manga_preview
Boruto TBV 13

Vůně větru

Většina lidí si pamatuje tváře osob, nebo vzhled věcí, které pro ně něco v životě znamenaly. Já ale ne. Nejsem jako všichni ostatní kolem mě, jsem něčím zvláštní. Něčím výjimečná nebo prokletá. Jedno z toho. Každý člověk si svou cestu může zvolit sám, ale já zřejmě ne. Od malička jsem měla zafixováno, že je mi předurčeno, co se má stát. Ale já, nechtěla. Měla jsem silnou touhu změnit svůj osud a také se to stalo. Jen jedinou věcí, kterou jsem nechtěla změnit, byla moje výjimečnost, zvláštnost. Nikdy jsem si dobře nepamatovala jména, tváře. To jediné, co jsem měla navždy vryto v paměti, byly vůně. Přesně jsem si dokázala vzpomenout na člověka, se kterým se určitá vůně poutala.

„Maminko!“ volala malá dívenka. Stála uprostřed rozkvetlé louky, kolem ní poletovali barevní motýlci. Všude kolem bzučely včelky, slunce pálilo a květiny voněly omamnou vůní. Ta se jí už navždy zaryla do paměti. Kopretiny, sedmikrásky, modřence, pampelišky. Všechny tyhle nádherné květiny, jí najednou připadaly tak zvláštní.
Pak si ale něčeho všimla. Bíle okvětní plátky kopretin zrudly. Nasákly rudou krví, horkou a čerstvou. Odporný pach krve a železa, byl druhý významný pach, který si zapamatovala až do konce života. Viděla svou matku a otce, jak leží v krvi. Obrázek, který si pamatovala, i přes to, že ho tolik chtěla zapomenout. Ale i tak se usmála. Její otec svíral matčinu drobnou ručku ve své, jako by ji ani při smrti nechtěl opustit. Do očí se jí draly slzy. Nyní byla sama, opuštěná, uprostřed nepokojů a válek.

Dívka si unaveně protřela oči. Nerada vzpomínala, ale dnes se ke svým myšlenkám musela vrátit. Bylo pozdní léto a právě dnes měla pocit, že květiny vykvetly naposledy. Po babím létě znovu nastane podzim a zima.
Teď už to ale pro ni nebude tak hrozné. Dospěla a naučila se o sebe starat. Už nebyla to malé děvčátko ze sirotčince. Už nemrzla v chladné zimní noci na ulici. Nyní si dokázala obstarat sama peníze, byť ne zrovna tím nejlepším způsobem. Kradla, ale nestyděla se. Osvojila si obtížný způsob kradení. Na ulicích nenápadně sváděla muže a pak je okrádala, ale nikdy nezabila. Tím, co začala dělat, vyrostla. Byla z ní dospělá žena, rozhodnutá bojovat za vlastní práva. Pomáhal jí k tomu i základní bojový výcvik, který na cestách podstoupila a její přirozená odvaha.

Rozhlédla se kolem sebe. Ulice města se pomalu vyprazdňovaly, ale to byl pouze začátek. Za chvíli začaly opět proudit davy lidí, mužů a žen. Tedy dospělejších. Všichni ti byli rozhodnuti užít si a pobavit se nočním životem, kterým bylo toto místo proslulé. Ona to dobře věděla. Dnes si zase vydělá nějaké penízky, musí jen najít vhodného člověka. Ležérně se opřela o sloup pouliční lampy, která jasně svítila nad její hlavou. Koketně si začala na prst natáčet pramen hustých rezavých vlasů a snažila se upoutat něčí pozornost svým neotřelým a nenápadným způsobem. Připadala si jako vosková figurína ve výkladní skříní, ale tou vlastně byla. Usmívala se nepřítomným úsměvem, očima těkala po davu.

Upoutal ji jeden muž. Delší černé vlasy, mladý, tmavě zelené oči. Pohodila vlasy a vydala se k němu. Ona jej zřejmě taky zaujala, jevil o ni značný zájem. Po krátkém představování, ji pozval do baru. Při vyslovení svého falešného jména se dívka ani nepohnula. Byl zvyklá lhát, nikdy nikomu neříkala své pravé jméno, nic jí netížilo.
Seděla na barové stoličce a popíjela nějaké pití. Nevnímala jeho chuť, bylo jí jedno, jakou má tekutina barvu, nebo jak sladká či hořká je. Přemýšlela nad tím, co se za pár chvil stane. Přitom se usmívala a přikyvovala vyprávění mladíka. Vybrala si dobře. Nebyl to ninja, takže měla celkem slušnou šanci, dostat se k penězům, kterých měl očividně dost.

