se utvořil hlouček z obyvatel Konohy. Madara stál v jeho středu. Tvářil se vážněji než obvykle. Mávl rukou na Hashimaru.
Hokagemu a jeho bratrovi udělali automaticky všichni místo, aby mohli projít do epicentra dění. Mito se celou dobu držela těsně u nich, tak prošla s nimi.
Stalo se něco moc vážného.
Náhle jí výhled zastoupila Megumi. Měla obličej celý červený.
„Zlato ne, nedívej se tam!“ zachraptěla a znenadání Mito objala. „Zabili nám Reiko. Umřela,“ šeptala jí. Uzumaki Mito ji silně stiskla kolem pasu a zabořila nos do jejího ramene. Kdo ale potřeboval utěšit, byla Megumi.
„Prosím, ne. Nechci, abys to viděla,“ ale Mito přikývla a pevně jí stiskla dlaně. Pak se přiblížila ještě blíž.
Všimla si tří bodných ran v oblasti hrudníku. Zabarvily bílou tuniku posetou levandulemi do červena. Některé konečky dlouhých vlasů se jí zbarvily krví. Vypadala klidně. I ve smrti byla krásná.
„Je to stejný způsob jako minule. Nic jiného ji neudělali. Jen ji zabili. Stihla tak akorát tasit.“ řekl stroze Madara Uchiha.
Nechápala obrat "jako minule". To se tu dělo běžně nebo co?
„Nikomu jinému se nic nestalo?“ zajímal se Hokage. Sehnul se k mrtvole.
„Ne, našli ji dva Hyuugové, co se vraceli z mise. Nemohli už nic dělat. Podle jejich úsudku už byla tři minuty po smrti. Jeden z nich běžel tryskem do vesnice a druhý tu posečkal. Nikoho neviděli.“
Nikdo Reiko ještě nezavřel oči. I když její oči už nežily, pořád se v nich zračilo překvapení. Úlek. Nedalo se na to dívat. Mito to nevydržela a sehnula se ke své upovídané přítelkyni.
„Hej! Co to děláš?!“ houkl Tobirama.
Přejela jí dlaní po tváři a zavřela jí oči. Pak její bezvládné ruce položila na břicho. Tak se to dělalo u nich. Když zemřel přítel a oni chtěli uctít jeho památku na místě úmrtí.
„Tak je to správně,“ řekl Hashirama a na malou chvíli ji objal silnou paží kolem ramen a stiskl hned, jakmile se postavila.
„Je tu nějaké plátno a nosítka?! Ať jí můžeme odnést!“ houkl podrážděně Madara.
„To bychom měli,“ dal mu poprvé po dlouhé době Tobirama za pravdu.
Megumi plakala. Zavrtala obličej do hrudi svého muže, který právě přiběhl. Trvalo dlouho, než přinesli nosítka a plátno.
„To bylo od tebe moc hezký!“ škytla Megumi a přitáhla si Mito k sobě. Uzumaki nedopatřením vrazila ramenem do jejího manžela. Ten jí objal volnou rukou kolem ramen a přitiskl k sobě. A tak stál mezi nimi a společně posečkali, než přinesou ta zatracená nosítka.

Při odnášení mrtvé nastal zmatek.
„Odneste ji k nám. My se tu staráme o bezpečnost! Potřebujeme ji prohledat,“ řekl jeden z Madarových lidí.
„Nepřichází v úvahu,“ trval na svém Tobirama.
„Kdybyste nám dali za pravdu už dřív, ať tuhle cestu uzavřeme, tak bychom tu mrtvolu nemuseli nikam nosit. Nebyla by,“ zavrčel Madara.
„Kdybyste svou úlohu vykonávali pořádně, nemuseli bychom řešit nové bezpečnější trasy,“ štěkal Tobirama Senju.
Trojice ve složení manželů Nara a Mito šla hned za nimi. Zastavili se a čekali, co bude.
„A kdybyste neposílali mladý holky po všech čertech, ta skupina by je nevyhledávala tak snadno!“
„A kdybyste…“
„A dost!“ zařval Hashirama Senju a vrazil mezi ně. „Jste se snad zbláznili nebo co? Zabili tu mladou ženu, naše vesnice je ohrožena vy se tu hádáte coby kdyby?!“
Uzumaki až nadskočila nad hlasitostí jeho slov.
„To tělo se odnese k Uchihům na prozkoumání. A budou u toho všichni povolání. Shikami-san? Mohl byste prosím vzít tu němou dívku pod svou střechu? Myslím, že vaše žena společnost teď uvítá,“
Shikami Nara přikývl. Pustil Mito, kterou pořád ochranitelsky držel kolem ramen a pokynul na ni. Pozvání přijala.

