manga_preview
Boruto TBV 09

Jiraiyova kniha pohádek 1

chibi_nara_shikamaru_by_soybeanchan.jpg

Šípkový Shikamaru

Bylo, nebylo jedno království, kde žil král s královnou a ti nemohli mít děti, jelikož královna byla vzteklá megera, která jen málokdy měla náladu pustit k sobě do postele svého manžela. Král dělal vše, co mu poručila, protože ji nechtěl rozzuřit, její vzteklé výjevy raději přecházel mlčky… čert ví, co ho k ní před svatbou táhlo, a jestli to byl sňatek z rozumu, tak to potěš koště.
Královnu často bolela hlava, často také vykázala manžela spát na gauč, neměla náladu na nějaké hrátky, a přesto se divila, proč ještě nemají děťátko.
Jednoho dne do královského města zavítal velmi vzdělaný muž, vážený lékař Kabuto, který se doslechl o problému královského páru a ihned přispěchal na pomoc, protože věděl, že na tom vydělá balík. Vyžádal si audienci u krále a nabídl mu unikátní přípravek na podporu touhy.
„Tři kapky do vína, můj pane, a potom vše půjde jako po másle. Výsledek zaručen, budete mít děťátko,“ řekl Kabuto králi a podával mu malou lahvičku s průzračnou tekutinou.
„Odměním tě zlatem, pokud se to povede. Do té doby budeš mým hostem,“ nařídil král. Chtěl mít lékaře pod dohledem, kdyby se náhodou jednalo o nějakou lumpárnu.

Král si nechal do komnat přinést víno a do jedné z číší nakapal tři kapky tekutiny z lahvičky. Podal číši své choti a sám ze své upil.
„Yoshino, pojďme si udělat děťátko,“ zapředl po chvíli král královně do ouška. Čekal, že se do něj zase pustí, ale ona se jen mile usmála, položila svou číši na stolek a lehla si na postel.
„Tak pojď, Shikaku,“ řekla něžně a natáhla k němu ruce. Přiklekl k ní a zabořil obličej mezi dvě polokoule, jak to chtěl udělat už delší dobu, ale díky její bolavé hlavě nemohl.

Po devíti měsících se narodilo děťátko. Byl to zdravý a krásný chlapeček, kterého rodiče pojmenovali Shikamaru. Zpráva o narození děťátka se šířila rychle. Král vyplatil lékaře Kabuta zlatem a ten se zase vydal na další cestu tam, kde ho bylo potřeba – do Země Vody, kde si ho vyžádala jakási Mei Tarumi.

Král s královnou pozvali kmotřičky, aby daly malému Shikamaru něco do vínku. Kmotřička Koharu položila do kolébky bílou růži a řekla: „Dávám ti do vínku velkou inteligenci a chytrost. Budeš nejchytřejší v celém království.“
„To já ti dávám smysl pro spravedlnost, abys mohl chránit království a dobře vládnout, až se staneš králem,“ pověděla mladičká kmotřička Anko a položila do kolébky žlutou růži.
„Najdeš si přátele, kteří tě nikdy neopustí,“ řekla kmotřička Nekobaa. Položila do kolébky růžovou růži.
Všichni se usmívali, dokud se s hlasitým rachotem nerozrazily dveře. Muž v plášti vešel do místnosti a došel ke kolébce. Vhodil dovnitř modrou růži a pravil: „Dávám ti do vínku lenost, Shikamaru. Budeš povaleč a pecivál, tvou oblíbenou činností bude nicnedělání, a budeš hodně spát. Jednoho dne usneš a už se neprobudíš a s tebou celé království. Stane se to v den tvých osmnáctých narozenin.“
„Co to má znamenat?“ vyjekla královna.
„Nepozvali jste mě, tak ponesete následky. Já, kmotříček Orochimaru, jsem se rozhodl pomstít za tu nebetyčnou drzost a urážku.“
„Je nám to líto,“ vzlykla královna.
„Už je pozdě, je to jeho osud. Možná se najde někdo, kdo zlomí tuto kletbu.“ Kmotříček Orochimaru se hrozivě zasmál a s prásknutím zmizel.

