manga_preview
Boruto TBV 09

Bestie II.

"Je krutou pravdou o světě shinobi, že ti talentovaní často pro své talenty trpí, neboť je s nimi jednáno často jako se zbraněmi či pokusnými králíky a jen málokdy jako s lidmy."

Hatake Kakashi Z Konohagakure no sato

Uběhly již téměř 3 měsíce od prvního setkání Raigy a Sasukeho a Orochimaru mohl spokojeně konstatovat, že bylo jedině správné Sasukeho s Raigou seznámit. Byla radost sledovat jak Sasukeho tělo sílí každým dnem, každým tréninkem s Raigou. Den převtělení byl již za rohem a Orochimaru se na ten den těšil jako na vlastní narozeniny... kdyby je ovšem někdy slavil.

RAIGA & KABUTO:

Hluboko v podzemí Orochimarovi skrýše seděl Raiga, který se teď jevil příčetně nad slabikářem pro děti a opisoval z něj písmena.
"Znak ženy... žena, znak pro dvě ženy... dvě ženy, znak pro tři ženy... hluk," maloval pomalu a nejistou rukou symboly a snažil se na sobě nedávat najevo, jak "moc není dneska spokojený" se svými výkony v oblasti čtení a psaní. O počítaní nemluvě.

"Vidím, že jsi to stále nevzdal Raiga-kun," ozval se tichý Kabutův hlas a Raiga mu věnoval jeden ze svých podmračených, leč příčetných pohledů.
"Nastražil jsem výbušné lístky u dveří do chodby, měl jsi být na kusy, jakmile bys sešel po schodech...," pronesl chladně.
"Nezapomeň, že ovládám techniky živlu země a tvé pasti nejsou zrovna nejlépe maskované," opáčil klidně Kabuto.
"Jsou tam tak, aby si jich všiml každý idiot a je jich tam tolik, aby to pochopil jako signál, že si nepřeji být rušen," zabručel Raiga.
"Oh jistě... nikdo nesmí vědět, že veliký Raiga no Akumu neumí číst, psát a počítat. Zapoměl jsem," řekl Kabuto s výsměšným tónem v hlase a narovnal si brýle. Raiga mu věnoval dlouhý a tvrdý pohled, ale jinak se ani nepohnul.
"Je stále při smyslech, už osm hodin v kuse. Léky fungují," pomyslel si Kabuto spokojeně a pokračoval:
"Upřímně řečeno nechápu, proč se toužíš naučit číst, psát a počítat... vždyť někdo jako ty, kdo píše zásadně mečem a počítá akorát mrtvoly, které po sobě zanechá to nepotřebuje."
Raigův pohled zůstával nehybný a stejně tvrdý, když odpovídal:
"To proto, že jsem se ještě nevzdal. Ve chvílích, kdy vnímám své okolí jako člověk a ne jako šelma chci ještě bojovat, aspoň chvíli."
Kabuto si znovu upravil brýle a vytáhl z kapsy dózu s černými tabletami:
"Zdokonalil jsem je, ale myslím, že jsem na hranici možností. Tvůj imunitní systém si na ně brzy vybuduje rezistenci a pak - i když budou účinkovat tak bude účinek výrazně omezený, jak časově, tak silou," řekl Kabuto a položil dózu s pilulemi na stůl.
"Krom toho Orochimaru-sama si tě nepřeje mít pod vlivem těchto léků, tvá práce na Sasukem ještě neskončila..." dodal Kabuto.
"Kolik mi zbývá, než ty léky přestanou zase účinkovat?" zeptal se chladně Raiga.
"Čtrnáct dní... možná tři týdny," odpověděl neutrálním hlasem Kabuto.
"Chmm... když jsem byl mladší chtěl jsem se zabít... nenáviděl jsem se, nenáviděl jsem tu věc uvnitř sebe. Ale... nakonec tři týdny stačí. Lepší něco než nic," pronesl stále chladně Raiga.
"Někdy nelze vyhrát, ani s těmi nejlepšími lékaři," odpověděl Kabuto a Raiga měl na okamžik pocit, že je v tom hlase cítit jisté zklamání.
"No jistě... Kabuto to bere jako profesionální selhání, nedokáže-li něco vyřešit, tak se z toho může pominout... chmm... ale vypadalo to opravdu, jako by mé "utrpení" zkoušel sdílet. Ne... je to Kabuto, ten nesdílí nic, protože nemá co sdílet!" pomyslel si Raiga a řekl:
"Na druhou stranu, kdybych byl pořád při smyslech, žádný Raiga no Akumu by nikdy nepovstal a já si za ta léta tu šelmu vážně oblíbil," ušklíbl se Raiga a mávnutím ruky naznačil, aby Kabuto odešel. Když se tak stalo, tak Raiga sáhl do dózy a nahmátl jednu pilulku, dlouze si jí prohlížel a pak jí spolkl:
"Dva týdny, možná tři, ne víc, ne míň... šhá!" pomyslel si a tvář mu na okamžik zkřivil téměř maniakální úšklebek. Náhle měl dobrou náladu, moc dobrou a tak se s novou energii vrhl do psaní základních písmen japonské abecedy.

