manga_preview
Boruto TBV 08

Boj proti Osudu 21

Měla sto chutí mu skočit kolem krku, ale vzhledem k přítomnosti všech jejich svěřenců to neudělala. Raději nechala svůj vděk i štěstí nad jeho návratem vyplynout na povrch jen díky svému úsměvu a láskyplnému pohledu, který až příliš nápadně zabodávala do jeho fialových očí.
,,Děkuji, Neji-san," špitla a nepatrně na známku viditelného vděku kývla hlavou. Potom se však rychle otočila směrem ke svému týmu a rozběhla se k zraněné dvojici.
,,V pořádku," usmál se její starší bratr a pohlédl na své dva zbývající žáky. ,,Nentou, Nigenteki, rozdělejte základní oheň a potom rozmístěte zbylé větve po celém paloučku a taktéž je zapalte. Dnešní noc bude chladná," pronesl tajemně, přičemž se zadíval na čistou večerní oblohu.
Nentou a Nigenteki se na sebe zamračeně podívali. Za slovy jejich senseie se skrývalo něco víc než jen pouhý příkaz. Bohužel pro oba nedokázali tuhle šifru rozluštit. Zatím.

,,Au!" sykl Setsuyaku, když mu jeho týmový partner roztrhl tričko, aby měl lepší přístup k jeho řezné ráně na rameni, která se táhla až k lopatkám.
,,Nekňuč jak štěně!" zavrčel Sewaninaru, přičemž vytáhl z kapsy balíček první pomoci a nešetrně z něj vydělal dezinfekci, obvaz i potřebné polštářky.
Setsuyaku chtěl něco namítnout proti nešetrnému přístupu svého mločího přítele, ale když spatřil jeho velice rozhněvaný pohled, raději zmlkl a vložil si do úst silnější větvičku pro případ, že by měl zase nutkání křičet.
Narozdíl od mladého genina na tom byla Kyoudou o dost hůř. Ostří protivníkova kunaie jí rozřízla kůži a vesele pokračovala dál, div nezasáhlo krční tepnu, kterou mělo sotva pár milimetrů od sebe.
,,Bude v pořádku?" strachovala se Sara, když jí Hinata odstrčila od ležící Kyoudou, aby se mohla na ránu profesionálně podívat.
,,To ještě nevím," odsekla modrovláska, zatím co vytahovala, stejně jako v Setsuyakově případu Sewaninaru, balíček první pomoci. Klekla si za svoji žačku a její hlavu si položila na svá kolena. Potom ji mírně otočila, aby měla k stále krvácející ráně lepší přístup. Zatnula zuby, když uviděla ošklivě rozříznutou kůži. Nepřítel pravděpodobně neměl kunai s rovným ostřím, jelikož byla rána velice roztřepená.
,,Roztrhni ten balíček a podej mi z něj ty bílý polštářky," zavelela směrem k Saře, která rentgenovým pohledem sledovala červené pramínky, které tekly mladé dívce po krku dolů.
,,J-jistě," zakoktala, když se konečně vzpamatovala a byla schopna svými končetinami nějak pohybovat.
Roztrhla pytlík a vytáhla z něj potřebný materiál. ,,Tady," podala Hinatě sací polštářky, přičemž druhou rukou sahala pro obinadlo. ,,Mám ještě něco...," nestačila doříct, protože byla přerušena hlasem přicházejícího Nejiho.
,,Jak jí je?" zeptal se starostlivým hlasem a přičupl si ke své ošetřující sestře.
,,Není to moc dobrý. Čepel nebyla rovná, rána je roztřepená. K tomu je v bezvědomí a s takovou velkou ztrátou krve...."
,,Hlavně nepanikař," pronesl na situaci celkem klidným hlasem Neji. Vytáhl z batohu láhev se studenou vodou a otevřel víčko. ,,Takových případů jsem už viděl hodně a jen ve zlomku z něj člověk nevyvázl živý," pokusil se usmát, ale ani jedna z dvou přihlížejících dívek jeho optimismus nesdílela.
Hnědovlasý mladík si jen slabě povzdechl a ihned na to přiložil polštářek napuštěný studenou vodou na ránu. Červená tekutina se ihned na to vpila do bílé, čtverečkované látky a zanechala viditelný otisk. Ovšem díky studenému obkladu se začala rána pomalu stahovat a přestala tak moc krvácet.
,,Teď to bude chtít zašít," pronesl soustředěně Neji a vrhl při tom pohled na vystresovanou modrovlásku.
Ta napřed nereagovala na jeho slova, ale když na sobě vycítila jeho pohled i pohled Sary, v duchu se rychle otřepala a vytáhla z balíčku jehlu.
,,Jistě, já to zašiju," ujistila svého bratra a převzala jeho místo.
,,A ty," kývl na Saru, která se stále z toho všeho ještě trošku klepala, ,,ukliď ty krvavý polštářky. Nesmí tady po nás nic zůstat," rozkázal a šel zkontrolovat na stráži stojící dva své žáky.
,,Takže bude v pořádku?" spustila ihned po jeho odchodu Sara.
,,Vypadá to, že ano," odpověděla už mírně uvolněnějším hlasem Hinata, zatímco se soustředila na sešití rány.
,,To je dobře," ulevila si blondýnka, zatím co dávala špinavé hadry do pytlíku.

