manga_preview
Boruto TBV 08

Genjutsu: Sharingan

Český název: 
Genjutsu: Sharingan
Název ve znacích: 
幻術・写輪眼
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Uchiha klan, Kakashi, v anime Danzou, Indra
První objevení: 
Anime - Naruto 9; Manga - Naruto 15, str. 5
Popis: 

Genjutsu: Sharingan zahrnuje velkou škálu genjutsu vytvořených Sharinganem. Bylo ukázáno, že se dají sesílat i vyššími verzemi Sharinganu: Mangekyō Sharinganem a Rinneganem.

Použití

Díky očnímu kontaktu s cílem ho uživatelé Sharinganu uvězní v genjutsu, které může použito pro různé záměry, jako jsou: způsobení okamžité, ale dočasné, ztráty vědomí nebo paralyzace cíle; násilné vyjmutí informace; úprava paměti; odstranění genjutsu umístěné na cíl někým jiným; a ovládání jeho činů.

Členové Uchiha klanu jsou známí pro využívání Sharinganu ke kontrole Devítiocasého, což je důvodem, proč Konoha začala hnedka podezřívat Uchihy, že stojí za útokem Devítiocasého liščího démona. Uchiha Sasuke byl schopen použít techniku pomocí svého Rinneganu a uvěznit tak všechny démony jedním pohledem v genjutsu.

Iluze vytvořené technikou Genjutsu: Sharingan nemají žádný specifický znak, liší se u stejných funkcí a i u stejných uživatelů. Například Sasuke typicky používá techniku k způsobení bezvědomí; poprvé je ale tělo protivníka propíchnuto velkými pírky; podruhé je cíl obklopen a přemožen zahalenou postavou; potřetí cíl zažije, že ho Sasuke osobně probodne.

Zajímavosti

  • Oba, Sasuke i Itachi, ukázali, že mohou sesílat genjutsu při aktivování Mangekyō Sharinganu, ačkoli už seslali iluzi během aktivovaného normálního Sharinganu, což značí, že buď je technika silnější při vyšším dōjutsu, nebo Mangekyō Sharinganu sesílá podobnou techniku.
  • Zahalená verze Sasukeho humanoidního Susanoo se prvně objevila v genjutsu, které seslal. Až o několik kapitol později se poprvé reálně objevila.
  • Díky očnímu kontaktu s jinchūrikim může Obito použít techniku k ovládání démona zapečetěného uvnitř něj a hostitel zůstane netknutý.
  • Ačkoli genjutsu pracuje s narušením toku čakry v centrálním nervovém systému oběti, tato technika fungovala na Mecha-Naruta, i přestože neměl mozek.
  • Madara musí deaktivovat svůj Rinnegan, aby pomocí Mangekyō Sharinganu mohl seslat tuto techniku. Nicméně v Sasukeho případě to nebylo potřeba.

Uživatelé

Obrázek: 
Genjutsu Sharingan.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí