manga_preview
Boruto TBV 08

Hádej kdo jsi 2

Tahle povídka je o Tobě. Tak tedy hádej kdo jsi...

Je slunné odpoledne a ty sedíš sám ve svém pokoji. Přistavil sis židli k oknu a sedíš tu už několik hodin téměř nehnutě, jen pozoruješ ruch pod sebou. Díváš se na všechny ty lidi, muže, ženy, děti, starce… Tolik tváří, tolik emocí, tolik životů. Snažil jsi se chvíli přemýšlet, co asi každý ten člověk dělá, kam jde nebo z jakého důvodu. Jestli je šťastný, smutný, opuštěný, milovaný… Ale moc se ti to nedařilo.

Zahledíš se do prázdna. Uvědomuješ si, že touhle dobou bys měl být někde jinde, ale nedokázal jsi se přinutit tam jít. Místo toho tady sedíš a přemýšlíš, vlastně ani nepřemýšlíš, jen necháváš své myšlenky volně plynout, tak jako plyne dav lidí pod tebou. Mírně se zavrtíš.

„Vážně tam nepůjdu?“ Ptáš se sám sebe. „Tolik jsem se snažil, tak moc jsem na tom pracoval a teď u toho ani nebudu?“ Opět se zadíváš z okna. Zrak ti spočine na malém chlapci, který zmateně kouká kolem sebe a začíná plakat. Nemůže mu být víc než šest let. Najednou k němu přibíhá žena, bere ho do náruče a objímá.

„Šťastné konce se stávají jiným, ne mě. Pokud to nemá vyjít, bude lepší, když u toho nebudu. Nechci vidět pohledy lidí, které budou říkat, jak bláhový jsem byl, že jsem doufal.“ Už nevydržíš sedět a začneš se procházet po pokoji. Přemýšlíš co tě přimělo vstát.

„Jsem snad nervózní?“ Podivíš se, ale hned o tom začneš pochybovat.

Zastavíš se u svého stolu, je plný květináčů. Téměř ve všech je jen hlína, pouze v tom posledním se tyčí krásná rozkvetlá květina. Prohlížíš si květináče jeden po druhém a vzpomínáš na každou rostlinku, kterou jsi se pokoušel pěstovat. Nikdy jsi neuspěl, pokaždé jsi ji zabil. Tolik snahy a tolik zmařených pokusů, až jsi nabyl dojmu, že se skutečně nedokážeš o nic postarat. Pořád si pamatuješ tu úzkost a beznaděj, když zahynula ta poslední, dvanáctá. Tehdy jsi si řekl, že třináctý pokus bude poslední a pokud neuspěješ, bude to znamením, že nejsi hoden k uskutečnění svého snu. A ona přežila!

Tenkrát jsi si pomyslel: „Naděje umírá poslední a tato rostlina bude mou nadějí.“

A ona byla, byla tvou nadějí, která tvůj sen přivedla na pokraj reality. Dnes je ten den, kdy se ti sen může splnit. Sen, o kterém všichni tvrdili, že nemůže vyjít. Sen, o kterém pochybovala i tvá rodina, přestože říkali opak.

Znovu jsi se rozhlédl po pokoji a najednou na tebe dopadla tvá samota. Samota, která je tvou nejbližší přítelkyní, samota, kterou z duše nenávidíš, samota, které se nejspíš nikdy nezbavíš. Teď už skutečně pomalu začínáš být nervózní. Je to zvláštní pocit plný smutného zklamání a radostného očekávání zároveň, ale tobě se nelíbí. Začínáš být netrpělivý.

„Ne,“ okřikneš se v duchu, „musím se uklidnit.“

Stoupneš si znovu k oknu a pozoruješ ten mumraj dole. Začínáš se pozvolna zklidňovat, když zaslechneš spěšné kroky na chodbě a známý hlas, jak volá tvé jméno. Tvůj bratr rozrazí dveře a udýchaně zvolá:

„Je to oficiální! Ode dneška jsi náš nový Kazekage, Gaaro!“

A ty víš, že jsi uspěl.