,,Jak je jí?" uhodil ihned na svoji přicházející senseiku Sewaninaru.
Hinata si unaveně sedla mezi svého bratra a Saru a hlasitě si povzdechla.
,,Vypadá to v celku dobře. Nejsem sice profesionál, ale myslím, že by měla být v pořádku."
,,Díky, sensei," usmál se mladík s mlokem na rameni a spokojeně zavřel oči.
,,A co ty, Setsuyaku, co ta rána?" rozpomněla se ihned modrovláska.
,,Sewaninaru mi ji šetrně ošetřil," pronesl ironicky dotázaný, přičemž si na slovo šetrně dal velký důraz. Jeho týmový parťák ale poznámku ignoroval a nechal tak zraněného kamaráda utápět se ve vlastním vzteku.
Potom už jen všichni sledovali tančící plamínky, které stravovaly čerstvé dřevo. Nishin hleděl bezduše do ohně s hlavou položenou na hřbetech svých rukou, Nentou a Nigenteki do sebe házeli kousky čokoládových sušenek, Setsuyaku si vesele povídal se Sarou, Sewaninaru i jeho mlok sledovali noční oblohu, přičemž jim však často oko uklouzlo na v bezvědomí ležící Kyoudou, a Neji s Hinatou jen tiše seděli a dívali se stejně jako Nishin do ohně. Ale ne jen tak, ne bezduše. Jejich živé pohledy propalovaly plamínky ještě víc, než oni samy dokázaly propálit dřevěné větve.
,,Zítra budeme muset přes Listovou," zašeptala Hinata tak, aby to slyšel jen Neji.
,,Já vím," přikývl. Zvedl svoji hlavu a podíval se na jasnou oblohu. ,,Musíme rychle a tiše. Nikde se nebudeme moct zastavovat. Naše jediná šance bude hbitě proklouznout, aby nás neměli možnost vůbec zaregistrovat."
Modrovláska se na svého bratra ustaraně podívala. Poznala, že s ním není něco v pořádku stejně jako Nentou i Nigenteki poznali z jeho slov, že se něco bude dít.
,,Neji...děje se něco?" zeptala se opatrně, přičemž se mu snažila podívat do očí.
,,Nic...nic se neděje. Jen z toho nemám příliš dobrý pocit. Víš...dneska, jak jsem bojoval proti těm ninjům, kteří přepadli Nenta a Nigenteki, měl jsem až příliš dobrý pocit, že je znám. Jejich styl boje...pamatoval jsem si ho někdy z minula, ale v tu chvíli mi nedocvaklo odkud. Až na skoro úplném konci, kdy si protivník sundal masku. Byl to Hari, Hin. Hari. Hraničák, který přísahal Listové věrnost až do smrti. A teď se tu najednou objeví jako zlý padouch? Ne...tohle nemohla být náhoda. Listová o nás ví a proto poslala své lidi, aby nás zabili."
,,Neji...kdyby to, co říkáš, byla pravda, proč by tu nebyl otec?"
,,Myslím, že on o tom neví. Ví to jen Listová a ta nás chce dostat sama za sebe. Jsme jako kořist a oni jsou jako lovci. Dva lovci. Rivalita mezi nimi je příliš velká na to, aby se spojili a pokusili se nás dostat společně. Jsem si ale jistý, že jakmile projdeme hranicemi, Hiashi nás zmerčí. A jestli se budeme vláčet jako dneska, bude jen otázkou času, než nás dostane."
,,Proč by ale Listová chtěla naši smrt? Není na naší straně? Co naši kamarádi? Ti by přeci nesouhlasili s tím, aby nás zabili."
,,Já...nevím. Určitě se hodně změnilo od doby, co jsme odešli. Nemůžeme vědět, jaké to tam je teď. A jak to tak vypadá...je to horší, než jsem si myslel."

