manga_preview
Boruto TBV 08

Vanitas vanitatum


Kdybychom přijali za pravdu fakt, že on byl ten první, už nikdy bychom nemohli tvrdit, že kruh nemá začátek. On byl ten první. Byl první, kdo ji miloval, přestože se tak často snažil přesvědčit sám sebe, že tomu tak není. Celý život trávil prakticky vedle ní - napůl dobrovolně, napůl se cítil jako v tom nejhorším vězení. Za mříží, která se nedá zlomit silou. A ani rozumem; ne že by se o to snad pokoušel, ale chvílemi si až zoufal, že takhle mučí sám sebe. Neuměl se s tím vyrovnat. Dobrovolně připjatý okovy její milosti - její nevšímavosti. Byl do ní blázen. Ale nikdy, nikdy by jí neublížil. Za nic na světě.
To ráno přišla další z vln jeho šílenství - příliš nečekaně, než aby s tím mohl něco dělat. Jemný poryv větru, který se dostal dovnitř otevřeným oknem, mu při probuzení připomněl vůni jejích vlasů. Tak lehkou, květinovou - pokaždé si vybavil jejich hebkost, lesk, kterého se nikdy nedotkl. Po všech těch konejšivých a barevných snech teď vstával s pocitem, že nemohl spát víc než hodinu; nebyla to pravda, ale on se cítil dokonale omámený. Bylo mu mizerně; stejně jako vždycky, když na ni začal až přespříliš myslet.
Akamaru ho přivítal veselým vrtěním ocasu, ale sklopenýma ušima a se zvláštní pokorou, jako by tomu rozuměl. Sžili se jeden s druhým natolik, jako by byli napojení na pocity toho druhého. Pes se nechal pohladit a otřel se svému pánovi o nohy, jako by chtěl říct „to bude dobré“. Neboj se, přejde to. Budeš zase v pořádku. Než zase zafouká vítr a všechny ty myšlenky se vrátí...
Nebyl zvyklý pobývat v tomhle domě sám, tohle byl už ale druhý den, kdy se mu něco takového poštěstilo. Vládlo tu podivné ticho. Venku zářilo těžce mokré jarní ráno, jeho by ale ani nenapadlo otevřít kuchyňské okno; zavřel i to ve svém pokoji. Nechtěl ji cítit. Věděl, že to k ničemu nepovede.
Zamyšleně zvedl k ústům hrnek čaje: asi třikrát ho přelil, než se mu konečně podařilo trefit hrdlem konvičky doprostřed. Nasypal do něj mnohem víc cukru, než měl ve zvyku. Dnes to bude potřebovat.
Chvíli si o hrneček jen tak ohříval dlaně, aniž by se napil. Zíral přitom rozostřeně z okna a nevnímal vůbec nic, což mu přinášelo zvláštní pocit uklidnění. Vůně čaje mu trochu uvolnila myšlenky, jako by se najednou mohl alespoň volně nadechnout. Akamaru se předními tlapkami opřel o jeho klín. Podívali se na sebe.
„Chovám se jako pitomec,“ usoudil nahlas, pokoušeje se dohnat sám sebe k nějaké - jakékoli - činnosti.
Teď půjde, oblékne se a vyrazí na trénink, stejně tak jako každé jiné zatracené ráno. Uvidí ji tam, ale nesmí na ni myslet. Nesmí si to jen tolik pouštět k tělu, to je všechno. Nesmí. Akamaru mu pomůže. Bude to bolet, stejně jako to bolí pokaždé, ale on to zvládne. Pro ni - i pro sebe.
Nikdy by nepřežil, kdyby si od ní musel vyslechnout, co už dávno věděl. Nechtěl, aby se její rty pohnuly a řekly zrovna tohle. Ztratil by tím i poslední naději - tu, která ho mučila, kterou miloval i nenáviděl zároveň. Tu jedinou, která z něj dělala vnitřního šílence. Tohle nesmí dopustit!
Rozhodným pohybem vstal ze židle a dal se do činnosti. Během několika prvních vteřin zapomněl, co měl vlastně k snídani.
Akamaru se kolem něj motal s kňučením, o němž byl přesvědčený, že má znít povzbudivě.
Konečně s povzdechem otevřel dveře. Ta vůně ho málem zabila.