4.933335
Průměr: 4.9 (30 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Shinigami
Vložil Shinigami, Pá, 2012-10-05 18:27 | Ninja už: 4350 dní, Příspěvků: 65 | Autor je: Pěstitel rýže

Napřed jsem myslela že to bude Naruto, jenže jak jsi tam dala ty kytky tak jsem hned poznala Gaaru Smiling)

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Čt, 2010-08-05 20:16 | Ninja už: 5323 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Už je vás dost, co se domnívalo, že je Narutem a já se musím přiznat, že ho v tom nevidím Smiling Nemyslím, že Naruto by dokázal v klidu sedět a na něco čekat a dokonce se začít pomalu smiřovat s tím, že by mu něco nevyšlo. Vždyť Naruto se přece nikdy nevzdává Eye-wink To spíš jsem čekala, že ze začátku budete tipovat Shikamara, což se mi v jednom případě potvrdilo.
Nicméně každý člověk má jiný pohled na věc a taky proto mě tahle série tolik bavila, ale s tím Narutem jste mě překvapili Smiling
A ještě bych vám všem chtěla poděkovat za přečtení Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Sakura Nao-chan
Vložil Sakura Nao-chan, Čt, 2010-08-05 19:42 | Ninja už: 5079 dní, Příspěvků: 292 | Autor je: Prostý občan

já myslela, že to je Naruto Laughing out loud a hle - Gaara! Smiling

Obrázek uživatele Mish
Vložil Mish, St, 2010-08-04 21:26 | Ninja už: 5098 dní, Příspěvků: 617 | Autor je: Recepční v lázních

OMG... A já si celou FF myslela, že to bude Naruto Laughing out loud ... Teda do té doby než tam bylo to o té rodině Eye-wink

We live alone, we die alone. Everything else is just an illusion. (Orson Welles)

Obrázek uživatele Taki no Neko
Vložil Taki no Neko, Po, 2010-03-01 18:25 | Ninja už: 5245 dní, Příspěvků: 6 | Autor je: Prostý občan

nejdřív mě napad Shikamaru(sedět a pozorovat), po chvíli mi to začalo připadat divný, když se tam pojednávalo o samotě tak mě napad Gaara a pak s tím bratrem se můj nápad potvrdil ^^

Obrázek uživatele Akirou
Vložil Akirou, Po, 2010-01-11 17:26 | Ninja už: 5333 dní, Příspěvků: 280 | Autor je: Prostý občan

Taky jsem nejdříve myslel, že to bude Naruto....
Moc hezky napsaný, jako všechny tvoje FF Eye-wink

Obrázek uživatele Laitte
Vložil Laitte, Ne, 2010-01-10 17:51 | Ninja už: 5474 dní, Příspěvků: 1515 | Autor je: Prostý občan

Perfektné Eye-wink je to čoraz ďalej zaujímavejšie Laughing out loud

Obrázek uživatele Mori
Vložil Mori, So, 2010-01-09 14:46 | Ninja už: 5576 dní, Příspěvků: 148 | Autor je: Recepční v lázních

je to skvělé. myslela jsem že to je Naruto akorát až stím bratrem mi došlo že to bude někdo jiný.

Tempora mutantur, et nos mutamur in illis
Mors principum est.

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, St, 2009-12-02 21:14 | Ninja už: 5708 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Jéé, můj oblíbený Gaara... opět se mi to líbilo a pokračuji ve čtení a tuším, že se stanu tvojí čtenářkou, píšeš fakt skvěle...

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Katsumo Nio-chan
Vložil Katsumo Nio-chan, Čt, 2009-10-15 19:37 | Ninja už: 5316 dní, Příspěvků: 124 | Autor je: Prostý občan

supeeer je to kváásnýý Smiling