manga_preview
Boruto TBV 08

Poslední z klanu Akame XVIII. - První střet

Akame3.png

Ulice byly zase plné života. Ještě bylo možné zahlédnout stopy po bojích, ale teď je zakrývaly stánky a hloučky lidí. Tolik jí to připomnělo atmosféru před chuuninskými zkouškami, s jedním velkým rozdílem, tentokrát byla toho všeho součástí. Byla ze všeho nervózní. Dostala šanci, kterou nesměla promrhat. Šla ke stadionu a sledovala jen svoje nohy. Nedívala se na všechny kolem.
„Jsi nervózní?“ zeptal se jí Kakashi. Kráčel klidně vedle ní, jako by se ho nic z toho netýkalo. Měl za sebou tolik bojů, že pro něj turnaj neměl žádný význam. Jen rutina.
„Malinko,“ přiznala, „nedokážu si představit, jak bych mohla všechny porazit a vyhrát. Je to nemožné. Uříznu si ostudu a tátovu knihu nikdy nezískám.“
„V takovým ohozu musíš vyhrát,“ poplácal ji po rameni Kakashi.
„Já věřím, že všechny překvapíš a …“ Co dalšího ji chtěl říct se už nedozvěděla, protože ji někdo prudce narazil do zad. Touazuki málem ztratila rovnováhu pak přepadla dopředu.
„Hej, copak si neočekávala můj útok?“ zakřičel na ni Naruto.
„Ne, bylo to zákeřné,“ přiznala.
„Máš cool oblečení,“ prohlásil a srovnal s ní krok.
„Zato ty máš pořád to stejné. Oranžovou nemám ráda,“ vyplázla na něj jazyk.
„Jsi dneska nějaká napruzená.“
„Jen vyhecovaná do boje, copak ty ne.
„Jasně, že jo,“ pošťouchl ji.

Na stadionu byla odvedena největší práce, musel být připravený, aby mohl reprezentovat. Účastníků bylo tolik, že neměli separovaná místa, a tak seděli pohromadě s diváky. V nejnižším patře zbudovali ošetřovnu a občerstvovací místa.
„Kakashi, jdeme za ostatníma,“ řekla přes rameno Tou.
„Mám jít s vámi?“
„Ne, dozor nepotřebujeme,“ pošťuchovala Naruta dopředu. Shikamaru a Chouji už tam čekali, ani jeden z nich se neúčastnil. Vlastně byl vůbec zázrak, že se přišli podívat. Hlavním důvodem byla velká zásoba jídla, které se prodávala na každém rohu. Postupně se sešli i ostatní. Začátek se posunul o dobrou půlhodinu a Tou si začala uvědomovat, že tady bude tvrdnout třeba několik dní a nemůže se nikam hnout. Čekání bude nejspíš na všem nejhorší.
Konečně se všichni usadili na místech a Tsunade oficiálně zahájila velké představení. Vysvětlila pravidla a představila rozhodčí, kteří se budou v průběhu střídat.
„Koukni, Tou, jsi v poslední desítce,“ strkal jí pod nos listinu, kde byla uvedena jména přihlášených se pravděpodobností na výhru, podle toho se uzavíraly sázky.
„Tak to bys na mě měl vsadit. Vyděláš na tom jako já na tobě.“
„Neměla jsi mě náhodou pozvat na rámen za to, co jsi vydělala?“
„Původně ano, ale pak jsem dala všechny peníze na tvoje nalezení a záchranu před Modrým mužem.“
„Fajn, takže bys mi mohla něco půjčit a já si na tebe vsadím, až vyhraju, pozvu tebe.“
„Na, dám si dvojitou porci.“

Počáteční nadšení a nervozitu vystřídala znuděnost a ospalost. Shikamaru prospal poslední tři zápasy a vzbudil se, až když ztratil rovnováhu, přepadl a uhodil se o sedačku před ním. Tou snědla tolik bonbónů od Choujiho, že ji z toho začalo bolet břicho. Ino i TenTen vypadly v prvním zápase, neměly štěstí na soupeře. První kolo bylo asi v polovině. Až se vystřídají všichni účastníci, vítězové budou losováni znovu od začátku a pokračují ve druhém kole. Naruto se zdrceně zhroutil na sedačku vedle Tou. Držel si na tváři pytlík s ledem. Právě prohrál svůj zápas s Asumou. Štvalo ho to. A ještě víc ho štvalo, že Sasuke postoupil. Touazuki byla trochu ráda, nechtěla se s ním utkat. Takhle se to vyřešilo. Setmělo se a nad stadionem se rozsvítila světla. Nejlepší by bylo nechat v aréně tmu, ale tady šlo i o požitek diváku a kdyby nic neviděli, asi by se jim to nelíbilo.
„Jdu na záchod,“ zvedla se Tou. Bojiště se právě opravovalo po zvláště zuřivém souboji. Protáhla se do uličky.
„Myslím, že nejdeš.“ Než se stačila podívat na tabuli, uslyšela svoje jméno.
„Touazuki Akame a Shino Aburame.“
„Sakra, jak mám bojovat s plným močákem?“

Celou cestu dolů jí hlavou běžela spousta myšlenek. Promítala si jeho schopnosti. Šanci má v taijutsu, je v něm daleko lepší než Shino. Uvažovala o všem, co má v zásobě. Dokáže zvládnout jeho tajné klanové umění? A když se počůrá, bude to vidět na černých kalhotách?
Postavila se doprostřed arény. Shino stál naproti ní. Nemohla posoudit, co si myslí, jestli má strach nebo si věří. Tvářil se pořád stejně. Rozhlédla se kolem. Vládl tu mumraj. Jejich zápas nespíš nikoho nezajímal. Průměr a podprůměr. Celá aréna byla ozářená jasným světlem, hlediště zůstávalo temné, nemohla tak zahlédnout nikoho z diváků. Vlasy pod maskou měla zpocené. Předtím si to neuvědomila. Řemínky ji nepříjemně škrtily. Ošila se. Musí se soustředit. Jejich rozhodčím byla Shizune, něco jim říkala, ale Tou polovinu nevnímala. Mohla by vyhrát. Důležité je šetřit chakru. Otřela si zpocené ruce do kalhot.

Zápas byl odstartován. Shino stále nezměnil svůj výraz. Stejně tak se neměl k útoku. Samozřejmě, chystá si svoje brouky. Právě rozehrávala svoji hru, aby si vydobyla svoje místo a celému obecenstvu byla zcela ukradená. Tedy až na pár výjimek, doufala, že Kakashi se dívá. Chtěla, aby na ni byl hrdý. Toužila po tom dokázat mu, že je stejně dobrá jako kdokoli z jeho týmu. Stejně dobrá jako Sasuke a zaslouží si jeho pozornost. To, aby ji také trénoval a naučil ji své triky.
Vyrazila vpřed. Hmátla po nádobce v opasku a sevřela ji v pěsti. Shino chtěl uniknout. Dvěma skoky byla u něj. Naznačila útok pravačkou a když uhýbal, vykopla levou nohou. Rána do boku ho odhodila stranou. Lehké. Nemohl vzdorovat. Byl pomalý. Světle modrý s oblouky. Vstal. Vyrazila jedním kopem. Uskočil dozadu. Jedním skluzem mu podrazila nohy. Svalil se na zem. Mohla všechno ukončit hned, ale nehodlala použít taijutsu, které nacvičovala s Narutem. Chystala si to pro silnějšího nepřítele. Rozmáchla se. Uštědřila jeden kopanec do kolene. Pod Tou se zlomila noha. Shino vstal. Rozmáchla se k poslednímu úderu. Do rány vložila veškerou sílu. Uzavře všechno hezky rychle. Pohyb neukončila. Ostrá bolest ji projela krkem. Lehce zavrávorala, jak se zastavila uprostřed pohybu. Dlaní připlácla malého brouka, který ji právě bodl do krku. Cítila pulzující bolest. Na tenhle okamžik čekala. Uvolnila pojistku na nádobce a do vzduchu se začal šířit bezbarvý plyn. Neměla ráda jeho nasládlý zápach. Pro lidi byl neškodný, teoreticky mohl způsobit lehkou nevolnost. Nebezpečí představoval pro hmyz a ryby. Předpokládala, že použije svoje klanové dědictví. Nechala mu jen dost času, aby vypustil brouky a nalákala je na sebe. Když byli dostatečně blízko, jed jich dostal hodně najednou. Kolem ní se najednou válelo tisíce malých černých tělíček a zuřivě bzučela a škubala sebou. Na okamžik byl ten hluk téměř nesnesitelný, jako by byli mučeni. Na chvíli je i litovala, ale nemohla jednat jinak. Vytáhla další. Plyn se rychle rozptýlí do okolí a ztratí na účinnosti, potřebuje být připravena na další vlnu.
„Je to marné, vstříkl ti do těla jed. Brzo se nebudeš moci hýbat.“
„Pochybuju,“ usmála se. Znovu vyrazila. Většina lidí podceňovala její toleranci k jedům. Snesla daleko větší dávku než dospělý muž. Navíc, když byla malá, její otec jí dával vakcínu, která se skládala ze slabého jedu několika druhů hmyzu. Pravidelným očkováním po několik let se u ní vyvinula odolnost. Doufala, že Aburame nemají extrémně silnou verzi. Hranou ruky uhodila Shina do krku. Zalapal po dechu. Několikrát zasýpal. Pak nečekaně a zuřivě zaútočil. Tou uhýbala, stačilo sledovat barvu kolem něho. Ztmavla, ale ne natolik, aby byla mimo její vnímání. Čekala, až zpomalí. Podobné tempo nemohl vydržet dlouho, byl na hranici svých možností. Snad ji neuhodí do břicha, to už by to vážně nevydržela. Chvilka nepozornosti ji stála ránu pod bradu, ale ustála to. Uskočila z jeho dosahu a pro jistotu vypustila ještě jednu dávku. Zápas se chýlil ke konci. Celý pěstní zápas byl jen získávání času. Oba to věděli. Záleželo jen na tom, kdo bude mít navrch na konci. Brzy začaly útoky ztrácet na intenzitě a Tou znovu získala navrch. Shino znejistěl. Cítil, že je něco v nepořádku. Poznala jeho rozpaky a do svých úderů dala veškerou sílu. Vyskočila a silou tažného koně ho oběma nohama kopla do hrudníku. Odletěl několik metrů dozadu, Tou udělala přemet dozadu a dopadla na obě nohy. Na nic nečekala a než se vzpamatoval, byla u něho. Jednou ranou ho udeřila do obličeje. Spustila se mu krev z nosu. Zlá holka, řekla sama sobě v duchu.
„Další pomoc od tvých malých přátel nepřijde,“ řekla mu. Nemyslela to jako výsměch. Jen ho seznamovala se situací. Mohl by to vzdát dřív, než mu bude nucena ublížit. I tak jí přišlo kruté to, co provedla. Vlastně celá tahle situace jí hrála do karet. Mohla děkovat hlavně náhodě. Svůj plán bylo možné uskutečnit jen díky tomu, že na něj tak dlouho čekala. Zápas byl vlastně tečkou za celým jejím mnoholetým snažením a výzkumem. Když se jako malá doslechla o přemnožení hmyzu, který likviduje úrodu, přemýšlela, jak kalamitu zastavit. Byla to pro ni výzva, chtěla udělat to, co ji vždy učili, pomáhat ostatním. Objevila látku, která zabraňuje hmyzu vysvléci se z kukly. Dlouhé roky s nimi experimentovala, ale nemohla přijít na to, proč někdy selhává a hmyz normálně dospěje bez jakékoli újmy. Mezitím problém s úrodou vyřešil někdo jiný, ale jí to pořád nedávalo spát. Až po letech neúspěchu zkoumala svoje larvy v archivu a ejhle. Nevyrostly. Nakonec zjistila, že látka funguje jen v nepřítomnosti slunečního záření. Zdá se, že se ten hormon rozkládá a on ztrácí na účinnosti. Díky tomu mohla vyvinout svoji zbraň. Jed proti hmyzu byl jen jedna složka. Pomohl jí vyhubit Shinovy brouky. Jenže klan Aburame byl schopný rychle vyvinout novou generaci brouků, která navíc byla schopná získat odolnost proti škodlivé látce. Díky její druhé složce nebyl Shino schopný vytvořit dostatečně rychle novou generaci. Zůstal tak bez své největší zbraně. Takže až vyjde slunce, látka vyprchá a jeho schopnost může být obnovena.
Tou se chystala zasadit poslední úder. Jakmile Shino vstal, přeskočila ho, aby se mu dostala za záda. Než stihl zareagovat udeřila ho jedním silným kopem zezadu do krku. Bezvládně se zhroutil na zem. Překvapeně se dívala na bezvládné tělo. Vážně se jí to povedlo!
„Vítěz zápasu Touazuki Akame,“ vyhlásila Shizune. Povedlo se jí zvítězit, aniž by použila chakru. Radost, kterou prožívala se rychle vytratila. Ozvalo se volání přírody a Tou si ani nestihla užít potlesk obecenstva. Upalovala na nejbližší záchody. Její hlavní výhra byla, že to stihla včas.

Poznámky: 

Uf, takže opět boje. Zápas se Shinem jsem plánovala od začátku, ale detaily jsem vymýšlela až při psaní, takže doufám, že působí trochu realisticky.

5
Průměr: 5 (6 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Akumu
Vložil Akumu, St, 2021-03-24 16:05 | Ninja už: 1711 dní, Příspěvků: 87 | Autor je: Propadlý student Akademie

Mise Pro V: Tak na to byli ti brouci v koupelně!!! Tak tohle je geniální, mít vymyšlených tolik detailů a postupně je spojovat dohromady, miluju příběhy, co jsou takhle napsané. Tou sice měla trochu štěstí na protivníka, ale na čas ne a tak bylo vítězství zasloučené.

Obrázek uživatele Arashi
Vložil Arashi, Po, 2017-04-17 16:30 | Ninja už: 2736 dní, Příspěvků: 257 | Autor je: Propadlý student Akademie

Parádní zápas! Stále tvrdíš, že neumíš psát akční scény, ale mě se naopak takové kapitoly nesmírně líbí.
Ha! Tak konečně vím, proč si Tou pěstovala kukly. To bylo od ní mazané. Smiling Shina dokázala porazit, protože dlouho dobu vyvíjela speciální látku, která je pro takovou situaci určená. Teď mě však zajímá, co bude dělat, pokud bude jejím dalším protivníkem někdo, na koho není připravená...
Už teď se těším na pokračování.

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2017-04-18 22:19 | Ninja už: 2705 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Jeee to je tak hezké, že se ti líbí moje akční scény. Pravdou je, že jsem smrt brouků způsobila zcela záměrně, protože z nich mám hrůzu Sad To se nestane protože Tou se řídí heslem VŽDY PŘIPRAVENA Laughing out loud děkuji ti mnohokráte

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, So, 2017-04-15 23:31 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 1369 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

