manga_preview
Boruto TBV 09

Kometa

Malinká dívenka si nadšeně vykračuje po boku svých vysokých rodičů. Maminčinu ručku svírá pevně ve své dlani a těžkopádně za sebou vláčí své dlouhé šatečky. Tatínek si hrdě vykračuje po její levé straně a upřeně hledí z kamenného mostu, po kterém celá rodinka právě jde.

"A vážně dnes uvidím všechno?"zeptala se vesele holčička a poskočila si.

Její matka upřela zrak na svého chotě a nenápadně kývla a usmála se. Trochu povytáhla své růžové šaty s temným pláštěm. Byla zde trochu zima. I její otec měl na sobě teplý kabátec a klobouk.

Upřela svá velká kukadla na konec lávky, ke které se pomalu přibližovali. Byly tam schody. Vysoké a mohutné. Pomalu navazovaly na velkou nezastřešenou budovu, ze které mnohdy vyletělo cosi blyštivého, zlatého jako malá sýkorka, která nabírá svou rychlost s každou vteřinou. V očích dívce zbylo vždy jen pár zlatých penízků a fascinovaný výraz.

"A maminko, co to je, to krásné, svítivé,"zeptala se, stále zírajíc na zářivé předměty, které někdy vyletěly z onoho místa před nimi.

"Uvidíš, dceruško, uvidíš,"odpověděla jí mile žena a podívala se na ní.

Celá rodinka se zastavila u začátku schodů. Muž chytl děvčátko do náručí a opatrně jej snesl až dolů. Její maminka se tam brzy ukázala též. Její táta se zdravil se všemi lidmi, kteří tu byli. Byl tu asi velmi vážený. I její matku zdravil kde kdo, že se ani nestačila otáčet za těmi, kdo po nich hodili pozdrav.

Jak tak procházeli širokou uličkou mezi všemi, dívenka si stihla povšimnout, že každý z místních hvězdářů, jak jim říkali její rodiče, vlastní dva i více podivných přístrojů, dalekohledů a každý z nich vždy horlivě zapisuje své nové poznatky, které skrz ně získává.

Konečně se jí naskytl pohled na ony zlaté věcičky. Několik z místních tyto malé předměty svírali v rukou. Dívenka udiveně přiběhla k jednomu staršímu muži, co tu věc zrovna držel a se zájmem ji zkoumala.

"To je hvězda," řekl svým hrubým hlasem onen muž.

"Hvězda…" zopakovala fascinovaně a chtěla se jí dotknout.

Muž jí ten malý strojek podal. Chytla ho. Studil jí na prstech. A nesvítil.

"A pane, neměla by taková hvězdička svítit?" podělila se s ním se svou domněnkou svým tenoučkým hláskem a podala mu jí nazpět.

"Nu, to víš, že měla, stačí natáhnout…" vysvětlil jí jednoduše.

Dívenka se usmála a otočila lehce svou hlavu. Její rodiče stáli opodál a oba dva o něčem diskutovali. Nakonec ten pytlík, co přidržovala její maminka, oba dva společně zavázali na kličku a vydali se směrem k ní.

Počkala, až přijdou k ní a mezitím dál pozorovala, co dělá ten hvězdář, se kterým mluvila, s tím malým zařízením. Vzal do své velké staré dlaně jakýsi klíček a strčil ho opatrně do otvoru ve hvězdě, několikrát jím otočil a hvězdička se rozzářila jako malé slunce. Posléze vzlétla až do nedohledna.

"Tak tady jsi, dceruško-," řekl její otec a sehnul se k ní.

Jeho žena mu pohotově položila pytlík na zem před ním a opět se napřímila. Usmála se a pobídla své dítko, aby se optalo, co to tatínkovi podala. Dívenka pochopila.

"Tatínku! Co to je?"zeptala se zprudka, až se její otec mírně rozesmál.

Dál střídavě pozorovala pytlík a svého rodiče a dožadovala se pevně odpovědi. Otec jí do ručičky položil malý klíček. Otevřela pytlík a její dětský hlásek jakoby štěstím zavýskl.

