manga_preview
Boruto TBV 09

Vesnice za oponou 02: Setkání po letech

Image0.jpg

soundtrack
Ne. Nebyli stejní. Vyrostli, a přestože existovali jen v představách, dospěli. Jen jejich úsměvy zůstaly stejné. Kakashiho by ani ve snu nenapadlo, že je bude moci někdy znovu spatřit jinde, než v nočních můrách minulosti.
Ty úsměvy… tak vstřícné a nevinné. Jako kdyby nepamatovali nic špatného. Žádnou tragédii, která by zpřetrhala pouta, která se vytvořila až příliš pozdě.

„O-…Obito…? Obito?! Rin!“ vykoktal šedovlasý ninja. Bál se, že ta jména ani nedokáže vyslovit. Nemrkajíce, pozoroval své přátele a z jeho očí se vydraly slzy. Nevěděl, jak se má cítit.
„Ahoj Kakashi!“ pozdravila znovu krásná dívka. Vlastně – spíše už žena. A byla opravdu krásná. Proč si toho nikdy nevšimnul?
„Co se děje, kámo? Nevypadáš dobře,“ zeptal se muž s vlasy černými jak uhel a nasadil svůj typický tázavý pohled. Ten, který jeho kamarád s maskou tolik nesnášel.
„Obito, Rin… je mi to tak líto… je mi to tak líto. Je mi to tak líto!“ zlomil se hlas šedovlasému muži. Chtěl sklonit hlavu, aby se nemusel dívat na tváře lidí, kterým tolik ublížil. Ale poté si uvědomil, že takto je už možná nikdy neuvidí a byla by škoda nepodívat se jim naposledy do očí.
„Hm? Co je ti líto? Ty přece-“ nedokončila Rin větu. Dítě, které držela v náručí, se totiž dalo do pláče. Dítě, kterého si do té doby ‚Kopírovací ninja‘ vůbec nevšimnul.
„Pššt pššt, nač ten pláč, Kakashi-chan?“

Maskovaný muž zkameněl a přestal dýchat. Jen z očí se vydraly další studené slzy. Nevěřil tomu, co slyšel. Jen věděl, že to pochopil správně.
„On… on se jmenuje… Kakashi?“ vyslovil roztřeseným hlasem. Celé jeho tělo naplnilo tolik pocitů, jako nikdy dřív. Pocitů, které doteď neznal. Nebo si je už ani nepamatoval.
„Jsi v pořádku, kámo?“ vyzvídal znovu Obito a založil si ruce na prsou, „Děláš, jako kdybys to nevěděl. Ale opravdu se tváříš jako tenkrát, když jsem ti to řekl. Že ho chci pojmenovat po tobě. Pamatuješ si ten výraz, Rin?“
„Ano ano, tvářil ses přesně takhle!“ řekl žena a nasadila široký úsměv. Vlastně měla podobný úsměv, jako její partner v tomto světě.
„Kakashi Uchiha… ale proč, Obito? Proč zrovna-“
„Vždyť to byl její nápad. Bez tebe bych přece Rin já sám nezachránil!“ usmál se černovlasý muž a uhodil tím do bolestivého místa.
Syn ‚Bílého tesáka‘ se odmlčel. Bylo toho na něj moc. Se zaujetím pozoroval své málem zapomenuté přátele, kteří ho naštěstí k žádným slovům nenutili. Moc dobře chápali, o co tady jde. Vždyť byli součástí celé té falešné reality. Reality, kterou teď nejvíce narušoval jen pláč malého dítěte velkého jména. I ten ale po chvíli přestal.
„Vždyť já přece nikoho nezachránil! Svými chybami jsem dopustil smrt tebe, i Rin! Nazývají mě shinobi, ale…proč?! Copak by mohl shinobi něco takového dopustit?!“ křičelo Kakashiho podvědomí. Ten totiž nechtěl kazit takovýto moment tím, že jej promění v hádku. Pak ale nadskočil úlekem z nečekaného.
„To je v pořádku. Nedávej si to za vinu,“ řekl najednou vstřícně Obito a přerušil kamarádův tok myšlenek. Musel slyšet jeho vnitřní hlas.
„Jasně, že mě slyšíš – vždyť jsi jen vzpomínka a to, co teď říkáš, jsou jen omluvy, které bych chtěl slyšet od tebe! To já tě nutím říkat tyhle nesmysly! Cokoliv řekneš, jsem já!“
„Kámo, tohle teď neřeš. Nejspíš nás vidíš naposledy, tak se na nás dívej tak, jak-“ nedořekl Obito. Přerušil jej tichý vzlyk maskovaného přítele.

