manga_preview
Boruto TBV 09

.:Matsui Unda - Nový věk ninjů:. - 0. Úvod

21. 8. 2o1o
Můj poslední zápis. Od oné události už uběhlo deset let. Za dobu mého těhotenství jsem prošla půlku Japonska, až jsem skončila na jižním pobřeží v teple. 4. Ledna 2001 se mi narodil chlapeček. Krásné černovlasé stvoření, které jsem pojmenovala Itachi. Chtěla jsem mu dát něco z minulosti a trochu jsem si uvědomila, že jsem jeho otce milovala (ale asi ne natolik, abych s ním zůstala). Celou dobu vychovávám chlapce stranou od bojů a od ninjů. Za těch osm let ninjové skoro vymizeli, takže je to velmi jednoduché. Itaa má tady spousty přátel a já mám dobrou práci. Žiji nový život, s jiným jménem: Izumi – jméno mé matky - Abura – otcovo příjmení. Tak už mě Akatsuki nemohli najít. Vím, že se o mě Itachi snažil sehnat nějaké informace, dostalo se ke mně, že se párkrát objevil ve stejném městě jako já, ale nikdy mě nepoznal.
Momentálně pracuji jako…

„Izumi, pojď, už jsou tu hosté.“ Ozve se z druhé místnosti křik nějakého muže.
„Hned jsem tam, Tomochi.“ Žena zaklapne deník, upraví si zástěru, za ucho zastrčí neposedný pramínek vlasů a s úsměvem se vydá do vedlejší místnosti. Tomochi Miroku je majitel malé ramen restaurace v pobřežním městečku Nankoku. Je to vysoký, tlustý chlapík s příjemným obličejem a milou povahou, díky které ho má každý rád. Ve své restauraci má velmi málo zaměstnanců; dvě servírky a jednoho kuchaře pomocníka, on sám se stará o všechno jídlo a o vedení. Už dlouhou dobu je zamilovaný do Matsui a taky se k ní tak chová. Ona však něco tuší, ale jinak jí přijde jeho náklonnost jen jako přátelství.
„Už máš nachystané jídlo pro prcka, tak si ho zavolej.“ Usměje se na ni Miroku a dál se věnuje přípravě jídla. Matsui vesele přistoupí k novým hostům a vyslechne si jejich objednávky, které pak předá Mirokuovi a jde zavolat svého syna.
„Itachi!“ zakřičí „Pojď se najíst.“ Skoro osmiletý chlapec nechá hry s dalšími dětmi na hřišti a jde za matkou. Žena je na něj pyšná a taky je ráda za svět, ve kterém smí své dítě vychovávat. Lidé už skoro zapomněli na ninjy a všechno dobré i zlé co na světě napáchali. Různé země žijí v míru a tak už není ninjů nijak zapotřebí, kromě do osobních armád. Děti už nesní o životě bojovníka a matky se o své děti nemusí věčně bát. Matsui je za to ráda, i když se jí někdy stýská po dobách dávné slávy.
„Co bude na jídlo?“ zeptá se jí Itachi, zatím, co si utíká umýt ruce. Matsui se otočí na Shija, pomocného kuchaře.
„Udělal jsem ti kuřecí medailonky!“ zakřičí chlapec odpověď a Matsui se jen usměje a vezme si od něj připravený talíř.
Itachi se vesele pustí do jídla a hlasitě při tom mlaská. Jsou to šťastné časy, doba míru pohody, bez strachu o svůj život či někoho jiného. Co víc si může Matsui, snad kromě kompletní rodiny, přát.
„Jez slušně Itachi, mlaskat se nesluší.“ Napomene ho matka a s tácem se vydá zpět do restaurace. Když vejde dovnitř, zůstane strnule stát. Před sebou vidí živou minulost, která jí ve vlnách pomalu znovu ubíjí…

Poznámky: 

Abura - slovo, které ma Jiraya na své čelence. Potřebovala jsem nějaké jméno pro něj a sám příjmení nemá, takže jsem využila toto. Prosím neberte to jako, že se tak opravdu jmenuje, prostě se mi to hodilo do děje.

Nankoku - opravdové město někde na pobřeží Japonska ostrova Shikoku. Nevím jak vypadá, ale chtěla jsem, aby aspoň něco bylo pravé...

Omlouvám se, že je to tak krátké, ale přes víkend by nebyl čas si s tím nějak pohrát, aby to bylo rozvinutější, navíc jsem to tak potřebovala rozdělit. Možná se k tomu ještě vrátím a pohraju si s tím. (což není moc pravděpodobné)
Jinak jsem se rozhodla s Matsui pokračovat (chtěla jsem už když jsem psala jedničku). V první serii zůstalo mnoho nezodpovězených otázek, jako například, kdo zabil Izumi a kdo je vlastně Matsui a další... Toto je projekt, kterým si otestuji jestli to zvládnu psát...
Ještě něco, každý díl bude vycházet v Pátek nebo v Sobotu večer (víme kdy ne?)a celý týden se budu snažit psát lepší a lepší díly.
Už se těším, až to bude hotové...

4.95238
Průměr: 5 (21 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Dardes
Vložil Dardes, So, 2010-05-01 10:57 | Ninja už: 5307 dní, Příspěvků: 267 | Autor je: Prostý občan

Sugoiiii *-*

Obrázek uživatele Mori
Vložil Mori, Ne, 2010-04-25 06:27 | Ninja už: 5587 dní, Příspěvků: 148 | Autor je: Recepční v lázních

jo krásní díl už se nemůžu dočkat na další

Tempora mutantur, et nos mutamur in illis
Mors principum est.

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Pá, 2010-04-23 21:45 | Ninja už: 5660 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

hezký začátku a krásné zakončení, až na to, že se už nemůžu dočkat Smiling
Vážně moc nádherné Eye-wink

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”