Poznámky: 

Nebyla jsem tu přes měcís a co s sebou přinesu po téhle větší absenci? Jen nebohý jednadvacátý díl Boje proti Osudu.
Téhle kapitolovce se v posledních dílech začalo dařit, ale já ji zase na chvíli strhnu z toho žebříčku dolů. Potřebovala jsem se na něčem znovu chytit a FaF bylo to, co jsem asi potřebovala. I když se mi do psaní nechtělo, měla jsem spoustu jiných problémů, miliony depek a podobných věcí...tohle ve mně znovu probudilo tu lásku ke psaní. A začala jsem znovu rádoby spisovatelsky uvažovat. Ale to je teď trošku mimo.
I když se v něm prakticky nic neděje a logika v uzdravování jde stranou, je tenhle díl potřebný k tomu, aby to mělo pokračování. Tak to prosím přežijte Smiling.

4.965515
Průměr: 5 (29 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele mišule
Vložil mišule, So, 2010-09-04 16:27 | Ninja už: 5521 dní, Příspěvků: 1732 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

každý díl přeci nepotřebuje akci, kdyby byla pořád jen akce děj by se moc nehýbal a nešlo by to pokračovat tahle povídka se mi strašně moc líbí tak si věřte

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2010-01-24 21:42 | Ninja už: 5898 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Naprostý souhlas s Yuzki-Kaze-san. A však víš, že to opakuju pořád a pořád - když má být povídka reálná, tak to nemá být jen hodina tělocviku. Protože do školy patří i výtvarka a podobně, bez toho to prostě nejde. Chápeš?
Když budu vědět o postavě, že umí dvacet Rasen-shurikenů za minutu, v jednom díle zjistila, že má nevlastního bráchu, kterej je strýcem manželky nevlastní sestry otce přítele dcery jeho bratrance, bude to sice hezký, ale když se dozvím, že má rád lilie a ta rána na ruce, co se praštil kladivem ho asi taky dost bolí, budu nadšenější, protože ty kytky mám ráda stejně jako on a střevo jsem taky. A ta postava je mi hned bližší. Nehledě na to, že mistr v tom, psát vlastně o ničem jsem tady já, prosím Laughing out loud

Ale tady nešlo asi jenom o "klidný díl," že? Podívej, tady jsme snad všichni čtenáři taky FFkáři. A taky známe, že když píšeš sériovku, někdy se zasekneš. A znovu se vydrápat na svou starou úroveň není tak lehký. A navíc, ty sama píšeš, že to v tobě znovu probudilo lásku ke psaní... proboha, vždyť už to samo o sobě je strašně moc!! Není taková povídka vzácná a zvláštní? Pro tebe? O takové se přece nemůže mluvit špatně.

Máš pravdu, ten díl byl potřebný. Já ho četla ráda a líbil se mi. (A víte, vy dvě, že už jsem měla chuť psát výhružné PMky, kde je další díl? A pak si ho idiot všimnu až o den později... Bad) Takže já jsem spokojená, protože ta povídka je psaná tak, jak se mi to líbí. Máte ji rády, obě a to je vidět. A proto ji mám ráda taky.
A dost.

24. ledna - ach jo... Sad

Obrázek uživatele Vllk
Vložil Vllk, Út, 2009-11-17 22:52 | Ninja už: 5528 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Prostý občan

v sérii by měly být i nudné díly Smiling
nádherný Smiling

92% teenagerů poslouchá hiphop. Pokud patříš mezi zbývajících 8%, přidej si tohle do podpisu.

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2009-11-17 22:15 | Ninja už: 5641 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Souhlasím s komentářema pode mnou. A přežívám to ráda, Kimm Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2009-11-17 21:53 | Ninja už: 5707 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Kolikrát se to tady bude psát, aby to autoři pochopili??? Díly nejsou jen od toho, aby tam byla akce a napětí, je to prostě i těch dílech, ve kterých se "nic neděje" a právě ony dílky celý příběh dokreslují a davají mu tu správnou atmosféru. Dokonce i já jsem tohle pochopila, že takové díly příběh oživují a plní ho všemi emocemi a poznáním, jak jednotlivé postavy myslí a cití...
Tak laskavě ty řeči vynech a piš tam něco, jako: Tak v tomto dílku jsme se seznámili s dalšími událostmi... nebo Tento díl nás zavedl k tomuto a tomuto ději...
Teď k příběhu: Je to skvělý příběh a rozhodně stálo za to si na něj počkat, tak jako na další, které vy dvě chytré hlavinky vymyslíte...

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Út, 2009-11-17 22:03 | Ninja už: 5910 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Pěkně jsi jí to vysvětlila, polopaticky Smiling Já taky nechápu, proč si každý myslí, že se pořád musí něco akčního dít. Vždyť v normálním životě jsou také dny, které se prostě jen tak stanou... normálně jsou... a přesto jsou důležité Smiling

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!