soundtrack
„Takhle… takhle jsem si vás vždycky přál vidět!“ pokračoval zlomený ninja. Rozhodl se, že se poddá situaci. Nechtěl mluvit se svými kamarády jako se vzpomínkami, ale jako s lidmi. Měl toho tolik na srdci, co by jim chtěl říci, ale jak cítil ve svém oku, moc času už nezbývalo.
„Je ti něco, Kakashi? Máš nějaké rány na těle, nebo na duši? Poslední dobou se zdáš pořád duchem mimo. Neměl bys být tak sám,“ řekla Rin starostivým tónem a její úsměv se vytratil.
„Chtěl bych… chtěl bych tu zůstat s vámi, ale nejde to. Nejde…,“ zakroutil hlavou šedovlasý muž a dlaně svěšených rukou křečí zatnul v pěst.
„Jak to myslíš? Vždyť tu přeci jsi s námi! A my tu budeme pro tebe napořád!“ nechápala hnědovlasá žena. Její partner jí mezitím jednou rukou objal kolem pasu a spokojeně hleděl na svého syna, který vyčerpaný pláčem rychle usnul.
„Já vím, Rin. Ale tady zůstat nemohu… tam venku mám přátele, kteří na mě spoléhají. A já nechci znovu zklamat.“ Kakashimu hlavou probleskly tváře snad všech obyvatel vesnice. A když znovu pocítil stoupající sílu Kamui, rozhodl se pro jistou věc.
„Ještě než odejdu… Rin, chci splnit jeden z těch slibů, které jsem nikdy neměl v úmyslu splnit.“
Vzhlédl, aby se díval svým přátelům přímo do očí. Pomalu rozvázal čelenku, kterou s hlasitým cinknutím upustil na zem. A následně sundal i masku.
„Páni. To je doba, co jsem tohle naposledy viděla.“
„Kámo, tohle ale není nic, za co by ses měl stydět.“
„Dřív jsem se za to styděl. Ale teď už to je jen zvyk…,“ vysvětlil Kakashi a pohlédl na své ruce, které byly s každou další vteřinou průhlednější a průhlednější. A když najednou v hlavě uslyšel jakousi ozvěnu Gaiova hlasu a pochopil, že část jeho mysli už je ve skutečném světě, vykřikl svůj poslední vzkaz.
„Obito, Rin! Ani nevíte, jak moc mi chybíte! Je mi to strašně líto! Je to moje vina! Odpusťte mi to! Odpusťte mi to prosím!“

Když Kakashi definitivně zmizel, přesunula se Narutova pozornost na ženu a muže, jejichž jména nikdy neslyšel a jejich tváře nikdy neviděl. I ti se ale po chvíli rozplynuly nenechajíce po sobě jedinou stopu.

Poznámky: 

Omlouvám se za zpoždění a za nevalnou délku tohoto dílu. Během psaní jsem totiž často nemohl najít ta správná slova.

4.833335
Průměr: 4.8 (12 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Rokudaime_Hokage
Vložil Rokudaime_Hokage, Čt, 2012-10-18 23:23 | Ninja už: 4396 dní, Příspěvků: 118 | Autor je: Prostý občan

pekne napsane budem sa tesit na 3 časť a ked tu bude napis dakujem


milujem narusaku a nikdo mne nepresvedci o opaku!!!

Obrázek uživatele Temari-chan
Vložil Temari-chan, Út, 2012-10-16 20:29 | Ninja už: 4525 dní, Příspěvků: 179 | Autor je: Recepční v lázních

super diel, máš naozaj talent ako hovorila kvakinka Smiling len tak ďalej, uvidíme čo sa stane nabudúce, som veľmi zvedavá Smiling 5/5

Obrázek uživatele Leera
Vložil Leera, Po, 2012-10-15 20:40 | Ninja už: 4585 dní, Příspěvků: 118 | Autor je: Choujiho zlatý brambůrek

Prekrásne Laughing out loud Teším sa na pokračovanie Sticking out tongue

Knihy boli moji živí priatelia. Bolo ich málo, ale vyčítala som z nich aj to, čo autori do nich nevložili. M.R.-M.

Nekonečný vesmír. Pripadá ti nekonečný, ale zrazu prídeš na koniec a gorila po tebe začne hádzať sudy. F.J.F.

Obrázek uživatele Kvakinka
Vložil Kvakinka, Po, 2012-10-15 20:27 | Ninja už: 4730 dní, Příspěvků: 178 | Autor je: Pěstitel rýže

to je úplně boží máš fakt talent

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2012-10-15 20:06 | Ninja už: 4718 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Pěkný. Zatím se mi to líbí.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele -Sayuri Rin-
Vložil -Sayuri Rin-, Po, 2012-10-15 18:51 | Ninja už: 4332 dní, Příspěvků: 232 | Autor je: Pěstitel rýže

Nádhera moc se těším na další díl KawaiiZ láskyZ láskyZ láskyZ lásky mmoc se mi líbí snad bude brzy další díl Smiling

Obrázek uživatele Anee-chan
Vložil Anee-chan, Ne, 2012-10-14 21:33 | Ninja už: 4277 dní, Příspěvků: 239 | Autor je: Prostý občan

To je kawai!!! Rychle další díl nebo se zblázním!!

Miluji, tedy jsem. Samota není.