Oba její rodiče se nápadně usmáli a dovedli ji zpět na most. Holčička vytáhla nedočkavě jednu hvězdičku a jala se natahování…

Každá z jejích hvězd už vysela na obloze. Až na jednu. Ještě si ji naposledy pořádně prohlédla. Pomalu zastrčila klíč a začala pomalu natahovat. Na obzoru se tmavá čerň začala zbarvovat do temně ruda a posléze do růžova a celá obloha očekávala příchod jejího zlatavého pána. Zvedl se vítr, jakoby chtěl přivítat svou rychlostí nově zrozený kolos světla.

Dívenka se polekala prudkého větru a polorozzářená hvězdička jí vyklouzla a padala. S narůstající rychlostí se za ní začala objevovat bílá stříbrná stopa. Přišlo jí to líto. Smutně hleděla za padajícím strojkem a posléze se v slzách rozběhla k rodičům.

"Já jí pustila…," vychrlila ze sebe, skryta za závojem stříbrně se lesknoucích slziček.

"Ale no tak nebreč," konejšila ji maminka a vzala si ji do náručí.

Tam se holčička přitulila k maminčinu ramenu a plakala.

"To se někdy stane,"vyslovila mile žena a pohladila dcerušku po vlasech, "nemusíš být z toho smutná. Prý to nosí štěstí…"