Po celou dobu nevnímala hudbu, která hlasitě hrála. Najednou však, jako by zvukotěsné bubliny v jejích uších praskly a ona se zaposlouchala do písně, kterou právě hráli. Poznávala ji, stále více se do ní melodie písně vpíjela. Vstala ze stoličky, popadla mladíka za ruku a za okamžik už tančili na parketu. Nad jejich hlavami se pomalu otáčela a vrhala tisíce malých prasátek na zeď. Takový kýč a přitom jak může skvěle vyplnit mezírky v atmosféře, která zde vládla. Dívka cítila jeho dech smíchaný s pachem alkoholu. Byl blízko, až moc. Připadala si jako loutka, v jeho silných rukou. To už stačí, mám ho přesně tam, kde jsem ho mít chtěla! Pomyslela si a nenápadně ho začala tlačit směrem k tmavé chodbičce. Zřejmě mu to vůbec nevadilo, byl spokojený s vývojem situace. Za chvilku už byli úplně na konci slepé chodby, nebylo úniku. Muž přitiskl dívku ke zdi a neomaleně ji začal osahávat.

Dívka byla zticha, ani nepípla. Snažila se uvolnit, jinak to nevyjde. Najednou zaslechla nějaký hluk. Za chvilku do chodby vrazili tři muži.
„Tady je!“zakřičel jeden z nich a vrhl se k dvojici.
Dívce se pomalu hroutily všechny plány.
Muž vedle ní chtěl vyběhnout, nebylo však kam. Prudce narazil do zdi a svalil se na zem. Neomdlel, znovu se pokoušel vstát. Dívka se přitiskla ke zdi, jak nejvíce to šlo. Srdce jí divoce bušilo, dech se zrychloval. Co chtějí?
Jeden z mužů se sehnul a prudce praštil jejího „klienta“ do tváře.
„Kde jsou mý prachy?!“zařval naštvaně.
„Prochlastáváš moje peníze a užíváš si za ně s děvkama!“zakřičel a znovu ho udeřil. Dívka se ještě více roztřásla, nechápala. Zbývající kumpáni došli až k tělu a sebrali ho. Odnášeli jej, třetí muž, který zaútočil, však zůstal.
„Tak to by byla škoda, nechat tě jen tak jít,“poznamenal a otočil se na ni. Couvala směrem k východu, ale muž byl rychlejší. V očích se jí odrážel jeho chlípný výraz. Srdce měla až v krku. Najednou zakopla o své vlastní nohy a upadla na zem. Silueta muže se stále přibližovala, najednou ale pocítila něco zvláštního. Závan větru, chladivého svěžího. Tento vzduch se vůbec nemohl rovnat s vydýchaným vzduchem lokálu, kde se nacházela. Přivřela oči. Znovu cítila, jako by stála na té rozkvetlé louce. Slunce hřálo a chladný větřík si pohrával s jejími vlasy. Znovu ta nádherná vůně větru, jako tehdy. Vítr se však vzedmul. Už to nebyl čechrající vánek, který lehce hladil květiny, byl to prudký a nebezpečný vítr, kterému v cestě nestálo nic.
Jak se objevil, tak zmizel.

Najednou, z ničeho nic. Dívka konečně otevřela oči. Na podlaze před ní leželo nehybné tělo muže, který jí ještě před chvílí pronásledoval. Za sebou zaslechla šoupání bot. Prudce se otočila. Nad její křehkou postavou se tyčil vysoký muž.
„V pořádku?“zeptal se příjemným, měkkým hlasem a pomohl dívce vstát. Divila se sama sobě, vůbec neměla strach. Postupně měkla pod jeho pohledem a její srdce tepalo stále klidněji. Usmála se a přikývla. Muž si ji pozorně prohlížel a ona pocítila, jak se červená.
„Děkuju.“
„Nemohl jsem je nechat, aby ublížila tak krásné dívce,“ řekl a pousmál se.
„Pokud nemáš kam jít, mohu tě vzít k nám do vesnice, do Konohy.“
Přikývla, byla tak ráda. Tenhle večer změnil její život, navždy. Společně se vydali ke dveřím.
„Ještě pořád nevím, jak se jmenuješ,“řekla nesměle.
„Namikaze Minato.“
„Uzumaki Kushina.“

Poznámky: 

No, původně z toho mělo vzejít úplně něco jiného, možná je to poznat... ale ještě napíšu druhou povídku Vůně deště(nebude se jednat o pokráčko!), tak snad se polepším Děkuju za kritiku Eye-wink

4.666665
Průměr: 4.7 (27 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele mišule
Vložil mišule, Ne, 2009-11-22 15:43 | Ninja už: 5683 dní, Příspěvků: 1732 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

supeeeeer nema to chybu ..je to krasne

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Po, 2009-10-19 00:55 | Ninja už: 5802 dní, Příspěvků: 2349 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Kaií, já to četla... už je to dlouho, ale nic jsem nenapsala. Já vím, baka jsem. Víš, že tu vůni jsem nějak cítila? Smiling Vážně... byla tu se mnou.
Nebudu tu něco pitvat... Opakovat to, co psali ostatní Smiling
Těším se na Vůni deště. Já mám ráda déšť.

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kaia-chan
Vložil Kaia-chan, Pá, 2009-10-09 09:57 | Ninja už: 5979 dní, Příspěvků: 1192 | Autor je: Prostý občan

SoraCukrFay: Jé děkuju, čekalas že by to mohlo bejt něco novýho? Heh, já se moc neměním Eye-wink Děkuju mocinky, a "Vůně deště" bude něco podobného, ale úplně jiného.
Faith: Ten první smail je nejlepší Eye-wink Taky moc nemám ráda obkecávání, ale v některých případech se i toho obkecávání nezbavíš, ale tohle je "fér".
Zvrhlý Loupák Anko: Děkuju moc, to musí každého spisovatele potěšit Smiling
Lacca:Ne, ne, na tuhle se zapomene stejně jako na jiné, asi žádná není věčná (kromě Nevěst v černém od Aku, povídek od hAnčí, Talla, Minaty a spoooousty dalších skvělých autorů). Ještě nejsem tak dobrá, abych se k nim mohla tahle povídka zařadit, ale budu se snažit, moc Eye-wink
Sawoi-sama:Vůně deště nebude pokráčko, prostě jen bude ze série jednorázovak "Vůní", kromě větru, deště, plánuju ještě oheň, ale nevím nevím Eye-wink Děkuju moc Laughing out loud
Yuki Kaze-san: Tvoje komentíky jsou vždycky perličkou, která mě zahřeje u srdíčka, děkuju moc Smiling

Už to tak bude?
Return? Smiling Ouki douki, zatím jako čtenářka doháním zameškané čtení starých známých i nováčků Smiling

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Čt, 2009-10-08 17:33 | Ninja už: 5868 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

No jejda, tohle je skvělý... Tak pěkně povídka a opět jsi mě překvapila, že máš v tvé hlavince mnoho skvělých nápadů a tohle je jeden z nich.
Budu se těšit na další...

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Sawoi-sama
Vložil Sawoi-sama, Čt, 2009-10-08 15:12 | Ninja už: 5655 dní, Příspěvků: 183 | Autor je: Prostý občan

zaujímalo by ma čo bude v pokračovaní "Vůně deště" za pár Shocked mno to je jeddno táto poviedka bola superr

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away

"I always knew looking back on the tears would make me laugh, but I never knew looking back on the laughs would make me cry."

"When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one that has opened for us."

Obrázek uživatele lacca
Vložil lacca, St, 2009-10-07 23:48 | Ninja už: 5625 dní, Příspěvků: 362 | Autor je: Prostý občan

Tý jo to je super.. a ten závěr ..no prostě další povídka na kerou se nezapomíná!! Smiling

Orokanaru otouto yo. Kono ore o koroshitakuba, urame! Nikume! Soshite minikuku ikinobiru ga ii. Nigete... nigete... sei ni shigamitsuku ga ii. Soshite itsuka, ore to onaji me o motte ore no mae ni koi.

Vždy jsem ho miloval...on mě bude nenávidět. To je spravedlivé.
>>>MOJE FF KNIHA<<<

Chtěla bych poprosit kdyby měl někdo zájem o psaní spoluautorský FF tak ať mi pls napíše!!! :)

Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, St, 2009-10-07 20:59 | Ninja už: 6047 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

Páni... JE to dobrý Smiling A dost Kakashi YES Mám ffka od tebe vcelku ráda, ale touhle ses vážně překonala, chválím Smiling


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele Faith
Vložil Faith, St, 2009-10-07 20:54 | Ninja už: 5742 dní, Příspěvků: 225 | Autor je: Prostý občan

Jawdropping! xD tak to je poslední místo, kde bych si jí dokázala představit Eye-wink oroginální jako vždy Smiling kratičký, ale je v tom všechno důležitý, není tam ta zbytečná "omáčka" Laughing out loud prostě si to před čtenáře postavila rovnou na férovku xD a takový FF mam nejradši Smiling už mi docházej slova.. Laughing out loud ehm, tak abych to tak schrnula xD Eye-wink prostě tahle povídka je originální, hezky propracovaná, bez "omáčky" xD Laughing out loud a nemá chybu xD nemůžu nic víc než chválit Smiling a věř, že mam za co Smiling

  • Vím, že nic nevím.
  • Dokonalost je nudná.

Zůstat sám sebou ve světě, jenž se dnem i nocí pokouší udělat z tebe stejného člověka, jako jsou všichni ostatní: to je nejtěžší úkol, jaký si člověk může stanovit: úkol, který nikdy nekončí.
E. E. Cummings


Podmínkou koexistence jedince druho Homo sapiens a společenství druhu Canis lupus je sjednocení akustické signální soustavy.

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, St, 2009-10-07 20:28 | Ninja už: 6191 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Jeeej, Kaiuška, tak to som nečakala... Táto poviedka ma úplne pohltila. Veľmi sa mi páčila Smiling
A na "Vůně deště" som teda moc zvedavá ^^


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.