MEZITÍM V KONOHAGAKURE:

Hokage sledovala odcházejícího Naruta, Sakuru, Saie a Yamata a s podmračeným pohledem přemýšlela o tom jak tohle dopadne. Situace nebyla dobrá, Naruto byl posedlý přivedením Sasukeho zpět do vesnice za každou cenu a Danzo dosadil do týmu 7 vlastního člověka. Za jakým účelem ho tam dosadil nechtěla Tsunade ani pomyslet, vlastně to tušila. Jak znala Danza, tak zatím byla nějaká špinavost. Z přemýšlení jí náhle vytrhl Asuma Sarutobi, který za jejími zády doskočil na vrcholek střechy paláce Hokage, odkud Tsunade sledovala odcházejí tým a začal hned mluvit:

"Hokage-sama, tým deset dokončil misi třídy A v Zemi Vody, mohu podat hlášení?"
Tsunade se otočila a rázně odvětila: "Mluv! Máš to co jsme hledali?"
"Ano Hokage-sama, máme informace, které budou jistě k užitku, ale bohužel nejsou kompletní."
Tsunade na srozuměnou přikývla a odpověděla:
"To nevadí. V Kirigakure tajili vždycky úplně všechno, takže si nedělám iluze, že bychom se tyhle věci dozvěděli hned. Každopádně Asumo...," Tsunade se náhle usmála a již vřeleji dodala:
"...neměli jste nějaké problémy?"
"Ne... myslím, že Ino, Shikamaru i Chouji už jsou skvěle sehraní a dokáží si poradit i s A-rank misemi."
"Dobře... to ráda slyším, nezajdeme na oběd? Mám docela hlad a něco ostřejšího by mi taky pomohlo."
"Také se rád najím, probrat detaily mise v klidu u jídla bude lepší."
"Yosh... Asumo vidím Asumo, že jsi po svém otci zdědil dobrý přístup k věci," zazubila se mírně Tsunade a Asuma jen polichocen přikývl.

Tsunade se dívala na léta staré fotografie a spoustu tabulek zatímco do sebe lila už třetí flakónek saké a Asuma jen mlčel. Ticho nakonec prolomila Tsunade:
"Víš o tom Asumo, že tohle je v podstatě důkaz, že Kirigakure spolupracovala s Orochimarem."
"Krvavá Mlžná a Orochimaru, proč mě to nepřekvapuje," poznamenal Asuma a upil ze šálku s čajem načež si zapálil cigaretu.
"Až donedávna jsem si myslela, že ta schopnost je zcela vymizelá, ale ti dva Orochimarovi poskoci... Sakon a Ukon... před dvěmi lety ukázali něco podobného, vlastně to bylo ono, ale v nedokonalé formě."
"Myslíte ty dva co se dokázali spojit vlastními těly na buněčné úrovni a jako paraziti napadnout i Kibu?" zeptal se Asuma.
"Přesně tak," pronesla podmračeně Tsunade a dodala:
"Studovala jsem pozorně jejich těla v márnici a zjistila jsem, že s jejich DNA Orochimaru manipuloval, to nebyla jejich vrozená schopnost, proto tehdy byli tak slabí a prohráli s Kankurem."
"Implantovaná?" podivil se Asuma.
"Přesně tak!" přisvědčila Tsunade a pokračovala:
"Kdysi žil v Kirigakure muž, který je dodnes uctíván a znám jako první Mizukage. Jmenoval se Iki Kenhisan a přezdívalo se mu "Ritsuzen no Kirigakure" (Hrůza/Děs z Kirigakure), ten muž stál v čele klanu Iki a založil Skrytou Mlžnou. Legendy říkají, že to byl nejsilnější ninja co, kdy žil."
Tsunade si povzdechla a pokračovala:
"V první válce shinobi se utkal s mým dědečkem Prvním Hokagem a dokázal ho i s jeho jednotkou vyhladit z bojiště do posledního. Jediný kdo tehdy přežil byl jeho bratr, který unikl z té hrůzy díky časoprostorové technice. Později jsem se dozvěděla, že První Mizukage využil té své techniky a spojil se s Hashiramou, ten výsledek byl prý strašlivý. Tobirama říkával, že nikdy v životě nespatřil nic horšího, než to co tehdy. Ani o tom nechtěl moc mluvit, ztratili jsme tehdy hodně mužů a ANBU se léta snažila zlikvidovat Prvního Mizukage. Po válce nám vydal ostatky mého dědečka a pak... za několik let sám zemřel stářím."
"První Mizukage porazil Hashiramu? Ale... proč se nikde...," začal se překvapeně ptát Asuma, ale Tsunade ho rovnou utla:
"Proč se o tom nikde nepíše? Technika, kterou První Mizukage užíval se nazývala "Posednutí ďáblem", nebo též "Technika ďábelského splynutí", nikdo krom Prvního Mizukage jí neuměl na takové úrovni jako on a říkávalo se, že se konfrontace s Prvním báli všichni ninjové světa včetně Prvního Hokageho a Madary. Když zemřel, tak klan Iki upadl na úkor klanu Hoozuki z nějž pocházel Druhý Mizukage a nikomu z členů klanu Iki se nepodařilo dotáhnout svou klanovou schopnost na takovou úroveň jaká byla na úrovni Prvního. Nakonec za vlády Yagury - Čtvrtého Mizukageho byl klan vyhlazen," uzavřela to Tsunade a znovu se napila. Asuma chvíli mlčel a pak se zeptal:
"Ďábelské splynutí... co to vlastně je? To je to napojení se na tělo protivníka jako to předváděli ti dva ze Zvučné Čtyřky?"