"Šť-štěstí?"vykoktlo děvčátko.

~~~

Jsem zase sám, pomyslel si malý chlapec se zářivě žlutými vlasy. Modré oči upíral na temnou oblohu a pozoroval hvězdy nad ním. Slzy mu už dávno došly, tak jen utrápeně přemýšlel, na co tu vlastně je. Přemýšlel klidně, a ačkoliv celou noc nespal, ani trochu nepociťoval únavu.

Začal pozorovat východ slunce. To jediné mu mohlo dát alespoň trochu síly. Svěží ranní vítr se pohrával s jeho vlasy a v jednotlivých nárazech je trochu zamotával. Hvězdy už pomalu mizely a obloha zrudla. Ačkoliv ty zářící věcičky se už dávno odebraly k spánku, jedna stále svítila. Jasně a prudce. Padala. Po chvíli se za ní táhla ta stříbrná stopa, která mizela.

Prý si má člověk něco přát, když padá hvězda, pomyslel si. V tu ránu ho napadl jeho sen, v duchu ho několikrát zopakoval v naději, že se tak stane a seskočil ze zdi, na které celou noc seděl. Usmál se, ačkoliv té povídačce s přáním nevěřil, a odešel.

Hvězda zmizela…

Poznámky: 

Já vím, už tu ode mě ty komentáře vůbec nevidíte, už ani nečtu ff, ani forum, nic... a upřímně, delší dobu jsem přemýšlela, že už prostě nic ode mě nepřibude, ale... Upřímně, nedalo mi to, když jsem to už napsala... a v podstatě bych tu už nic dělat neměla, jak totiž můžu chtít, aby to někdo četl, když já vaše díla už nečtu delší dobu... nicméně jsem to alespoň přišla zkusit...

Každopádně, děkuji za přečtení!!!

4.8
Průměr: 4.8 (15 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Sayu_Shiro_Chaan
Vložil Sayu_Shiro_Chaan, So, 2009-03-14 22:15 | Ninja už: 5610 dní, Příspěvků: 162 | Autor je: Prostý občan

To je tak krasny. Teda ty to umis tak dokonale popsat. Je to uplne bozi

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Út, 2009-02-24 00:09 | Ninja už: 5885 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Opravdu krásné. Jestli se tam něco z Naruta hodí? NO ano! A proč ne? Až jsem si přečetla celou povídku, napadlo mě, že by ta dívenka mohla být malá Kushina. To mě napadlo, a tak mi ani nepřijde divné, že tam ta část s Narutem je Eye-wink

Obrázek uživatele Uchiha_Itami
Vložil Uchiha_Itami, Po, 2009-02-02 20:49 | Ninja už: 5678 dní, Příspěvků: 26 | Autor je: Prostý občan

Jako vždycky to prostě nemá chybu.. (povzdychne si) já ti ZÁVIDÍÍÍM Laughing out loud píšeš vážně moc hezky.. jakmile jsem ve FF viděla že je tam něco od tebe, musela jsem si to jít přečíst.. Smiling jako vždy - nádhera Smiling nic víc k tomu říct nemůžu

Obrázek uživatele Ryuuka
Vložil Ryuuka, Po, 2009-02-02 16:56 | Ninja už: 5975 dní, Příspěvků: 757 | Autor je: Prostý občan

Ježiši, lidičky, moji milí otaku, já čekala tak jeden komentář Smiling Děkuju mockrát, fakt jste mě potěšili

Obrázek uživatele lady_anjelik
Vložil lady_anjelik, Po, 2009-02-02 16:44 | Ninja už: 5908 dní, Příspěvků: 1764 | Autor je: Prostý občan

Nádhera Ryuuk...Fakt krása.
No ani ja už sem moc nechodím a poslednú dobu FF nečítam ale keď som tam videla niečo od teba nemohla som si pomocť...A je jedno že ty sa tu už tiež moc neukazuješ, ale vieš ako ma to potešilo keď som zbadala poviedku od Ryuuky? ˇˇ

No ako povedala netie tak "hviezdy" ako téma nie sú moc originálne...ale ty si to spracovala úplne iným štýlom ako som zvyknutá a ten koniec...krása!

Real Sasuke (ja som to hovorila vždy xD)

Obrázek uživatele Takku
Vložil Takku, Po, 2009-02-02 11:15 | Ninja už: 5703 dní, Příspěvků: 309 | Autor je: Prostý občan

Tak nejdřív se přidám k Rice a udělám ti reklamu - Ryuu vážně dělá úžasné designy! Smiling
No a teď k FF - úplně se mi tají dech a nevím, co k tomu napsat. Prostě tvůj styl psaní se mi hrozně líbí, vždycky najdeš na něčem "starém" něco úplně nového, ať už je to nový význam, příběh nebo nové souvislosti. A hlavně je to pokaždé strašně krásné. Eye-wink Takže jestli od tebe budou dál přibývat FF, budu jedině ráda a taky budu doufat, že žádnou nepřehlédnu, protože bych se připravila o skvělý zážitek. Smiling

Believe in second chances...
Got a fullmetal heart? ;)

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Po, 2009-02-02 02:19 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Ryuu...krása. Prostě krása...
No a co že nic nečteš....Zase děláš super designy! Lidi, Ryuu the designer, nechte si vyrobit! xDD
Sranda...já jen nevím, co víc k týhle povídce napsat. Je fakt krásná

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2009-02-01 22:25 | Ninja už: 5931 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

...jak totiž můžu chtít, aby to někdo četl, když já vaše díla už nečtu delší dobu... Tak tuhle větu fakt nechápu. Vždyť... copak tvé skvělé povídky čteme proto, že ty čteš naše? Jako... nějakou zvláštní protislužbu? Vždyť takoví čtenáři snad ani... Prostě, co se týče mě, já vím, že ve tvých povídkách vždycky najdu něco výborného, a proto je budu číst vždycky. Vždyť - i kdybys nikdy ani netušila že jakási podivná nettiex existuje - jaký by to byl důvod, abych tě nečetla? Když mám tvé povídky ráda? Nechápu.

A teď k povídce - pravdou je, že téma "hvězdy" už asi není moc originální, vzhledem k jeho požívanosti. A tys mu přesto dala ještě něco navíc, něco nového. Něco ryuuovského... takže za hvězdičku pět hvězdiček. Smiling

Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, Ne, 2009-02-01 20:21 | Ninja už: 5906 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

jak jsi sama napsala...snové a pohádkové to je a taky moc povedené, umíš tak krásně popsat pocity Smiling prostě za 5*

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Ne, 2009-02-01 14:21 | Ninja už: 6062 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ryuu, to je nádhera Smiling
Krásna, precítená, smutná a predsa nádejná poviedka Laughing out loud
Je skvelé, že si sem zase niečo dala... To nevadí, že nič nečítaš, ale aspoň že si na nás nezabudla takto Eye-wink


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.