To byla teda rychlost. Laughing out loud
Bojový scény mě obecně nikdy moc nebavily, ale tohle bylo takový taktický a přehledný a chytrý a prostě všeobecně ne libovolný-hrdina-stojící-na-hromadě-mrtvol-a-sekající-okolo-sebe. Živý a zajímavý. A hlavně ty Touiny myšlenky do toho. Takže všeho akorát. Smekám. Moc mě to bavilo a těším se na další souboj.
Jinak mě zaráží, že do toho Shino vůbec šel. Nikdy mi nepřipadalo, že by (si) potřeboval něco dokazovat. Ale důvody jsou různý. Laughing out loud
Nepředpokládám, že se Tsunade účastní turnaje, ale docela bych ji přála jako protivníka Sasukemu. Teda, ne že by mu další nakopávání zadku nějak pomohlo, ale stejně...
Hrozně se mi líbí, jak to máš už od začátku propojený a promyšlený.
Touiny úvahy a slovo "mumraj" mi vyloženě zlepšily den. Laughing out loud
Opět ti moc děkuju a těším se na pokračování! Smiling

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2017-04-18 18:07 | Ninja už: 2705 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Děkuji mnohokrát Laughing out loud jsem ráda, že se ti bojové scény líbí, dávají mi zabrat nejvíc z celého příběhu. Třeba dojde i na nakopávání zadků. A pokud někomu můžu zlepšit den, jsem z toho nesmírně šťastná Smiling

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Pá, 2017-04-14 07:13 | Ninja už: 5708 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Bezva díl jako vždycky. Chudák Shino, takhle se od ní dostat... alespoň se posunula dál a ani bych se nedivila, kdyby její další protivník byl Sasuke. xD
Jinak byl díl skvělý, plynule se četl a boj mezi nimi byl mistrovsky napsán. Smiling
Jen tak dál.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2017-04-18 18:03 | Ninja už: 2705 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Jeee, děkuji Kaze Smiling udělala jsi mi radost. Tou může pokračovaat směle dál a jak tady píší snad všichni další bude skutečně Sasuke Eye-wink

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Čt, 2017-04-13 23:00 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

hihihi tak Tou má super bojový základ: „V takovým ohozu musíš vyhrát,“ aj Kakashi pochválil, aj Naruto bol očarený Laughing out loud Fiiha, tak dokonca máme nóvum na skúškach, že sa stávkuje, to asi Tsunade sa pričinila Laughing out loud Tou s takým hendikepom (plný mechúr) a spotená sa musí boriť so Shinovými chrobákmi, len teeeda, že Naruto prehral, je neobvyklé, možno zas vypil skazené mlieko Laughing out loud Zaujímavé, že Shino na Tou vybehol s jedovatými chrobákmi, keď by sa malo vedieť, že naše zlatičenko je klanový expert na jedy Smiling Stále ma fascinuje hlboko zakorenená mravnosť a láska k živému v klane Akame: "Byla to pro ni výzva, chtěla udělat to, co ji vždy učili, pomáhat ostatním." Možno bude bojovať aj so Sasanom, bohvie, ako sa vyvinie tiež ich vzťah. Kutul, už je všetko len v tvojich rukách Smiling

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2017-04-18 18:02 | Ninja už: 2705 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Jo, Tou má natrénováno. Já jsem nechtěla, aby se s Narutem utkala Sad to prostě nešlo, takže ho musel vyřadit někdo jiný. Touazuki si dokáže poradit i s plným močákem Smiling Děkuji mnohokrát sempai - sama

Seznam FF

Tady Laughing out loud

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Čt, 2017-04-13 22:08 | Ninja už: 5642 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

A když se počůrá, bude to vidět na černých kalhotách? Achjo xD
Bezva zápas, a teď už také konečně víme, proč tehdy skladovala larvy ve sklenicích a zlobila se, že vyrostly. Chudák Shino dostal špatného protivníka, ale zase díky tomu ona mohla postoupit dál. Tak uvidíme, koho jí vylosují příště Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kutulumototo
Vložil Kutulumototo, Út, 2017-04-18 17:59 | Ninja už: 2705 dní, Příspěvků: 582 | Autor je: Student Akademie

Jo, k larvám mě inspirovaly hodiny ve škole Laughing out loud Shino si zasloužil někoho jiného, bylo to nefér Laughing out loud moc děkuji za koment

Seznam FF

Tady Laughing out loud