Tsunade si odfrkla a trochu vševědoucky (a již lehce podnapile) se ušklíbla:
"Ne... na to co předváděli ti dva úplně zapomeň, Ďábelské splynutí je mnohem vyšší úroveň. Ten kdo to dokáže plně ovládnout jako První Mizukage prý dokáže splynout s tělem soupeře tak, že v podstatě dojde k dokonalému propojení. Uživatel techniky převezme kontrolu a může využívat techniky své oběti v plné síle. Lhala bych, kdyby věděla jak to přesně funguje, ale Nidaime říkal, že jeho bratr poté co jej Mizukage chytl do této techniky vypadal jako Mizukage s rysy sebe sama, představ si to jako by výsledek spojení vypadal jako "cosi" mezi obětí a uživatelem techniky a to "cosi" dokázalo ovládat techniky obou a disponovalo chakrou a životní silou též obou. Prostě S-rank kinjutsu vrcholné úrovně. Představ si, že Hashiramu ovládl Mizukage a jejich výsledné spojení, ne součet, ale součin jejich dovedností stál na bojišti a v mžiku všechny shinobi Konohy zabil..."
"Strašná technika," poznamenal Asuma.
"A strašlivě silná, proto se o ní raději nemluvilo. Když klan Iki před patnácti lety zanikl, tak jsem byla přesvědčená, že už se tato technika nikd neobjeví. Ale zdá se, že Orochimaru jí získal a implantoval do svých dvou podřízených Sakona a Ukona, ale to není to nejhorší..."
Asuma přikývl, věděl co přijde teď, vždyť to byl obsah jeho mise.

Tsunade se nadechla a řekla: "Takže tenhle shinobi... "Raiga no Akumu"... musel mít cenu zlata, když jej zařadili do toho výzkumného projektu, který zřídil Yagura pro posílení Krvavé Mlžné. U všech bohů... lidská hloupost nezná mezí Asumo, totéž co udělal Orochimaru Yamatovi a mnoha dalším se dělo v Kirigakure. Umělé implantování Kekkei Genkai, křížení různých genů. Implantace a manipulace s organismy, křížili i člověka s různými zvířaty... však ten člen Akatsuki - Kisame Hoshigaki - by určitě mohl vyprávět. Program skončil se smrtí Yagury a všechno co se dalo využít se využilo a zbytek byl zlikvidován."
"To snad ne? Zlikvidován?!" zalapal po dechu Asuma.
"Přesně tak. Pobili vše co přežilo ty šílené experimenty, ale už to nebylo "k použití". Všechny ty zrúdy a monstra, která stvořili zabili a celou věc utajují dodnes. Ale zdá se, že jim minimálně pár subjektů uteklo... Kisame a ten Raiga. Nevíme to sice jistě, ale pokud je z klanu Iki a dostal se k němu Orochimaru, tak si sám asi dovedeš představit, jakou zbraň má teď Orochimaru v ruce."
"Snad nemyslíte, že by dokázal...," začal Asuma, ale Tsunade ho hned přerušila:
"Na tom nezáleží co si myslím, nebo ne. Bavíme se tu o Orochimarovi, pro něj není nic trvale nemožné. Jestli získal posledního příslušníka klanu Uchiha i Kaguya, tak bych se nedivila, že by nezískal i člena klanu Iki. A pokud ten Raiga dokáže ovládat svou schopnost - po všech těch experimentech co na něm dělali v Kirigakure, a které na něm dělal následně Orochimaru - tak máme vážný problém. Abys pochopil Asumo... proti tomuto Kekkei Genkai je Kakashiho sharingan či Yamatův mokutou hračkou pro malé děti. "Ďábelské splynutí" - pokud ho umí - stálo za pádem Prvního Hokageho... a když o tom tak přemýšlím, tak Orochimarova technika převtělování není také až tak vzdálená od technik klanu Iki... tohle je hodně vážné Asumo, ale snad se mýlím."
"Což by taky tak překvapivé nebylo," pousmál se Asuma a Tsunade se rozesmála na celé kolo:
"Ano, občas zapomínám na to, že mi nikdy tyhle sázky nevycházejí!"

5
Průměr: 5 (11 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele x.Natano.x
Vložil x.Natano.x, St, 2013-01-30 20:14 | Ninja už: 6025 dní, Příspěvků: 1233 | Autor je: Pěstitel rýže

Mno vypadá to slibně :3 jdeme dále.

This is how it must end! Dependence

Delena

Assholes