Jak Shikamaru rostl, byl lenivější a lenivější. Rád četl otcovy knihy, ale většinou se schovával v kuchyni a zalezl si za pec, kde spal klidně celý den. Také rád pozoroval mraky se svým kamarádem kuchtíkem Chojim.
Královna byla nešťastná a stala se z ní ještě větší megera. Snažila se ze svého syna tu lenost vymlátit, ale byla to marná snaha. Začala obviňovat svého manžela, že nepozval Orochimaru, že je to jeho vina. Král se raději zavíral do knihovny, než aby byl s ní a prohlížel si knihy s obrázky pěkně vnadných dam i slečen.

V den Shikamarových osmnáctých narozenin se už od rána pila káva. Shikamaru musel vypít dvě dvojité kávy hned k snídani. Královna pověřila své muže, aby dohlídli na to, aby její syn neusnul. Umínila si, že když mu zabrání do půlnoci usnout, zlomí kletbu.
Kdykoliv Shikamaru vypadal unaveně, znuděně nebo ospale, někdo do něj dloubnul. „Otrava,“ povzdechnul si a šel se projít ven.
Zaujala ho věžička, ve které nikdy nebyl. Nebyla moc vysoká, ale vypadala jako dobré místo pro sledování mraků. Střecha nebyla tak příkrá, pokud by se na ni dostal, mohl by si tam lehnout a pozorovat oblohu.
Vyšel všechny schody, otevřel dveře a ocitnul se v malé komůrce, ve které stál stůl, židle a kolovrátek. Schody ho docela zmohly, tak se rozhodl, že se na chvilku posadí. Otevřel si k tomu okno, aby se mu lépe dýchalo, byl tam docela smrad. Na chviličku zavřel oči a třísknul sebou na stůl. Usnul.
Pomalu začalo usínat celé království. Královna usnula, když se chystala k další hádce s králem, král usnul u svého stolu s knihou v rukou, služebnictvo usnulo při práci, v kuchyni se zbytečně spálil flák masa, pohledný bělovlasý podkoní v nejlepších letech usnul, zrovna když klátil jednu ze služek s velkýma prsama a blond vlasy.

Království spalo pár měsíců. Mladá blondýnka jménem Temari z chudé Zěmě Větru překročila hranice království a vydala se královskou cestou do královského města, protože doufala, že tam najde pár mužů, kteří by byli ochotní utratit pár mincí za trochu potěšení. Prsa ji poskakovala, jak zvesela našlapovala. Cestou ji překvapovalo, že potkává samé spící lidi. Královské město vypadalo jako muzeum voskových figurín, až to jednoho lákalo k nemravnostem, když si představím všechny ty dívky, které se nemohly bránit.
Jako první blondýnka zamířila k věžičce, protože si všimla, že tam bylo otevřené okno. Vyšlápla si schody, vešla do komůrky a spatřila spícího prince. Dloubla do něj prstem, ale nic se nestalo. Dloubla do něj znovu, Shikamaru jen zachrápal.
Vzala svůj vějíř, který si táhla s sebou, a několikrát přetáhla spícího prince přes hlavu. Dala do toho dost síly a každá rána byla dobře mířená, neminula.
„Ještě pět minut,“ zahučel Shikamaru už napůl probuzený ze spánku. Temari ho přetáhla ještě jednou, teprve potom se Shikamaru zvedl ze stolu, protřel si oči a pohladil bolavou hlavu.
Království se začalo probouzet, královna spustila proud nadávek, byla to stejná megera jako předtím, král si mlčky otevřel knihu s další várkou necudných obrázků, kuchařky se divily, že mají vyhaslý oheň a pohledný bělovlasý podkoní v nejlepších letech konečně doklátil služku s velkýma prsama a blond vlasy.
Shikamaru odvedl Temari ke svým rodičům, kde jim všechno vysvětlila. Královna Yoshino se radovala, že se našel někdo, kdo dokázal probudit prince, a rozhodla se, že se s ní Shikamaru ožení.