„Omlouvám se, že jsem ti o tom neřekla.“ začala zničehonic po několika hodinách ticha Megumi. Nakonec u ní doma nezůstali. Sešli se na úřadu Hokageho. V sestavě v jaké se tu obvykle od příchodu Mito scházeli. Akorát bez Reiko.
„Ty tři bodné rány. Je to jasné. Dělají to tak vždycky,“
Uzumaki napjatě poslouchala, když myla nádobí, které tu ráno opomněla.
„Jde o skupinu nepřátelských ninjů, se kterými měli zakladatelé Konohy potíže už od počátku. Nechtějí, aby se vesnice rozšiřovala. Chtějí její zánik. A žádná vesnice se nemůže rozšiřovat bez dětí. A děti nemohou přicházet na svět bez žen,“
„Zabíjejí naše ženy, které by mohly být potenciálními matkami. Takže ty mladé a většinou bezbranné. Je to bestiální,“ vešel do kuchyně Madara.
Megumi mu podala tác s pitím.
„Nechte všechno ležet a pojďte za námi,“ řekl jim.

Poznámky: 

5
Průměr: 5 (3 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, So, 2019-03-23 23:14 | Ninja už: 5852 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

Tak jsem za dnešek sjela všechny díly a jsem nadšená Smiling Jak už se někdo zmiňoval, o klanu Uzumaki toho moc nevíme, takže vše záleží čistě na tvé fantazii. Ačkoli se není moc o co opřít, vedeš si skvěle - Madara se svými řečmi vždy pobaví, Hashirama je sympaťák a Mito jsem si taky oblíbila. Nemá to v životě lehké. Zapečetili do ní démona a ještě by ji nejradši provdali za muže, kterého nikdy neviděla... Ještěže má spojence v tetě, což se o otci rozhodně říct nedá.
Jsem zvědavá, kdo Reiko zabil, proč a co to znamená pro bratry Senju a vescici celkově. A taky co to hostitelka ocasého démona vytváří za složitou pečeť.

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-03-20 21:27 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2989 | Autor je: Gaarova tykev

Ani Haširama nestihol doprisahať: „že v mé vesnici budou všechny obyvatelky v bezpečí. Obyvatelé samozřejmě taky, neboj.“ A už Tobirama doniesol jóbovskú zvesť Shocked Ooo, zabili Reiko a rovnako ako minule niekoho iného Hrozná tragédie... Cry Hrozná tragédie... Zaujímavé, že Hjúgovci so svojimi Bjakuganmi nič nevideli, vrahovia sa asi vyparili Puzzled Pekne od Mito, že nebožku upravila, ako je u nich zvykom. Madara asi v duchu zúri, však to medzi nimi iskrilo. Leeen, prečo, keď vedel, čo sa deje, tak Reiko nechal ísť samú OMG! Vážně nevím, co dál... Jaaaj, to by sa asi svet zrútil, keby sa Tobirama nepochytil s Madarom Ehh... jasně... hehe... Ešteže ich Haširama dokáže pacifikovať. Fuuuha, Megumi prizná pred Mito, aký majú nepriatelia a vrahovia cieľ, čo aký hnusný, ale dobre vymyslený. „Zabíjejí naše ženy, které by mohly být potenciálními matkami. Takže ty mladé a většinou bezbranné. Je to bestiální,“ vešel do kuchyně Madara.“ Bad Veru, komplikuje sa nám to a riadne, ale spolieham na tvoje schopnosti, že nám klbko pomaly rozmotáš aj s pozadím One Piece Mrk Však sa blíži zdatná pomoc v tete Mito, v ktorej cítim veľký potenciál hihihi