Když se toho rána dostavil na tréninkovou louku, zelenou a mokrou jako to jaro všude kolem, čekal tam jen Shino. Podíval se na něj, kývl na pozdrav. Nenáviděl ho za ten neproniknutelný pohled. A měl ho rád, nesmírně rád za spoustu dalších věcí.
Čekali mlčky. Nebylo o čem mluvit. Drbal Akamara za uchem a přemýšlel, co všechno vlastně Shino ví. O něm a o ... někdy se zdálo, že mnohem víc, než dává na sobě znát. V určitých chvílích se k němu choval ohleduplněji, než musel, jako by tušil, alespoň vzdáleně, co všechno se v něm odehrává. Byl mu vděčný, nesmírně vděčný, že nic neříká; čím míň lidí o tom ví, tím líp. Co by se změnilo, kdyby si o tom mohl se Shinem promluvit? Sotva by mu poradil něco rozumnějšího než to, k čemu se sám rozhodl. Nedělat nic. Kdyby jí to řekl, zranil by ji, protože ona k němu víc necítila. Věděl, jak moc ho má ráda, jak dobrým je pro ni přítelem - vždyť se o to taky sám usilovně snažil, aby byl tím nejlepším. Spolehlivý a věrný, vždycky po ruce; možná trochu moc ukřičený, občas zbrklý, ale to jí přece nevadí. A už se přece taky trochu změnil. Ve válce všichni tak trochu vyrostli.
Ona měla ráda každého, ať byl jakýkoliv.
Což bylo právě to, co ho bolelo nejvíc. A byl to taky důvod, proč si myslel, že někdy je neudělat nic to největší hrdinství.
Ucítil ji už zdálky: voněla ještě trochu jinak než ten vzduch všude kolem, ještě trochu intenzivněji. Miloval tu vůni. Akamaru zaštěkal.
„Kiba-kun, Shino-kun,“ přivítala je oba tím svým nesmělým, k uzoufání krásným úsměvem. Čekal, co řekne. Doufal. Nevěděl.
„Kurenai-sensei tu ještě není?“
Kibovi se v hrudi něco nesmírně bolestivě sevřelo.

Večer toho dne přišel jako vysvobození. Vůně nezmizela, naopak byla s večerním vánkem ještě o něco jasnější - ale začínal si na ni zvykat, alespoň v rámci možností. Strávil celý den v její přítomnosti, trpěl, šílel a zoufal si, aniž by jí řekl jediné zbytečné slovo. Aniž by se jí sebemenším pohybem dotkl, aniž by ji třeba jen chytil za ruku, pohladil po vlasech nebo po tváři - aniž by na sobě dal cokoli znát. Má být hrdý sám na sebe, nebo se mít za zbabělce?
Byl tak rád, že je tma; a že mu okolní vzduch alespoň trochu chladí rozbolavělou hlavu. Snad první doopravdy příjemný pocit dnešního dne.
Nechtělo se mu jít domů. Toulal se ulicemi Listové, dokud ho nezačaly zábst palce u nohou - i potom zjistil, že už dnes potřetí stojí na tom stejném místě. Točil se v kruhu, aniž by si to pořádně uvědomoval. A pokaždé se zastavil právě tady - jako by kruh snad mohl mít konec, jako by ignoroval jeho pravidla.
Vyskočil na plot; věděl, že by to neměl dělat, ale nedokázal si pomoci. Zadíval se na ten dům. Neměl zdaleka tak dobrý zrak jako ona, ale nepotřeboval to; znal celou tu honosnou stavbu nazpaměť, každičkou její cihlu a záhyb a skvrnu na fasádě. Nespočítal by, kolikrát už tu takhle stál.
Kouzelně rozlehlé sídlo nejsilnějšího klanu v Listové. A někde uvnitř si ona právě myje vlasy. Za chvíli se uloží k spánku, podepře si hlavu polštářem a bude stejně tak jako on marně snít; o svatbě s blonďákem, který letos konečně aspiruje na Hokageho post. S pitomečkem, který ji nechce!
S pitomečkem, kterého přes tohle všechno nikdy nedokázal přestat mít rád.
Úplně stejně nešťastná jako on.

Seděl tam ještě dobrou půlhodinu, než seskočil z plotu a zamířil pryč. Už se neohlížel. Šlo se mu těžce, a mezi mraky právě vykoukla první jarní hvězda.
Věděl, že než tahle hvězda vybledne a inkoust se změní v blankytně modrou, jemu zas bude o něco líp. Na chvíli. Na pár dní, pár týdnů, pár měsíců - kdoví. Než zase jednou zafouká vítr, a...