Na svatbě se jedlo, pilo, tancovalo a obcovalo. Král s královnou se brzy odebrali na lože, jelikož si král vzpomněl na lék od lékaře Kabuta a vylil celý obsah lahvičky do vína své chotě. Jak se posléze zjistilo, nevylezli z ložnice celý týden. Když vylezli, jejich chůze byla k smíchu celému dvoru.
Novomanželé se také brzy vytratili, protože pohledná Temari už nemohla vydržet manželovo remcání, jaká je ta svatební oslava otravná záležitost. V ložnici se snažila vyburcovat Shikamaru k nějaké akci, ale nedočkala se, protože usnul. Nakvašeně ho přetáhla svým vějířem a také zalezla do postele. Akce se nedočkala ani dlouho po svatbě, musela se proto obrátit na lékaře Kabuta, aby jí namíchal speciální lék pro manžela. Nebyla tak hloupá, jako její tchýně, přesně věděla, proč dítě ještě nepočala.

Když kocour nebyl doma, myši měli pré. Dámy i páni se v dobré náladě ztráceli, aby si našli nějaké místečko, kde by se věnovali svým hrátkám.
Pohledný bělovlasý podkoní v nejlepších letech proklátil celou noc s párem vnadných služek.

Temari a Shikamaru spolu žili, dokud neumřeli, jestli šťastně, tím si nejsem jistý.

Poznámky: 

Tak jsem se odhodlala a dala to sem. Laughing out loud

Zvrhlík Jiraiya má za sebou pár knížek s lechtivou tématikou, ovšem jen málokdo ví, že napsal i jednu knihu pro děti, která vznikala převážně díky pomoci saké - tu vám nyní představuji. Inspirací mu bylo vše, co viděl, slyšel a zažil.
Nebyl by to ale Jiraiya, kdyby se občas neuhlídal a nevpasoval do knihy pár výrazů či pasáží, které nejsou moc vhodné pro čtenáře, pro které byla kniha napsána.

5
Průměr: 5 (11 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Martina-hor
Vložil Martina-hor, St, 2021-02-17 18:28 | Ninja už: 4581 dní, Příspěvků: 1639 | Autor je: Tsunadin poskok

CVP:škoda že sem v práci tak sem se nemohla řáďně nasmát do sytosti jelikož jsem se dost pobavila moc povedené

6.9.2016 se narodil můj synoveček je to nejlepší den na světě

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, St, 2016-12-07 18:52 | Ninja už: 2889 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Tak přece jen ses odhodlala Laughing out loud Já se dusila minule, dusila jsem se i teď Laughing out loud

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, St, 2016-12-07 20:55 | Ninja už: 3004 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Aby ses mi neudusila, sestro. Laughing out loud

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, Út, 2016-12-06 22:53 | Ninja už: 3565 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Laughing out loud Laughing out loud Asi umřu smíchy Laughing out loud Laughing out loud Je to totálně mega super Laughing out loud

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, Út, 2016-12-06 23:04 | Ninja už: 3004 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Kují. Smiling

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker

Obrázek uživatele evekka
Vložil evekka, Út, 2016-12-06 22:14 | Ninja už: 3862 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Metař Gaarova písku

A dočkáme se další pohádky ze sbírky?

evekka podpis

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, Út, 2016-12-06 23:04 | Ninja už: 3004 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

doufám, že ano Smiling jen těžko říct kdy Laughing out loud

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, St, 2016-12-07 19:21 | Ninja už: 5189 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

A hlavne, ktorá rozprávka bude rimejknutá. Eye-wink
Pre inšpiráciu: https://konoha.cz/?q=node/111855

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Út, 2016-12-06 21:55 | Ninja už: 5189 dní, Příspěvků: 6231 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Hentáááái! Laughing out loud

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, Út, 2016-12-06 21:59 | Ninja už: 3004 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

To by mi tady neprošlo. Laughing out loud A je to kniha pro děti, takže žádný takový! Laughing out loud

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2016-12-06 21:45 | Ninja už: 5712 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

No ty voe!!! Laughing out loud Laughing out loud Pohádka jako když vyšije. Laughing out loud Kakashi YES Špicovní!!!
Asi tě popadla Vánoční nálada, což?

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, Út, 2016-12-06 21:58 | Ninja už: 3004 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Děkuji. Smiling
No, napsané to tu chvilku mám, ale nějak jsem se neměla k tomu to sem dát. Laughing out loud

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Út, 2016-12-06 20:42 | Ninja už: 5328 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Asi takhle ti to řeknu - musela jsem to doma číst nahlas Eye-wink Laughing out loud

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, Út, 2016-12-06 20:55 | Ninja už: 3004 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

*děsí se* Proboha proč?! Laughing out loud

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker