manga_preview
Boruto TBV 09

Zapomenuté dědictví: Odvrácena strana klanu Hyuuga, 1. díl

Kop pravačkou. Úskok. Kryt. Naznačení pohybu doleva. Úder vpravo. Zásah. Další úder. Zásah. Protivník padá k zemi.
„Správně Valcame, jen tak dál. Jsi na správné cestě naučit je Juuken. Pamatuj si, je to základ našeho stylu boje. Nejen naše oči, ale i způsob jakým bojujeme a jakým se pohybujeme o nás vypovídá, že patříme ke starobylému klanu Hyuuga. Stále musíš vědět kam patříš a za co bojuješ. Bez toho jsi v boji ztracen,“ řekl Hanashi zatímco malý Valcam dál procvičoval základy bojového umění patřícího k dědictví Hyuugů.
Najednou se rozletěli dveře do tělocvičny a dovnitř vniklo několik mužů. Jejich obličeje se rozplívali v mlze, která začala zaplňovat místnost. Náhle se mlha změnila v oheň a celá místnost byla zaplavena plameny, které se sápaly na malého chlapce... „Není úniku, není úniku,“ problesklo mu hlavou.

Valcam se s trhnutím probral ze sna. Pot mu stékal po tváři. Cítil jak mu tvář ovívá jemný noční vánek. Bylo v něm cítit moře.
„Byl to jen sen,“ uklidňoval se v duchu a přitom si rukama zajel do vlasů, „byl to jen sen, už se to nevrátí.“
Vstal z postele a přešel k oknu. Venku svítil měsíc a jeho světlo zaplavovalo vesnici, ležící na okraji moře, takže tmavě modrá hladina se třpytila jakoby byla poseta tisíci drahokamů.
V přístavu pod oknem právě jeden námořník obral druhého v kartách o peníze a vypadalo to, že co nevidět vypukne rvačka. Na molu o kousek dál probíhalo nakládání jedné z lodí, takže ve vesnici byl čilý ruch i v tuto pozdní noční hodinu.
Valcam se zhluboka nadechl a začal se oblékat do šatů. Černé kalhoty, černá košile, opasek s kunai a šurikeny, čelenka se znakem Listové, který byl přeškrtnutý, a nakonec černý plášť s červenými obláčky. Ze stolku si ještě vzal prsten se znakem santai a nasadil si ho na ukazováček pravé ruky. Teď byl připraven vyrazit splnit úkol, který mu byl zadán...

Slunce se pomalu začalo šplhat nad obzor a příroda se začala probouzet pod životodárnými paprsky žlutého kola na obloze. Valcam seděl na skalce poblíž cesty a pozoroval horizont na západě, kde se cesta ztrácela mezi stromy. Po chvíli se mezi jehličnany objevila silueta.
„Konečně,“ pomyslel si Valcam, vstal a lehkým krokem šel naproti té postavě v dálce. Po chvíli bylo poznat, že neznámý má na sobě stejný plášť jako Valcam, doplněný o velký slaměný klobouk.
„Kakuzu, co ti tak dlouho trvalo? Příště půjdu a udělám to sám,“ řekl Valcam, když se přiblížil k té osobě, která vypadala téměř jako on, jen byla o něco vyšší a obličej měla zahalený rouškou, takže byly vidět jen oči.
„To se tě netýká. A jestli budeš mít nějaký připomínky, skončíš jako ti před tebou – pět stop pod zemí,“odpověděl nevrle Kakuzu.
„Ehm, nejsem přesvědčen o tom, že bys byl schopný mě zabít,“opáčil Valcam.
Kakuzu se nadechoval k odpovědi, ale v tom mu Valcam naznačil ať je potichu.
„Někdo tě sledoval.“

Poznámky: 

Moje první FF a její první díl (doufám, že nebude poslední Smiling). Nápady na ni se mi v hlavě rodily už před půl rokem, ale neodvážil sem se to nějak zapisovat. Až teď jsem sebral dost odvahy a urovnal jsem si všechny nápady v hlavě tak, že jsem to začal dávat dohromady. Doufám, že to není tak hrozný na začátek...

4.375
Průměr: 4.4 (8 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, Ne, 2009-08-30 21:43 | Ninja už: 5895 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

sloh máš čistý, nevidím gramatické chyby ani překlepy. to je dobře. a co se děje týče... je to dobrý, jen si dej pozor, ať se ti Valcam nezvrhne v Martyho Stue, jak to často u prvních ff bývá Smiling (jestli neznáš pojem Marty Stue, Mary Sue a ani ti to není povědomé... a i kdyby bylo! doporučuji si přečíst tohle, pomůže ti to Smiling http://www.potterpovidky.cz/web/viewstory.php?sid=15
http://www.potterpovidky.cz/web/viewstory.php?sid=830
je tam pár základních pravidel ff a já můžu říct, že ty moje se o 100% zlepšily, když jsem si to přečetla Smiling
PS: jinak dala bych si tuhle povídku do oblíbených, ae pochybuju, že bych si tam všimla další kapitoly, protože je mám zamořené spoustou... ehmehm strašně důležitých věcí Laughing out loud A názvy povídek si totálně nepamatuju (což se dá čekat od osoby, která si zapomíná otevřít dveře, když jimi chce projít Laughing out loud) Moh bys mi prosím poslat PMku až vyjde další díl? s radostí ho okomentuju, protože se to čte fakt dobře Smiling dííky :)


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.