Poznámky: 

Navzdory humorné tendenci a trendu úžasně sladkých NaruHina povídek, který se tu poslední dobou rojí jak hříbky po dešti... xD
Pro ty, co by se snad ptali... je to napsané napůl srdcem i hlavou, protože zatraceně bolet může někdy obojí.

No Smiling a jdu se zas věnovat optimističtějším myšlenkám. Keep going on to the MATURITA CHALLENGE 2012! xD

4.77778
Průměr: 4.8 (18 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Ne, 2012-04-08 22:58 | Ninja už: 5951 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Nechtěla jsem teď přes víkend nic číst. Chtěla jsem si jenom pročistit hlavu, urovnat myšlenky, vyspat se, protože, co si budeme povídat, škola je odšťavovač energie. Jenže pak jsem narazila na tohle a... no výsledek vidíš sama ^^.


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Po, 2012-04-09 16:02 | Ninja už: 4945 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2012-04-08 22:31 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Už jsem ti to řekl jednou. Je to skvělé. Jo a napiš nějaké drabble.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Danatael
Vložil Danatael, So, 2012-04-07 17:27 | Ninja už: 4725 dní, Příspěvků: 71 | Autor je: Prostý občan

Uskutočnil som veľké dielo: postavil som si (skvelé) domy a vysadil som si vinice; zriadil som si záhrady a (ozdobné) sady a vysadil som ich všelijakými ovocnými stromami; vytvoril som jazerá pri vodách, aby som z nich zvlažoval háje, porastené stromovím. Nadobudol som si otrokov a otrokyne, aj domácej čeľade som mal (prehojne). Aj stád rožného dobytka a oviec som mal viac ako všetci moji predchodcovia v Jeruzaleme. Nahromadil som si striebra a zlata, (vzácne) poklady, aké (dodávajú) králi a mestá. Zadovážil som si spevákov a speváčky, doprial som si všemožné pôžitky ľudských synov; množstvo žien. Stal som sa takým mocným, že som prevýšil všetkých, čo boli kedy predo mnou v Jeruzaleme, (najmä) však tým, že pri mne stále zotrvávala múdrosť. Čokoľvek si zažiadali moje oči, neodoprel som im ničoho. Srdce som si neodtiahol od nijakej slasti, doprial som slasti svojej mysli pri všetkých námahách, veď mi to bolo odmenou za všetky moje námahy. Potom som obrátil pozornosť na všetky svoje činy, aké (kedy) prevádzali moje ruky, a tiež na všetky námahy, ktoré som vynaložil pri ich prevádzaní. A hľa, všetko to bola márnosť a honba za vetrom, lebo z toho nebolo osohu pod slnkom.
Kazateľ II. 4-11

Vtedy rozveselil sa Ježiš v Duchu Svätom a riekol: Chválim Ťa, Otče, Pane neba a zeme, že si toto skryl pred múdrymi a rozumnými a zjavil nemluvňatám. Áno, Otče, tak sa Ti ľúbilo. Lukáš 10; 21

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Ne, 2012-04-08 10:33 | Ninja už: 4945 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

A samozřejmě taky děkuji tomu expertovi, který mě a mou povídku obšťastnil celou jednou hvězdičkou (áno, zvládám matematiku druhé až třetí třídy), aniž by se obtěžoval uvést byť jen jediný důvod -__- ne že bych si tak věřila, ale tak pro všeobecné blaho a pro přínos neschopné autorce tohoto díla bych si ten důvod vážně ráda přečetla... vše dobré a slunce v duši přeji.

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2012-04-08 14:02 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Řečený jednohvězdičkář ja501 je už stará známá firma. Jemu už by pomohlo leda pořádně nakopat do... uhm.

Ale už k povídce. Je... krásná. Mladá a nevinná - tahle slova mě napadla hned po přečtení.
Pak jsem si přečetla Poznámku a nevěděla, co mám vlastně napsat. Co vlastně říct? A tak... vlastně neříkám nic.

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Ne, 2012-04-08 16:19 | Ninja už: 4945 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Áha Laughing out loud takže to asi žádné hlubší vysvětlení mít nebude Laughing out loud ne že bych to nečekala... (a děkuji za empatický komentář xD)
Popravdě, mně osobně představa člověka, který se den co den baví tím, že chodí na Konohu zákeřně udělovat jednohvězdičky, připadá docela legrační. Trochu mi připomíná mé začátky tady, kdy jsem psala o Zoufalcích... Laughing out loud

Jinak - děkuju moc, jako vždycky Cool a... já vím já vím, měla bych s těmi svými osobními Poznámkami v povídkách přestat, pokaždé si říkám, že to lidi musí štvát Laughing out loud příště už tu nebude, slibuji. Smiling

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Po, 2012-04-09 16:40 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Poznámka k povídce, ať už osobní nebo jen průvodní, je důležitá. Třeba jako vysvětlivka pro takové čtenáře, kteří si nenajdou v povídce nic, co by je oslovilo (a vím nejméně o jednom, který nenajde skoro nikde nic xD); pro ty, kteří v povídce najdou to, co chtěl autor sdělit je potvrzením, že nejen oni mají problémy, trápení, radost... prostě myšlenky či pocity a chtějí se o ně podělit Smiling
Poznámkuj, používej citáty, cizí řeči - při nejhorším výsledném dopadu těch poznámek se nám alespoň konožská komunita vzdělá, když bude gůglit význam Smiling

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2012-04-08 16:49 | Ninja už: 4704 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Čt, 2012-04-05 14:46 | Ninja už: 4945 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Na tuhle chvíli se vždycky tak těším... Laughing out loud

Jsem sobec. Miluju slova jiných věnovaná mým povídkám. Miluju, když lidi odkrývají to, co jsem do nich dala, a já tak můžu vědět, že se mi opravdu povedlo to tam dát tak, aby to v tom někdo našel Smiling tak tedy...

Ehmm... no, rozepsala jsem se poněkud víc, než jsem měla v plánu. Aspoň jsem to jakožto velká Zodpovědnost-sama (promiň, hAnko Mrk) strčila všechno do hidů. Doufám, že to přežijete ve zdraví, případné účty za zdravotní komplikace způsobené mým vykecáváním zasílejte mému advokátovi. xD

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Joanne
Vložil Joanne, Čt, 2012-04-05 10:44 | Ninja už: 5512 dní, Příspěvků: 815 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Slova chvály nidky nejsou zbytečná Smiling a tady jsou na safra pravém místě, leč bohužel toho nebudo moc, valná většina už byla napsána přede mnou.
Povídka byla smutná a bolestná tak, jak měla být, a skvěle napsaná, jednoduše úžasná Smiling
...Snad se to všechno zlé bude držet Dlouho! pryč a s maturitou přeju taktéž mnoho zdarů Smiling

Hledat štěstí v maličkost dala jsem si za úkol - a jde mně to.

Obrázek uživatele Anata11
Vložil Anata11, St, 2012-04-04 14:43 | Ninja už: 4999 dní, Příspěvků: 998 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Úžasně se to četlo, bylo to takové... procítěné, jo bylo tam spoustu citu. Opravdu krásné


Tam, kde tančí listy... A hoří oheň
Stín ohně se mihotá po vesnici.
A listy jednou opět vyrostou. Sandaime Hokage

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, St, 2012-04-04 14:35 | Ninja už: 4704 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Já to přečetla už včera a nevšimla si, že je to od tebe. Ajajajajaj. (S Leem to začíná být špatné, doufejme, že ho v blízké době nečeká infarkt.)
Strašně se mi líbilo, že ve své podstatě nemělo s romantikou a párováním absolutně nic společného (a předpokládám, že ani nemělo mít) a bylo to mnohem více o bolesti, osamění a bezmoci (takhle řečené to zní hrozně, já vím) a o to to bylo lepší, že já nejsem KibaHina fan (i když podle mých vlastních slov to do téhle povídky vlastně nepatří).

Ale Lee se nebude vykecávat, pochválí a bude šťasten, že Strizze kůň nepadl vyčerpáním dřív než nahnala nějakou tu múzu i k sobě.
Jsem přesvědčená, že u tebe ještě pěkně dlouho zůstane.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Seiji
Vložil Seiji, Čt, 2012-04-05 09:51 | Ninja už: 4425 dní, Příspěvků: 432 | Autor je: Pěstitel rýže

zkrátka povedená FF, která se pěkně čte a má zajímavý námět.

Ups, má výřečnost se utrhla ze řetězu a splodila zřejmě hrozný chaos XD Tak už snad jen díky za fajn povídku Laughing out loud
Ještě bych dodala Quidquid latine dictum sit, altum videtur

Nezáleží na tom, aby ses vyrovnal tomu nebo onomu člověku, ale jde o to aby ses jednou stal samým sebou.


Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Út, 2012-04-03 22:05 | Ninja už: 6030 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Hm... Podobné snívania o niekom si zažil asi každý, také tie nevyplnené lásky Smiling
Ale pekne napísané, tie pocity sa v tom krásne vynímajú Smiling
Držím palce s maturitou Smiling


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.